Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η Alqueva στην Πορτογαλία είναι μία από τις πιο σκοτεινές περιοχές της Ευρώπης. Ένα μοναδικό μέρος όπου μπορείς να παρατηρήσεις νεφελώματα και αστερισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί οι μηχανικοί της Seat πραγματοποίησαν τις δοκιμές των φωτιστικών σωμάτων του νέου Leon. Τα τεστ έγιναν σε πραγματικές συνθήκες και όχι σε κάποιο εργαστήριο, με τους ειδικούς να συλλέγουν όλα τα δεδομένα και να προσαρμόζουν τη δέσμη φωτός των προβολέων LED.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Leon εξοπλίζεται με φώτα τεχνολογίας Full LED, παρέχοντας άριστη ορατότητα στον οδηγό σε όλες τις συνθήκες. Για τον σχεδιασμό και τη λειτουργία των προβολέων του μοντέλου, οι μηχανικοί του τμήματος Seat Lighting εργάστηκαν 2.500 ώρες. Από αυτές, οι 800 αφορούσαν δοκιμές στην Alqueva.

Στόχος τους ήταν να διαπιστώσουν πώς το σύστημα φωτίζει τις πλευρές του οδοστρώματος, ποιο είναι το εύρος της δέσμης, πώς οι λαμπτήρες ακολουθούν την ταχύτητα και τη γωνία του τιμονιού και πώς προσαρμόζονται σε τόσο απαιτητικές συνθήκες.

Επίσης στην ίδια περιοχή τσέκαραν τον ατμοσφαιρικό φωτισμό LED στην καμπίνα, τις φωτεινές λωρίδες στις πόρτες και τo ταμπλό, καθώς και τις αποχρώσεις.

Θυμίζουμε ότι το νέο Leon βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα, με τις τιμές να ξεκινούν από 18.190 ευρώ για την πεντάθυρη έκδοση 1.0 TSI και από 22.890€ για την 2.0 TDI. Επίσης υπάρχει και plug-in υβριδική έκδοση που κοστίζει 30.990€.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης