Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Λίγους μήνες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου τετράθυρου Gran Coupe της γκάμας της, η βαυαρική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάνει τα 0-100 σε 4 δευτερόλεπτα.Η ολοκαίνουρια i4 έχει σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και εξελιχθεί ώστε να προσφέρει μια γνήσια οδηγική απόλαυση με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η BMW κάνει λόγο για ένα αυτοκίνητο που διασφαλίζει ακρίβεια συμπεριφοράς, εντυπωσιακές επιδόσεις στις στροφές, ισορροπημένη οδηγική άνεση και άριστη ποιότητα κατασκευής.

Αυτή την εποχή, οι μηχανικοί της εταιρείας ολοκληρώνουν την τελική φάση των δοκιμών δυναμικής συμπεριφοράς. Στόχος τους δεν ήταν να φτιάξουν απλώς ένα αυτοκίνητο που επιταχύνει γρήγορα στην ευθεία, αλλά ένα σπορ όχημα με εξαιρετική ταχύτητα και ακρίβεια επέμβασης, βέλτιστη ελκτική πρόσφυση και ευστάθεια σε όλες τις συνθήκες.

Υψηλές επιδόσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατασκευή του θα ξεκινήσει μέσα στο έτος στο εργοστάσιο του Μονάχου.

Η νέα i4 τροφοδοτείται από έναν προηγμένο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 530 ίππων, με εντυπωσιακή αμεσότητα απόκρισης. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε περίπου 4 δευτερόλεπτα, ωστόσο, τη διαφορά κάνουν η σταθερότητα του αυτοκινήτου, η τεχνολογία ανάρτησης που μειώνει τις κλίσεις του αμαξώματος κατά την εκκίνηση και το σύστημα ελέγχου ολίσθησης των τροχών ARB.

Το ηλεκτρικό Gran Coupe έχει μακρύ μεταξόνιο, φαρδιά μετατρόχια, ειδικές γωνίες κάμπερ, μεγάλους τροχούς, υψηλή στρεπτική ακαμψία, χαμηλό κέντρο βάρους και βέλτιστη κατανομή βάρους.

Διαθέτει ισχυρά φρένα, αλλάζει λωρίδα με ευκολία ακόμη και κατά τη διάρκεια έντονης επιτάχυνσης ή επιβράδυνσης, γρήγορο και άμεσο τιμόνι, καθώς και το σύστημα διεύθυνσης «Servotronic» με υποβοήθηση ανάλογη της ταχύτητας, διασφαλίζοντας υψηλό επίπεδο άνεσης στα ταξίδια.

Το αυτοκίνητο μπορεί να καλύψει μεγάλες αποστάσεις χάρη στην τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας υπό υψηλή τάση που υιοθετεί την τελευταία γενιά κυψελών μπαταριών και προσφέρει αυτονομία έως 600 χιλιόμετρα (WLTP).

Η νέα BMW i4 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της μάρκας στο Μόναχο, με την παραγωγή του να ξεκινά μέσα στο 2021.

 

Μέχρι το 2030 η BMW θα έχει πουλήσει 7 εκατ. εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα

Τι βρίσκεται πίσω από τη μάσκα της BMW M3;

Η πρώτη ηλεκτρική BMW M είναι ήδη έτοιμη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης