Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η δοκιμή ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες. Στόχος ήταν να διαπιστώσουν κατά πόσο ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο είναι εύχρηστο, διασκεδαστικό και πρακτικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλήρωμα του ID.3 είχε αφετηρία του το νοτιότερο ξενοδοχείο της Γερμανίας κοντά στο Oberstdorf και προορισμό του τον βορειότερο χώρο στάθμευσης της χώρας, δυτικά του List on Sylt.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Rainer Zietlow και Dominic Brüner ταξίδεψαν με το EV όχημα της Volkswagen για πάνω από 2 μήνες σε ολόκληρη τη Γερμανία. Σε 65 μέρες κάλυψαν 28.198 χιλιόμετρα, θέτοντας νέο ρεκόρ όσον αφορά σε συνεχή κίνηση με ηλεκτρικό όχημα σε μία χώρα.

Στα χέρια τους είχαν την έκδοση ID.3 Pro με την μπαταρία χωρητικότητας 77 kWh, η οποία παρέχει αυτονομία 550 χιλιομέτρων. Φόρτιζαν μόνο σε σταθμούς ταχείας φόρτισης άνω των 60 kW και με ηλεκτρική ενέργεια που έχει παραχθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, επισκέφθηκαν 69 σταθμούς ταχείας φόρτισης. Η μέση κατανάλωση ενέργειας ήταν 19 kWh ανά 100 χλμ. και η μεγαλύτερη διαδρομή που έκαναν προτού συνδέσουν το καλώδιο φόρτισης σε μια υποδοχή ήταν 420 χιλιόμετρα.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης