Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μηχανικά σύνολα βενζίνης και diesel με mild hybrid σύστημα, υβριδική έκδοση και plug-in hybrid εκδοχή. Η νέα γενιά του πιο επιτυχημένου εμπορικά SUV της κορεατικής φίρμας είναι και η πιο εξηλεκτρισμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Hyundai προσφέρει το καινούριο Tucson με κάθε μοτέρ, καλύπτοντας πλήρως τις απαιτήσεις των υποψήφιων αγοραστών. Αρχικά το μοντέλο θα προσφέρεται με τις ήπιες υβριδικές εκδόσεις και την κλασική υβριδική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την άνοιξη του 2021 θα είναι διαθέσιμο και ως PHEV, συνδυάζοντας τον 1.6 T-GDi βενζινοκινητήρα με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 66,9 kW. Η συνδυαστική δύναμη αγγίζει τους 265 ίππους και η ροπή τα 350 Nm, με την κίνηση να περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων.

Το σύστημα τετρακίνησης HTRAC με τα προφίλ «Terrain Mode» είναι στάνταρ, σε αντίθεση με την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση ECS που διατίθεται προαιρετικά. Ο εξοπλισμός του οχήματος είναι υπερπλήρης όσον αφορά στα συστήματα συνδεσιμότητας και υποβοήθησης του οδηγού.

Η μπαταρία χωρητικότητας 13,8 kWh είναι τοποθετημένη κάτω από το πάτωμα και δεν επηρεάζει ούτε στο ελάχιστο το πορτμπαγκάζ, ο όγκος του οποίου βρίσκεται στα 558 λίτρα. Ο εσωτερικός φορτιστής είναι ισχύος 7,2 kW και με μια πλήρη φόρτιση προσφέρει αυτονομία αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για τουλάχιστον 50 χιλιόμετρα. 

Διαβάστε επίσης: Εντυπωσιάζει το νέο Hyundai Tucson

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης