Οι παραγγελίες για το νέο supercar της βρετανικής φίρμας ξεκίνησαν, παρότι κανείς δεν έχει δει καν την έκδοση προπαραγωγής του αυτοκινήτου και δεν έχει ανακοινωθεί η επίσημη ονομασία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όχημα με κωδικό AM-RB 003 αναμένεται στην αγορά το 2021. Ωστόσο, η Aston Martin δέχεται ήδη προκαταβολές από τους πελάτες της. Για να κλείσει κάποιος το αυτοκίνητο πρέπει να δώσει το ποσό των 250.000 ευρώ. Όσο για την τελική τιμή αγοράς, σύμφωνα με όσα διαρρέουν από τη Βρετανία ξεπερνά το 1 εκατομμύριο.

Η AM-RB 003 είναι το τρίτο μοντέλο της σειράς εξωτικών οχημάτων μετά τις Valkyrie (Project 001) και Valkyrie AMR Pro (Project 002). Θα παραχθεί σε μόλις 500 μονάδες και θα είναι διαθέσιμη τόσο ως δεξιοτίμονη όσο και ως αριστεροτίμονη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και δεν επιβεβαιώνεται επίσημα, τροφοδοτείται ένα υβριδικό σύνολο, συνδυάζοντας έναν V6 twin turbo κινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνολική απόδοση αγγίζει τους 1.000 ίππους, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 2,5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

Όπως υποστηρίζει η Aston Martin, η σχεδίαση του αμαξώματος θα είναι συναρπαστική και η αναλογία ισχύος/βάρους εκπληκτική.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης