Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η αυτοκίνηση αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυξάνουν συνεχώς το μερίδιο αγοράς και οι κατασκευαστές ετοιμάζουν όλο και περισσότερα μοντέλα τεχνολογίας EV. 2 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η BMW ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2023 θα έχει στην γκάμα της 12 αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Ανάμεσά τους είναι το iX και το i4, τα οποία και θα σηματοδοτήσουν το σημείο αναφοράς, όπως δήλωσε ο Oliver Zipse, Πρόεδρος του Δ.Σ. της BMW AG.

Αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις των δημοφιλών Σειράς 5, X1 και Σειράς 7 θα ακολουθήσουν τα προσεχή χρόνια, μαζί με τον διάδοχο του MINI Countryman. Σύμφωνα με αυτή τη στρατηγική, ο βαυαρικός όμιλος θα έχει τουλάχιστον ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο σε κάθε κατηγορία μέχρι το 2023. 

Στόχος της εταιρείας, είναι να διατηρήσει μία ισορροπία ελκυστικών προϊόντων και αποδοτικής αξιοποίησης της δυναμικότητας όλων των εργοστασίων τους, αποκτώντας ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι την εποχή που η δεύτερη φάση του σημερινού μετασχηματισμού φτάσει στο αποκορύφωμά της το 2025, οι παραδόσεις αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων θα έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο πολύ πάνω από 50% ετησίως και επομένως θα έχουν υπερδεκαπλασιαστεί συγκριτικά με το 2020.

Μέχρι το τέλος του 2025, το BMW Group θα έχει παραδώσει περίπου 2 εκατομμύρια BEV οχήματα σε πελάτες σε όλο τον κόσμο.

 

Ο εξοπλισμός και η τιμή της ηλεκτρικής BMW iX3 στην Ελλάδα

Το νέο σύστημα πολυμέσων της BMW κάνει τα πάντα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης