Του Λουκά Παπαλάμπρου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το λανσάρισμα της ισχυρότερης και ταχύτερης έκδοσης του μεσαίου SUV της Seat. Το Ateca είναι το πρώτο μοντέλο που φέρει το σήμα της αυτόνομης πλέον μάρκας Cupra, προσφέροντας μοναδικές στιγμές απόλαυσης στον οδηγό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Cupra έδωσε στη δημοσιότητα τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε αυτήν την εβδομάδα, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής παρουσίασης στη Βαρκελώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «καυτό» SUV εφοδιάζεται με τον δίλιτρο TSI κινητήρα του VW Group, αποδίδοντας 300 ίππους και 400 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου DSG, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του έξι προγράμματα λειτουργίας (Comfort, Sport, Cupra, Individual, Οff-Road και Snow).

Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 5,2 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 247 χλμ./ώρα. Για την επιβράδυνση του αυτοκινήτου φροντίζει το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης της Brembo με τις μεγάλες δαγκάνες των φρένων και τους δίσκους διαστάσεων 340 χλστ. εμπρός και 310 χλστ. πίσω.

Η σπορ εξάτμιση χαρίζει έναν μπάσο ήχο, με το αμάξωμα να φέρει δυναμικό bodykit με επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα, τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και διαχύτη. Για όποιον επιθυμεί υπάρχει προαιρετικά και το πακέτο Performance.

Στην καμπίνα ξεχωρίζουν τα ημιμπάκετ καθίσματα σε συνδυασμό δέρματος και alcantara, το τριάκτινο τιμόνι flat-bottom τιμόνι με το σήμα της Cupra, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα.

Για αναλυτικά στοιχεία και περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά στην αισθητική, την οδική συμπεριφορά και τον χρόνο έναρξης της εμπορικής πορείας του οχήματος υπομονή λίγα 24ώρα ακόμη, καθώς τις επόμενες μέρες θα κάνουμε τις πρώτες δοκιμές με το Cupra Ateca στην Ισπανία.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης