Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

Η χωρητικότητα ενός κινητήρα είναι κάτι που… αρέσει σε όλους τους λάτρεις του αυτοκινήτου. Δυστυχώς στην Με την κρίση και την φορολογία έχουμε… ξεχάσει τα κυβικάΕλλάδα έχουμε ξεχάσει εδώ και χρόνια τα μεγάλα κυβικά και αυτό διότι η φορολογία έχει εκτοξευτεί στα ύψη. Σίγουρα όμως δεν ξεχνάμε τη δύναμη, την αίσθηση αλλά και τον ήχο που βγάζει ένα τέτοιο μοτέρ, όταν πατάς λίγο παραπάνω το γκάζι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για όσους γνωρίζουν, το θρυλικό Dodge RAM το διάστημα 2004-2006 είχε κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό σε μία έκδοση με την ονομασία SRT-10 Viper. Η συγκεκριμένη εφοδιαζόταν με κινητήρα χωρητικότητας 8.3 λίτρων και η ισχύς της έφτανε τους 500 ίππους. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που το απέκτησαν και το βελτίωσαν, όπως ισχύει στην περίπτωση με το κόκκινο RAM που θα δείτε στο παρακάτω video.

Ο ήχος από τις εξατμίσεις είναι πραγματικά εκκωφαντικός!

Επιδόσεις super car

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εν λόγω pick up έχει δεχτεί αρκετές αλλαγές προκειμένου να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την ιπποδύναμή 0-100 σε 4 δευτ. και τελική πάνω από 250 χλμ./ώρατου η οποία πλέον αγγίζει τους 800 ίππους. Στη γλώσσα των αριθμών το 0-100χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε μόλις 4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 250 χλμ./ώρα.

Εκτός από τις εντυπωσιακές επιδόσεις (για όχημα pick up) το επιβλητικό Dodge RAM SRT-10 Viper έχει και έναν ήχο που σπάνια συναντά κανείς σε αυτοκίνητο. Στο παρακάτω video μπορείτε να διαπιστώσετε τι γίνεται όταν ο οδηγός πατά λίγο παραπάνω το γκάζι!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης