Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το πολυαναμενόμενο pick-up της γερμανικής φίρμας αποκαλύπτεται. Η Mercedes επέλεξε τη φημισμένη πόλη της Νοτίου Αφρικής για την παγκόσμια πρεμιέρα της X-Class, ενός οχήματος που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η X-Class κρυμμένη κάτω από το σεντόνι

Εκατοντάδες εκπρόσωποι του Τύπου από κάθε γωνιά της γης έχουν ταξιδέψει έως το Κέιπ Τάουν,
προκειμένου να δουν για πρώτη φορά από κοντά και να οδηγήσουν το premium αγροτικό της Mercedes. Εκεί βρίσκεται και το zougla.gr με απεσταλμένο τον Βασίλη Σαρημπαλίδη, καταγράφοντας κάθε στιγμή από τη φαντασμαγορική εκδήλωση.

Ο δημοσιογράφος του zougla.gr Βασίλης Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στις 20.15 ώρα Ελλάδας, από τον Volker Mornhinweg, επικεφαλής των ελαφρών επαγγελματικών της Mercedes.  

Ο απεσταλμένος του zougla.gr Βασίλης Σαρημπαλίδης ανυπομονεί για τα αποκαλυπτήρια

Με υπογραφή Mercedes

Το πρώτο pick-up με σήμα το αστέρι βασίζεται στα Nissan Navara και Renault Alaskan, έχοντας όμως τη
δική του ξεχωριστή σχεδιαστική φιλοσοφία, διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση και φυσικά τη χαρακτηριστική καμπίνα Mercedes. Στόχος της γερμανικής μάρκας είναι να προσφέρει στους πελάτες ένα… αγροτικό που καλύπτει κάθε απαίτηση, προβάλλοντας τόσο το στιλ και την κομψότητα όσο και τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του οχήματος.

Η γκάμα των κινητήρων απαρτίζεται από τετρακύλινδρα σύνολα βενζίνης και diesel, καθώς και έναν V6 turbodiesel. Το ωφέλιμο φορτίο φθάνει τα 1.100 κιλά και η ικανότητα ρυμούλκησης τους 3,5 τόνους. Από τον εξοπλισμό δεν θα μπορούσε να λείπει το σύστημα τετρακίνησης και τα μπλοκέ διαφορικά εμπρός – πίσω.

Ελάχιστες είναι οι διαφορές από τα πρωτότυπα που είχαμε δει πριν λίγο καιρό

«Αγροτικό» με φουλ τεχνολογία

Το εσωτερικό προέρχεται από τα συμβατικά αυτοκίνητα Mercedes, με την ποιότητα των υλικών, την εργονομία, τις επενδύσεις και τα διακοσμητικά να κυμαίνονται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του όλα τα συστήματα υποβοήθησης και τις τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας. Η παραγωγή θα γίνεται στα εργοστάσια των Nissan και Renault σε Βαρκελώνη και Αργεντινή, με την εμπορική πορεία να ξεκινά στα τέλη του έτους.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά, τον χρόνο λανσαρίσματος στην Ελλάδα και τις εκτιμώμενες τιμές, θα δοθούν σύντομα από τον απεσταλμένο μας, Βασίλη Σαρημπαλίδη.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης