Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν πολλές χώρες την τελευταία δεκαετία οδήγησε και την αγορά αυτοκινήτου σε πτώση. Στην Τυνησία για παράδειγμα, τα πράγματα είναι σχεδόν απαγορευτικά στο να αγοράσεις ένα καινούριο αυτοκίνητο καθώς ένα Toyota Corolla κοστίζει σχεδόν 25.000€!

Πολύ φτωχό στο εσωτερικό στη βασική το έκδοση...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χειροποίητο αυτοκίνητο από fiberglass

Οι άνθρωποι στη χώρα της βόρειας Αφρικής πάντως δεν έμειναν με τα χέρια σταυρωμένα και μέσω μιας νέας Ακόμα και τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στην Τυνησία είναι οικονομικά απαγορευτικά εταιρείας, της Wallys Car κατασκεύασαν ένα προσιτό οικονομικά SUV. Το Iris, όπως ονομάζεται το αυτοκίνητο, είναι κατασκευασμένο στο χέρι από fiberglass και στη βασική του έκδοση είναι σχεδόν… άδειο.

Ο αγοραστής πάντως μπορεί να το εξοπλίσει αν πληρώσει κάτι παραπάνω με LED φωτιστικά σώματα, αισθητήρες παρκαρίσματος, κάμερα οπισθοπορείας, τροχούς 16 ιντσών και πολλά ακόμα. Ο κινητήρας, ο οποίος έρχεται από τη Γαλλία και κοστίζει όσο το μισό αυτοκίνητο, είναι ένας 3κύλινδρος 1,2 λίτρων με απόδοση 82 ίππους. Το Iris κοστίζει λίγο κάτω από 11.000€, ενώ με 600 ακόμα ευρώ μπορείς να το φέρεις στη… premium έκδοσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το SUV από την Τυνησία είναι εξοπλισμένο με 3κύλινδρο κινητήρα 1,2 λίτρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Nurburgring με το ηλεκτρικό NIO ES6

Το πιο απολαυστικό roadster της αγοράς

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης