Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το να μπορείς να ξοδεύεις με το αυτοκίνητό σου μόλις 3 ευρώ καυσίμου για κάθε 100 χιλιόμετρα μπορεί να ακούγεται ως ένα φανταστικό σενάριο. Στην πραγματικότητα το σενάριο αυτό ισχύει με το Με τέτοιο κόστος δε σε νοιάζει η μέση κατανάλωση!τελευταίας γενιάς VW Golf TGI στην έκδοση δηλαδή με το φυσικό αέριο (CNG).

Ο κινητήρας των 1.395 κ.εκ. αποδίδει 110 ίππους, έχει μέγιστη απόδοση ροπής 200Nm και.. καίει εκτός από βενζίνη και φυσικό αέριο. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 10,6 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 195 χλμ./ώρα. Όμως το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο του συγκεκριμένου μοντέλου είναι η μέση κατανάλωση, η οποία ανέρχεται σε μόλις 3,5 κιλά φυσικού αερίου / 100 χλμ., δηλαδή κόστος 3 ευρώ για κάθε 100 χλμ.

Αυτονομία 1.300 χλμ.
Ο κινητήρας λειτουργεί κατά προτεραιότητα με φυσικό αέριο κίνησης το οποίο αποθηκεύεται υπό συνθήκες υψηλής πίεσης σε δύο φιάλες φυσικού αερίου CNG χωρητικότητας 7,5 κιλών η κάθε μία Έκδοση που απευθύνεται σε όσους καλύπτουν πολλά χιλιόμετρα το χρόνο(σύνολο 15 κιλά) ενώ η δεξαμενή βενζίνης διατηρείται στα 50 λίτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάρη στο συνδυασμό των δύο καυσίμων προκύπτει μία εντυπωσιακή συνολική τιμή αυτονομίας η οποία ξεπερνάει τα 1.300 χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 430 χλμ. με φυσικό αέριο. Η εναλλαγή των δύο καυσίμων γίνεται αυτόματα και χωρίς να γίνεται ουσιαστικά αντιληπτή από τον οδηγό ενώ ο πίνακας οργάνων διαθέτει ένδειξη καυσίμου τόσο για το CNG όσο και για τη βενζίνη.

Ο κινητήρας 1.4 TGI 110 PS συνδυάζεται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 7 σχέσεων. Το νέο Golf TGI διατίθεται αποκλειστικά σε 5θυρο αμάξωμα και είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με τιμή από 21.80 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκδοση φυσικού αερίου του VW Golf πατήστε ΕΔΩ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης