Η Peugeot φαίνεται πως πιέστηκε λίγο για να προλάβει να παρουσιάσει κάτι στην αλλαγή της χιλιετίας πριν Το εσωτερικό ήταν κατακόκκινο με έντονη την παρουσία του δέρματος.από 21 χρόνια. Αυτό αποδεικνύεται από το ιδιαίτερο μοντέλο το οποίο παρουσίασε το 2000 στη Γενεύη και ονόμασε 607 Feline.

Το concept μπορεί να ήταν φαινομενικά απλό, ωστόσο έκρυβε αρκετή τεχνολογία κάτω από το φουτουριστικό για την εποχή σχέδιο. Το πιο σημαντικό στοιχείο του Peugeot ήταν πως όλο το πλαίσιο ήταν ένα συμπαγές κομμάτι από ανθρακόνημα, κάτι που σημαίνει ότι η ακαμψία του ήταν μοναδική. Από ανθρακονήματα ήταν επίσης τα φρένα και το
«κουστούμι»
, ενώ οι αναρτήσεις ήταν πολύ υψηλού επιπέδου δημιουργώντας ένα απολαυστικό αυτοκίνητο στην οδήγηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ μικρό σε διαστάσεις με την οροφή να είναι εξ ολοκλήρου γυάλινη.

Οπτικές ίνες στα φώτα και είσοδος από την… οροφή

Ο κινητήρας ήταν τοποθετημένος στο εμπρός μέρος. Ήταν ένας V6 3 λίτρων, ο οποίος είχε εξελιχθεί σε Κάτω από το κάθισμα υπήρχε χώρος να τοποθετήσεις τα παπούτσια σου…συνεργασία με τη Renault και με τη βοήθεια της Porsche είχε απόδοση 205 ίππους. Το εντυπωσιακό ήταν πως είχε τοποθετηθεί πίσω από το κιβώτιο ταχυτήτων προκειμένου οι τροχοί να είναι πιο κοντά στα άκρα του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του 607 Feline ήταν ο τρόπος με τον οποίο έμπαινες σε αυτό. Αντί για πόρτες υπήρχαν μικρά ανοίγματα στο πλάι και με τη βοήθεια της γυάλινης οροφής, η οποία άνοιγε εμπρός και πίσω, μπορούσες να μπεις και να βγεις από το Peugeot! Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι τα φώτα εμπρός, τα οποία «κοίταζαν» εκεί που έστριβε το αυτοκίνητο με τη βοήθεια οπτικών ινών. Το concept της Peugeot φυσικά δεν βγήκε ποτέ στην παραγωγή. Μόνο το RCZ ήταν εκείνο που πλησίασε το συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά πάλι δεν έφτανε ούτε στο ελάχιστο τις τεχνολογικές καινοτομίες του 607.

Κινητήρας με τις ευλογίες της Renault και της Porsche!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαρώνει σε όλη την Ευρώπη το Peugeot

Τι είναι αυτό που εντυπωσιάζει στο νέο Peugeot 308;

Τα μεγάλα ατού για το Peugeot 2008 1.5 BlueHDI

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης