Η McLaren παρουσίασε το νέο της… παιχνίδι για εκείνους που θέλουν να διασκεδάσουν στην πίστα. Πρόκειται για τη 720S GT3X, ένα πολύ ιδιαίτερο μοντέλο το οποίο έχει ρίζες από τους αγώνες αντοχής (WEC), αλλά δεν είναι ακριβώς αγωνιστικό.

Εκεί που το 720S GT3X ξεχωρίζει είναι στην εμφάνιση. Ξεκάθαρα, δε μοιάζει με καμία άλλη McLaren που έχει παραχθεί μέχρι τώρα, παρότι δανείζεται πολλά μέρη από την αγωνιστική GT3 και τη Senna.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βγαλμένο από τις πίστες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής είναι το GT3X

Πολύ ιδιαίτερο μοντέλο με τεράστια ισχύ και υψηλού επιπέδου τεχνολογία

Ο κινητήρας του GT3X είναι ο 4λιτρος V8 ο οποίος έχει δεχτεί τη φροντίδα των μηχανικών της McLaren στην Η McLaren έφτιαξε το GT3X για να ξεδιπλώσει όλες τις αρετές του με πλήρη ισχύ από τον κινητήρακεφαλή και στο σύστημα εξάτμισης. Η απόδοσή του παραμένει στους 720 ίππους, ωστόσο διαθέτει ένα κουμπί πάνω στο τιμόνι το οποίο ανεβάζει την απόδοση κατά 35 ίππους όταν πατηθεί. Το βάρος του αυτοκινήτου είναι επίσης διαφορετικό καθώς σε σχέση με το απλό 720S είναι 200 κιλά ελαφρύτερο (1.210 κιλά), κάτι φυσιολογικό καθώς έχουν αφαιρεθεί όλα όσα δεν είναι απαραίτητα για χρήση πίστας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θέση οδήγησης είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα και κέβλαρ, έχοντας πάρει έγκριση από τη FIA, ενώ διαθέτει και θέση για συνοδηγό! Πάντως, η McLaren παρέχει και τεχνική υποστήριξη μαζί με το GT3X για όποιον θέλει να το βάλει στην πίστα.

Η θέση του συνοδηγού είναι προφανώς για κάποιον δάσκαλο αγωνιστικής οδήγησης...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή η κυρία αναδείχθηκε Μηχανικός της Χρονιάς

Οδηγός McLaren έκανε κόντρες με Lamborghini και τράκαρε

Η νέα McLaren με τελική 330 χλμ./ώρα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης