Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αυτόνομη οδήγηση, είναι κάτι που ακούμε, που συζητάμε, που βλέπουμε σε ταινίες στην τηλεόραση και Αλλάζουν τα δεδομένα στις μετακινήσεις μαςόπως φαίνεται δεν αργεί να γίνει πραγματικότητα και με τη… βούλα, όχι απλά ως κάποια τεχνολογία που δοκιμάζεται.

Η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες να προγραμματίζουν το αυτοκίνητό τους και αυτό να τους μεταφέρει με μέγιστη ταχύτητα τα 50χλμ./ώρα στον προορισμό που έχουν επιλέξει.

Την έγκριση για την αυτόνομη οδήγηση αυτού του επιπέδου έλαβε η Honda από το Ιαπωνικό Υπουργείο Χωροταξίας, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού (MLIT) και γίνεται η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που τη λαμβάνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετακινήσεις χωρίς... χέρια επιπέδου 3

Τι είναι το επίπεδο 3

Το Honda Legend το οποίο θα λανσαριστεί στην Ιαπωνία την άνοιξη του 2021 θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο με Το όχημα μπορεί να κινείται χωρίς τη βοήθεια του οδηγού έως και τα 50 χλμ./ώρατη νέα τεχνολογία ‘Traffic Jam Pilot’.

Στην πράξη σημαίνει πως επιτρέπει τη χρήση του συστήματος αυτοματοποιημένης οδήγησης  σε οχήματα μαζικής παραγωγής της Honda με ταχύτητες έως 50 χλμ./ώρα σε δημόσιους δρόμους στην Ιαπωνία.

Τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 αναλαμβάνουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου από τον οδηγό υπό ορισμένες συνθήκες, ενώ όταν το όχημα δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με ασφάλεια, τότε προειδοποιεί τον οδηγό να αναλάβει τον έλεγχο του οχήματος.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης