Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

       



Το MX-5 αποτελεί ένα από τα μοντέλα της Mazda που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην
Ανανέωση όχι τόσο αισθητική αλλά περισσότερο…ουσιώδηςαυτοκίνηση. Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε στους δρόμους ξεχώρισε με αρετές όπως ο fun-to-drive χαρακτήρας, το ιδανικό ζύγισμα, το χαμηλό κόστος κτήσης και δικαίως έγινε ένα από τα πιο πετυχημένα roadster της αγοράς.

Ποτέ δεν έκρυβε κάτω από το καπό του «τρελές» ιπποδυνάμεις, πράγμα που το καθιστούσε ευκολοδήγητο και ιδανικό για κάποιον που ήθελε να κάνει τα πρώτα του βήματα στον κόσμο της πίσω κίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νέο τιμόνι και καινούργιας σχεδίασης TFT οθόνη

Με 181 άλογα
Αυτή την φορά όμως η Mazda  αποφάσισε να δυναμώσει αρκετά το MX-5.  Σύμφωνα λοιπόν με τις τεχνικές λεπτομέρειες που αποκάλυψε η εταιρεία το ανανεωμένο Miata θα αποδίδει 181 ίππους, έναντι Με περισότερη δύναμη στο πόδι είναι καλύτερα…155 του απερχόμενου μοντέλου. Ο αναβαθμισμένος 2-λιτρος Skyactive-G φέρει νέα εισαγωγή, ελαφρύτερα πιστόνια και μπιέλες, νέο στροφαλοφόρο άξονα και ο κόφτης έχει ανέβει από τις 6.800 στις 7.500 σ.α.λ.

Ταυτόχρονα θα είναι πιο φιλικός προς το περιβάλλον και πιο οικονομικός. Βελτιωμένος με καλύτερη κατανάλωση καυσίμου θα είναι και ο τετρακύλινδρος 1,5 λίτρων κινητήρας που θα αποδίδει 132 ίππους. Oι αισθητικές διαφοροποιήσεις θα είναι περιορισμένες. Στο εσωτερικό θα υπάρχει ένα καινούργιο τιμόνι με τηλεσκοπική ρύθμιση ενώ νέας σχεδίασης θα είναι και η κεντρική οθόνη.

Να ερχόταν και στην Ελλάδα…
Το MX-5 2019 θα κάνει το ντεμπούτο του τον επόμενο μήνα στην αγορά της Ιαπωνίας. Όσο για εμάς εδώ, ακόμη… ελπίζουμε σε μια αλλαγή του τοπίου που θα φέρει την ιαπωνική εταιρεία ξανά εντός ελληνικών συνόρων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης