Αυτό μάλλον δεν το περίμενε κανείς – το διάσημο μικρό αυτοκίνητο πόλης Smart θα αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις και θα παρουσιαστεί ως SUV το 2022. Όπως επιβεβαίωσαν οι άνθρωποι της εταιρείας, το νέο Smart θα βασιστεί πάνω στην πλατφόρμα της Geely, της κινεζικής εταιρείας με την οποία η Daimler (Mercedes) συνεργάζεται από το 2020.

Αυτή θα είναι η πρώτη προσπάθεια κατασκευής αυτοκινήτου με τη συνεργασία των παραπάνω εταιρειών και Από το 2004 έχουμε να δούμε μεγαλύτερο Smart από το ForFour.σίγουρα είναι η πρώτη φορά που το Smart θα γίνει… SUV. Η ιδέα είχε έρθει πριν από περίπου πέντε χρόνια όταν είχε βγει ένα concept με την ονομασία SmartForMore, αλλά δεν υλοποιήθηκε. Τώρα, όπως όλα δείχνουν, θα έχουμε ένα μεγαλύτερο Smart, αλλά, όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι της εταιρείας, σύμφωνα με το βρετανικό autoexpress και συγκεκριμένα τον Daniel Lescow, αντιπρόεδρο της Smart, δεν θα ξεφεύγει από τις βασικές αρχές του αυτοκινήτου. Θα παραμείνει μαζεμένο σε διαστάσεις και θα έχει έξυπνες λύσεις στο εσωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οπτική του autoexpress για το νέο Smart SUV.

Κόντρα στα Peugeot e-2008 και Hyundai Kona Electric

Τον σχεδιασμό θα τον αναλάβει η Mercedes, με την εξέλιξη και συναρμολόγηση να γίνεται στην Κίνα από τηνΣχεδιασμός από τη Mercedes… Geely. Σίγουρα όμως θα περάσει τις ευρωπαïκές προδιαγραφές ασφάλειας Euro NCAP. Στο τεχνικό κομμάτι, το νέο Smart SUV θα είναι σίγουρα ηλεκτρικό και θα πατήσει πάνω στην SEA πλατφόρμα της Geely με τεράστια γκάμα ηλεκτροκινητήρων και μπαταριών. Η πλατφόρμα SEA περιλαμβάνει οχήματα τα οποία φτάνουν σε αυτονομία τα 700 χιλιόμετρα! Στην περίπτωση του Smart όμως θα έχουμε να κάνουμε με μια αυτονομία της τάξης των 350-400 χιλιομέτρων προκειμένου να είναι ανταγωνιστικό απέναντι στα Peugeot 2008-e και Hyundai Kona Electric.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα στο 2021 θα έχουμε σίγουρα εξελίξεις και περισσότερες πληροφορίες για το premium ηλεκτρικό μοντέλο Smart SUV.

Και το σχέδιο του autocar...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκαλύπτεται η νέα Mercedes EQA

Πόσα χιλιόμετρα μπορεί να κάνει η Mercedes A250e χωρίς να κάψει ούτε ένα λίτρο βενζίνης;

Πόσα αυτοκίνητα πούλησε η Mercedes το 2020;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης