Η Αμερικανική φίρμα Czinger αποφάσισε να αναβαθμίσει το απίθανο 21C της αγγίζοντας πλέον τα όρια του Το Czinger είναι κατασκευασμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου σε 3D εκτυπωτέςυπερφυσικού όσον αφορά τις επιδόσεις του. Η μικρή start-up εταιρεία συνεργάστηκε με ομάδα της Formula 1 προκειμένου να εξοπλίσει το μοντέλο της με υβριδικό σύστημα το οποίο ανεβάζει την ισχύ και την… αδρεναλίνη στα ύψη.

Ο κινητήρας του 21C παραμένει ο V8 των 2.88 λίτρων με δύο τούρμπο ο οποίος αποδίδει 985 ίππους στη νορμάλ μορφή του. Το νέο μοντέλο όμως διαθέτει και δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι προσθέτουν ακόμα 150 ίππους, ενώ με ένα νέο κιτ αναβάθμισης το αυτοκίνητο τελικά φτάνει τους 1.235 ίππους! Οι επιδόσεις είναι ακραίες με τα 0-100km/h να έρχονται σε 1,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να ξεπερνάει τα 450Km/h!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χρήση carbon είναι σε υπερθετικό βαθμό με τη χρήση της 3D τεχνολογίας.

Το 21C θα δοκιμαστεί μέσα στο 2022 σε διάφορες πίστες της Αμερικής και της Ευρώπης

Η αεροδυναμική παίζει ιδιαίτερο ρόλο στο 21C με την κάθετη δύναμη να έχει αυξηθεί στα 2.500 κιλά σε Μόνο με ηλεκτροκίνηση το 21C έχει αυτονομία μόλις 19 χιλιόμετρα…ταχύτητα 320Km/h, ενώ η Czinger αναφέρει ότι θα ετοιμάσει ένα ακόμα πιο ιδιαίτερο πακέτο αεροδυναμικό το οποίο θα είναι μόνο για χρήση πίστας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τις εντυπωσιακές επιδόσεις, πολύ ξεχωριστό είναι το σχεδιαστικό κομμάτι του αυτοκινήτου με έντονη προσωπικότητα. Στο εσωτερικό συναντάμε 1+1 θέσεις – μία εμπρός και μία πίσω, ενώ το συνολικό βάρος του 21C είναι στα 1.240 κιλά. Αναβαθμισμένες είναι οι αναρτήσεις και μεγαλύτερα τα ελαστικά για καλύτερη πρόσφυση στις στροφές. Το 21C θα παραχθεί σε 80 μονάδες και θα δοκιμαστεί σε ειδικά event στην Laguna Seca και το Nurburgring όπου αναμένεται να αποδείξει την αξία του.

Η παρουσίαση του 21C πριν από περίπου έναν χρόνο.

 

Οι θέσεις είναι η μία πίσω από την άλλη, όπως στα μαχητικά αεροπλάνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτοιμο το κροατικό hypercar των 1.914 ίππων

Η McLaren έβαλε παρμπρίζ στο εξωτικό supercar της

Οι Ιταλοί κατασκεύασαν ηλεκτρικό supercar 2.000 ίππων!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης