Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για πολλούς το Brexit θα επηρεάσει σημαντικά τις οικονομικές συναλλαγές της Μεγάλης Βρετανίας και της Ευρώπης. Ο κλάδος του αυτοκινήτου είναι σημαντικός για την οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας και τους Το Brexit έχει δημιουργήσει έντονο πονοκέφαλο στις αυτοκινητοβιομηχανίες…επόμενους μήνες θα μάθουμε κατά πόσο θα επηρεαστεί, καθώς υπάρχουν πολλά εργοστάσια που κατασκευάζουν καινούρια οχήματα. Προς το παρόν κανείς δεν γνωρίζει το αύριο, ωστόσο σε κάθε περίπτωση οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Το μεγάλο αυτό θέμα συζήτησε στην εκπομπή του στο Πρώτο Πρόγραμμα (105,8FM) ο Πάρις Ποντίκας, ο οποίος προσκάλεσε στο studio τον επιχειρηματία Γιώργο Λυμπεράκη, που είναι ο εισαγωγέας των αυτοκινήτων Lamborghini, Lotus και Maserati στην Ελλάδα. Ο Γιώργος Λυμπεράκης, που είναι Βρετανός υπήκοος, κατέθεσε τις απόψεις του υπογραμμίζοντας πως η Αγγλία προχώρησε σε αυτή την κίνηση, καθώς δεν ήθελε να δέχεται εντολές από άλλους, πόσο δε από τη Γερμανία, που κάνει κουμάντο στην Ε.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δηλώσεις που θα συζητηθούν

Σε κάθε συνέντευξη που δίνει, οι απόψεις του καθηλώνουν το κοινό και συζητιούνται. Μερικές από αυτές που είπε ο κ. Λυμπεράκης και σίγουρα δεν θα περάσουν ασχολίαστες: «Έζησα σε μία Ευρώπη ωραιότερη από αυτή που έχουμε τώρα.  «Μέρκελ και Ερντογάν σαν ερωτευμένο ζευγαράκι»Η Ευρώπη χωρίς τη Βρετανία θα πάρει ένα μήνυμα ότι τελείωσε το πάρτι της αυτοκρατορίας. Ο ελληνικός λαός είναι πολύ κουρασμένος από την κατοχή. Εμείς την αποκαλέσαμε κρίση. Έχει σχέση με κατοχή και όχι με οικονομική κρίση. Τίποτα δεν θα αλλάξει εμπορικά. Τα αυτοκίνητα δεν θα επιβαρυνθούν με δασμούς που φτιάχνονται στην Αγγλία. Μέρκελ και Ερντογάν σαν ερωτευμένο ζευγαράκι».

Από αριστερά: Πάρις Ποντίκας, Γιώργος Λυμπεράκης και Βαγγέλης Γκούμας

Γκούμα και διαφωνίες…

Τηλεφωνικά συμμετείχε στην εκπομπή και ο Βαγγέλης Γκούμας από το STAR Channel, ο οποίος είχε διαφορετικές απόψεις, και δεν ήταν λίγες οι φορές που ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ τους.

Στη συζήτηση ήταν και ο Γιώργος Καραγιάννης από την Deal News, που έδωσε στοιχεία και επιπλέον ενημέρωση για το θέμα που απασχολεί τον τελευταίο καιρό.

 

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε όλη την εκπομπή που μεταδόθηκε από το Πανελλαδικό Ραδιόφωνο Πρώτο Πρόγραμμα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης