Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κορυφαία έκδοση του Audi Q8 «ακούει» στο όνομα RS Q8. Πρόκειται για ένα όχημα ελευθέρου χρόνου που εφοδιάζεται με ένα μηχανικό σύνολο V8 χωρητικότητας 4.0 λίτρων όπου αποδίδει 600 ίππους και 800Nm ροπής.

Στον δρόμο και στη γλώσσα των αριθμών το SUV των 2,3 τόνων επιταχύνει από στάση στα 100χλμ./ωρα σε 3,8 δευτερόλεπτα και αγγίζει σε τελική τα 250 χλμ./ώρα.

Το συγκεκριμένο Audi RS Q8-R αποδίδει 720 ίππους...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέντε μέτρα και 2.3 τόνοι

Θα μπορούσαμε να πούμε πως όλα τα παραπάνω στοιχεία είναι εντυπωσιακά για ένα όχημα τέτοιου όγκου Οι επιδόσεις θυμίζουν περισσότερο supercar παρά SUV…και με μήκος σχεδόν 5 μέτρα. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχει και ένα κοινό που αναζητά το κάτι… παραπάνω και αυτό, όπως φαίνεται, μπορεί να το προσφέρει ο βελτιωτικός οίκος ABT.

Σύμφωνα με την ABT Sportsline το γερμανικό μοντέλο μπορεί να γίνει ακόμα πιο δυνατό στην περίπτωση που το όχημα δεχτεί ένα χέρι… βοήθειας από τους μηχανικούς της. Στην πράξη, τα 600 άλογα αυξάνονται σε 740 και η ροπή εκτοξεύεται στα 920Nm.

Με αυτά τα στοιχεία, το 0-100 πέφτει στα 3,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα, που πλέον δεν περιορίζεται ηλεκτρονικά, αγγίζει τα 315 χλμ./ώρα.

Τιμή; Άγνωστη…

Επιπλέον της μηχανικής βελτίωσης, των συστημάτων πέδησης κ.λπ., έχουν γίνει αλλαγές και στην εμφάνιση, κάτι στο οποίο η ABT Sportline δίνει μεγάλη βαρύτητα. Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν τα στοιχεία από ανθρακονήματα, οι ζάντες αλουμινίου των 23 ιντσών κ.ά.

Όσον αφορά την τιμή του μοντέλου, ο γερμανικός οίκος δεν ανακοινώνει κάτι σχετικό, γεγονός που εξαρτάται από τον εξοπλισμό που θα επιλέξει ο πελάτης…

 

Το λόγοτυπο της ειδικής έκδοσης που φέρει την υπογραφή της ABT Sportsline.

 

Το... τέρας της Audi εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

 

Το λογότυπο της ABT εμφανίζεται όταν ανοίγουν οι πόρτες...

 

Πραγματικές εξατμίσεις!!!

 

Λεπτομέρειες με ανθρακόνημα στο πίσω μέρος του παρμπριζ και της αεροτομής...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης