Στη σκανδιναβική μυθολογία οι Βαλκυρίες ήταν θεότητες που υπηρετούσαν τον Οντίν και επέλεγαν τους ήρωεςΗ Aston Martin θα καλύψει και τα track days σου σε πίστες προδιαγραφών FIA. της κάθε μάχης να τους μεταφέρουν στο Ράγκναροκ για λογαριασμό του Οντίν. Στην Aston Martin πάντως είχαν κάτι διαφορετικό στο μυαλό τους όταν κατασκεύαζαν την ειδική έκδοση της Valnyrie, την AMR Pro.

Έχουμε να κάνουμε, λοιπόν, για μια ειδική έκδοση του supercar της Aston Martin, το οποίο έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό την πίστα. Μόλις 40 μονάδες θα κατασκευαστούν και θα έχουν αναβαθμίσεις τόσο στον κινητήρα όσο και στο αεροδυναμικό πακέτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απίστευτο αεροδυναμικό πακέτο με τη χρήση ανθρακονήματος να είναι εκτεταμένη.

Ατμοσφαιρικός κινητήρας 1.000 ίππων!

Ο κινητήρας του AMR Pro είναι ο ατμοσφαιρικός V12 των 6.5 λίτρων που συναντάμε στο απλό μοντέλο Οι Vettel και Stroll πήραν μέρος στην εξέλιξη του αυτοκινήτου.μόνο που δεν διαθέτει το υβριδικό σύστημα. Η ισχύς του ωστόσο παραμένει τρομερή καθώς αποδίδει περίπου 1.000 ίππους ανεβάζοντας το στροφόμετρο πάνω από τις 11.000 σ.α.λ. Η τελική ταχύτητα είναι στα 360 Km/h και η Valkyrie AMR Pro είναι ικανή να κάνει τον γύρο της πίστας του Le Mans σε 3 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα, κοντά δηλαδή στον χρόνο ενός αγωνιστικού LMP1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλαίσιο είναι επανασχεδιασμένο για την AMR Pro έχοντας μικρότερο βάρος και ισχυρότερα μέρη για καλύτερη συμπεριφορά στην πίστα. Είναι 380mm μακρύτερο και 96mm φαρδύτερο, ενώ το εμπρός μέρος είναι 115mm πιο φαρδύ από το πίσω μέρος. Πολλές αναβαθμίσεις έχουμε και στην αεροδυναμική, ενώ τα φρένα είναι από ανθρακονήματα, το ίδιο και το σύστημα ανάρτησης. Η AMR Pro θα είναι έτοιμη στο τέλος του 2021 με την τιμή να μην έχει γίνει ακόμη γνωστή, αλλά θα είναι κοντά στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το Concept Valkyrie που είχε παρουσιαστεί με τη συνεργασία της Red Bull Racing.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Aston Martin A3 του 1921 δίνει έμπνευση στη Vantage Roadster

Κυρίαρχος ο Max Verstappen στο GP της Στυρίας

Μια Aston Martin Speedster αφιερωμένη στην DBR1

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης