Το Project Titan της Apple είχε καιρό να μας απασχολήσει, αλλά όπως αναφέρουν δημοσιεύματα (Reuters) η αμερικανική εταιρία τεχνολογίας έχει αρχίσει να πιέζει ξανά για την ολοκλήρωσή του. Το Project Titan δεν είναι άλλο από την κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου αυτόνομης οδήγησης πολύ υψηλού επιπέδου όσον αφορά την τεχνολογία του.

Βασικό χαρακτηριστικό του νέου αυτοκινήτου της Apple θα είναι το μοναδικό του σύστημα μπαταριών το οποίο Μπαταρίες με απίστευτη αυτονομία…ονομάζει monocell. Χρησιμοποιεί πολύ μεγάλες κυψέλες οι οποίες έχουν τη δυνατότητα πολύ μεγαλύτερης αυτονομίας σε σχέση με τα υπάρχοντα συστήματα. Το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί είναι Φωσφορικό Σίδηρο Λιθίου (LiFePO 4) αντί για τα κλασικά ιόντα Λιθίου, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη θερμοκρασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τεχνολογία αιχμής και απίστευτη ποιότητα αναμένεται το "iCar"

Σύστημα αυτόνομης οδήγησης με τεχνολογία iPhone…

Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης, LIDAR, θα γίνει σε συνεργασία με εξωτερικό προμηθευτή, με την Apple να έχει ξεκινήσει ήδη την κατασκευή συστήματος αισθητήρων. Ο άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται πίσω από την κατασκευή του αυτοκινήτου είναι ο Doug Field, πρώην μηχανικός της Tesla και η ομάδα του αποτελείται από 200 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Apple έχει βάλει στόχο να ολοκληρώσει το αυτοκίνητο το 2024, ωστόσο με την πανδημία ίσως καθυστερήσει ακόμα έναν χρόνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης