Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To Mii θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της SEAT το οποίο θα κάνει την εμφάνισή του στους ευρωπαϊκούς δρόμους αρχές του 2020. Σύμφωνα με την ισπανική φίρμα το Mii electric θα έχει αυτονομία 260 χιλιόμετρα ενώ θα είναι αρκετά προσιτό που θα φτάνει σε επίπεδο αντίστοιχο με ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας του Mii, αποδίδει 83 ίππους και παράγει 212 Nm ροπής προσφέροντας αρκετά καλές επιδόσεις. Συγκεκριμένα το 0-50χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε 3,9 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 130 χλμ./ώρα.  

Σύντομα το SEAT Mii θα μπαίνει και στην πρίζα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το 1992 στο 2020…

Η παραγωγή του μοντέλου θα ξεκινήσει στη Μπρατισλάβα (Σλοβακία) το 4ο τρίμηνο του 2019 και θα Οι προ-παραγγελίες θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριολανσαριστεί στην αγορά το 1ο τρίμηνο του 2020.

Το Mii electric είναι το νεότερο μοντέλο της ηλεκτρικής ιστορίας της SEAT. Το 1992, η μάρκα δημιούργησε ένα ηλεκτροκίνητο Toledo που συνόδευε τους αθλητές στη διαδρομή του μαραθωνίου κατά τη διάρκεια των θερινών Ολυμπιακών αγώνων της Βαρκελώνης. Το όχημα διέθετε, τότε, αυτονομία 64 χιλιομέτρων.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στην Ευρώπη, η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκε κατά 46% τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους και είναι σίγουρο πως το νούμερο αυτό θα αυξηθεί σημαντικά μέχρι τέλος του 2019, έχοντας αυξητικές τάσεις για τα επόμενα χρόνια.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης