Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Nissan Micra είναι ήδη διαθέσιμο με νέους πιο αποδοτικούς κινητήρες χωρητικότητας 1.0 λίτρου με απόδοση 100 και 117 ίππους.

Εκτός όμως από την αλλαγή αυτή, αλλά και την προσθήκη διαφόρων στοιχείων που έλειπαν (όπως για παράδειγμα τα ηλεκτρικά πίσω παράθυρα, το αυτόματο κιβώτιο κ.ά.), το ιαπωνικό «μικρό» διαθέτει ένα πολύ προηγμένο σύστημα ψυχαγωγίας που σίγουρα θα λατρέψουν οι επιβάτες αλλά και οι φίλοι της τεχνολογίας.

Το Nissan Micra έχει δεχτεί σημαντικές προσθήκες που αφορούν σε τεχνολογία και άνεση...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τεχνολογία…

Το σύστημα αυτό συνδέεται με μία εφαρμογή που κατεβάζει ο χρήστης στο κινητό του τηλέφωνο και Πριν καν μπεις στο αυτοκίνητο το έχεις ήδη προγραμματίσει…ονομάζεται Πλοήγηση από Πόρτα σε Πόρτα (Door to Door Navigation). 

Με αυτόν τον τρόπο έχει στη διάθεσή του βελτιωμένες λειτουργίες, όπως ο προγραμματισμός μιας διαδρομής, προτού βγει από το σπίτι ή το γραφείο στο τηλέφωνό του.

Μόλις αυτό ολοκληρωθεί, μπορεί να στείλει τον προορισμό απευθείας στο αυτοκίνητο για να ξεκινήσει η καθοδήγηση κατά τη  διαδρομή, τη στιγμή που θα βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.

Η τελευταία γενιά του Nissan Micra έχει ανέβει επίπεδα σε πολλούς τομείς...

Η κίνηση σε πραγματικό χρόνο

Το σύστημα NissanConnect διαθέτει επίσης το TomTom Premium Traffic, το οποίο παρέχει ακριβή δεδομένα κίνησης σε πραγματικό χρόνο για τη βελτιστοποίηση του χρόνου ταξιδιού.

Η πρόσβαση στο σύστημα γίνεται μέσω μιας οθόνης αφής επτά ιντσών, ενσωματωμένης κεντρικά στο ταμπλό. Είναι το ίδιο μέγεθος όπως και πριν, αν και τώρα έχει λιγότερα σκληρά πλήκτρα και μια νέα δυνατότητα λειτουργιών πολλαπλής αφής.

Το σύστημα NissanConnect στην κεντρική κονσόλα...

Οι νέες δυνατότητες του συστήματος περιλαμβάνουν:

– Αναζήτηση με μία γραμμή έτσι ώστε όλα να γίνονται πιο γρήγορα και πιο εύκολα.

– Εξατομίκευση προκειμένου να προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε ιδιοκτήτη.

– Αναγνώριση φωνής. Έχοντας πρόσβαση μέσω των πλήκτρων του τιμονιού, γίνεται  πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, διαβίβαση μηνυμάτων και έλεγχος της μουσικής.

– Χάρτες 3D. Στάνταρ λειτουργία για βελτιωμένη σαφήνεια, καθώς και δυνατότητα πολλαπλής αφής για μεγέθυνση και σμίκρυνση, για καλύτερη ευκρίνεια και προβολή λεπτομερειών

– Λειτουργία Find My Car στην περίπτωση που… ξεχάσατε πού έχετε παρκάρει.

– Premium Traffic από το TomTom που έχει να κάνει με ακριβείς πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο.

– Προγραμματισμός ταξιδιού πριν από την αναχώρηση / αποστολή του προορισμού στο αυτοκίνητο.

 

Το εσωτερικό του Nissan Micra

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης