Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mazda είναι μία μάρκα που έχει φανατικούς θαυμαστές στην χώρα μας που ακόμα και σήμερα, που Κρίμα να μην μπορείς να αγοράσεις Mazda στην Ελλάδα… δεν εκπροσωπείται εμπορικά αλλά μόνο στο after sales, παραμένουν πιστοί. Κατά καιρούς έχουμε αναρτήσει ρεπορτάζ για την ιαπωνική φίρμα και το ενδεχόμενο να ξεκινήσει και πάλι να δραστηριοποιείται στη χώρα μας.

Είναι γνωστό πως στο παρελθόν αρκετοί επιχειρηματίες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και μάλιστα πολύ δυνατοί παίκτες. Τελικά καμία προσπάθεια δεν έπιασε… τόπο και είχαμε μείνει στην προσπάθεια της ίδιας της εταιρείας να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα το καλοκαίρι.

Η Mazda βγάζει πολύ σύγχρονα σχεδιαστικά αυτοκίνητα και με καλούς κινητήρες (στην φωτογραφία το CX-3)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιοι φρενάρουν την επένδυση;
Το καλοκαίρι όμως πέρασε, Mazda δεν είδαμε και όπως φαίνεται δεν θα δούμε για τους επόμενους Προσπάθειες γίνονται αλλά το φορολογικό καθεστώς και η οικονομική  κατάσταση της Ελλάδας δεν βοηθάάμήνες.

Το σίγουρο είναι πως προσπάθειες γίνονται, όμως το περιβάλλον στην χώρα μας είναι τόσο ρευστό, η φορολογία αλλάζει συνεχώς και αυτά είναι στοιχεία που φρενάρουν την όποια επένδυση θα μπορούσε να γίνει.

Τα τελευταία νέα, γιατί το project Mazda και Ελλάδα δεν έχει παγώσει, κάνουν λόγο για το 2018, όμως προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό για να μας κάνει να πιστέψουμε πως πράγματι θα πάρει σάρκα και οστά τον επόμενο χρόνο.

Το after sales της Mazda στην Ελλάδα έχει υποστήριξη από το 'εργοστάσιο', είναι επίσημο και συνοδεύεται από όλες τις εγγυήσεις

Η λύση
Το σίγουρο είναι πως αν αλλάξει η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας και υπάρξει σταθερότητα, θα Η σταθερότητα είναι η λύση στο πρόβλημα…πρέπει να το θεωρήσουμε δεδομένο πως η επένδυση θα γίνει.

Μέχρι να γίνει όμως αυτό που όλοι οι Έλληνες εύχονται καλό είναι να σταματήσουμε να ελπίζουμε και αν είναι να έρθει (η Mazda) καλώς να έρθει…

Επιστεφτείτε την επισημη σελίδα της Mazda στην Ελλάδα πατώντας ΕΔΩ

Κρίμα που δεν έχουμε τη Mazda όπως και το νέο MX-5, ένα καθαρόαιμο roadster που έχει γράψει μεγάλη ιστορία στην αυτοκίνηση...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης