Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί να είναι χειμώνας και οι περισσότεροι να σκέφτονται, χιόνια, βουνά και τετρακίνητα οχήματα, Ό,τι κινείται και… καίει καύσιμο μας αρέσει! αυτό όμως δε σημαίνει πως στην Ελλάδα πρέπει πολλές φορές να ακολουθούμε τη λογική…

Με τον ήλιο και τη θερμοκρασία βρίσκεται σε σχετικά καλά για την εποχή επίπεδα, αποφασίσαμε να κάνουμε το ακριβώς αντίθετο και να ταξιδέψουμε στη θάλασσα με ένα Jet Ski. Όχι με κάποιο της… σειράς αλλά με το κορυφαίο Yamaha GP1800 ή αλλιώς waverunner όπως τα ονομάζουν στην ιαπωνική φίρμα. 


Δείτε το διαφορετικό ταξιδιωτικό που ετοιμάσαμε μέσα στο χειμώνα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Ρουτίνα… τέλος

Οι εποχές έχουν αλλάξει, και τα συγκεκριμένα «σκάφη» είναι εξελιγμένα σε τόσο μεγάλο βαθμό που  Η ρουτίνα μπορεί να αλλάξει και να ανεβάσεις απότομα την διάθεση και το κέφι σου!έχουν κορυφαία πλεύση και είναι τόσο άνετα που δεν κουράζουν τους αναβάτες. Το GP1800 μπορεί να έχει φτιαχτεί για αγωνιστική απόλαυση αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον ιδιοκτήτη να το απολαύσει και για τις βόλτες του και μάλιστα αυτή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Επιπλέον το μεγάλο ρεζερβουάρ καυσίμου που διαθέτει και αγγίζει τα 70 λίτρα επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να καλύψει πολλά μίλια και γενικότερα να ευχαριστηθεί… παιχνίδι στο νερό, χειμωνιάτικα!

Χωρίς πολλά λόγια λοιπόν, το φορτώσαμε στο Nissan Navara, το ιδανικότερο ίσως όχημα γι’ αυτή τη δουλειά, το φουλάραμε σε καύσιμα και το ρίξαμε στην γλίστρα της Πάχης Μεγάρων. Από εκεί ξεκίνησε το ταξιδιωτικό για την Αίγινα, με πέρασμα από την Σαλαμίνα. Σε κάθε περίπτωση ακολουθούσαμε τους κανόνες ασφαλείας και τη νομοθεσία καθώς βρισκόμασταν σε απόσταση 2 μίλια από τη ξηρά (κάτι που δεν αποτελεί πρόβλημα στις ελληνικές θάλασσες αφού παντού υπάρχουν νησιά και βραχονησίδες).

Το Yamaha GP1800 έχει μήκος σχεδόν 3,5 μέτρα και μπορεί όχι μόνο να κινηθεί πάρα πολύ γρήγορα αλλά και να ταξιδέψει άνετα...

Καφέ, φαγητό… παιχνίδι!
Σε σχεδόν 25 λεπτά καλύψαμε την απόσταση Πάχη – Αίγινα, όπου κάναμε και την πρώτη στάση για… καφέ. Με τέτοιο καιρό (ηλιόλουστη μέρα) και σε αυτό το περιβάλλον τα λόγια είναι περιττά. Αφού Σε μία μέρα μπορείς να ζήσεις μοναδικές στιγμές ευχαρίστησηςαπολαύσαμε τον καφέ στην Πέρδικα, πεταχτήκαμε για βόλτα στο νησί Μονή για να απολαύσουμε τα γαλαζοπράσινα νερά. Παίξαμε με το Yamaha GP1800 και επιστρέψαμε και πάλι στην Πέρδικα για να γευματίσουμε στις γραφικές ταβέρνες της περιοχής.

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ξεκινήσαμε για την επιστροφή. Η εικόνα του ήλιου να δύει σε συνδυασμό με το flying dolphin που έπλεε δίπλα μας, ήταν μοναδική και δύσκολο να την περιγράψεις αν δεν τη ζήσεις (θα δείτε στο σχετικό video). Η ήρεμη θάλασσα (1-2 μποφόρ) δεν μας κούρασε καθόλου (με δύο αναβάτες) και η επιστροφή πραγματοποιήθηκε σε ίδιο σχεδόν χρόνο (25 λεπτά).

Η συγκεκριμένη εικόνα με τον ήλιο να δύει και δίπλα σου να βρίσκεται ένα flying dolphin είναι μοναδική όταν την ζεις...

Κάντο πράξη
Μία γεμάτη μέρα, μία μέρα τελείως διαφορετική από αυτές που οι περισσότεροι ζούμε καθημερινά. Οι μπαταρίες γέμισαν και γι’ ακόμα μία φορά ζήσαμε αυτό το κάτι διαφορετικό που στην Ελλάδα μπορείς να το κάνεις πράξη.

Το ιαπωνικό τέρας έχεις τρομακτική δύναμη αλλά τόσο ευχάριστο που δεν το χορταίνεις...

Κινητήρας 1.812 κ.εκ.
Η βόλτα με ένα Yamaha GP1800 δεν περιγράφεται καθώς όταν ξεκινήσεις το πλανάρισμα, το μυαλό Τα 300+ άλογα του Yamaha GP1800 βάζουν… φωτιά στη θάλασσα!σου αδειάζει από όλες τις αρνητικές σκέψεις. Το GP1800 εφοδιάζεται με κινητήρα 1.812 κ.εκ. και αποδίδει πάνω 300 ίππους. Οι επιδόσεις του κόβουν την ανάσα και χρειάζεται εμπειρία για να μπορέσεις να το κουμαντάρεις όπως… πρέπει.

Σημαντικό στοιχείο είναι η εξαιρετικά ελαφριά και ανθεκτική γάστρα τεχνολογίας NanoXcel2 όπως και η ύπαρξη  αποθηκευτικών χώρων στην πλώρη, ανάμεσα σε χειριστή και τομόινι, αλλά και κάτω από το κάθισμα (στεγανά). Να σημειώσουμε πως ο χειριστής έχει τη δυνατότητα Πρόσω – Κράτει – Ανάποδα ενώ έχει και ηλεκτρονική ρύθμιση ανύψωσης.

Για το ταξίδι καταναλώσαμε σχεδόν 50 λίτρα καύσιμο έχοντας καλύψει σχεδόν 45 ναυτικά μίλια…

 


Ταξιδιωτικό: Πάχη Μεγάρων, Σαλαμίνα, Αίγινα, Πέρδικα, Μονή, Πάχη

  • Απόσταση σε ναυτικά μίλια: πάνω από 40
  • Κατανάλωση σε καύσιμο: 50 λίτρα (με δύο άτομα)
  • Πάχη – Αίγινα (Πέρδικα): 25 λεπτά

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Yamaha GP1800 πατήστε ΕΔΩ

Όλα ξεκινούν από το... γκαράζ. Ετοιμάζεις το GP1800, το φορτώνεις με όλα τα σωστικά, φοράς τα απαραίτητα γι' αυτή την εποχή και ξεκινάς...
Το Nissan Navara είναι το κατάλληλο όχημα για να ρίξεις στην θάλασσα άνετα και με ασφάλεια το σκάφος...
Το σωσίβιο είναι το πιο βασικό αξεσουάρ που πρέπει να φορά ένας αναβάτης Jet Ski...
Ο χώρος αποσκευών της πλώρης είναι πολύ μεγάλος...

Για τον χειμώνα, στολή, γάντια και παπούτσια είναι σημαντικά αξεσουάρ που πρέπει να φοράς για να ευχαριστηθείς τη βόλτα...
Καθημερινή στην Πέρδικα Αίγινας. Σε αυτό το σημείο ήπιαμε τον καφέ μας έχοντας αυτή τη θέα...
Το... μωρό μας δεμένο στο μικρό λιμάνι της Πέρδικας
Στο νησί Μονή (1 ναυτικό μίλι από την Πέρδικα) το χρώμα της θάλασσας είναι απίστευτο...
Φαγοπότι στην Πέρδικα...
Φυσικά το... παιχνίδι δε λείπει από το μενού!

To Yamaha GP1800 αγγίζει τα 70 μίλια την ώρα και μάλιστα πολύ γρήγορα. 'Χέρια' να έχεις να το οδηγείς και να μπορείς να στρίψεις με... πολλά! Είπαμε, αγωνιστικό Jet Ski είναι...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης