Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η έρευνα Ford Car Buying Trends 2015 διεξάγεται κάθε χρόνο και δείχνει τις τάσεις που έχουν οι
Στην Ελλάδα οι περισσότεροι ιδιοκτήτες μοντέλων της Ford το έχουν αγοράσει σε λευκόπελάτες της μάρκας για τα αυτοκίνητα της γκάμας. Πέρυσι πουλήθηκαν στην Ευρώπη ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα της Ford και σύμφωνα με τα στοιχεία το λευκό ήταν πρώτο χρώμα σε προτίμηση, μπροστά από το μαύρο, γκρι και μπλε.

Συγκεκριμένα σε όλη την Ευρώπη, το λευκό επέλεξε το 23% των αγοραστών, μαύρο το 19% και ασημί το 16%, που ξεπέρασε το γκρι ως τρίτο δημοφιλέστερο χρώμα. Το μπλε είχε τεράστια ζήτηση σε ποσοστό που άγγιξε το 63% συγκριτικά με το 2013 καθώς το επέλεξαν 1 στους 8 πελάτες και βρέθηκε στην πέμπτη θέση της σχετικής λίστα.

Το λευκό είναι το δημοφιλέστερο χρώμα στα αυτοκίνητα της Ford

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ποια χώρα αγοράζουν τα περισσότερα λευκά Ford
Η Τουρκία ήταν και παραμένει η χώρα όπου το λευκό ήταν πρώτο σε δημοτικότητα.  Εκεί, σχεδόν τα 3 στα 4 από όλα τα νέα αυτοκίνητα Ford είναι λευκά, ενώ πέρυσι ήταν περίπου τα μισά. Σε όλες τις χώρες – εκτός από δύο – δημοφιλέστερες επιλογές ήταν λευκό, μαύρο ή ασημί. Εξαίρεση αποτέλεσαν η Τσεχία και η Βρετανία όπου πρώτο επικράτησε το μπλε.

Πορτογαλία (31%), Νορβηγία (28%) και Ολλανδία (26%) έδειξαν τη μεγαλύτερη προτίμηση σε μαύρα οχήματα, ενώ η Ιρλανδία (28%), η Πορτογαλία (25 %), η Ουγγαρία και η Πολωνία (21 %) επέλεξαν το ασημί. Οι Ούγγροι πελάτες ήταν αυτοί που προτίμησαν περισσότερο το καφέ αυτοκίνητο (15%).

Το μαύρο είναι το δεύτερο αγαπημένο χρώμα των πελατών της Ford
Το ασημί βρίσκεται στην 3η θέση των προτιμήσεων...
Το μπλε είχε τεράστια ζήτηση σε ποσοστό που άγγιξε το 63% συγκριτικά με το 2013

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης