Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Toyota έχει καταφέρει να βάλει στην… πρίζα τους απανταχού petrolheads σε όλον τον κόσμο με την παραγωγή του GR Yaris, μίας έκδοσης που προορίζεται μόνο για οδηγική απόλαυση.

Λογικό άλλωστε καθώς την εξέλιξή του έχει επιμεληθεί το αγωνιστικό τμήμα της ιαπωνικής φίρμας που διαπρέπει στο WRC (παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι).

To νέο Toyota GR Yaris των 261 ίππων...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πύραυλος 261 ίππων…

Όλη η τεχνογνωσία της Toyota Gazoo Racing έχει μεταφερθεί σε αυτό το… μικρό αλλά πυραυλοκίνητο όχημα Το Toyota GR Yaris είναι αυτό το κάτι που θέλει κάθε petrolhead…και είναι λογικό οι υποψήφιοι πελάτες αλλά και οι φανατικοί του είδους να το περιμένουν πώς και πώς. Κάτι τέτοιοι ισχύει και για την ελληνική αγορά το οποίο αναμένουμε με μεγάλη αγωνία καθώς περιμένουμε να το θαυμάσουμε στους δρόμους.

Να σημειώσουμε πως η έκδοση GR του Yaris εφοδιάζεται με ένα τρικύλινδρο μηχανικό σύνολο turbo χωρητικότητας 1.6 λίτρων το οποίο αποδίδει 261 ίππους και παράγει 360Nm ροπής. Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων με την κίνηση να δίνεται και στους τέσσερις τροχούς, με τη δύναμη να μπορεί να μπορεί να μεταφέρεται ακόμα και στο 100% τόσο στους εμπρός όσο και στους πίσω τροχούς!

Παιχνίδι για την πίστα και για μεγάλα παιδιά!

Δύο στην Ελλάδα

Στη γλώσσα των αριθμών το Yaris των 1.280 κιλών επιταχύνει από στάση στα 100χλμ./ώρα σε 5,5 Είναι σίγουρο πως όποιος το πάρει θα χαμογελά κάθε φορά που θα κάθεται πίσω από το τιμόνι…δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230χλμ./ώρα. Η τιμή του αγγίζει τα 42.670 ευρώ αλλά δεν δείχνουν ικανά να… φρενάρουν τους λάτρεις της ταχύτητας.

Ήδη και σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, στην Ελλάδα υπάρχουν… δύο, τα οποία βρίσκονται στα χέρια των ιδιοκτητών που τα παρέλαβαν πριν από λίγες ημέρες, καθώς έκαναν τα αδύνατα – δυνατά για να τα αποκτήσουν γρήγορα! Το ένα έχει ξένες πινακίδες και το δεύτερο ελληνικές ενώ πολύ σύντομα θα κάνουν την εμφάνισή τους και περισσότερα GR Yaris…

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Toyota GR Yaris πατήστε ΕΔΩ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε το Toyota GR Yaris στο Nürburgring

Μόνο με το πλάι πηγαίνει το Toyota GR Yaris των 261 ίππων

Σε ποια χώρα ξεπούλησε σε έξι μέρες το Toyota GR Yaris;

 

Τo GR Yaris είναι διαθέσιμο σε έκδοση με δύο πόρτες...

 

Το πιλοτήριο του ιαπωνικού μοντέλου...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης