Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλημέρα και καλή εβδομάδα, να έχουμε! Αλλαγή στην ώρα, αλλαγή και στην διάθεση, με την ημέρα, όπως έχετε διαπιστώσει, να έχει… μεγαλώσει και ήδη έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε σε καλοκαιρινό mood.        

Παρ’ όλα αυτά η αγορά ακόμα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και τα προβλήματα συνεχίσει να βρίσκεται εκεί αν δεν αλλάξει η πολιτική και οικονομική κατάσταση. Είναι ξεκάθαρο πως όλο αυτό που συμβαίνει επηρεάζει όλους τους τομείς της… πιάτσας αλλά και την γενικότερη οικονομία. Ποιος θα αγοράσει άλλωστε αυτοκίνητο όταν δεν ξέρει τι θα συμβεί αύριο; Μόνο αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη, κάτι που άλλωστε αποτυπώνεται στις λιανικές πωλήσεις που είναι σχεδόν οι μισές από το σύνολο. Με λίγα λόγια στον… πάτο! Ας ελπίσουμε να αλλάξουν τα πράγματα, αν και με τόσες… ευχές που έχω δώσει το παρελθόν θα καταντήσω γραφικός.

Άλλος... πλανήτης στο Μονακό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οδήγηση στο Μονακό
Σε 2.5 ώρες από την Ελλάδα ο κόσμος αλλάζει!Είναι τρομακτική πάντως η αλλαγή εικόνων και παραστάσεων με την δουλειά που κάνουμε.

Από τη μία στην Ελλάδα που γίνεται… μάχη να πουληθεί κανένα αυτοκίνητο και από την άλλη στο… Μονακό, που βρεθήκαμε την περασμένη εβδομάδα με την Suzuki, να βλέπεις το ένα πανάκριβο αυτοκίνητο μετά το άλλο σε ρυθμούς που σε έπιανε τρέλα.

Στα αυτοκινητιστικά της… εβδομάδας τώρα, τα Honda Civic Tourer και Skoda Octavia είχαν την τιμητική τους.

Στην περίπτωση του Ιάπωνα το ντιζάιν, δεν το κρύβω, πως μου αρέσει (εξωτερικό και εσωτερικό) ενώ οι χώροι είναι κάτι που δεν περνούν από ένα τέτοιο όχημα απαρατήρητοι. Το σίγουρο είναι πως όταν οδηγείς ένα Honda έχεις αυτή τη σιγουριά της αξιοπιστίας…

Η station wagon εκδοχή του Honda Civic

Χώρους όμως άπλετους έχει και η Skoda Octavia, με τη διαφορά πως ποιοτικά ακολουθεί τους Γερμανούς, καθότι βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του VW Group. Οικονομικό, άνετο και ιδανικό για τον Έλληνα οδηγό που ψάχνει το όλα σ’ ένα…

Skoda Octavia για κάλυψη όλων των αναγκών...

Πού θα στείλετε ενημέρωση
Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… χαμπάρι μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «για τα νέα της πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Υ.Γ. «Αγάπη μόνο» που λέει και ο Σπύρος Ρέκας…

Ο Σπύρος Ρέκκας έχει δίκιο!

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!

 
——————————————————- 

ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Οι άγιες ημέρες πλησιάζουν
και οι «μητροπολίτες» της πιάτσας
τα γένια τους «αγιάζουν»…
Ας κοιτάξουν να «νηστέψουν»
γιατί με «παπάτζες»
δεν πρόκειται να … διαπρέψουν !

——————————————————- 

QUIZ:

Ποιός εκπρόσωπος Μέσου μοιράζει τελευταία… κίτρινες κάρτες (!) σε ανθρώπους δικτύων ζητώντας διαφήμιση;

 
——————————————————- 

Την τελευταία της πνοή άφησε την περασμένη εβδομάδα η Καίτη Κυρίτση, μία εμβληματική μορφή των αγώνων αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Ήταν η «ψυχή» της αγωνιστικής λέσχης Α.Λ.Α. και η γυναίκα που έδινε άλλη πνοή στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ήταν η σύζυγος του αείμνηστου Πέτρου Κουβάτσου ο οποίος σκοτώθηκε στην ανάβαση Φιλερήμου της Ρόδου το 1963.

Καλό ταξίδι στην αρχόντισσα κυρία Κυρίτση...

 
——————————————————- 

Οι ΚΥΡΙΟΙ της φωτογραφίας (Nobuya Suzuki και Atsuto Chiyoda) είναι μηχανικοί της Suzuki που έχουν βοηθήσει στην εξέλιξη τόσο της ανάρτησης όσο και του τιμονιού της 3ης γενιάς του Swift. Σεβόμενοι την δουλειά που κάνουν, τον εαυτό τους και πάνω από όλα τον πελάτη στο οποίο απευθύνεται το προϊόν, κατά τη διάρκεια της πανευρωπαϊκής παρουσίασης, όχι μόνο ρωτούσαν τους δημοσιογράφους για τις εντυπώσεις τους αλλά κατέγραφαν και τις παρατηρήσεις σε ένα τετράδιο!

Πραγματικά τους βγάζουμε το καπέλο ενώ για το θέμα αυτό θα αφιερώσουμε σχετικό δημοσίευμα…

Aριστερά o Nobuya Suzuki και δεξιά ο Atsuto Chiyoda

 
——————————————————- 

Οργανωτικές αλλαγές είχαμε στην Ford Motor Ελλάς. Η Πέτρη Λογαρά, μέχρι πρότινος Marketing Manager της εισαγωγικής εταιρείας, αναλαμβάνει επιπλέον το τμήμα πωλήσεων μετά την αποχώρηση του Ντίνου Καπουτσή ο οποίος μετακόμισε στην Volvo Car Hellas.

Η Πέτρη Λογαρά

 
——————————————————- 

Όχι ένα ούτε δύο αλλά… 7 βραβεία ERMIS απέσπασε η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. και ο συνεργάτης της, η διαφημιστική εταιρεία ADMINE, για καμπάνιες της Honda moto και της Mitsubishi Motors. Συγκεκριμένα απέσπασαν:

  • Tο κορυφαίο βραβείο της δυναμικής κατηγορίας Grand Ermis Award – Digital για την καμπάνια του Honda Roadtrips – hondaroadtrips.gr
  • Ένα βραβείο στην κατηγορία Branded Entertainment & Content για το Honda Roadtrips – honda roadtrips.gr
  • Τέσσερα βραβεία στην κατηγορία DIGITAl για το Honda Roadtrips, hondaroadtrips.gr
  • Ένα βραβείο στην κατηγορία Branded Entertainment & Content για το Mitsubishi L200 – Ικανό για όλα ikanogiaola.gr

 

——————————————————- 

Ενημερωτικά 5λεπτα για το αυτοκίνητο και την οδική ασφάλεια ετοιμάζει στο ραδιόφωνο “Sport FM 94.6” ο Κώστας Στεφανής. Όπως μαθαίνουμε θα αρχίσουν να βγαίνουν στον αέρα μετά το Πάσχα.

Ο Κώστας Στεφανής

 
——————————————————- 

Στην εκπομπή του Στράτου Φωτεινέλη και συγκεκριμένη στην εκπομπή του «Πάνω από τα Όρια» η οποία μεταδίδεται στο High TV την Τετάρτη στις 19:30 και στο Star Κεντρικής Ελλάδος (19:00  και μέσω Cosmote TV), θα βρεθεί ο… υπογράφων Βασίλης Σαρημπαλίδης. Συζήτηση «έξω από τα δόντια» για αγώνες στην Ελλάδα! 

Στράτος Φωτεινέλης και Βασίλης Σαρημπαλίδης

 
——————————————————- 

Ενημέρωση μέσω προσομοιωτών κατά την ημερίδα για την Οδική Ασφάλεια από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ) στα πλαίσια της 10ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας είχε ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης.

Ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης.

 
——————————————————- 

Στο νέο Micra που… έρχεται τον επόμενο μήνα έχουν ρίξει το βάρος οι άνθρωποι της Nissan οι οποίοι ετοιμάζουν πολλές εκπλήξεις.

 
——————————————————- 

To χρονικό διάστημα 6-9 Απριλίου θα διεξαχθεί το Auto Festival Θεσσαλονίκης αλλά την… ερχόμενη Τετάρτη 29 Μαρτίου οι διοργανωτές ΔΕΘ Helexpo & Promauto θα πραγματοποιήσουν συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις της Helexpo στο Μαρούσι.

 
——————————————————- 

Η Kosmocar – VW είναι επίσημος χορηγός του 12ου Διεθνούς Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 2 Απριλίου (και ημιμαραθώνιος 5 και 10 χλμ.)

——————————————————-  

Την Κυριακή 9 Απριλίου θα κυκλοφορήσει το ειδικό αφιέρωμα για το αυτοκίνητο «Auto Big Fish» μαζί με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Υπεύθυνος για την κυκλοφορία του είναι ο Τάκης Τρακουσέλλης.

 
——————————————————- 

Ξεκίνησαν και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Formula 1 από Cosmote TV (σχολιασμός από Γιάννη – Μάριο Παπαδόπουλο και Κώστα Ψάρρα) και κρατική τηλεόραση (σχολιασμό από Νίκο Κορόβηλα και Πόπη Παπαμιχαήλ).

——————————————————-  

Μπορεί ο 6ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας να έχει ολοκληρωθεί αλλά από τώρα το BMW Team πραγματοποιεί προπονήσεις στο ΟΑΚΑ προκειμένου να προετοιμαστεί για τον Μαραθώνιο το Φθινόπωρο, με την κορυφαία του είδους και κάτοχος του ρεκόρ Μαραθωνίου Μαρία Πολύζου!

——————————————————-  

Την ενημέρωση της ενότητας αυτοκινήτου στην ιστοσελίδα του sport-fm έχει αναλάβει ο Άρης Γαλανόπουλος, ο οποίος συνεχίζει δυναμικά σε ΣΚΑΙ 100.3 και Καθημερινή.

——————————————————-  

Επτά Έλληνες δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν για πρώτη φορά την 3η γενιά του Suzuki Swift και συγκεκριμένα στο μαγευτικό Μονακό. Μαζί τους και ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Παναγιώτης Τορνάρος.

Από αριστερά: Νίκος Μερτέκης, Άρης Γαλανόπουλος, Τάκης Τρακουσέλλης, Παναγιώτης Τορνάρος, Βασίλης Σαρημπαλίδης, Σωτήρης Τσαντίλης και Γιάννης Λημναίος

 
——————————————————- 

Μετά την Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ανανεωμένου VW Golf παρουσία δημοσιογράφων και εκπροσώπων Μέσων της Συμπρωτεύουσας.

——————————————————-  

Νέος συνεργάτης Subaru στο κομμάτι του after sales (service – ανταλλακτικά) για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο λόγος για την εταιρεία Σ.& Β. Αλεξανδρίδης ΟΕ, που είναι πλέον το μοναδικό εξουσιοδοτημένο σημείο της ιαπωνικής φίρμας στην Συμπρωτεύουσα.

 
——————————————————- 

Στην εκπομπή Auto Club στο Πρώτο Πρόγραμμα που παρουσιάζει ο Πάρις Ποντίκας μίλησε ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης. Όσα είπε για παιδεία, εκπαίδευση κ.λπ. ήταν πολύ καλά, όμως θα θέλαμε να τα δούμε και στην πράξη!

 
——————————————————- 

Ένα ακόμα ένθετο αυτοκινήτου κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες μαζί με την εβδομαδιαία εφημερίδα «Thessnews». Την ύλη επιμελήθηκε ο Παντελής Τζερτζεβέλης

——————————————————-  

Μία ξεχωριστή εκδήλωση με την ονομασία Woman Who inspire, προς τιμήν των γυναικών πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαρτίου στο Εκάλη Club από την Alfa Romeo. Από την εκδήλωση δεν έλειψαν και οι… κουκλάρες, Giulia και Stelvio.

Ελισάβετ Ιωαννίδη και Κορίνα Πατέλη στην εκδήλωση της Alfa Romeo στο Εκάλη club

Ρένα Γκίνη και Στράτης Χατζηπαναγιώτου έδωσαν το παρών στην εκδήλωση της Alfa Romeo 

——————————————————- 

Τέλος της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου KIA Picanto στη Βαρκελώνη, παρουσία και Ελλήνων δημοσιογράφων.

——————————————————- 

Στην Γερμανία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η πανευρωπαϊκή παρουσίαση του Opel Insignia Grand Sport, στην οποία παρευρέθησαν και Έλληνες δημοσιογράφοι. Μαζί τους και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της GM Hellas Αμαλία Γιαννακοπούλου.

Οι δημοσιογράφοι που ταξίδεψαν στην Γερμανία...

 
——————————————————- 

Νέο τεύχος για την μηνιαία εφημερίδα Gonews.

 
——————————————————- 

Κυκλοφόρησε το 15ο τεύχος του Auto Free Sunday που επιμελούνται οι Νίκος Μαρινόπουλος και Γιάννης Σκουφής.

 

 
——————————————————- 

Ατάκες και… σπόντες του Στράτη Χατζηπαναγιώτου:

 
Και δεύτερος... μετρ; Μετά τον Γιάννη Μεθενίτη της Nissan σειρά έχει και ο Πάνος Σειτανίδης

Για να ξέρουμε τι δουλειά κάνει ο καθένας. Δεν είναι κακό!

Εδώ συνάδερφος, εκεί συνάδερφος πού είναι ο... συνάδερφος; Κάτι σαν τον παππά που στο τέλος είναι εξαφανισμένος!

Καθυστέρησε αλλά το πήρε το Peugeot 3008 η Φαίη Σκορδά!

Εδώ που τα λέμε δεν έχει και άδικο. Το ζούμε στην... πιάτσα!

Ανοιχτοχέρης ο mister Peugeot στην Ελλάδα Πέτρος Πιπερίδης!!! Η... Μαρία ποια είναι;

——————————————————- 

ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ από την… ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ

——————————————————-

To πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσικλετών ξεκινά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 1-2 Απριλίου στην πίστα των Μεγάρων και το μεγάλο νέο έχει να κάνει με την –για πρώτη φορά στα χρονικά– μετάδοσή του από την Cosmote TV! Αν και ακούστηκαν πολλές γκρίνιες για το «πως και γιατί», εμείς χαιρετίζουμε την όλη προσπάθεια και ευελπιστούμε στη διατήρησή της και στο μέλλον, έστω και σε μαγνητοσκόπηση.

——————————————————- 

Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα και η φοιτητική ομάδα TEICM Racing του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας θα παρουσιάσει τη μοτοσικλέτα που κατασκεύασε για να συμμετάσχει στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Supermono, στην Τεχνόπολη (Γκάζι, Αθήνα) από 29 Μαρτίου έως 2 Απριλίου στα πλαίσια του Athens Science Festival!

——————————————————-  

Εδώ και λίγες ημέρες ο αγωνιζόμενος Βασίλης Ευθυμίου ανέλαβε την αντιπροσώπευση της ΜV Agusta στη χώρα μας. Η πολύχρονη ενασχόλησή του με το ιταλικό εργοστάσιο και η εμπειρία του σε αγώνες και εμπορικό στίβο εγγυάται ένα ακόμα καλύτερο μέλλον (και) εντός συνόρων για τη θρυλική εταιρεία.

 
——————————————————- 

Μια προσεκτικά οργανωμένη καμπάνια στις γειτονικές χώρες για τη διοργάνωση του SMF Motoshow Θεσσαλονίκη 2017 (ΔΕΘ 11-14 Μαΐου) θα προσελκύσει εκατοντάδες επισκέπτες, κυρίως από Σκόπια, Βουλγαρία, Τουρκία και Μαυροβούνιο. Με λίγα λόγια το φεστιβάλ θα χαρακτηριστεί ως μία μεγάλη περιφερειακή έκθεση, που άμεσα θα μετατραπεί σε πύλη επιχειρηματικότητας στον ευρύτερο κλάδο της μοτοσικλέτας.

 
——————————————————- 

Συνεργασία με το ένθετο μηνιαία ανδρικό περιοδικό «Mancode» της εφημερίδας «Καθημερινή» ξεκίνησε ο Γιάννος Κατσιμπάρος. Το συγκεκριμένο κυκλοφορεί τελευταία Κυριακή κάθε μήνα.

——————————————————- 

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσικλετών MotoGP ξεκίνησε και οι αγώνες μεταδίδονται και φέτος από την Cosmote TV σε σχολιασμό του Δημήτρη Διατσίδη.

Ο Δημήτρης Διατσίδης μαζί με τον Βαλεντίνο Ρόσι

 
——————————————————- 

Πωλήσεις Περιοδικών Αυτοκινήτου – Μοτοσικλέτας

Το χρονικό διάστημα 20-27/3/2017 και σύμφωνα με το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» το περιοδικό Auto Τρίτη πούλησε 4.030 τεύχη.

——————————————————- 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 7
2. www.protothema.gr 15
3. www.gazzetta.gr 17
4. www.sport24.gr 19
5. www.newsit.gr 22
6. www.sport-fm.gr 27
7. www.car.gr 32
8. www.pronews.gr 40
9. www.newsbomb.gr 42
10. www.in.gr 71
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)
 

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.newsauto.gr 75
2. www.gocar.gr 270
3. www.autotriti.gr 283
4. www.autoblog.gr 530
5. www.drive.gr 667
6. www.4troxoi.gr 773
7. www.autogreeknews.gr 9687
8. www.caranddriver.gr 1.144
9. www.topspeed.gr 1.299
10. www.caroto.gr 1.566
11. www.enkinisi.gr 1.646
12. www.ix.gr 1.724
13. www.carzine.gr 2.248
14. www.motornews.gr 2.679
15. www.motori.gr 3.113
16. www.motorsite.gr 3.318
17. www.carwall.gr 3.608
18. www.gonews.gr 3.981
19. www.epitrohon.gr 7.350
20. www.kartnews.gr 10.039
21. www.automoto.com.gr 11.713
22. www.highoctane.gr 11.962
23. www.4drivers.gr 17.247
24. www.autoliveris.gr 22.665
25. www.auto-internet.gr 26.001
26. www.ixauto.gr 73.189
27. www.trcoff.gr -***
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα
** μέτρηση 27/3/2017
*** δεν είναι μετρήσιμο

——————————————————- 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μπουυυυυυυυυυυυυυυ!!!! Πίσω και σας έφαγα

Ο δημοσιογράφος Παντελής Πατέλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης