Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα. Επιτέλους, ο καιρός αλλάζει (αν και πήγε και πάλι να μας την κάνει) και η διάθεσή μας έχει αρχίσει να ανεβαίνει. Το έχω γράψει, ας το κάνω άλλη μία φορά και εύχομαι να γίνει πράξη. Τι δηλαδή; Να… στρώσει η πολιτική κατάσταση στη χώρα μας και να είστε σίγουροι πως θα αρχίσει να στρώνει και η οικονομία.  

Για να είμαι ειλικρινής την εβδομάδα που μας πέρασε, με εξέπληξε η επίσημη ανακοίνωση του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, που αναφερόταν σε δημοσιεύματα που Για ποιους χτυπάει άραγε η καμπάνα; έκαναν λόγο για αλλαγή στην φορολογία. Για να πω την αλήθεια δεν θυμάμαι από πότε είχαμε να λάβουμε δελτίο Τύπου (πέρα από το κλασικό με τις ταξινομήσεις ανά μήνα) από τον ΣΕΑΑ. Για να το κάνει μάλλον θα υπήρξαν… αντιδράσεις.

GM & PSA: Φλέρτ ή κάτι παραπάνω;
Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε και πήρε ακόμα και πολιτικές διαστάσεις, αφορά στην πιθανή αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της GM (και Vauxhall) από την PSA (Peugeot – Citroen). Είναι ξεκάθαρο πως οι Γάλλοι θέλουν να κάνουν… παιχνίδι και σίγουρα η εξέλιξή του θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον θα έχει και για την ελληνική αγορά γιατί μία πιθανή τέτοια εξέλιξη ίσως να δημιουργήσει και εξελίξεις σε επίπεδο εισαγωγικών εταιρειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αυτοκίνητα μας…
Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να κρύψω πως το Peugeot 208 Gti με τα 208 άλογα που είχα στα χέρια μου με έκανε να ζήσω όμορφες… γουστόζικες στιγμές. Ωραίο γκάζι, με κλασικά γαλλικά κρατήματα, δηλαδή συνδυασμός φωτιά! Έτοιμο για… ενιαίο πρωτάθλημα είναι!

Από την άλλη, το Abarth 124 Spider με τον μοναδικό ήχο το παιχνιδιάρικο στυλ και την κίνηση… πίσω, σε αναγκάζει να μην θες να το γυρίσεις πίσω! Εύχομαι να βρεθεί στα χέρια μου και το καλοκαίρι για να μπορέσω να το ευχαριστηθώ και ανοιχτό!


Πού θα στείλετε ενημέρωση
Όπως και να ‘χει, μην ξεχνάτε τον τρόπο που μπορείτε να μας στέλνετε τα δικά σας νέα που ίσως να μην… μαθαίνουμε. Μπορείτε λοιπόν  να στέλνετε e mail με την ένδειξη «για τα νέα της πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!

 ——————————————————-

ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Καρναβάλια και χαρταετοί
νομίζουν πως είναι της πιάτσας οι… αετοί!
Στις χωμάτινες τις φλάντζες
έχουν κάψει και τις ζάντες… 

 ——————————————————-

QUIZ Νο1:

Ποιος εμφανίστηκεακάλεστος σε συνάντηση με δημοσιογράφους;

——————————————————-  

Η πανευρωπαϊκή παρουσίαση της τελευταίας γενιάς του VW Tiguan πραγματοποιήθηκε πέρυσι στο εξωτερικό. Σήμερα «Τα νέα της Πιάτσας» αποκαλύπτουν πως η σκέψη των ανθρώπων της VW ήταν να την κάνουν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη αλλά η συμφωνία χάλασε διότι δεν υπήρξε συνεννόηση με το ξενοδοχείο που θα έπρεπε να φιλοξενηθούν δημοσιογράφοι και υψηλόβαθμα στελέχη από δεκάδες χώρες…

——————————————————-

Σταμάτησε την συνεργασία με του με τον ραδιοφωνικό σταθμό Sport FM 94.6 o Δημήτρης Μπαλής. Κατά πάσα πιθανότητα να τον ακούμε στον Sport24 στους 103.3

O Δημήτρης Μπαλής

——————————————————- 

Αρκετά παράπονα ακούγονται για τον Αντώνη Στιβαχτάρη της Promauto για τον τρόπο που εμπλέκεται με τη δουλειά των δημοσιογράφων. Άλλο η οργάνωση παρουσιάσεων και άλλο η προσωπική άποψη σε θέματα που είναι καθαρά δημοσιογραφικά. Σε πρόσφατη μάλιστα συγκέντρωση, δημοσιογράφος με πολλά χρόνια στο επάγγελμα και με μεγάλη εμπειρία, ανέφερε πως ποτέ κανένας στο εξωτερικό, από αυτούς που διοργανώνουν, δεν εμπλέκεται με τη δουλειά τους…

——————————————————- 

Στα κεντρικά γραφεία της Nissan Νικ. Ι Θεοχαράκης έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τα μέλη του Qashqai Club. Αρκετά μέλη μάλιστα έφυγαν με δώρα καθώς η εταιρεία έδωσε μεταξύ άλλων, δύο service αλλαγής λιπαντικών, αναμνηστικά δώρα από την συνεργασία χορηγίας της μάρκας, στο UEFA Champions LEAGUE κ.ά.

——————————————————- 

Μεγάλες πιέσεις δέχονται άνθρωποι εταιρειών όταν δεν καλούν συγκεκριμένους εκπροσώπους Τύπου σε παρουσιάσεις τους.

——————————————————- 

Εδώ και μερικές εβδομάδες έχει αποχωρήσει η Κορίνα Τριανταφύλλη από το gocar.gr

——————————————————- 

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα μαζί με δημοσιογράφους και εκπροσώπους Μέσων έκοψαν τα στελέχη της Mercedes την περασμένη εβδομάδα. Το τυχερό φλουρί πήγε στον Θωμά Ευθυμίου.

O πρόεδρος της Mercedes Benz Hellas Ιωάννης Καλλίγερος...

 
——————————————————-

Επέστρεψε στην… πιάτσα η Νατάσσα Βυθούλκα. Αυτή τη φορά συνεργάτης της Promauto του Αντώνη Στιβαχτάρη.

 
——————————————————-

Συνάντηση με δημοσιογράφους είχε την περασμένη εβδομάδα ο Μάριος Ηλιόπουλος και ο Νικόλας Περατινός. Θέμα συζήτησης η ανταλλαγή απόψεων για το ενιαίο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί φέτος με Skoda Fabia. Στο γεύμα έδωσαν το παρών οι, Στράτης Χατζηπαναγιώτου, Κώστας Στεφανής, Βασίλης Σαρημπαλίδης, Πάρις Ποντίκας, Στράτος Φωτεινέλης, Στάθης Πετρόπουλος, Γιάννης – Μάριος Παπαδόπουλος, Πάνος Σειτανίδης, Πέρης Χαλάτσης, Γιάννης Σταυρόπουλος, Γιώργος Βαρίνος και Άκης Παναγιωτόπουλος. Έλειπαν οι Τάκης Τρακουσέλλης και Άρης Γαλανόπουλος που βρισκόντουσαν σε δημοσιογραφική αποστολή στο εξωτερικό…

 
——————————————————-

Το ρόλο του… «πιτσαδόρου» εκτελεί ο Χρήστος Σκιρδής εφαρμόζοντας αμερικανικά συστήματα direct sales. Του δίνουμε συγχαρητήρια γιατί απλά δεν μασάει πουθενά προκειμένου να περπατήσει την SsangYong.

——————————————————-

Δυναμική εμφάνιση με την ομάδα της θα πραγματοποιήσει και στον φετινό 6ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας που διεξάγεται στις 19 Μαρτίου το BMW Group Hellas. Η BMW Team συνεχίζει και τις προπονήσεις στο ΟΑΚΑ με την κορυφαία του είδους Μαρία Πολύζου

——————————————————- 

Μάχη… έγινε στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Nissan Νικ. Ι Θεοχαράκης την Τσικνοπέμπτη. Η ψησταριά στήθηκε από το πρωί και όλοι πέρασαν για να γευτούν τα σουβλάκια και τις… παντσέτες που η εταιρεία είχε προμηθευτεί από την φάρμα Κεχαγιά, γνωστή από την εμπλοκή της στους αγώνες αυτοκινήτου. Χρέη… αρχιψήστη εκτέλεσε ο Γιάννης Μεθενίτης, ενώ στην ψησταριά είδαμε ακόμα και τον Τάκη Θεοχαράκη, που όπως πάντα θέλει τους υπάλληλους της εταιρείας να νοιώθουν σα στο σπίτι τους και να έρχονται με κάθε ευκαιρία πιο κοντά μεταξύ τους.

O υπεύθυνος επικοινωνίας της Nissan Γιάννης Μεθενίτης ρε ρόλο... αρχιψήστη!

Ακόμα και ο Τάκης Θεοχαράκης έψησε!!!

——————————————————- 

Νέο κατάστημα της VW Φιλοσίδης για όσους αναζητούν γρήγορο service

——————————————————- 

Στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Σερρών με την κορυφαία Mustang GT των 5.0 λίτρων βρέθηκαν προ ημερών Κώστας και Μάνος Στεφανής για γύρισμα της τηλεοπτικής εκπομπής Traction που μεταδίδεται κάθε Κυριακή στον ΣΚΑΙ.

——————————————————- 

Στο… αεροδρόμιο του Μονάχου τσίκνισαν οι δημοσιογράφοι που ταξίδεψαν για την οδήγηση της Plug in hybrid έκδοσης του Toyota Prius.

Ένας διαφορετικός τρόπος... τσικνίσματος στο Μόναχο!!!

——————————————————- 

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε η «Kirkos 4 Your Car» στο Περιστέρι και όπως ήταν αναμενόμενο πολλοί φίλοι, πελάτες και γνωστοί έδωσα το παρών…

O Κώστας Κύρκος κόβει την πίτα...

 
——————————————————-

Στην Αράχωβα διοργανώνει αυτή την εβδομάδα παρουσίαση η Jeep με το Renegade

——————————————————- 

Δημοσιογραφική παρουσίαση επί ελληνικού εδάφους αυτή την εβδομάδα και για την ολοκαίνουργια BMW Series 5.  

——————————————————- 

Το νέο D-Max παρουσιάζει αρχές Μαρτίου η ελληνική εισαγωγική εταιρεία Isuzu

——————————————————- 

Η Renault παρουσίασε στους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης το νέο Megane. Το… κονβόι ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη είχε προορισμό την Καβάλα και την ίδια μέρα και πάλι επιστροφή στην Συμπρωτεύουσα.

Το νέο Renault Megane

H Μαρία Παπαδάκη (διευθύντρια marketing) μαζί εμ τον Ιάκωβο Κρομύδα (υπεύθυνο επικοινωνίας - δεξιά))

——————————————————- 

Η νέα γενιά του MINI Countryman έκανε την εμφάνισή του στις αντιπροσωπείες της μάρκας από το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου

 
——————————————————-

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν τα πολύ δραστήρια μέλη του Skoda Club.

——————————————————- 

Επίθεση της οδηγού αγώνων Παναγιώτας Δελαγραμμάτικα στον Γιώργο Βαρίνο, πρώην υποψήφιο σε πρόσφατες εκλογές για παρανομίες στο χώρο των αγώνων…

——————————————————- 

Ατάκες και… σπόντες του Στράτη Χατζηπαναγιώτου:

Ώπα.. Και σεξιστικές εκφράσεις!!!

Μάλλον στον Κώστα Καββαθά αναφέρεται...

Τα βελάκια στην εισαγωγική εταιρεία της Alfa Romeo...

——————————————————-


ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ από την… ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ

——————————————————-

O Nίκος Βιτσιλάκης και η ομάδα του διέκοψαν τη συνεργασία τους με τις εκδόσεις Πήγασος από την περασμένη εβδομάδα. Ο λόγος έχει να κάνει με την μη πληρωμή τους για χρονικό διάστημα που ξεπερνά τους 12 μήνες. Το χειρότερο είναι πως ο εν λόγω εκδοτικός οίκος έχει ξεκινήσει την ανεύρεση νέων στελεχών εδώ και μήνες, αφήνοντας απλήρωτα τα στελέχη του Moto&Rider και γεμίζοντάς τα υποσχέσεις. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το λογιστήριο του Πήγασου ήρθε σε επαφή με τους απλήρωτους… συνεργάτες και δεσμεύτηκε για την πληρωμή τους σε 4 δόσεις!

——————————————————- 

Η Yamaha παρουσίασε όλες τις αγωνιστικές της ομάδες για τα πρωταθλήματα του 2017 και κάλεσε δημοσιογράφους να ζήσουν από κοντά το όραμά της για πολλές νίκες και πρωταθλήματα. Η παρουσίαση έγινε στις εγκαταστάσεις της στην Ιταλία, δίπλα στη θρυλική πίστα της Monza!

——————————————————- 

Πλουτίζει τη συλλογή του με ξεχωριστά μοντέλα μοτοσικλετών ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας καταστημάτων τεχνικού ελέγχου Mr KTEO. Φήμες τον θέλουν να βολτάρει στη σέλα ενός μαύρου Triumph Bobber, του πρώτου που ήρθε στη χώρα μας! Η μοτοσικλέτα μάλλον είναι το… μικρόβιο του!

——————————————————- 

Σε… μανιακό μηχανόβιο αναδεικνύεται ο διευθυντής επικοινωνίας της Honda Γιώργος Παππάς, που όχι μόνο συνοδεύει τους δημοσιογράφους στις παρουσιάσεις μοντέλων της εταιρείας, αλλά ακολουθεί μαζί τους όλη τη διαδρομή οδηγώντας αποκλειστικά μοτοσικλέτα. Και μάλιστα, κάθε φορά όλο και πιο γρήγορα!

Ο Γιώργος Παππάς

——————————————————- 

Η Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μοτοσικλέτας διοργανώνει το τριήμερο των Αποκριών και για 15η συνεχή χρονιά το “Classic Endurance“, έναν αγώνα για κλασσικές μοτοσικλέτες κατασκευασμένες πριν το 1987. Χαρακτηριστικό γνώρισμά του θα είναι τα πολλά και δύσκολα χιλιόμετρα και οι ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες. Για τη φετινή χρονιά η οργανωτική επιτροπή επέλεξε σαν τόπο διεξαγωγής το νησί της Λέσβου!

——————————————————- 

Στην πίστα Monteblanco, κοντά στην Σεβίλλη πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της νέας Ducati Supersport.

——————————————————-

Νέο τεύχος του περιοδικού MotoGP World

 
——————————————————-

Πωλήσεις Περιοδικών Αυτοκινήτου – Μοτοσικλέτας

Το χρονικό διάστημα 13/19/2/2017 και σύμφωνα με το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» το περιοδικό Auto Τρίτη πούλησε 3.750 τεύχη.

——————————————————- 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 6
2. www.protothema.gr 15
3. www.gazzetta.gr 17
4. www.newsit.gr 21
5. www.car.gr 27
6. www.sport-fm.gr 31
7. www.pronews.gr 38
8. www.newsbomb.gr 44
9. www.in.gr 65
10. www.newsbeast.gr 68
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

 

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.newsauto.gr 73
2. www.autotriti.gr 264
3. www.gocar.gr 284
4. www.autoblog.gr 574
5. www.drive.gr 655
6. www.4troxoi.gr 774
7. www.autogreeknews.gr 902
8. www.caranddriver.gr 1.067
9. www.ix.gr 1.327
10. www.enkinisi.gr 1.673
11. www.caroto.gr 1.714
12. www.motornews.gr 2.370
13. www.carzine.gr 2.383
14. www.gonews.gr 2.990
15. www.carwall.gr 3.220
16. www.epitrohon.gr 5.559
17. www.motori.gr 5.563
18. www.highoctane.gr 6.105
19. www.kartnews.gr 8.882
20. www.4drivers.gr 8.971
21. www.topspeed.gr 16.168
22. www.automoto.com.gr 18.105
23. www.motorsite.gr 20.927
24. www.auto-internet.gr 21.272
25. www.autoliveris.gr 22.159
26. www.trcoff.gr 55.547
27. www.ixauto.gr 62.235
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα
** μέτρηση 20/2/2017
 

——————————————————- 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ο Γιώργος Βαρίνος του gazzeta.gr πριν από 35 χρόνια, όταν ήταν 17 ετών! Όπως έγραψε ο ίδιος όταν ανήρτησε την συγκεκριμένη φωτογραφία, με αυτό το ντύσιμο πήγε στους 4Τροχούς στην Αρδηττού 14-16 και τον προσέλαβαν.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης