Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

     


Φίλες και φίλοι καλημέρα. Επιτέλους ο καιρός έχει αρχίζει να… συνέρχεται, γιατί και για να πω την Μέσα στην κρίση ξεχωρίζουν οι μάγκες…αλήθεια είχε αρχίσει να γίνεται κουραστικός! Από πολλές πλευρές…

Έκλεισε λοιπόν ο μήνας και όπως είδαμε υπήρξε μία μικρή άνοδος, στοιχείο θετικό για πολλούς λόγους. Το ζητούμενο είναι να ανέβει και η λιανική πώληση στην αγορά του αυτοκινήτου για να φανεί επιτέλους πως ο Έλληνας έχει αρχίσει να αποκτά αγοραστική δύναμη. Πού να… φανεί όμως όταν δεν ξέρουμε τι θα γίνει το ερχόμενο διάστημα και αναφέρομαι στην πολιτική κατάσταση. Ας μην ανοίγω όμως πληγές!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδού η απορία: Το αυτοκίνητο πάει μόνο του στην εθνική ή όχι; Η απάντηση σύντομα στο zougla.gr

Τα διόδιά μου μέσα…
Και μέσα σε όλα αυτά, η εταιρεία που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Πάτρα προσθέτει Ρε σεις πολύ σαλάτα τρώμε αλλά καθόλου ψωμί…οσονούπω και άλλον ένα σταθμό διοδίων στο 169ο χιλιόμετρο Αθηνών Πατρών (στα Καλάβρυτα). Έτσι για να μην πλήττουμε όταν οδηγούμε πάνω από 15 λεπτά!!! Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ…

Αυτοκινητιστικά τώρα, δεν σας το κρύβω πως η ημιαυτόνομηαυτόνομη οδήγηση είναι κάτι που δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Το έζησα με το Volvo S90 και οφείλω να ομολογήσω πως η εμπειρία να σηκώνεσαι από τη θέση του οδηγού, να πηγαίνεις να κάτσεις στο πίσω κάθισμα και μετά και πάλι μπροστά είναι απίστευτη. Πραγματικά τι άλλο θα ζήσουμε στο κοντινό μέλλον δεν ξέρω. Και μετά, συζητάμε ακόμα πόσα κυβικά είναι τα αυτοκίνητα και πως θα φορολογηθούν…

Πλέον τα κινητά φορτίζουν στα αυτοκίνητα με επαγωγικά ασύρματα. Φωτογραφία από το Audi A4...

Πού θα στείλετε τα νέα
Όπως και να ‘χει, μην ξεχνάτε τον τρόπο που μπορείτε να μας στέλνετε τα δικά σας νέα που ίσως να μην… μαθαίνουμε. Μπορείτε λοιπόν  να στέλνετε e mail με την ένδειξη «για τα νέα της πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Υ.Γ. Κακά τα ψέματα αλλά με την KIA στο… RIO δεν πήγαμε

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!

——————————————————-

QUIZ:

Σε ποιο γραφείο Γενικού Διευθυντή μεγάλης εισαγωγικής εταιρείας το τριφύλλι του Παναθηναϊκού έχει τη θέση του;

——————————————————-

Οριστικά εκτός δικτύου της Mercedes Benz Hellas o «Λαϊνόπουλος» καθώς η εισαγωγική εταιρεία τον έθεσε εκτός και από το κομμάτι του after sales (Mercedes και Smart).

Κάποτε αυτός ο πύργος ήταν γεμάτος αυτοκίνητα...

——————————————————-

Γενικός διευθυντής στην Porsche αναλαμβάνει ο μάχιμος Θοδωρής Παπαδόπουλος μέχρι πρότινος διευθυντής Marketing στην Yamaha.

Ο Θοδωρής Παπαδόπουλος

 
——————————————————-

Στην Skoda και συγκεκριμένα στον κομμάτι της εκπαίδευσης βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες ο Γιάννης Κακούρης, μέχρι πρότινος επικεφαλής του περιοδικού Auto Bild. Όπως μαθαίνουμε θα έχει ρόλους και σε άλλους τομείς που σίγουρα γνωρίζει πολύ καλά καθότι τόσα χρόνια στην… πιάτσα!

Ο Γιάννης Κακούρης

 
——————————————————-

Επιβράβευση αποτελεί η πρώτη θέση της Mercedes παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα για τους ανθρώπους της μάρκας, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή Νίκο Πρέζα. Όπως δήλωσε στην εκπομπή Traction ο συνδυασμός δυνάμεων που συνεργάζονται μαζί έφεραν την Mercedes στην κορυφή της ελληνικής αγοράς στην κατηγορία premium κατηγορία, ενώ ευχήθηκε να βοηθήσει και η… ατμόσφαιρα, κάτι βεβαίως που εύχεται όλη η πιάτσα!

——————————————————-

Τι μαθαίνεις τελικά διαβάζοντας συνεντεύξεις στην ΑυγήΑΠΟΡΙΑ: Οι αριστεροί διαβάζουν Drive και οι Πασοκτζήδες Car & Driver; Οι χρυσαυγίτες ποιο περιοδικό αυτοκινήτου διαβάζουν; Μήπως το Auto Τρίτη;

——————————————————-

Μετά από 1.123 άρθρα στο epitrohon.gr, συμβολή σε 12 τηλεοπτικά επεισόδια του «Ασφαλώς Επι Τροχών» ο Θάνος Παππάς αποχωρεί και ετοιμάζει τις βαλίτσες του για… Αυστραλία μαζί με τη σύζυγό του! Για να τον δούμε τώρα πως θα μάθει να οδηγεί και από την αντίθετη πλευρά...

Ο Θάνος Παππάς (αριστερά) μαζί με τον Χάρη Θεοφράστου

 
——————————————————-

Στην Θεσσαλονίκη ταξίδεψαν την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου ο Πάνος Δάβαρης μαζί με τον Ανδρέα Χριστοφορίδη (Hyundai – KIA). Προφανώς προετοιμάζουν το έδαφος για τη νέα εποχή της εταιρείας…
——————————————————- 

Ο Κώστας Ηλιόπουλος της Volvo Παντόπικος είναι ο άνθρωπος που ασχολείται με τον δημοσιογραφικό στόλο της σουηδικής φίρμας. Θα ήταν παράλειψη να μη αναφερθώ στον χαλαρό (με την καλή έννοια) και επαγγελματικό τρόπο που μας εξυπηρέτησε (και χωρίς πολλά – πολλά) όταν το… θηριώδες λάστιχο ενός S90 που είχαμε στα χέρια μας, σκίστηκε.

 
——————————————————-

Με το pagenews.gr ξεκίνησε συνεργασία ο Νίκος Λιβανός

 
——————————————————-

Νέο εξουσιοδοτημένο συνεργάτη service αυτοκινήτων προσέθεσε η Skoda στο δίκτυό της. Πρόκειται για την εταιρεία ΔΕΜΕΡΛΙΩΤΗΣ Α.Ε.Β.Ε. που έχει έδρα στην Καρδίτσα (2ο χλμ Π.Ο Καρδίτσας-Τρικάλων) και στεγάζεται σε χώρο 6.000 τ.μ.


——————————————————- 

Ο Γιάννης Σταυρόπουλος (motori.gr) σε δηλώσεις του στην ραδιοφωνική εκπομπή Auto Club του Πάρι Ποντίκα έκανε λόγο για ανθρώπους που δεν… ακούνε, αναφερόμενος σε μέλη του θεσμού Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα. Η ατάκα αφορούσε την μυστική ψηφοφορία που κάποιοι θέλουν να παραμείνει έτσι…

——————————————————-

Επειδή έχουμε ακούσει… παράπονα δημοσιεύουμε φωτογραφία του Αντώνη Γεωργαλά της Ford Σφακιανάκης. Τιμής ένεκεν, βρε παιδάκι μου!

——————————————————-

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν τα μέλη και φίλοι του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου την περασμένη εβδομάδα. Το φλουρί ήταν μία… χρυσή λίρα!!! 

Πολύς κόσμος στην κοπή πίτας του ΣΟΑΑ

——————————————————- 

Συνάντηση στις εγκαταστάσεις της TEOREN είχαν στελέχη της εταιρείας με αντίστοιχα όλων των εταιρειών χρονομίσθωσης την Τρίτη 31 Ιανουαρίου.

Φωτογραφια από τη συνάντηση στελεχών της TEOREN με αντίστοιχα εταιρειών χρονομίσθωσης
Ενημέρωση για το νέο Renault Megane

 
——————————————————-

Δεξιοτίμονα αυτοκίνητα οδήγησαν όσοι παρευρέθησαν πριν από λίγες ημέρες στην δημοσιογραφική παρουσίαση της νέας γενιάς του MINI Countryman.

O Γιάννης Τσιρογιάννης οδηγεί και... δεξιοτίμονο αυτοκίνητο!

 
——————————————————-

Αφιέρωμα στις κόντρες που γίνονται στους δρόμους, έκανε ο Πάρις Ποντίκας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην ραδιοφωνική του εκπομπή που μεταδίδεται κάθε Σαββατοκύριακο 13:00-14:00. Όπως πάντα είχε αρκετούς δημοσιογράφους και καλεσμένους που μίλησαν, δείχνοντας πως δεν έχει κολλήματα και… κόμπλεξ για το ποιον και πώς θα τον βγάλει στον αέρα.

——————————————————-

Για να δείτε την τηλεοπτική εκπομπή Traction που μεταδόθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου πατήστε ΕΔΩ

 
——————————————————-

Στη σελίδα της εκπομπής «Πάνω από τα Όρια» στο Facebook που παρουσιάζει ο Στράτος Φωτεινέλης μπορείτε να βλέπετε όλα τα τηλεοπτικά επεισόδια. Επισκεφτείτε την πατώντας ΕΔΩ 

——————————————————- 

Δημοσιογραφική παρουσίαση ετοιμάζει η BMW για τη νέα 5άρα. Για να δούμε τις μας ετοιμάζει ο Κώστας Διαμαντής

——————————————————-

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν στην Γιαννίρης ΑΕ, αντιπρόσωπο των εταιρειών, Citroen, Peugeot, DS, Jeep, και Skoda στην Θεσσαλονίκη.

Σύσσωμο το προσωπικό της εταιρείας Γιαννίρης

Η οικογένεια Γιαννίρη παρουσία του ιδρυτή της εταιρείας Ιωάννη Γιαννίρη

——————————————————-

Άλλαξε η ημερομηνία παρουσίασης του νέου VW Golf στην Μαγιόρκα και από 15-16 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στις 14-16 Φεβρουαρίου. Αιτία ο χρόνος που θα έχουν στη διάθεσή τους με το αυτοκίνητο όσοι δημοσιογράφοι ταξιδέψουν, ο οποίος θα… αυξηθεί σημαντικά!

——————————————————-

Ακόμα… περιμένουμε να ξεκινήσει την διαδικτυακή εκπομπή ΣΩSTAR (με θέματα αυτοκινήτου) ο Βαγγέλης Γκούμας αλλά όπως φαίνεται εκπομπή δεν βλέπουμε. Αντιθέτως τον βλέπουμε συνεχώς στο δελτίο ειδήσεων με αποκλειστικά ρεπορτάζ γενικού περιεχομένου ενώ παράλληλα συνεχίζει να ενημερώνει την ιστοσελίδα star.gr με θέματα αυτοκινήτου.

Ο Βαγγέλης Γκούμας

——————————————————-

Δεν έχασε την ευκαιρία με τα χιόνια και πήγε για μία ξεχωριστή οδήγηση και φωτογράφηση με το νέο Peugeot 3008 ο δημοσιογράφος Παντελής Τζερτζεβέλης από την Θεσσαλονίκη

Ώρα δουλειάς για τον Παντελή Τζερτζεβέλη

——————————————————- 

Νέα ιστοσελίδα της DS Automobiles ανεξάρτητη από την σελίδα της Citroen. Για να την επισκεφτείτε πατήστε ΕΔΩ

 

——————————————————-

Μπορεί να πάθαμε… λάστιχο με το Volvo S90 αλλά πάλι καλά που υπήρχε και η AVIN (στη διασταύρωση Τατοίου και Χαριλάου Τρικούπη) και μας φιλοξένησε στον άψογο χώρο της μέχρι να τοποθετήσουμε την ρεζέρβα.

Μένεις σε ένα πρατήριο της AVIN και οι υπάλληλοι σε αντιμετωπίζουν ανθρώπινα!

——————————————————-

Ο πρώην πρόεδρος του Αυτοκινήτου της Χρονιάς Αντώνης Κόλλιας έκανε ακόμα μια ανάρτηση για τα γερμανικά αυτοκίνητα! 

——————————————————-

Ανεβαίνει συνεχώς θέσεις στο ALEXA το gocar.gr. Λογικό είναι, καθώς όλο στους δρόμους γυρίζει η ομάδα και… μυρίζει τα θέματα!!!

Η Δήμητρα Σχοινοχωρίτη συνοδηγός και οδηγός ο Γιάννης Λημναίος σε μία πανέμορφη 4άρα...

——————————————————-

Ατάκες και… σπόντες του Στράτη Χατζηπαναγιώτου:

 
Το πήγε το... τέρας της Audi ο Στρατισίνο...

 
Μάχη στην μικρή κατηγορία...

 
Ο πεινασμένος M2 ονειρεύεται!!! Δεν έχει και άδικο...

 
Για αγώνες λέει...

 
——————————————————-

ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ από την… ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ
——————————————————-

Ο Γιάννης Σώκιαλης αναλαμβάνει προϊστάμενος πωλήσεων στην Yamaha

——————————————————-

Ο Γιώργος Λειβαδίτης αναλαμβάνει τον κλάδο marine και αξεσουάρ της Yamaha

——————————————————-

O Δημήτρης Διατσίδης ήταν ο παρουσιαστής στις απονομές των ετήσιων βραβείων της ομοσπονδίας μοτοσικλέτας (ΑΜΟΤΟΕ).

Ο Δημήτρης Διατσίδης με την Ατζέλικα Γιασεμί...

 
——————————————————-

Νέο τεύχος του διαδικτυακού περιοδικού μοτοσικλέτας Bikeit

——————————————————-

Πωλήσεις Περιοδικών Αυτοκινήτου – Μοτοσικλέτας

Το χρονικό διάστημα 30/1-5/2/2017 και σύμφωνα με το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» το περιοδικό Auto Τρίτη πούλησε 4.110 τεύχη.

——————————————————- 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 6
2. www.protothema.gr 15
3. www.gazzetta.gr 16
4. www.newsit.gr 21
5. www.car.gr 29
6. www.sport-fm.gr 30
7. www.pronews.gr 39
8. www.newsbomb.gr 43
9. www.in.gr 61
10. www.newsbeast.gr 72
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)
 

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.newsauto.gr 63
2. www.autotriti.gr 262
3. www.gocar.gr 267
4. www.autoblog.gr 549
5. www.drive.gr 685
6. www.4troxoi.gr 737
7. www.autogreeknews.gr 970
8. www.caranddriver.gr 982
9. www.ix.gr 1.144
10. www.caroto.gr 1.682
11. www.carzine.gr 2.442
12. www.motornews.gr 2.549
13. www.gonews.gr 2.560
14. www.carwall.gr 3.354
15. www.highoctane.gr 6.959
16. www.epitrohon.gr 7.437
17. www.motori.gr 8.391
18. www.enkinisi.gr 8.874
19. www.4drivers.gr 11.172
20. www.kartnews.gr 11.485
21. www.topspeed.gr 20.090
22. www.automoto.com.gr 20.521
23. www.auto-internet.gr 20.538
24. www.motorsite.gr 21.094
25. www.autoliveris.gr 23.419
26. www.trcoff.gr 38.624
27. www.ixauto.gr 71.863
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα
** μέτρηση 6/2/2017

——————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ψάχνει για… Α.Τ.Ι.Α. ο Πάνος Σειτανίδης;

O Πάνος Σειτανίδης βρήκε τίποτα;
  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης