Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Μπήκαμε ήδη στον Δεκέμβριο και το 2016 ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει με τα χίλια… δυο προβλήματα που κουβαλούσε. Άντε να πάει στο… καλό, με την Η κρίση δεν κάνει για τους τεμπέληδες. Νόμος…ευχή όμως το 2017 να είναι καλύτερο για όλους.

Διανύουμε πάντως το μήνα που όλοι πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας. Αν και περιμέναμε να δούμε μειώσεις, τελικά τα περισσότερα παρέμειναν στα ίδια επίπεδα, δηλαδή πολύ ψηλά για τα σημερινά δεδομένα και το μεγαλύτερο ποσοστό των οχημάτων.     

Το σίγουρο είναι πως τα χρήματα που θα δώσουμε δεν θα πιάσουν… τόπο αλλά θα κλείσουν τρύπες από άλλους κλάδους και κακοδιαχειρίσεις. Μην ξεχνάμε αλλά να το τονίζουμε κιόλας, πως για να πάμε από την Κόρινθο στην Πάτρα πρέπει να πληρώνουμε διόδια για τον δρόμο πουφτιάχνεται!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα Νέα της Πιάτσας έχουν πάντα τα μάτια (ωπ... συγνώμη. Τα φώτα) ανοιχτά!!!

Προσφορές στο… φουλ!
Στα της αγοράς τώρα, το θετικό είναι που οι περισσότερες εταιρείες «τρέχουν» προσφορές που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Καλές τιμές, υποστήριξη, χαμηλό κόστος ανταλλακτικών, δωρεάν έλεγχο κ.ά. Αυτή είναι και μια θετική πλευρά της κρίσης που την αρπάζουν όσοι είναι πραγματικά επαγγελματίες και δεν φοβούνται τη δουλειά

Όπως και να ‘χει, μην ξεχνάτε τον τρόπο που μπορείτε να μας στέλνετε τα δικά σας νέα που ίσως να μην… μαθαίνουμε. Μπορείτε λοιπόν  να στέλνετε e mail με την ένδειξη «για τα νέα της πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis)

 


Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!

——————————————————-

Το Ποίημα της Εβδομάδας*

Σε γιορτινούς ρυθμούς η αγορά κινείται
και η πιάτσα δυναμικά κινητοποιείται
*από αναγνώστη
** (στιχάκι το σημερινό όχι… ποίημα!)

——————————————————-

QUIZ:
Σε ποιο γραφείο Τύπου εισαγωγικής εταιρείας παίζει να γίνει δυνατή… προσθήκη;

——————————————————-

QUIZ No2:
Ποια είναι η βασίλισσα του fleet; Η απάντηση ακούει στο όνομα Μαρία Μαντωνανάκη (διευθύντρια εταιρικών πωλήσεων) από την Peugeot…

——————————————————- 

Προσκλήσεις για την εκδήλωση για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς εστάλησαν σε δημοσιογράφους και Μέσα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στο zougla δεν λάβαμε κάτι, προφανώς γιατί αυτά που γράφουμε δεν αρέσει σε ορισμένους της… ομάδας. Αν είναι έτσι ας μας δικαιολογήσουν (αυτοί που κινούν τα νήματα) το λόγο και να μην κρύβονται  πίσω από τους 19. Την λέξη ελευθερία της έκφρασης την γνωρίζουν άραγε ή έχουν την εντύπωση πως θα γράφουμε αυτά που θέλουν να διαβάζουν και να ακούνε;

——————————————————-

Η οργάνωση που έχει η ομάδα της εισαγωγικής εταιρείας της μάρκας Peugeot με επικεφαλής τον Πέτρο Πιπερίδη φάνηκε ακόμα και από τις… γραβάτες. Άψογη εικόνα και με την λεπτομέρεια – τελικά – να κάνει τη διαφορά.

Ο διευθυντής Marketing της Peugeot Μάνος Εμμανουήλ...

 
——————————————————-

E mail έλαβαν πρόσφατα οι επικεφαλής γραφείων Τύπου για δημιουργία video με κόστος εκατοντάδων ευρώ στην περίπτωση που προβάλλεται η μπράντα τους!!! Η πρόταση δεν πήγε από εμπορικό τμήμα αλλά από τμήμα που ασχολείται με δημοσιογραφικό προιόν… Μην τα μπερδεύουμε τα πράγματα. Αν θέλετε μπορείτε να λέγεστε διαφημιστές αλλά ΟΧΙ δημοσιογράφοι

——————————————————-

Δεύτερο… σπίτι για την Volvo έχει γίνει το Golden Hall και αυτό αποδεικνύετε από τα μοντέλα που παρελαύνουν συχνά – πυκνά εκεί. Η εισαγωγική εταιρεία ήταν η πρώτη που έκανε την κίνηση αυτή και όπως έχει αποδειχτεί της έχει κάτσει… γάντι στοχεύοντας και στο κοινό που θέλει. Άλλωστε στο Golden Hall έχουν παρελάσει όλα τα σημαντικά μοντέλα της μάρκας την τελευταία διετία όπως τα, XC90, S90, V60 Cross Country. Από την περασμένη εβδομάδα έχει κάνει την εμφάνισή του και το V90.

Το νέο Volvo V90 στο Golden Hall...

 
——————————————————-

Συνολικά από 16 άτομα αποτελούνταν η αποστολή της Skoda στην παρουσίαση του νέου Kodiaq που πραγματοποιήθηκε στην Μαγιόρκα. Μαζί στο ταξίδι ήταν ο επικεφαλής της μάρκας Αντρέας Χαλμπές αλλά και ο επικεφαλής δημοσίων σχέσεων Θανάσης Αγγελής.

Skoda Kodiaq σε πολλά χρώματα...

 
——————————————————-

Μέσα στην κρίση ο Πάρις Ποντίκας είναι η… λύση, καθώς η ραδιοφωνική του εκπομπή στο Πρώτο Πρόγραμμα που «παίζει» πανελλαδικά είναι από τις λίγες που συνεχίζουν να ενημερώνουν τους φίλους του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας

O Πάρις Ποντίκας...

——————————————————-

Στην επίσημη ιστοσελίδα της novasports μετακόμισε ο Γιώργος Σκευοφύλαξ ο οποίος ανέλαβε το section του αυτοκινήτου και των αγώνων.

——————————————————-

Το βράδυ 8 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί το Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα 2017. Η τελική δεκάδα έχει ως εξής:

  1. Citroen C3
  2. Ford Ka+
  3. Honda Jazz
  4. Honda HR-V
  5. Mercedes E-Class
  6. Mini Clubman
  7. Renault Kadjar
  8. Seat Ateca
  9. SsangYong XLV
  10. Suzuki Baleno

——————————————————-

Στην ομάδα του newsauto.gr ο Κώστας Φούζας ο οποίος αποχώρησε από το Auto Τρίτη.

Έτοιμος για πολλά γκάζια ο Κώστας Φούζας!

 
——————————————————-

Καλή επιτυχία στον Κώστα Φούζα ευχήθηκε ο Πέτρος Τριανταφύλλης με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook

——————————————————-

Σεμνός, ταπεινός και με τις μηχανές στο φουλ (ταιριάζει και το δουλευταράς!). Ο λόγος για τον φωτογράφο Χρήστο Καραγιωργάκη. Για όλα τα υπόλοιπα μιλούν οι δουλειές του…

Ο Χρήστος Καραγιωργάκης...

 
——————————————————-

Με εξώφυλλο δύο πολύ δυνατά SUV (Audi Q2 και Peugeot 3008) κυκλοφορεί το περιοδικό 4 Τροχοί Δεκεμβρίου…

——————————————————-

Νέο τεύχος για το Car & Driver με εξώφυλλο το νέο Audi Q2…

——————————————————-

Το τελευταίας γενιάς Jeep Renegade

Χορηγός στην 12η πανελλήνια συνάντηση του Hellas Jeep Club που πραγματοποιήθηκε στα Σύβοτα Θεσπρωτίας ήταν η Jeep Γιαννίρης.

Τα Jeep έτοιμα να... βουτήξουν!

——————————————————- 

Ο Κώστας Μπιτσικώκος αποχώρησε από το newsauto.gr και μετακόμισε στο gocar.gr

Πολύ δουλειά περιμένει τον Κώστα Μπιτσικώκο...

——————————————————-

Το Facebook μας θυμίζει τις καλές στιγμές του παρελθόντος. Να μη ξεχνάμε λοιπόν τους ανθρώπους με τους οποίους έχουμε περάσει μαζί, έχουμε δουλέψει και φυσικά έχουν προσφέρει με την πένα τους, αλλά δεν βρίσκονται ανάμεσά μας… Από τον «τοίχο» της Αμαλίας Γιαννακοπούλου (υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων Opel) φωτογραφία προ τριετίας (5 Δεκεμβρίου 2013), να μνημονεύσουμε τον Γιάννη Κουτελιέρη (στη μέση) και τον Γιάννη Παμπούκη (ακριβώς πίσω του). Στην φωτογραφία και ο Γιάννης Ιακωβίδης (αριστερά) και ο στο βάθος ο επικεφαλής της Jeep Αντρέας Σουλουτζιδάκης.

——————————————————- 

Ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος έπειτα από συνεδρίαση στις 29 Νοεμβρίου, έκανε γνωστό το νέο Δ.Σ.

Πρόεδρος Ευριπίδης Κωνσταντινίδης
Α’ Αντιπρόεδρος Μιχαήλ Μπαξεβάνης
Β’ Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου
Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Κυράτσος
Οικονομικός Επόπτης Παναγιώτης Μητρόπουλος
Μέλος Ελευθέριος Ευκαρπίδης
Μέλος Ιωάννης Μερκουράκης
Μέλος Κωνσταντίνος Κεράτσας       
Μέλος Χρήστος Σολακιάν     

——————————————————- 

Χριστουγεννιάτικη συνάντηση στις 14 Δεκεμβρίου με δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης θα έχουν στελέχη της εισαγωγικής εταιρείας των αυτοκινήτων Nissan.

——————————————————- 

Στην Κροατία θα διεξαχθεί στις 6-7 Δεκεμβρίου η παρουσίαση των Dacia Sandero f/l και Dacia Duster EDC.

——————————————————- 

Στην Λισσαβώνα, σήμερα και αύριο πραγματοποιείται η παρουσίαση της νέας BMW Series 5.

——————————————————- 

Η Σφακιανάκης ΑΕΒΕ εγκαινιάζει το νέο της κατάστημα στην λεωφόρο Κηφισού την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου με καλεσμένους δημοσιογράφους. Στο νέο κατάστημα θα υπάρχουν τα brands, BMW, BMW i, BMW M, MINI και BMW Motorrad.

——————————————————- 

Η συλλεκτική 7άρα για τα επόμενα 100 χρόνια της BMW (έχουν κυκλοφορήσει μόλις 100 μονάδες) βρίσκεται στο κατάστημα Σφακιανάκης στον Κηφισό. Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στο κατάστημα της BMW -Σπανός.

O επικεφαλής δημοσίων σχέσεων του BMW Group Hellas Κωνσταντίνος Διαμαντής ποζάρει με την κορυφαία BMW Series 7...

——————————————————- 

Μετά από 10 χρόνια επέστρεψε σε αγωνιστικό μπάκετ ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου (Στρατισίνο) και συγκεκριμένα στα πηδάλια ενός Mitsubishi EVO. Τερμάτισε δεύτερος έχοντας πάνω (1ο) και… κάτω (3ο) από έναν… Χαλιβελάκη!

Βάθρο μετά από 10 χρόνια χωρίς αγώνες και έχοντας δίπλα του όλη την οικογένεια Χαλιβελάκη (λείπει η μαμά Κατερίνα)

——————————————————- 

Οδηγήση και συνοδήγηση με Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες με το αγωνιστικό Honda Civic Type R του Δημήτρη Δριβάκου στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου…

——————————————————- 

Το… τσίμπησε το κύπελλο σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στην Χαλκίδα ο επικεφαλής της Subaru στην Ελλάδα Γιάννης Χεκιμιάν, ο οποίος αποδεικνύει πως δεν είναι μόνο γρήγορος στα… λόγια αλλά και στις πράξεις!

Ο Γιάννης Χεκιμιάν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου...

——————————————————- 

Το σιρκουί της Ρόδου θα γίνει τον Οκτώβριο του 2017 και αυτό έγινε και επισήμως γνωστό από της διοργανώτρια λέσχη Dielpis αλλά και από τους τοπικούς Άρχοντες του νησιού.

Η σχεδίαση της πίστας εντός της πόλης της Ρόδου...

——————————————————- 

Η εθελοντική ομάδα Μεγάρων Α.Ο. ΚΟΥΡΟΣ συμμετέχει σε Χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ αγάπης στις 20-23 Δεκεμβρίου 2016 στην Νέα Πέραμο. Μέλη του συλλόγου θα δημιουργήσουν δράσεις με θέμα την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή για όλες τους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους…

——————————————————- 

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε το ηλεκτρονικό περιοδικό για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς στην Ελλάδα. Όπως είδαμε σε κάθε παρουσίαση αυτοκινήτου υπήρχε δίπλα και η αντίστοιχη διαφήμιση με εξαίρεση την… Mercedes.

——————————————————- 

Ο Νίκος Μαρινόπουλος μιλά για… σαλιγκάρια και γλειψίματα. Για ποιον χτυπά άραγε η καμπάνα;

——————————————————- 

Τα… πήρε ο Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος για τις γνώσεις ορισμένων σχετικά με την Formula 1 και τους Rosberg – Hamilton!

——————————————————- 

Νέο τεύχος για το περιοδικό επαγγελματικών οχημάτων YouTruck.

——————————————————- 

Πενθήμερο προσφορών (5-10 Δεκεμβρίου) από την Ι.Γρατσίας ΑΕΒΕ και συγκεκριμένα για αυτοκίνητα Audi (A3 SportBack, A4 Avant, A4 All Road, Q3, Q5, Q7 και Q2) και VW (Golf allstar, Golf alltrack, Golf Sportsvan, Touran, Passat alltrack, Polo και Tiguan). Επιπλέον, θα υπάρξουν δώρα με τέλη κυκλοφορίας, service και ασφαλιστικές καλύψεις...

——————————————————-

Κλασικές… ατάκες του Στράτη Χατζηπαναγιώτου….

——————————————————–

ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ από την… ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ

——————————————————-

Τρία χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει φέτος η Harley Davidson Αθήνας και το… γιορτάζει με δώρα αξίας 1.300 ευρώ.

——————————————————-

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσικλετών 2017 θα έχει την υποστήριξη της 2 Delta με σκοπό να ανέβει ακόμα περισσότερο από πλευράς απήχησης…

Συνέντευξη τύπου της ΑΜΟΤΟΕ στην Αίγλη...

——————————————————-

Κίνηση ανθρωπιάς από την Harley Davidson Θεσσαλονίκης που συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για παιδιά που έχουν ανάγκη…

——————————————————- 

Στον… αέρα το 17ο τεύχος του περιοδικού μοτοσικλέτας BIKEIT

——————————————————- 

Πωλήσεις Περιοδικών Αυτοκινήτου – Μοτοσικλέτας

Το χρονικό διάστημα 21-27/11/2016 και σύμφωνα με το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» το περιοδικό Auto Τρίτη πούλησε 5.370 τεύχη.

——————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 6
2. www.protothema.gr 14
3. www.newsit.gr 16
4. www.gazzetta.gr 18
5. www.sport-fm.gr 23
6. www.car.gr 24
7. www.newsbomb.gr 35
8. www.pronews.gr 42
9. www.in.gr 49
10. www.newsbeast.gr 61
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)
 

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.newsauto.gr 85
2. www.autotriti.gr 246
3. www.gocar.gr 283
4. www.autoblog.gr 486
5. www.drive.gr 631
6. www.4troxoi.gr 761
7. www.caranddriver.gr 819
8. www.autogreeknews.gr 954
9. www.motornews.gr 2.089
10. www.caroto.gr 2.124
11. www.carzine.gr 2.692
12. www.carwall.gr 3.476
13. www.gonews.gr 3.707
14. www.motori.gr 4.634
15. www.highoctane.gr 5.852
16. www.enkinisi.gr 5.883
17. www.epitrohon.gr 8.335
18. www.topspeed.gr 15.843
19. www.4drivers.gr 16.365
20. www.automoto.com.gr 16.366
21. www.autoliveris.gr 17.217
22. www.motorsite.gr 18.316
23. www.auto-internet.gr 31.218
24. www.trcoff.gr 43.180
25. www.ixauto.gr 66.434
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα
** μέτρηση 5/12/2016

——————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

O Δημήτρης Σπυράκης του ixauto απολαμβάνει της ζεστή αγκαλιά της κόρης του. Ίσως και η μοναδική στιγμή που τον βλέπουμε να μην κάνει… ερωτήσεις!

Μία εικόνες... Χίλιες λέξεις!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης