Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους… Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και πολλοί είναι αυτοί που ήδη έχουν ρίξει και την πρώτη βουτιά στην θάλασσα. Όπως φαίνεται  καυτό θα είναι το φετινό Ερωτηματικό παραμένει το πως θα πάει η αγορά το καλοκαίρι εξαιτίας των αλλαγών στην φορολογία… καλοκαίρι, οπότε αναμένουμε και εμείς να δούμε πόσο καυτό θα είναι από πλευράς…. αγοράς!

Η φορολογία έχει αλλάξει, ωστόσο οι απορίες στο καταναλωτικό κοινό παραμένουν αφού κανείς δεν ξέρει ή και να ξέρει δεν θέλει να μάθει, τι τον περιμένει. Το αποτέλεσμα θα το μάθουμε τους επόμενους μήνες, οπότε και θα δούμε πως θα πάει η κίνηση, όχι στους… δρόμους αλλά στις αντιπροσωπείες. Τεράστια είναι πάντως τα ερωτηματικά που έχουν όσοι διαθέτουν στην κατοχή τους εταιρικό αυτοκίνητο και αυτό ίσως δημιουργήσει πρόβλημα και στην συγκεκριμένη αγορά που κράταγε κάπως τις πωλήσεις λίγο πάνω από τον… πάτο. Θα δείξει.

Σίγουρα, τους επόμενους μήνες θα έχουμε να σκεφτόμαστε το background του αυτοκινήτου (φόροι, κατανάλωση κ.λ.π) και όχι αν περνάμε καλά όταν το οδηγούμε…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με όλα αυτά που γίνονται στην πιάτσα αποφάσισα να κάνω στην μπάντα και να δώσω το «πηδάλιο» στον αγαπημένο μου σκύλο τον Σούλη... Ποιος ξέρει μπορεί και να με πάει καλύτερα από τον αυτόματο πιλότο»... (φωτογραφία και λεζάντα από φίλο της στήλης!)

Επιτέλους ας μπει μία σειρά…
Στα του οίκου μας τώρα, στο θεσμό «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» τα πράγματα έχουν ξεφύγει γιατί όπως αποδεικνύεται η καρέκλα είναι γλυκιά. Είναι κρίμα που μία μικρή ομάδα εκπροσώπων του Τύπου θέλει Game of thrones έχει καταντήσει το Αυτοκίνητο της Χρονιάς…να κάνει κουμάντο για να έχει συγκεκριμένα οφέλη, βρισκόμενη κάτω από την ομπρέλα ενός θεσμού. Είναι σίγουρο πως θα υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις και μάλιστα πολύ σύντομα, οπότε και μην απορήσετε αν τελικά ο θεσμός αυτός πάει στο… βρόντο.

Το έχω απορία πάντως, πως είναι δυνατόν μάχιμοι και σοβαροί συνάδερφοι που βρίσκονται εκ των έσω του θεσμού να μην μπορούν να επιβάλλουν την τάξη και να αλλάζουν τα δεδομένα… Γελάει ο κόσμος και πρέπει επιτέλους να το καταλάβουν όσοι έχουν άλλους σκοπούς από αυτούς της δημοσιογραφίας…

Που να στέλνετε ενημέρωση…
Όπως όμως λέμε και κάθε εβδομάδα, η ζωή συνεχίζεται, το ίδιο και τα παραλειπόμενα αλλά και παρασκηνιακά νέα, τα οποία καταγράφουμε και δημοσιεύουμε. Τέλος, μην ξεχνάτε και τον τρόπο που μπορείτε να μας ενημερώνετε με τα δικά σας νέα. Μπορείτε να το κάνετε μέσω e mail με την ένδειξη «για τα νέα της πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα μέσω Facebook (Vasilios Saribalidis)

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!

———————————————————

Το… Ποίημα της εβδομάδας*
Η ψηφοφορία αρχίζει
και η φαγωμάρα ξεχειλίζει
Κάποιοι θέλουν την λέζα
και άλλοι μόνο την… “φριτέζα
Κανείς δεν έχει καταλάβει τι γίνεται εκεί μέσα
αλλά όλοι τρώγονται για την “μπουγιαμπέσα“…
Το σίγουρο είναι πως λίγοι έχουν μπέσα
σε μια ψηφοφορία … “μπαμπέσα” !…
 
———————————————————

QUIZ:

Ποιος μανάτζερ είναι περιζήτητος ακόμα και αυτή τη δύσκολη οικονομικά χρονική περίοδο;

 
———————————————————

Από 1η Ιουνίου ξεκίνησε και επίσημα την δραστηριότητά της η νέα εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Skoda η οποία βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του ομίλου Kosmocar. Περιμένουμε να δούμε πότε θα πραγματοποιήσει την πρώτη παρουσίαση και ποια θα είναι η ομάδα που θα την τρέχει σε όλα τα επίπεδα.

———————————————————

Παρουσίαση στα τέλη Ιουνίου ετοιμάζει η Renault εντός Αττικής και θα αφορά το νέο Kadjar. Συνολικά θα διοργανώσει τέσσερα γκρουπ δημοσιογράφων.

———————————————————

Απορίες… έχει ο διευθυντής του περιοδικού 4 Τροχοί για τέσσερις συναδέρφους του. Για τον Πάνο Διπλαράκο αναρωτιέται πως γίνεται να παίζει το ρόλο του στο χώρο όταν ανήκει σε σωματείο υπαλλήλων της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Από τον Τριαντάφυλλο Τσουλφά, θα ήθελε περισσότερο θάρρος καθώς δεν θεωρεί σωστό να είναι Νο2 σε ένα Σωματείο (που ασχολείται με το Αυτοκίνητο της Χρονιάς) με έδρα την Αθήνα, όταν ο ίδιος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Θεσσαλονίκη. Για τον Πάνο Φιλιππακόπουλο αναρωτιέται γιατί τόσος… έρωτας με την καρέκλα και τέλος από τον Γιάννη Κανουπάκη θα περίμενε περισσότερη ψυχραιμία…

 
———————————————————

Στην Ιταλία (Βερόνα) παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα το 124 Spider, η Fiat… Στην δημοσιογραφική αποστολή θα παρευρεθούν και Έλληνες εκπρόσωποι Μέσων.

———————————————————

Στη Μάνη διεξάγεται αυτή την εβδομάδα η δημοσιογραφική παρουσίαση της νέας γενιάς του VW Tiguan.

———————————————————

Στην Ουγγαρία και στην πίστα Hungaroring, εκεί που διεξάγεται ο αγώνας Formula 1 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της νέας Μ2… Το BMW Group Hellas διοργανώνει δημοσιογραφική αποστολή και μάλιστα ιδιαίτερα μεγάλη!

———————————————————

Στην Ισπανία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των δύο νέων μοντέλων της Volvo, S90 και V90. Συνολικά 11 δημοσιογράφοι παρευρέθησαν στην αποστολή της Volvo Car Hellas. Όπως διαπιστώσαμε η εισαγωγική εταιρεία έδωσε μεγάλη έμφαση στην εκπροσώπηση των ηλεκτρονικών Μέσων και όχι στα έντυπα και στον ειδικό Τύπο. Συγκεκριμένα ταξίδεψαν οι παρακάτω δημοσιογράφοι:

Λουκάς Παπαλάμπρος (zougla.gr)
Τάκης Τρακουσέλλης (newsauto.gr, Πρώτο Θέμα)
Άρης Γαλανόπουλος (kathimerini.gr)
Βαγγέλης Κιούσης (in.gr, Βήμα)
Σπύρος Ρέκκας (Real)
Βαγγέλης Πετράκης (Εθνος, Car & Driver)
Δημήτρης Χατζητόλιος (capital.gr)
Χρήστος Παπαχριστόπουλος (Drive)
Γιάννης Καλογερόπουλος (gocar.gr)
Γιάννης Σταυρόπουλος (motori.gr)
Αλέξανδρος Κορέσης (andro.gr)


 
 
———————————————————

Με ένα παγωτό κέρδισε ένα SsangYong Tivoli! Με αυτό τον τίτλο εμφανίστηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και μίλησε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της SsangYong Χρήστος Σκιρδής. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον τρόπο που μπορεί ο καθένας να συμμετάσχει και να βγει κερδισμένος με ένα αυτοκίνητο!

 
———————————————————

Τα… πάντα καταγράφονται από τις εταιρείες όσον αφορά τα δημοσιεύματα του Τύπου. Ωστόσο έμφαση δίνεται μόνο στα… αρνητικά δημοσιεύματα!

———————————————————

Συνεργασία με τη DHL Express ξεκίνησε η Mercedes-Benz η οποία παρέδωσε 7 Sprinter για τις ανάγκες της εταιρείας. Στην παράδοση παρευρέθει ο ίδιος ο πρόεδρος της Mercedes Benz Hellas Ιωάννης Καλλίγερος.

Αριστερά ο πρόεδρος του Δ.Σ. της DHL Express Ε. Σαμαράς μαζί με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Mercedes-Benz Hellas Ι. Καλλίγερο

———————————————————

Στα εγκαίνια έδωσε το παρών και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης...

Στο μουσείο αυτοκινήτου του Θεόδωρου Χαραγκιώνη πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας έκθεσης με θέμα την… διαφάνεια στο αυτοκίνητο. Στην εκδήλωση είδαμε αρκετούς δημοσιογράφους αλλά και εκπροσώπους εταιρειών.

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης TRANSPARENCY

———————————————————

Την άσχημη συνεργασία που έχει με την Volvo Car Hellas γνωστοποίησε ο Δημήτρης Μπαλής με ανάρτησή του στο Facebook. Διαχώρισε ωστόσο τη σχέση του με τον υπεύθυνο επικοινωνίας Νικόλα Μαρτίνο…


———————————————————

Στελέχη της Volvo Σουηδίας τραγούδησαν και ευχήθηκαν χρόνια πολλά στον Γιάννη Σταυρόπουλο του motori.gr καθώς ο ίδιος είχε γενέθλια και βρισκόταν καλεσμένος σε δημοσιογραφική αποστολή.

Αξιοσημείωτο πως τα μεγάλα στελέχη της μάρκας πριν αρχίσουν το… τραγούδι με τα χρόνια πολλά σήκωσαν όλους τους προσκεκλημένους όρθιους! Άλλο επίπεδο…

 
———————————————————

Πολύ καιρό είχαμε να δούμε από κοντά την Γεωργία Σπόζιτο και τον Βαχάν Χεκιμιάν από την εταιρεία Agripan. Εμφανίστηκαν στην έκθεση TRANSPARENCY στο μουσείο αυτοκινήτου.

 
———————————————————

Καυστικός ο Δημήτρης Σπυράκης σε ανάρτηση που έκανε για το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» καθώς όπως λέει εξυπηρετεί συγκεκριμένους δημοσιογράφους και εταιρείες… Για να μην τους παίρνει όλους η μπάλα μήπως θα πρέπει να γράψει και ονόματα

 
———————————————————

Σκληρή γλώσσα και από τον Βασίλη Κουρουπάκη για το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς». Ανεπαρκή χαρακτήρισε τον Πάνο Φιλιππακόπουλο, ενώ αναφέρθηκε και σε δημοσιογράφους που ήθελαν και συγκεκριμένο χρώμα αυτοκινήτου για να κάνουν τα ψώνια τους… (δεν αναφέρει ονόματα).

 
———————————————————

Πραγματικά χαμός... έχει γίνει στον θεσμό «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» και ήδη τα μέλη που τον απαρτίζουν έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Η αρχή έγινε μετά τις πρόσφατες εκλογές. Ο δημοσιογράφος Γιάννης Κανουπάκης (Ναυτεμπορική και motori.gr), μέλος του Δ.Σ. (Ταμίας) εδώ και πολλά χρόνια, επανεξελέγη πρώτος με συντριπτική πλειοψηφία (14 σε σύνολο 20 ψηφισάντων) από τη Γενική Συνέλευση ενώ ο Πάνος Φιλιππακόπουλος (auto-internet.gr), έλαβε 10 ψήφους. Οι 7 που έλαβαν ψήφους για το ΔΣ ανέδειξαν για πρόεδρο τον Πάνο Φιλιππακόπουλο, γεγονός που άναψε τα… αίματα.

Μετά την ανάδειξη του ΔΣ ο Γιάννης Κανουπάκης έστειλε επιστολή που επί της ουσίας έκανε λόγο για υποβιβασμό του θεσμού μετά την εκλογή του νέου προέδρου Πάνου Φιλιππακόπουλου, για τον οποίο αφήνει υπονοούμενα σχετικά με την αγάπη που έχει για την καρέκλα. Χαρακτηριστικές και η έκφραση: «θεωρεί το θεσμό προσωπικό του φέουδο με αυλικούς και υποτελείς».

Η επιστολή αυτή, άναψε τα αίματα με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν και άλλες, από τη μία πλευρά στην άλλη, με ανταλλαγή σκληρών εκφράσεων (με αποχή του προέδρου, του αντιπροέδρου και του ΓΓ). Αυτή τη στιγμή το ηφαίστειο βράζει και όπως διαφαίνεται είναι πολύ δύσκολο να εξομαλυνθεί η κατάσταση λόγω… δύο στρατοπέδων.

Ξεκάθαρα, ο θεσμός «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» έχει δημιουργήσει σοβαρά ερωτηματικά στον κλάδο, τόσο από δημοσιογραφικής πλευράς όσο και από την πλευρά των εταιρειών. Τα ερωτηματικά είναι πάρα πολλά και θεωρείται πλέον δεδομένο πως τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις…

Η ψηφοφορία για το ΑτΧ*
Γιάννης Κανουπάκης 14
Τριαντάφυλλος Τσουλφάς 13
Νίκος Μαρινόπουλος – Πάνος Φιλιππακόπουλος 10
Γιάννς Σκουφής 9
Πέρης Χαλάτσης
Πάνος Διπλαράκος 7
Θωμάς Ευθυμίου 6
*Ψήφισαν 20

Το νέο ΔΣ του θεσμού ΑτΧ*
Πρόεδρος: Πάνος Φιλιππακόπουλος
Αντιπροεδρος: Πάνος Διπλαράκος
Γενικός Γραμματέας: Τριαντάφυλλος Τσουλφάς
Ταμία: Γιάννης Σκουφής
Μέλη – Σύμβουλοι: Γιάννης Κανουπάκης, Πέρης Χαλάτσης και Νίκος Μαρινόπουλος
*έπειτα από την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουνίου

Διαβάστε το σχετικό άρθρο πατώντας ΕΔΩ

———————————————————

Σκληρή επιστολή με αποδέκτες τις εισαγωγικές εταιρείες μας έστειλε ο Κωνσταντίνος Βαλσαμάκης ο οποίος έχει εργαστεί στο παρελθόν και για 11 συναπτά έτη σε εισαγωγικές εταιρείες.

Την δημοσιοποιούμε αυτούσια και χωρίς αλλαγές καθότι φέρει και την υπογραφή του συγκεκριμένου αναγνώστη:

«Στεναχωριέμαι όμως που δεν βλέπω στη στήλη σας να γίνεται μια αναφορά έστω, για τους χιλιάδες ανέργους του κλάδου, που έμειναν άνεργοι εξαιτίας όχι μόνο της οικονομικής ύφεσης αλλά ΚΑΙ των άθλιων αποφάσεων των μανατζαραίων του κλάδου, που στην πλειοψηφία τους είναι απλοί παραγγελιολήπες και δεν έχουν ιδέα από τη σύγχρονη εποχή (δεν ξέρουν αγγλικά ή να ανοίγουν Η/Υ!!!) και μας πήραν στο λαιμό τους.

Κακές αποφάσεις από μετριότητες, αμόρφωτοι διευθυντές, ξερόλες, ευθυνόφοβοι με μόνο άγχος μην χάσουν την καρέκλα τους και τις χιλιάδες ευρώ που αμείβονται, που με έλλειψη στοιχειώδους κρίσης και λογικής οδήγησαν την αγορά να προσλαμβάνει ασταμάτητα υπαλλήλους, ανθρώπους δηλαδή που επέλεξαν την αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας μας, για να στήσουν την καριέρα τους με μόνο εφόδιο τις σπουδές τους, και τους κατέστρεψαν. Δηλαδή αυτοί οι άσχετοι μανατζαραίοι δεν καταλάβαιναν όταν η αγορά έφτανε σχεδόν τις 300.000 αυτοκίνητα το χρόνο ότι αυτό ήταν στρέβλωση; Ότι ήταν φούσκα; Το κατάλαβα εγώ που ήμουν φρέσκος από το πανεπιστήμιο πίσω στο 2004, 2005, 2006, κλπ αλλά μου έλεγαν  ότι «εσύ δεν ξέρεις».  Ναι, ήξεραν αυτοί…. 

Και ξέρετε κ. Σαρημπαλίδη ποιοι είναι αυτοί; Οι ίδιοι που διαβάζω κάθε Δευτέρα ότι πήραν τη μία και την άλλη μεταγραφή στην μία και την άλλη εταιρεία ή ότι πήγαν στο εξωτερικό στην α ή τη β θεσάρα. Έλεος!  Είναι στην πλεοιοψηφία τους ΆΣΧΕΤΟΙ! Όλοι αυτοί που ποτέ δεν έδιναν μια ευκαιρία σε κάποιον που αξίζει παρά μόνο στους γλύφτες. Γράψτε το, πείτε το, σας διαβάζει τόσος κόσμος κάθε Δευτέρα, μην εκθειάζετε όλους αυτούς τους «και καλά διευθυνταράδες», ότι δήθεν είναι κάτι σημαντικό, ανίδεοι είναι! Οι μόνοι που κάνουν δουλειά είναι οι άνθρωποι στις εκθέσεις και αυτό κρατήστε το… 

Σας ζητάω συγνώμη για το ύφος και τον τόνο του email μου, αλλά όταν μιλάω για τα χρόνια που εργάστηκα στο αυτοκίνητο με πιάνει το παράπονο, με παραμυθιάσανε όταν ήμουν μικρός και δεν καταλάβαινα, και εκείνοι από την πλευρά τους δεν είχαν τη στοιχειώδη ικανότητα να διαφυλάξουν τον κόσμο της αγοράς τους. Και δεν επιβίωσαν οι καλύτεροι, οι ποιο γλύφτες και οι καλύτερα δικτυωμένοι επιβίωσαν».

———————————————————

Νέα τηλεοπτική εκπομπή στο SBC από τις 19 Ιουνίου. Ο λόγος για το Hot Drive που θα παρουσιάζουν οι Γιάννης Αθανασίου, Κώστας Νικολακόπουλος και Στέφανος Σιμωτάς. Θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή 11:30 π.μ.

 
———————————————————

Εμπειρίασοκ έζησε ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου όταν του έπιασαν συζήτηση την ώρα που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του στο Χαλάνδρι και την ίδια ώρα του άνοιγαν το πορτ μπαγκάζ για να του κλέψουν την τσάντα.  (διαβάστε περισσότερα πατώντας ΕΔΩ)

———————————————————

Στην Κρήτη αλλά και στον… Μαραθώμα για γυρίσματα με το L200 βρέθηκε η ομάδα της Mitsubishi. Το υλικό που κατέγραψε σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο…

———————————————————

Από τις αρχές Μαΐου έχει πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της νέας γενιάς Suzuki Baleno αλλά ακόμα δεν έχει… εμφανιστεί το αυτοκίνητο στον δημοσιογραφικό στόλο της εταιρείας.

———————————————————

ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ από την… ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ

Νέο τεύχος Ιουνίου για το περιοδικό MotoGP world του Δημήτρη Διατσίδη, το οποίο κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα, με όπως πάντα, πολύ ψαγμένη θεματολογία…

———————————————————

Τεύχος Νο11 και για το περιοδικό Bikeit! με εντυπωσιακό εξώφυλλο την BMW F800 GS Adventure.

 
———————————————————

Πωλήσεις Περιοδικών Αυτοκινήτου

Σύμφωνα με το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» τα περιοδικά Auto Bild και Auto Τρίτη για το χρονικό διάστημα 30/5/2016 έως 5/6/2016 πούλησαν 4.800 και 3.640 τεύχη αντίστοιχα.

———————————————————

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 6
2. www.protothema.gr 9
3. www.gazzetta.gr 16
4. www.newsit.gr 19
5. www.sport-fm.gr 21
6. www.car.gr 24
7. www.in.gr 33
8. www.newsbomb.gr 42
9. www.newsbeast.gr 55
10. www.pronews.gr 56
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.newsauto.gr 214
2. www.autotriti.gr 224
3. www.gocar.gr 346
4. www.autoblog.gr 409
5. www.drive.gr 625
6. www.caranddriver.gr 759
7. www.4troxoi.gr 842
8. www.autogreeknews.gr 1.227
9. www.caroto.gr 1.935
10. www.carzine.gr 2.239
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα
** μέτρηση 13/6/2016

 
———————————————————

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Άλλοτε και… τώρα. Ο φωτογράφος Θάνος Ηλιόπουλος 20 χρόνια πριν με το… «πολυβόλο» έτοιμο στο χέρι. Σήμερα συνεχίζει δυναμικά να… πυροβολεί ό,τι κινείται!!!


  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης