Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλή εβδομάδα σε όλες και όλους. Καλή, «τρόπος του λέγειν», καθώς η περασμένη εβδομάδα ήταν μαύρη για τον κλάδο της δημοσιογραφίας του αυτοκινήτου που πενθεί. Δύο συνάδερφοι «έφυγαν» από κοντά μας και κανείς δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει τι συνέβη έτσι ξαφνικά.

Μαύρη εβδομαδα…
Ο Γιώργος Γαβάνας και ο Γιάννης Κουτελιέρης από το περιοδικό Drive και την εφημερίδα Εξπρές και skai.gr αντίστοιχα, δυστυχώς δεν βρίσκονται κοντά μας.

Ο Γιώργος αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα και την περασμένη Τρίτη δεν άντεξε και «έφυγε». Ήταν μικρός σε ηλικία, χαμηλών τόνων και δεν υπήρχε κάποιος που να πει άσχημη κουβέντα γι’ αυτόν…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλό ταξίδι Γιώργο...

Δεν χαμογέλασε…
Ο Γιάννης μόλις είχε μάθει ότι ξεπέρασε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και το χαμόγελο είχε επιστρέψει στα χείλη του.

Δυστυχώς όχι για πολύ, καθώς «έφυγε» ξαφνικά από καρδιά (πιθανό), από κάτι που δεν το περίμενε κανείς. Λόγια δεν υπάρχουν σε τέτοιες καταστάσεις.

Ο Θεός ας αναπαύσει τις ψυχές τους…

Καλό ταξίδι Γιάννη...

Χαμός στην αγορά…
Αποδεδειγμένα αυτοί που αποφασίζουν για την χρήση του αυτοκινήτου κάνουν για… τσοπάνηδες, χωρίς να θέλω να μειώσω την συμπαθής αυτή τάξη των επαγγελματιών.
Στα της αγοράς τώρα, η… σφαγή πλησιάζει και το καλοκαίρι αναμένεται καυτό.

Οι αλλαγές στις τιμές θα δημιουργήσουν ακόμα ένα σκηνικό αβεβαιότητας και αναμπουμπούλας, ενώ οι αλλαγές – γι’ ακόμα μία φορά – στην φορολογία θα βάλει σε σκέψη χρήστες και επαγγελματίες.

Κρίμα, μετά από τόσες δεκαετίες να μην ξέρουν ακόμα ή να μην έχουν μάθει τι είναι το σωστό και τι δεν είναι. Ποια αυτοκίνητα προσφέρουν ασφάλεια και ποια όχι…

Για όσους δεν το έχουν ακομα καταλάβει σε δύο μέρες μπαίνουμε στο καλοκαίρι!!!

Στείλτε μας ενημέρωση…
H ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή μωρό μου….Όπως όμως λέμε και κάθε εβδομάδα, η ζωή συνεχίζεται, το ίδιο και τα παραλειπόμενα αλλά και παρασκηνιακά νέα, τα οποία καταγράφουμε και δημοσιεύουμε.

Τέλος, μην ξεχνάτε και τον τρόπο που μπορείτε να μας ενημερώνετε με τα δικά σας νέα. Μπορείτε να το κάνετε μέσω e mail με την ένδειξη «για τα νέα της πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα μέσω Facebook (Vasilios Saribalidis)

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!  

 

———————————————————

Το… Ποίημα της εβδομάδας*
Φόροι και τέλη στην βενζίνη
και τίποτα στο ντεπόζιτο πια δεν θα απομείνει
Τον οδηγό χτυπάνε σαν το χταπόδι
και στο γκάζι δεν φτάνει πια το πόδι
Όμως η αγορά θα βρει την ισορροπία
και θα δώσει σύντομα ένα τέλος σε αυτή την ανισορροπία!
*από αναγνώστ…

———————————————————

Στο zougla.gr ήδη σβήσαμε 8 χρόνια. Αυτή την χρονική περίοδο έχουμε αγκαλιάσει το αυτοκίνητο και την μοτοσικλέτα και έχουμε καταφέρει με πολύ μεθοδική δουλειά να σημειώσουμε εντυπωσιακά νούμερα επισκεψιμότητας. Όπλα μας είναι η αμεσότητα, η ειλικρίνεια η αλήθεια και η απαλλαγή μας από το κυνήγι της διαφημιστικής πίτας που το έχουμε αφήσει στο εμπορικό μας τμήμα.  

Βασίλης Σαρημπαλίδης και Λουκάς Παπαλάμπρος συνεχίζουμε δυνατά να σας ενημερώνουμε με αμείωτη ένταση και με θεματολογία που την γράφουμε όπως πρέπει και όχι για να δημιουργούμε φιλίες, με ότι αυτό συνεπάγεται. Σύντομα θα εντάξουμε και νέα μέλη στην παρέα μας… Τα καλύτερα έρχονται!

———————————————————

Ο χορός των ανακοινώσεων με αλλαγές στελεχών, μετακινήσεις και μεταγραφές ξεκινά από αυτή την εβδομάδα. Μείνετε συντονισμένοι και θα δείτε!!!

———————————————————

Ξεκίνησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Δημήτρης Μπαλής με δίλεπτο παρουσίασης αυτοκινήτων και θεμάτων γύρω από τους τέσσερις τροχούς. Ο τίτλος της τηλεοπτικής ενότητας “on the road”.

Δείτε τις πρώτες παρουσιάσεις πατώντας ΕΔΩ

O Δημήτρης Μπαλής...

———————————————————

Βραδιά Champion League της Nissan στην Αθήνα...

Βραδιά Champions League ήταν το περασμένο Σάββατο με νικήτρια ομάδα την Ρεάλ που κέρδισε την Ατλέτικο στα πέναλτι. Η Nissan που είναι και χορηγός του κορυφαίου θεσμού, διοργάνωσε βραδιά ποδοσφαίρου στην Αθήνα και συγκεκριμένα σε μαγαζί στο Γκάζι ενώ στην Θεσσαλονίκη σε sports cafe στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Βραδιά Champion League της Nissan στην Θεσσαλονίκη...

———————————————————

Οργανωμένος και στο κλίμα της βραδιάς Champion League έκανε την εμφάνισή του ο εμπορικός διευθυντής της Nissan Μάριος Μπαρκής!

Με μπλούζα Nissan Champions League o εμπορικής διευθυντής της μάρκας Μάριος Μπαρκής...

———————————————————

Όχι μία αλλά… δυο εκθέσεις αυτοκινήτων ετοιμάζονται για τη φετινή χρονιά με αποτέλεσμα να υπάρχει προβληματισμός από την πλευρά των εταιρειών. Η πρώτη είναι προγραμματισμένη για το διάστημα 22-30 Οκτωβρίου με την ονομασία “Αυτοκίνηση” στην αίθουσα ξιφασκίας (πρώην αεροδρόμιο) και φέρει την υπογραφή του Άρη Γαλανόπουλου. Η δεύτερη που θα διεξαχθεί 5-3 Νοεμβρίου στο Metropolitan Expo (Ελ. Βενιζέλος) ονομάζεται “Athens Motor Show 2016’’ και φέρει την υπογραφή του Κώστα και Γιάννη Παπαγιαννακόπουλου.

———————————————————

Και με επίσημη ανακοίνωση της η Peugeot έκανε γνωστό (το είχαμε γράψει άλλωστε στα Νέα της Πιάτσας) πως στην ομάδα της έχει ενταχθεί από τις 16 Μαΐου ο Δημήτρης Δέδες, υπεύθυνος για τον στόλο των δημοσιογραφικών αυτοκινήτων της Peugeot. Είδηση που η… πιάτσα είναι με πολύ θετικό μάτι!

———————————————————

Με Alfa Romeo Giulia στο εξώφυλλο κυκλοφορεί την Τετάρτη 1η Ιουνίου το νέο τεύχος του περιοδικού 4 Τροχοί

———————————————————

Νέο τεύχος της free press εφημερίδας GO του Νίκου Χριστόπουλου κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες με εξώφυλλο Alfa Romeo Giulia και πολύ “Ακρόπολις“…

 

———————————————————

Περπατάς στην λεωφόρο Βουλιαγμένης και συναντάς έξω από το Ford Store τον Αντώνη Γεωργαλά. Πρόκειται για τον συνεργάτη της Ford που παραλαμβάνει τα δημοσιογραφικά αυτοκίνητα και είναι πάντα με το χαμόγελο αλλά και έτοιμος να σε εξυπηρετήσει.

 
Ο Αντώνης Γεωργαλάς είναι πάντα με το χαμόγελο...

———————————————————

Παρουσιάστηκε στο εξωτερικό το ανανεωμένο Audi A3 και οι Έλληνες δημοσιογράφοι ήταν εκεί…

 

———————————————————

Ούτε από τα φλας των ξένων φωτογράφων δεν μπορεί να ξεφύγει ο Παντελής Πατέλος ο οποίος οδήγησε στο Nürburgring και τον «τσάκωσε» ο φακός του Martin Stollenwerk. Φίρμα είναι ο άτιμος!

———————————————————

Δημοσιογραφική αποστολή στο εξωτερικό για νέα προϊόντα διοργάνωσε την περασμένη εβδομάδα η Michelin.

 
H δημοσιογραφική αποστολή της Michelin με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων...

———————————————————

Το νεο Toyota Hilux...

Στη Ναμίμπια πραγματοποιήθηκε η δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου Toyota Hilux. Από την Ελλάδα ταξίδεψαν οι δημοσιογράφοι,, Κώστας Φούζας (Auto Τρίτη), Νίκος Κουνίτης (4 Τροχοί), Νίκος Μερτέκης (Car & Driver) και Κλεάνθης Τριαντραφυλίδης (Drive).

Ο Κώστας Φούζας παρέα με... κατοικίδια!

———————————————————

Τρέχει… και ανεβαίνει στην κατάταξη, το gonews από την Θεσσαλονίκη το οποίο ήδη βρίσκεται κοντά στην θέση 4.000 του alexa.

———————————————————

Σε μεγάλο όμιλο που εκδίδει περιοδικά και εφημερίδες, οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν από 4 έως 7 μήνες ανάλογα με την συνεργασία (αν είσαι μισθωτός ή με μπλοκάκι). Ευχόμαστε γρήγορα να λυθεί το θέμα…

 

———————————————————

Στην Ισπανία πραγματοποιήθηκε η δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου SsangYong Tivoli XLV. Την αποστολή της Ελλάδας ακολούθησαν οι Λουκάς Παπαλάμπρος (zougla.gr), Πέτρος Πιτσίνης (gazzetta.gr) και Γιώργος Σαργιαννίδης (gocar.gr)

 

———————————————————

Με 40 δημοσιογράφους που χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ πραγματοποιήθηκε η δημοσιογραφική παρουσίαση και οδήγηση του νέου Honda Civic Type R στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Μεγάρων.

 

 

———————————————————

Στην Πολωνία ταξίδεψε ο Νίκος Μήττας για την πρώτη οδηγική επαφή με το νέο Solaris Urbino 18

 
Ο Νίκος Μήττας...

———————————————————

Νέα έκθεση με θέμα «διαφανή αυτοκίνητα» ξεκινά από την Τετάρτη 1η Ιουνίου στο Eλληνικό Mουσείο Aυτοκινήτου.

———————————————————

Το πρώην αεροδρόμιο «ΙΚΑΡΟΣ» στην Κωπαΐδα Θηβών θα φιλοξενήσει 1- 2 Οκτωβρίου το 3ο Youtruck Fiesta – Special Edition, τη μεγαλύτερη γιορτή για το επαγγελματικό όχημα.

 

———————————————————

Στο… τρέξιμο (με τα πόδια) το έχει ρίξει ο δημοσιογράφος Σπύρος Χώτος που δεν αφήνει αγώνα για αγώνα!

 
Ο Σπύρος Χώτος...

———————————————————

Νέα δωρεάν εφαρμογή με εύκολο μενού από την σελίδα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων carwall.gr που είναι διαθέσιμη για Anroid και Apple. Τρέχει με… χίλια όπως φαίνεται ο Στέλιος Ιακωβίδης.

 

———————————————————

Τα… ‘χωσε στην ομάδα του Διαμαντή Τζαμπάζη ο Γιάννης – Μάριος Παπαδόπουλος ο οποίος ορθά τόνισε πως δεν γίνεται να κάνεις παρουσίαση με αυτοκίνητο που θα τρέξει στο WRC και να μην έχεις προσκαλέσει το κανάλι που δείχνει τους αγώνες!

 

———————————————————

Στο ίδιο αυτοκίνητο για οδήγηση με το πόδι στο πάτωμα και μετά από 30 χρόνια για τους Γιάννη Σταυρόπουλο και Πέρη Χαλάτση. Πριν από 30 χρόνια με Toyota Starlet και την περασμένη εβδομάδα με Honda Civic Type R.

 
Δεξιά ο Πέρης Χαλάτσης και αριστερά ο Γιάννης Σταυρόπουλος...

———————————————————

Για ποιούς χτυπά η καμπάνα του… Στράτη Χατζηπαναγιώτου;

 

———————————————————

Βέλη με άφθονη δόση ειρωνείας, έριξε για το θέμα του καναλιού MEGA ο πρόεδρος του Αυτοκινήτου της Χρονιάς, Αντώνης Κόλλια…



———————————————————

Βέλη… και από τον Γιώργο Σκευοφύλαξ με αποδέκτες Mercedes, Kosmocar και Suzuki

———————————————————

Αποστολή στο Μονακό για τον OTE TV για κάλυψη του γκραν πρι. Εκεί ήταν οι Γιώργος Ψάρρας και Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος που μας πρόσφεραν μια πολύ δυνατή μετάδοση.

 
Αριστερά ο Γιώργος Ψάρρας και δεξιά ο Γιάννη - Μάριος Παπαδόπουλος...

———————————————————

Νέο μέλος στην οικογένεια της Citroen και συγκεκριμένα στην περιοχή του Πειραιά. Ο λόγος για την εταιρεία Παπράς που ειδικεύεται στην εξυπηρέτηση του πελάτη με μεγάλη εμπειρία από το χώρο των πωλήσεων και του after sales. Ο νέος επίσημος συνεργάτης Citroen Παπράς, βρίσκεται στη Θηβών 88.

———————————————————

Η νέα επίσημη ιστοσελίδα για την SsangYong βρίσκεται ήδη στον αέρα… 


———————————————————————————–

ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ από την… ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ
———————————————————————————–

Για 5η χρονιά διεξήχθη στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι το Scooter Motor Festival το οποίο επισκέφτηκαν περισσότεροι από 14.000 επισκέπτες. Πολύς κόσμος αν αναλογιστούμε τις καιρικές συνθήκες και τις απεργίες!

 

———————————————————

Χορηγός της εκδήλωσης «ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΜΟΣ – ΕΛΠΙΔΑ ΖΩΗΣ» ήταν η εισαγωγική εταιρεία των μοτοσικλετών Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαΐου. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη γυναικεία παρουσία στον κόσμο της μοτοσικλέτας και περιλάμβανε γνωριμία με γυναίκες που δραστηριοποιούνται τόσο με ταξίδια, όσο και με τη συμμετοχή τους σε αγώνες, εντός και εκτός Ελλάδας. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν στο Σύλλογο Κακοποιημένων Γυναικών «Ελπίδα Ζωής». 

———————————————————

Κυκλοφόρησε η δεύτερη έκδοση του premium lifestyle περιοδικού της KTM, UNBOUND. Το συγκεκριμένο είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένα καταστήματα συνεργατών της ΚΤΜ σε όλη την Ευρώπη και σε πέντε γλώσσες. Στην Ελλάδα διατίθεται στα αγγλικά.

———————————————————

Πωλήσεις Περιοδικών Αυτοκινήτου

Σύμφωνα με το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» τα περιοδικά Auto Bild και Auto Τρίτη για το χρονικό διάστημα 16-22/5/2016 πούλησαν 5.070 και 4.360 τεύχη αντίστοιχα.

 

———————————————————

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 6
2. www.protothema.gr 10
3. www.gazzetta.gr 17
4. www.newsit.gr 19
5. www.sport-fm.gr 22
6. www.car.gr 25
7. www.in.gr 32
8. www.newsbomb.gr 39
9. www.pronews.gr 51
10. www.newsbeast.gr 54
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.newsauto.gr 233
2. www.autotriti.gr 243
3. www.gocar.gr 357
4. www.autoblog.gr 390
5. www.drive.gr 685
6. www.4troxoi.gr 826
7. www.caranddriver.gr 831
8. www.autogreeknews.gr 1.194
9. www.caroto.gr 1.857
10. www.carzine.gr 2.348
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα
** μέτρηση 30/5/2016

———————————————————

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Δύσκολη η δουλειά του cameraman!!!! Ιδίως όταν έχει να μαγνητοσκοπήσει το νέο Honda Civic Type R… Σε ρόλο κασκαντέρ ο Γιώργος Κωστούρος!

Ο Γιώργος Κωστούρος τραβά πλάνα στην πίστα των Μεγάρων...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης