Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλή εβδομάδα σε όλες και όλους. Δεν θα ήταν και υπερβολή να έλεγα και καλό καλοκαίρι γιατί με τέτοια ζέστη που σκάει ο τζίτζικας μία βουτιά στη θάλασσα δεν θα ήταν άσχημη!

Η αξιολόγηση ετοιμάζεται, η αξιολόγηση φτάνει, η αξιολόγηση έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας. Άντε επιτέλους να τα βρουν μπας και μπούμε σε μία σειρά. Γιατί συνεχώς ακούμε τα ίδια και τα ίδια, ακούμε για πλεονάσματα και… κουραφέξαλα αλλά από την άλλη πώς πληρώνουν ή πώ επιβιώνουν οι Έλληνες πολίτες κανείς δεν τους ρωτά…

Με τα νέα μέτρα θα γίνει του... Φαντομά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αυτονόητα…
Αν είσαι γάτα πιάσε το… ποντίκι (όπως λέει και ο Χάρης Θεοφράστου)Όσο για το αυτοκίνητο, τα αυτονόητα τα έχουμε κάνει πρώτα θέματα. Ασφάλεια, ΚΤΕΟ, απόσυρση, τέλη κυκλοφορίας και φυσικά φόροι. Η πιπίλα πάει σύννεφο. Κάτι σα να έχουν βάλει την κασέτα στο repeat.

Στα επιχειρηματικά τώρα, αναμένουμε το νέο σχήμα των Hyundai – KIA και τα στελέχη πυ θα πλαισιώσουν την Skoda που ξεκινά από 1η Ιουνίου…

Όπως όμως λέμε και κάθε εβδομάδα, η ζωή συνεχίζεται, το ίδιο και τα παραλειπόμενα αλλά και παρασκηνιακά νέα, τα οποία καταγράφουμε και δημοσιεύουμε. Τέλος, μην ξεχνάτε και τον τρόπο που μπορείτε να μας ενημερώνετε με τα δικά σας νέα. Μπορείτε να το κάνετε μέσω e mail με την ένδειξη «για τα νέα της πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα μέσω Facebook (Vasilios Saribalidis)

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ


Καλή ανάγνωση!  

———————————————————

Το… Ποίημα της εβδομάδας*
Στης βουλής το «πανηγύρι»
οι φόροι μπήκαν από το παραθύρι
Τέλη λέει με τον μήνα
για να πας στη…Σαλαμίνα.
Εκεί η ψυχή σου στην Κούλουρη θα πάει
με την βενζίνη να σε έχει «συνεπάρει»
και με τα εισιτήρια στο φέρυ
να σου λένε δεν συμφέρει
Ετοιμάσου για τρελά γκάζια
μόνο όμως με τα… πετρογκάζια !
* από αναγνώστη

———————————————————

QUIZ Νο1:

Tι σχέση έχει ο Ριτσώνης με τον… Τσιρώνη; Μα φυσικά παίζουν «μπάλα» και οι δύο στο Πρώτο Θέμα… (διαβάστε παρακάτω το θέμα)

 

———————————————————

Μέσα στο καλοκαίρι ξεκινά τη νέα του εκπομπή στην τηλεόραση ο Χάρης Θεοφράστου και συγκεκριμένα στην ΕΡΤ3. «Ασφαλώς… επί τροχών» θα ονομάζεται η νέα του εκπομπή. Δίπλα του θα είναι οι Παντελής Τζερτζεβέλης και Θάνος Παππάς ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Τάσος Ακεψωμαίδης.

O Χάρης Θεοφράστου πλέον δεν το σκέφτεται... Ετοιμάζεται για την επιστορφή του στην μικρή οθόνη!

 
———————————————————

Το γράψαμε και… πέσαμε μέσα. Ο λόγος για τον Δήμου Δονάτο ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή πωλήσεων της Volvo. Μία επιλογή του Γιάννη Πετούλη που πάντα κρύβεις άσσους στο μανίκι του!

———————————————————

Την αποκλειστική αντιπροσώπευση της αμερικάνικης Polaris αναλαμβάνει η Motostuff που δραστηριοποιείται στο χώρο των ATV & SSV.

 
———————————————————

Στην ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού ακόμα ψάχνουν όνομα για αγώνα με κλασικά αυτοκίνητα που διεξάγεται τέλη Μαΐου. Έτσι, το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις μετονομάστηκε ξαφνικά σε Ιστορικό Rally Of Greece!!!

———————————————————

Από τον Οκτώβριο του 2015 ο Δημήτρης Ταγκούλης εργάζεται στο BMW Group Hellas και συγκεκριμένα στο τμήμα marketing εκδηλώσεων της εταιρείας…

———————————————————

Αποκαλυπτήρια για τη νέα Huracan Spyder στην κεντρική αντιπροσωπείας της Lamborghini στην Κηφισιά. Πλήθος κόσμου και δημοσιογράφοι παρευρέθησαν στην εκδήλωση…

 
———————————————————

Ένα… στραβοπάτημα και λίγο έλειψε να βρεθεί στο νοσοκομείο ο Άρης Γαλανόπουλος (εφημερίδα Καθημερινή και ΣΚΑΙ 100.3). Τελικά την γλίτωσε με λίγους μώλωπες.

———————————————————

Ταξίδι στην Ιταλία για την παρουσίαση της νέας Giulia διοργανώνει το διάστημα 19-20 Μαΐου η Alfa Romeo.

———————————————————

Η ελληνική πργματικότητα αντιμετώπισης μερίδας εταιρειών (ή μάλλον εκπροσώπων δημοσίων σχεσεων) προς τον Τύπο… Το έγραψε ο Γιάννης Κακούρης διευθυντής του Auto Bild Hellas στο Facebook και το δημοσιεύουμε. Κάποτε πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ορισμένοι πως οι δημοσιογράφοι ΔΕΝ είναι πλασιέ διαφήμισης!

 
———————————————————

Επέστρεψε και πάλι στον κλάδο του αυτοκινήτου ο Δημήτρης Δέδες ο οποίος ξεκίνησε συνεργασία με την εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Peugeot στο κομμάτι των δημοσιογραφικών αυτοκινήτων. Το κομμάτι δηλαδή που γνωρίζει με… κλειστά μάτια!

Ο Δημήτρης Δέδες...

 
———————————————————

Καυστικό σχόλιο έκανε ο Τάκης Τρακουσέλλης στο Πρώτο Θέμα για τον αναπληρωτή υπουργό περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη τον οποίο μπέρδεψε με τον Παναγιώτη Ριτσώνη, διευθυντή Marketing της Mercedes Benz Hellas. Τυπογραφικό λάθος όπως έγραψε και στο twitter o “TT“… Εκτός και εάν ο Παναγιώτης Ριτσώνης της MB έχει βλέψεις προς… Βουλή μεριά!

 
———————————————————

Ήδη έχει φτάσει τα 37 χρόνια εργασίας στην Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης και συνεχίζει ακάθεκτος και πάντα με το χαμόγελο. Ο λόγος για τον Θωμά Σιάνη που δεν το βάζει με τίποτα κάτω…

Ο Θωμάς Σιάνης...

 
———————————————————

Στηρίζει την τεχνολογία του… ρεύματος η BMW και το δείχνει με πράξεις. Πρόσφατα τοποθέτησε έναν ακόμη φορτιστή τροφοδοσίας ρεύματος στο πίσω μέρος των εγκαταστάσεων της στην Κηφισιά.

 
———————————————————

Ο Παντελής Πατέλος ταξίδεψε από την Γερμανία στην Ελλάδα για να φέρει το νέο Honda Civic Type R. Θα το δούμε και εξώφυλλο στο νέο Auto Τρίτη που κυκλοφορεί… αύριο!

 ———————————————————

Στην Ισπανία και συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα 25-27 Μαΐου θα παρουσιαστεί το νέο SsangYong Tivoli XLV το οποίο θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν και Έλληνες δημοσιογράφοι…

 
———————————————————

Έλληνα Jeremy Clarkson χαρακτήρισε τον Χάρη Θεοφράστου ο Τάκης Θεοχαράκης

 
———————————————————

Στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Μεγάρων θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα η παρουσίαση του νέου Honda Civic Type R

———————————————————

Business News Report από την Αγορά Αυτοκινήτου. Ένα ενημερωτικό newsletter για στελέχη της αγοράς…

———————————————————

Ένα χρόνο στο epitrohon.gr έκλεισε ο Θάνος Παππάς ο οποίος θα παίξει και τηλεοπτικά  στην ΕΡΤ3 με τον Χάρη Θεοφράστου!

 

———————————————————————————–
ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ από την… ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ
———————————————————————————-

Το γραφείο Τύπου της Motostuff ανέλαβε ο Κώστας Γκαζής, ένας από τους πλέον γνώστες των μοτοσικλετών…

———————————————————

Δίπλα στους αγωνιζόμενους οι εταιρείες Yamaha και Ducati… Το βλέπουμε από την έμφαση που δίνουν στο κομμάτι της ενημέρωσης του Τύπου.

———————————————————

Πωλήσεις Περιοδικών Αυτοκινήτου

Σύμφωνα με το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» τα περιοδικά Auto Bild και Αutο Τρίτη για το χρονικό διάστημα 2-8/5/2016 πούλησαν 4.780 και 3.590 τεύχη αντίστοιχα.

 
———————————————————

Πωλήσεις Περιοδικών Αυτοκινήτου – Μοτοσικλέτας

Νοέμβριος 2015
4 Τροχοί 5.050
Αγορά Αυτοκινήτου 3.440
Drive 2.190
Τροχοί & TIR 2.070
Super Autocar 1.110 

Moto 3.690

Δεκέμβριος 2015
4 Τροχοί 5.080
Αγορά Αυτοκινήτου 3.150
Τροχοί & TIR 2.460
Drive 2.230
Super Autocar 1.800

Moto 3.940


Ιανουάριος 2016

4 Τροχοί 5.300
Αγορά Αυτοκινήτου 3.780
Drive 2.490
Τροχοί & TIR 1.940
Super Autocar 1.000

Moto 4.100

———————————————————

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 6
2. www.protothema.gr 11
3. www.gazzetta.gr 15
4. www.newsit.gr 17
5. www.sport-fm.gr 21
6. www.car.gr 27
7. www.in.gr 35
8. www.newsbomb.gr 38
9. www.pronews.gr 48
10. www.newsbeast.gr 54
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

 

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.autotriti.gr 233
2. www.newsauto.gr 237
3. www.gocar.gr 335
4. www.autoblog.gr 366
5. www.4troxoi.gr 808
6. www.drive.gr 851
7. www.caranddriver.gr 854
8. www.autogreeknews.gr 1.135
9. www.caroto.gr 1.807
10. www.motornews.gr 2.172
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα

** μέτρηση 16/5/2016

 
———————————————————

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Για σήμερα δημοσιεύουμε όχι μία αλλά περισσότερες φωτογραφίες με καλεσμένους στην παρουσίαση της Lamborghini Huracan Spyder που δεν άντεξαν και απαθανάτισαν με το κινητό ή την φωτοηγραφική τους το ιταλικό super car. Όπως θα δείτε όλοι τους δεν έκρυβαν τη χαρά με αυτό που έβλεπαν!

H ομάδα του autoblog μάχεται για το ποιος θα τραβήξει την καλύτερη φωτογραφία!
H Αριάδνη Γερασιμίδου ψάχνει την καλύτερη selfi με φόντο το super car

Αριστερά ο Πάνος Φιλιππακόπουλος δείχνει απορημένος με το γεγονός πως  και σήμερα υπάρχουν τέτοια αυτοκίνητα στην Ελλάδα. Στη μέση ο Πάνος Διπλαράκος τραβά φωτογραφίες και αναρωτιέται αν η Huracan έχει ικανοποιητικό χώρο αποσκευών για τα τυριά του super market ενώ ο Θανάσης Παπαθεοδώρου βλέπει Lamborghini και ονειρεύεται Formula 1 στη Δραπετσώνα.

Ο φωτογράφος Σπύρος Κανατάς κάνει τα... τρελά του!

Ο Τάκης Πουρναράκης φωτογραφίζει την καμπίνα...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης