Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλή… εβδομάδα. Τρόπος του λέγειν δηλαδή γιατί με αυτά που ζούμε σαν Έλληνες πολίτες και με την Γιατί όταν γράφεις για την αλήθεια αυτή…. τσούζει; Το έχω μεγάλη απορία!φοροκαταιγίδα που έρχεται είναι δύσκολο να προβλέψουμε τη συνέχεια. Εκτός από την απλή καθημερινότητα που θα αλλάξει για όλους μας, θα υπάρξουν και τρομακτικές αλλαγές στον κλάδο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας.

Ήδη η αγορά βρίσκεται στον πάτο και όπως φαίνεται θα συνεχίσει την… πορεία της αφού λεφτά υπάρχουν για να πληρώνουμε μόνο φόρους! Αυτά που είπε η Κυβέρνηση γίνονται και ουδείς δεν μπορεί να προβλέψει το πότε θα μπορέσει ο Έλληνας να αγοράσει ένα σύγχρονο και πιο ασφαλές μέσο για να μετακινείται. Δεν χρειάζεται σχολιασμός…

Θα δυσκολευτούμε να δούμε ξεκάθαρα το μέλλον...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έρχονται μεγάλες αλλαγές…
Από 1 Ιουνίου θα αλλάξουν όλοι οι τιμοκατάλογοι των αυτοκινήτων και μοτοσικλέτας. Το ίδιο θα συμβεί με τα καύσιμα αλλά και ό,τι κινείται και δεν… κινείται. Το να γράψω υπομονή, κουράγιο ή ο «Θεός ας βάλει το χέρι του» είναι σα να γίνομαι γραφικός… Δυστυχώς η κατρακύλα συνεχίζεται.

Όπως όμως λέμε και κάθε εβδομάδα, η ζωή συνεχίζεται, το ίδιο και τα παραλειπόμενα αλλά και παρασκηνιακά νέα, τα οποία καταγράφουμε και δημοσιεύουμε. Τέλος, μην ξεχνάτε και τον τρόπο που μπορείτε να μας ενημερώνετε με τα δικά σας νέα. Μπορείτε να το κάνετε μέσω e mail με την ένδειξη «για τα νέα της πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα μέσω Facebook (Vasilios Saribalidis)


Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!  

   
———————————————————

 

Ο Δήμου Δονάτος είναι ο νέος διευθυντής πωλήσεων της Volvo Car Hellas. Προέρχεται από στην Κύπρο όπου εργάστηκε για 12 χρόνια κατέχοντας τη θέση του διευθυντή επιβατικών αυτοκινήτων της CTC Automotive Ltd. Περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της εισαγωγικής εταιρείας για την… επιβεβαίωση!

Ο Δήμου Δονάτος επιστρέφει στην πατρίδα του...

———————————————————

Δύο χρόνια συμπλήρωσε στη θέση του επικεφαλής στο γραφείο Τύπου του BMW Group ο Κώστας Διαμαντής. Αν και το χρονικό διάστημα είναι μικρό, κατά γενική ομολογία έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν σύγχρονο και άμεσο τρόπο επικοινωνίας με τους δημοσιογράφους.

Ο Κώστας Διαμαντής...

———————————————————

Το να δέχεσαι απρόκλητη επίθεση (υβριστική και σωματική) από έναν πρώην υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων εισαγωγικής εταιρείας επειδή κάνεις τη δουλειά σου ως δημοσιογράφος (καταγράφεις γεγονός) είναι επιεικώς απαράδεκτο. Ο λόγος για τον Νίκο Παπασταθόπουλο που μάλλον έχει μπερδέψει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό με κάτι άλλο.

Θα ήθελα να ήξερα αν η συμπεριφορά του, όπως την είδαμε και την καταγράψαμε στο ράλι Ακρόπολις, ήταν η ίδια, αν βρισκόταν στη θέση δημοσίων σχέσεων εταιρείας αυτοκινήτων, ποια κατάληξη θα είχε;

Για το θέμα αυτό θα δημοσιεύσουμε αναλυτικό ρεπορτάζ

Το γεγονός ότι ο Νίκος Παπασταθόπουλος μέλος του ΔΣ της ομοσπονδίας αυτοκινήτου εργάζεται αφιλοκερδώς για πάνω από 8 ώρες ημερησίως (όπως άλλωστε έχει γράψει η ίδια η ΟΜΑΕ) δεν του δίνει το δικαίωμα να συμπεριφέρεται με τακτική χούντας, μαγκιάς και να προσβάλει όσους εργάζονται...

 
———————————————————

Σε ματαίωση προγραμματισμένης εκδήλωσης για την Τρίτη 10 Μαΐου προχώρησε η Volvo Car Hellas καθώς για λόγους ανωτέρας βίας δεν ήταν εφικτό να επισκεφτεί την Ελλάδα στέλεχος της εταιρείας που θα έδινε το παρών!

———————————————————

Γεύμα με τέσσερις Έλληνες δημοσιογράφους πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος πωλήσεων και marketing της Nissan Europe, Guillaume Cartier. Μαζί του και ο Guillaume Barbet, που είναι υπεύθυνος για την αγορά της Ελλάδας. Από ελληνικής πλευράς (Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης) παρευρέθησαν οι Τάκης Θεοχαράκης, Μάριος Μπαρκής, Θάνος Μπάφας και Γιάννης Μεθενίτης. Οι δημοσιογράφοι ήταν οι Λουκάς Παπαλάμπρος (Zougla), Βαγγέλης Κιούσης (BHMA), Στράτης Χατζηπαναγιώτου (4 Τροχοί) και Βαγγέλης Πετράκης (Car & Driver).

 

 
———————————————————

Στην Ελλάδα βρέθηκε προ ημερών ο Lewis Hamiton καλεσμένος σε συνέδριο κορυφαίων στελεχών παγκοσμίως της Coca Cola…(δείτε το σχετικό άρθρο πατώντας ΕΔΩ)

 
Ο Lewis Hamilton με την Ρένα Γκίνη της vista events DMC

 
———————————————————

Στράτος Φωτεινέλης και Στάθης Πετρόπουλος έτρεχαν μαζί με όλο το επιτελείο του Star Κεντρικής Ελλάδος για να καλύψουν τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά το φετινό SEAJETS Ράλι Ακρόπολις…

Αριστερά ο Στάθης Πετρόπουλος και δεξιά ο Στράτος Φωτεινέλης...

 
———————————————————

Το Peugeot 307cc WRC με καρότσα Νο2 από τα 18 που έχουν κατασκευαστεί και με το οποίο έχει τρέξει ο Marcus Gronholm και άλλοι κορυφαίοι οδηγοί, εμφανίστηκε στο service park του Ακρόπολις. Όπως ήταν φυσικό έκλεψε την παράσταση και συγκέντρωσε πάνω του όλα τα βλέμματα. Το συγκεκριμένο αγόρασε ο Μάριος Ηλιόπουλος και είναι ένα από τα… τέσσερα WRC που απέκτησε πρόσφατα!

 
———————————————————

Εκδήλωση ετοιμάζει η εισαγωγική εταιρεία Trident Cars για να αποκαλύψει στους φίλους της μάρκας τη νέα Lamborghini Huracan Spyder!!!

 
———————————————————

Βραδιά τελικού Champions League διοργανώνει η Nissan στις 28 Μαΐου στο cinema του Gazarte

———————————————————

Καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου της ΜΑΝ ΕΛΛΑΣ ΑΕ, ανέλαβε από 1η Μαΐου 2016 ο Λουκάς Δρούκαλης (o οποίος διατηρεί τη θέση του διευθυντή after sales), διαδεχόμενος τον Ρόναλντ Σαχτ, ο οποίος ανέλαβε την θέση του επικεφαλή στην περιφερειακή διοίκηση ανατολικής Ευρώπης στα κεντρικά της εταιρείας. Ο Λουκάς Δρούκαλης βρίσκεται τα 20 τελευταία έτη στην ΜΑΝ Ελλάς, στην οποία ξεκίνησε από τη θέση του διευθυντή τεχνικής υποστήριξης, στη συνέχεια ανέλαβε τη διεύθυνση πωλήσεων φορτηγών οχημάτων και από το 2012 κατείχε τη θέση του διευθυντή after sales.

———————————————————

Πολλά Suzuki Baleno είχαν στη διάθεσή τους οι δημοσιογράφοι...

Μετά από δύο σχεδόν χρόνια η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Suzuki πραγματοποίησε παρουσίαση στην Ελλάδα με την ευκαιρία του νέου Baleno. Η συνέντευξη Τύπου έγινε παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Σταύρου Τάκη.

 
Ο Σταύρος Τάκη...

———————————————————

 

Ένα ντοκιμαντέρ με θέμα το αυτοκίνητο έπαιξε προ λίγων ημερών στη δημόσια τηλεόραση στο οποίο είδαμε και τον Κώστα Στεφανή…

———————————————————

Στην εκκίνηση του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις βρέθηκε ο Αντώνης Στιβαχτάρης της Promauto τον οποίο απαθανατίσαμε με τον Δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο

 
———————————————————

Τα μοντέλα i και στην αντιπροσωπεία της BMW στην Λάρισα (Παπαδόπουλος Α.Ε.) όπου πριν από λίγες ημέρες έγινε και η παρουσίαση από τον επικεφαλής Αντώνη Αδάναλη.

 
———————————————————

Ο Στέλιος Τσιμπήδης είναι σκιτσογράφος και εργάζεται στο περιοδικό αυτοκινήτου “Auto Τρίτη“. Αυτός είναι που έχει δημιουργήσει και μία πολύ γνωστή σκιτσογραφία που αφορά τη βενζίνη με το diesel. Αν και υπάρχει το όνομά του στο συγκεκριμένο σκίτσο (το βρίσκεις εύκολα στο διαδίκτυο) το τονίζουμε γιατί θεωρούμε πολύ σημαντική και σεβαστή τη δουλειά του.  

 

———————————————————————————–
ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ από την… ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ
———————————————————————————–

Δέκα χρόνια στα… περίπτερα συμπλήρωσε το περιοδικό MotoGP που επιμελείται ο μάχιμος όπως πάντα Δημήτρης Διατσίδης. Του ευχόμαστε να τα εκατοστίσει!

O Δημήτρης Διατσίδης και τα... μοντέλα του!!!

 
———————————————————

Διήμερο δοκιμών (11-12 Μαΐου) διοργανώνει η πολύ δραστήρια Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε. για το ανανεωμένο Υamaha FJR1300!

 
———————————————————

Δύο Έλληνες πιτσιρικάδες συμμετείχαν σε αγώνα του ιταλικού πρωταθλήματος. Ο λόγος για τον Γιάννη Περιστερά που τερμάτισε 5ος και τον Απόστολο Καμζέλη ο οποίος αν και απροπόνητος μετά από τραυματισμό πήρε την 8η θέση. 

———————————————————

Επέστρεψε δυναμικά στα… ράλι η Πόπη Παπαμιχαήλ η οποία παρουσίασε τα πληρώματα του “Ακρόπολις” σε εκκίνηση και τερματισμό. Να θυμίσουμε πως η ίδια σχολιάζει και τους αγώνες Formula 1 στην δημόσια τηλεόραση.

 

 
———————————————————

Πωλήσεις Περιοδικών Αυτοκινήτου

Σύμφωνα με το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» τo περιοδικό Auto Bild για το χρονικό διάστημα 18-24/4/2016 πούλησαν 5.320 τεύχη.

———————————————————

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 6
2. www.protothema.gr 11
3. www.gazzetta.gr 15
4. www.newsit.gr 16
5. www.sport-fm.gr 20
6. www.car.gr 27
7. www.in.gr 35
8. www.newsbomb.gr 36
9. www.pronews.gr 44
10. www.newsbeast.gr 53
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.newsauto.gr 226
2. www.autotriti.gr 235
3. www.gocar.gr 311
4. www.autoblog.gr 375
5. www.4troxoi.gr 872
6. www.caranddriver.gr 896
7. www.drive.gr 1.142
8. www.autogreeknews.gr 1.147
9. www.caroto.gr 1.821
10. www.motornews.gr 2.020
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα

** μέτρηση 9/5/2016

 
———————————————————

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Επειδή πλησιάζει το καλοκαίρι σας… παρουσιάζουμε τον Γιώργο Βαρίνο (από το gazzetta) σε extreme καταστάσεις!!!

Ο Γιώργος Βαρίνος!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης