Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλή εβδομάδα. Καλή μόνο στα λόγια, γιατί από πράξεις και αποτελέσματα δεν πάμε καθόλου καλά. Δύσκολα συνεχίζει ο κλάδος το έργο του με τα παραπάνω να μην έχουν τελειωμό και Αυτή η απόσυρση που είναι ρε παιδιά; Μήπως έπεσε σε κανά…. χαντάκι;την Κυβέρνηση να δείχνει απάθεια σα να θέλει να καταστραφούν όσοι εργάζονται σε αυτόν.  Τρανταχτό παράδειγμα αυτό της απόσυρσης που ενώ έχει ψηφιστεί δεν μπορεί να εφαρμοστεί!!!! Ελλάς το μεγαλείο σου…

Δυστυχώς με αυτά που συμβαίνουν, άντε να εργαστείς, όμως πρέπει να το κάνουμε με ακόμα περισσότερο ζήλο. Ο επιμένων πάντα νικά ή να το θέσω διαφορετικά «γυρίζει ο τροχός… κερδίζει και ο φτωχός». Και λέω φτωχός γιατί κάποιοι ακόμα έχουν την αίσθηση πως οι αυτοκινητάδες κονομάνε

Ας μας δείξουν τα χρήματα οι καλοθελητές γιατί τα επίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για ζημιές που έχουν φτάσει τα 112 εκατομμύρια ευρώ...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύσκολος ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε...

Κατά τα άλλα και όπως λέμε κάθε εβδομάδα, η ζωή συνεχίζεται, το ίδιο και τα παραλειπόμενα αλλά και παρασκηνιακά νέα, τα οποία καταγράφουμε και δημοσιεύουμε.

Τέλος, μην ξεχνάτε και τον τρόπο που μπορείτε να μας ενημερώνετε με τα δικά σας νέα. Μπορείτε να το κάνετε μέσω e mail με την ένδειξη «για τα νέα της πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα μέσω Facebook (Vasilios Saribalidis)

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ


Καλή ανάγνωση! 

———————————————————

Το… ΠΟΙΗΜΑ της εβδομάδας*
Η πιάτσα όλη περιμένει να ανασάνει,
πριν οι ιθύνοντες την βράσουν στο καζάνι….
Φόρους νέους ετοιμάζουν
και τα πετρέλαια λέει μας αλλάζουν
Στην γωνία όμως ο Έλληνας ο οδηγός τους περιμένει
αφού με όλα αυτά τα βαριά μέτρα βαρέθηκε να υπομένει
*από αναγνώστη….

———————————————————

Καλό… ταξίδι στην Έλενα Ρίζου που έφυγε ξαφνικά από κοντά μας. Πέρασε από πολλά αυτοκινητιστικά «μαγαζιά» και η απώλειά της σόκαρε την πιάτσα. Οι συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες της, την αποχαιρέτησαν σήμερα στο τελευταίο της ταξίδι στο νεκροταφείο Ζωγράφου Αθηνών.

Η Έλενα Ρίζου έφυγε ξαφνικά από κοντά μας....

———————————————————

Διπλή συνέντευξη Τύπου από τον ΣΕΑΑ στην Αίγλη αλλά με το…. ίδιο περιεχόμενο. Αρχικά έγινε για τους συντάκτες του οικονομικού και επιχειρηματικού ρεπορτάζ και αργότερα για τους συντάκτες του ειδικού Τύπου. Η κίνηση αυτή συζητήθηκε και δημιούργησε πολλά ερωτηματικά…

O Γιώργος Βασιλάκης...

 
———————————————————

Νέο στέλεχος αναζητά η Volvo για θέση που έχει ανοίξει

———————————————————

Γύρισμα με την κίτρινη Mercedes AMG GT S πραγματοποίησε ο Κώστας Στεφανής και συγκεκριμένα στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Μεγάρων. Μαζί του, ο Σάκης Ρουβάς τον οποίο βλέπουμε αρκετά συχνά σε εκδηλώσεις της γερμανικής φίρμας…

 

———————————————————

Σταμάτησαν από το ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90.1 οι Τάκης Τρακουσέλλης και Τάκης Πουρναράκης λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων

 
Τάκης Τρακουσέλλης (αριστερά) και Τάκης Πουρναράκης...

———————————————————

Ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις Volvo – Auto Τρίτη. Το καταλαβαίνει κανείς, αρκεί να επισκεφτείς στην ενότητα του Auto Τρίτη με τις δοκιμές καινούργιων αυτοκινήτων. Η κόντρα είχε δημιουργηθεί έπειτα από την δημοσιεύματα που αφορούσε «κινέζικα Volvo»

———————————————————

Στον «χορό» του Facebook o Σωτήρης Βουτσελάς δείχνει να χορεύει «συρτάκι» με τα σχόλια και ενίοτε βαρύ «ζεϊμπέκικο» με εισαγωγικές… Πάντως μπορεί η καθαρά… Δευτέρα να πέρασε όμως ο Σωτήρης ακόμα έχει απωθημένο με τους χαρταετούς

 
———————————————————

Νέο τεύχος Απριλίου για το περιοδικών βελτιώσεων POWER

 
———————————————————

Στην εκπομπή του Σπύρου Ρέκκα στον Galaxy 92 βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Πάρις Ποντίκας…

 ———————————————————

Ξεσάλωσε…. ο πρόεδρος του Αυτοκινήτου της Χρονιάς, Αντώνης Κόλλιας. Γράφει τις απόψεις του στο… Facebook χαρακτηρίζοντας χαρτογιακάδες και διεστραμμένους τους σχεδιαστές της Audi – VW…

Όλα τα λεφτά πάντως ο…. Πινοκέφαλος. Όπως Πινόκιο

——————————————————— 

Εκδήλωση με ηλεκτρικά μοντέλα της γκάμας της διοργανώνει η VW την ερχόμενη Τετάρτη 13 Απριλίου.

———————————————————

Δύο νέα ελαστικά θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση αυτή την εβδομάδα η εισαγωγική εταιρεία των ελαστικών Goodyear. Αφορά το Eagle F1 Asymmetric και Sport Maxx RT2.

 
———————————————————

Τέσσερα μοντέλα παρουσίασαν την περασμένη εβδομάδα τα στελέχη της Mercedes Benz Hellas. Ο λόγος για τα, E-Class, GLS, SLC και AMG GT S… Τα φώτα έπεσαν, για την εταιρεία, στην E Class αλλά την παράσταση έκλεψε η AMG GT S.

O Ιωάννης Καλλίγερος (αριστερά), ο Νίκος Πρέζας και στα δεξιά η ολοκαίνουργια Mercedes E-Class...

 
———————————————————

Βραβείο Αριστείας απέσπασε το Marketing της ΕΚΟ στη Κατηγορία «Εξαγωγικό Marketing», κατά τη τελετή απονομής των βραβείων Marketing Excellence Awards που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Athens Hilton.

 
———————————————————

Νέα κάθετη μονάδα της Peugeot στον Άλιμο (λεωφόρο Αλίμου 15). Πρόκειται για την Αφοί Καλλιαντάση ΕΠΕ με 24 χρόνια εμπειρίας στην… πιάτσα, η οποία επεκτείνει το δίκτυό της στα Νότια Προάστια.

 
———————————————————

Δύο πολύ δυναμικά στελέχη του group BMW που έχουν περάσει από την Ελλάδα και πλέον διαπρέπουν σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ντουμπαί, συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Νότια Αφρική, σε συνέδριο της εταιρείας. Ο λόγος για τον πρώην επικεφαλής της BMW Hellas Σπύρο Φιλίππα (πλέον εργάζεται στο Ντουμπάι) και τον πρώην επικεφαλής της Mercedes Benz Hellas Σταύρο Παρασκευαίδη (πλέον εργάζεται στα Η.Α.Ε.).

Ο Σταύρος Παρασκευαίδης (αριστερά) με στελέχη της BMW και τον Σπύρο Φιλίππα (τέρμα δεξιά)...

 
———————————————————

Εκπομπή αυτοκινήτου στο Attica TV (στην Αττική) ξεκίνησε ο Πέτρος Πιτσίνης. Ονομάζεται Autoreport και μεταδίδεται επίσης από ένα πανελλαδικό δίκτυο 11 περιφερειακών καναλιών της Hellas Net TV. Ή εκπομπή προβάλλεται ταυτόχρονα σε όλα τα κανάλια κάθε Σάββατο απόγευμα στις 18.45 και διαρκεί 45 λεπτά. Αργότερα ίσως δούμε και επαναλήψεις κάθε Κυριακή στις 18.45 και κάθε Τετάρτη στις 19.15.

———————————————————

Νέο τεύχος για την έντυπο…. Motori!


———————————————————

Για εκπαίδευση στην Ιταλία θα βρεθεί τέλη Μαΐου ο Νίκος Μπερτζελέτος, υπεύθυνος του δημοσιογραφικού στόλου της FCA (Alfa Romeo, Fiat, κ.λπ.). Δεν γνωρίζουμε αν πάει ο ίδιος για εκπαίδευση ή αν θα εκπαιδεύσει συναδέρφους τους!

 
———————————————————

Χορηγός της εκδήλωσης Tweed Run που διοργανώνεται στις Σπέτσες θα είναι η MINI. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό event που διοργανώνει ένας γνώριμος του αυτοκινήτου, ο Κώστας Παναγάκης.

 
———————————————————

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με συνεργάτες της διοργάνωσε η εισαγωγική εταιρεία Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε με θέμα τα προϊόντα αυτοκινήτου Wynn’s. Το σεμινάριο έγινε σε συνεργασία με την Wynn’s Βελγίου, όπου κεντρικός εισηγητής ήταν ο τεχνικός εκπαιδευτής  του εργοστασίου της φίρμας, ενώ παρευρέθηκε και ο αρμόδιος διευθυντής εξαγωγών του οίκου. 

 
———————————————————

Πολύ δυνατή η συνέντευξη του Γιάννη Μάριου Παπαδόπουλου με τον πιλότο της Formula 1 Lewis Hamilton για τον ΟΤΕ TV. Αξίζει να την παρακολουθήσετε…

 

 ———————————————————

Στο studio του CNN Greece βρέθηκε ο Γιώργος Βασιλάκης για να απαντήσει στις ερωτήσεις του Γιάννη Σκουφή που πρόσφατα έχει αναλάβει της στήλη του αυτοκινήτου…

 
———————————————————

Ένα πολύ ποιοτικό video με την Mustang ανέβασε η ελληνική Ford στο κανάλι της στο Youtube. Το δημιουργικό ήταν του περιοδικού Drive

 
———————————————————

Respect και δημόσια από τον Νίκο Μερτέκη στον Κώστα Στεφανή για τις 500 τηλεοπτικές εκπομπές!!!!

 

———————————————————————————–
ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ από την… ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
———————————————————————————–

Ένα 32σέλιδο αφιέρωμα για το αυτοκίνητο φιλοξένησε  χθες η Κυριακάτικη εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στη Βόρειο Ελλάδα το οποίο επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος Στέργιος Μανώλης.

Πέρα από τα συνηθισμένα ξεχώρισε το αποκλειστικό θέμα που αφορούσε το  πρωτοποριακό παγκόσμιο σύστημα ελέγχου ρύπων VETCO, το οποίο ορίζει τα επίπεδα ρύπων και στα φορτηγά (ελαφρά – βαρέα), θα αρχίσει να εφαρμόζεται  από το 2018 και το εξελίσσει ο Έλληνας επιστήμονας Δημήτρης Σαββίδης.

 
———————————————————

Οδήγηση με 23 μοντέλα Harley-Davidson απόλαυσαν οι αναβάτες Βορείου Ελλάδας σε ένα μεγάλο test ride event. Συγκεκριμένα, η επιβλητική νταλίκα του Demo Truck Tour στο πλαίσιο της περιοδείας της σε 14 χώρες επισκέφτηκε και την αντιπροσωπεία στη Θεσσαλονίκη στις 16 και 17 Απριλίου.

 
———————————————————

Για ποιους χτυπά η καμπάνα του… Νίκου Χριστόπουλου, όταν γράφει πως το παίζουν μούρη δημοσιογράφοι που οδηγούν αυτοκίνητα των 30.000 ευρώ;

———————————————————————————–
ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ από την… ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ
———————————————————————————–

Η Βασιλική Χρονοπούλου...

Δύο αποχωρήσεις σημαντικών στελεχών μας επιφύλασσε η εβδομάδα που πέρασε, αμφότερες αφορούν σε κυρίες που είχαν στην ευθύνη τους το marketing και την επικοινωνία των εταιριών Piaggio και Harley-Davidson.

Η Βασιλική Χρονοπούλου αποχώρησε μετά από 22 χρόνια στο τιμόνι της Piaggio Hellas και η Ελευθερία Καλλίτσα μετά από τριετή θητεία στην H-D SEE. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε ότι κι αν κάνουν στο μέλλον….

Η Ελευθερία Καλλίτσα...

 
———————————————————

Η δυνατότερη μοτοσικλέτα παραγωγής στον πλανήτη, η Kawasaki H2R των 300 ίππων, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό της χώρας κατά τη διάρκεια του SMF που θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Περίπου ενάμιση χρόνο μετά την παρουσίασή της στα διεθνή σαλόνια, η ανέλπιστη αυτή εμφάνιση οφείλεται ξεκάθαρα σε ιδιωτική πρωτοβουλία και όχι στην επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία!

 
———————————————————

Νίκη για την ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό Yard Built της Yamaha Europe! Η μοτοσικλέτα του Πέτρου Χατζηροδέλη πήρε τις περισσότερες ψήφους από κάθε άλλη συμμετοχή και θριάμβευσε με διαφορά στην κατηγορία της. Ευχόμαστε πάντα τέτοια!

 
———————————————————

Νέο τεύχος του Bikeit για τον μήνα Απρίλιο

———————————————————

Πωλήσεις Περιοδικών Αυτοκινήτου

Σύμφωνα με το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» τo περιοδικό Auto Bild για το χρονικό διάστημα 28/3-3/4/2016 πούλησε 4.800 τεύχη.

———————————————————
 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 6
2. www.protothema.gr 11
3. www.newsit.gr 17
4. www.gazzetta.gr 18
5. www.sport-fm.gr 24
6. www.in.gr 32
7. www.newsbomb.gr 37
8. www.car.gr 41
9. www.pronews.gr 44
10. www.newsbeast.gr 46
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.autotriti.gr 187
2. www.newsauto.gr 237
3. www.autoblog.gr 304
4. www.gocar.gr 307
5. www.caranddriver.gr 750
6. www.4troxoi.gr 783
7. www.autogreeknews.gr 1.012
8. www.drive.gr 1.085
9. www.caroto.gr 1.436
10. www.carzine.gr 1.709
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα

** μέτρηση 11/4/2016

 
———————————————————

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Με σήμα τη… γάτα στο πέτο εμφανίστηκε σε εκδήλωση της Mercedes Benz Hellas o Πάνος Διπλαράκος.

Ο Πάνος Διπλαράκος...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης