Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλό μήνα!! Σε όλες και όλους… Εχθρούς και φίλους. Να ΄μαστε πάλι εδώ, στο zougla.gr, Δευτέρα και τα Νέα της Πιάτσας Νο 41 βρίσκονται στον… αέρα. Με πολλά νέα, παρασκήνιο και παραλειπόμενα που
Έτσι όπως… τρέχουν «Τα νέα της Πιάτσας» στο τέλος θα χρειαστώ και συνεργάτη!!!!όπως έχω γράψει δεν θα διαβάσετε πουθενά αλλού. Αμέτρητα θα έλεγα αυτή τη φορά, καθώς όσο περνά ο καιρός τόσο περισσότερα γίνονται τα άτιμα! Μεγάλη άλλωστε και η ανταπόκριση και για όσους δεν τους προλαβαίνω ζητώ ταπεινά συγνώμη! 

Χαμό προκάλεσε η είδηση για δημιουργία Ένωσης Συντακτών Ειδικού Τύπου. Πολλοί με ρωτάτε τι, πως, που, πότε θα γίνει. Υπομονή καθώς στήνεται με σωστές βάσεις… Όλα στην ώρα τους. Όπως και να έχει πάντως το μεγάλο ενδιαφέρον δείχνει πολλά. Αξίζει να το αναφέρω πως ακόμα και ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου εκδήλωσε ενδιαφέρον να βοηθήσει τη «νέα γενιά» όπως λέει.

Η πραγματική αγορά φωνάζει βοήθεια... Στον ΣΕΑΑ ακούνε; Γιατί στην Κυβέρνηση τα αυτιά είναι κλειστά...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παγωμένος… ΣΕΑΑ, παγωμένη αγορά!
Από εκεί και πέρα δεν γίνεται να μην αναφερθώ στην απόσυρση που παραμένει «παγωμένη», όπως παγωμένος παραμένει και ο ΣΕΑΑ, που δείχνει να μην νοιάζεται. Σε αντίθετη περίπτωση θα έβγαζε και ανακοίνωση όπως κάνουν οι κλάδοι που πλήττονται. Εκτός και αν ο συγκεκριμένος δεν πλήττεται…

Επίσης, αξίζει να αναφέρω πως η στήλη που διαβάζεται, έχει την τάση να γράφει τα πράγματα με το όνομά τους και γι’ αυτό η επιτυχία της είναι μεγάλη. Με λίγα λόγια όσα δεν μπορούν να γραφτούν εμείς τα γράφουμε!!! Τόσο απλά.

Αυτή την εβδομάδα ας αφιερώσω «Τα Νέα της Πιάτσας» στον γνήσιο Κώστα Στεφανή με τις 500 εκπομπές (δείτε την 500η στο παρακάτω video) που φυσικά ευχόμαστε να τρις…χιλιάσει καθώς έχει και διαδόχους!!! Ανεβάζει το επίπεδο και το ξέρει. Μακάρι να υπήρχαν και άλλες εκπομπές στα λεγόμενα μεγάλα κανάλια…

Παρακολουθήστε την εκπομπή Νο500

 

Πού θα στείλετε ειδήσεις…

Κατά τα άλλα και όπως λέμε κάθε εβδομάδα, η ζωή συνεχίζεται, το ίδιο και τα παραλειπόμενα αλλά και παρασκηνιακά νέα, τα οποία καταγράφουμε και δημοσιεύουμε. Τέλος, μην ξεχνάτε και τον τρόπο που μπορείτε να μας ενημερώνετε με τα δικά σας νέα. Μπορείτε να το κάνετε μέσω e mail με την ένδειξη «για τα νέα της πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα μέσω Facebook (Vasilios Saribalidis)

 
Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!  

   
———————————————————

QUIZ:
Αλήθεια, τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι των… αυτοκινήτων; Εμείς πάντως ξέρουμε…

———————————————————

Αποκλειστική συνέντευξη στην κάμερα του zougla.gr παραχώρησε ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου η οποία θα «ανέβει» αυτή την εβδομάδα και είναι σίγουρο πως θα συζητηθεί. Η συνέντευξη είχε και… απρόοπτα αλλά όπως φαίνεται η εμπειρία πίσω από το τιμόνι και τα ανακλαστικάγάτας έπαιξαν το ρόλο τους! Δείτε το video παρακάτω και θα καταλάβετε…

———————————————————

Εξωστρέφεια από την BMW Hellas που το αντιλαμβάνεσαι σε κάθε παρουσίαση της μάρκας. Το πάθος του επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων Κώστα Διαμαντή έχει αντίκτυπο ενώ δυναμικά από το δικό τους πόστο (που το είδαμε πρόσφατα) τρέχουν… τη μάρκα, η επικεφαλής πωλήσεων της BMW Hellas, Βιβή Μπασκάκη, η διευθύντρια Marketing της BMW Hellas Νοέλ Σακελλαροπούλου όπως και ο Άρις Καζαμίας, επικεφαλής της MINI (πρώην δημοσιογράφος που ξέρει καλά το χώρο)…

Ο Κώστας Διαμαντής...

Η Νοέλ Σακελλαροπούλου...

Η Βιβή Μπασκάκη και ο Άρης Καζαμίας...

———————————————————

Η εταιρεία Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε, είναι υποστηρικτής της Λαμπαδηδρομίας της Ολυμπιακής Φλόγας “Rio 2016”. Για την κίνηση αυτή η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βράβευσε την εταιρεία, όπου το βραβείο παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Τάκης Θεοχαράκης.

———————————————————

Ανεβαίνει με γοργούς ρυθμούς η επισκεψιμότητα της σελίδας πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, μοτοσικλετών κ.λπ. carwall.gr. Ο Στέλιος Ιακωβίδης και η ομάδα του φαίνεται πως κάνουν εξαιρετική δουλειά και αυτό αποδεικνύεται με τα χιλιάδες… κλικ που καταγράφονται σε ημερήσια βάση!

———————————————————

 

Το βραβείο για την 1η θέση στο κυνήγι θησαυρού κατά τη διάρκεια παρουσίασης του νέου Smart fortwo cabrio στην Βαλένθια κέρδισε ο Γιάννης Λημναίος. Με λίγα λόγια έβαλε τα γυαλιά σε όλους τους ξένους συναδέρφους. Εύγε!!!

Ο Γιάννης Λημναίος του gocar.gr μαζί με την επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Mercedes Benz Hellas, Αλεξάνδρας Χρυσσού..

 
———————————————————

Στις 15 Φεβρουαρίου το Auto Τρίτη θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση που θα απευθύνεται σε στελέχη εταιρειών τα αποτελέσματα της έρευνας Auto Check που αφορά τις βλάβες των αυτοκινήτων και την αξιοπιστία της κάθε μάρκας. Στις 16 Φεβρουαρίου τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν και φυσικά τα περιμένουμε…

———————————————————

O Τάκης Τρακουσέλλης έδειξε να… εξιτάρεται με την ιδέα πως το ηλεκτρικό Volvo XC90 φορτίζει από έναν φορτιστή BMW i και από την άλλη ο… Αντώνης Αδάναλης επικεφαλής της μάρκας, του δίνει συμβουλές για να μην πάθει… ηλεκτροπληξία!

 
———————————————————

Νέα κάθετη μονάδα της Citroen στη λεωφόρο Βουλιαγμένης με την ονομασία (στο ύψος της Karenta) Synergy. Η εν λόγω είναι συμφερόντων του επιχειρηματία Αντώνη Χλέτσου.

———————————————————

Δύο σημαντικές παρουσιάσεις μοτοσικλετών έγιναν την περασμένη εβδομάδα στην Ευρώπη. Η Yamaha (φωτογραφία πάνω) και η MV Agusta (φωτογραφία κάτω) κάλεσαν 100 και 45 εκπροσώπους του ειδικού Τύπου αντίστοιχα και τους έδωσαν τη δυνατότητα να οδηγήσουν τα ολόφρεσκα μοντέλα τους.

Από την Ελλάδα παραβρέθηκε και στις δύο παρουσιάσεις αποκλειστικά το περιοδικό Moto & Rider, με το Νίκο Βιτσιλάκη να οδηγεί τη Yamaha XSR900 στο Fuerteventura (Κανάρια) και τον Αργύρη Παπαγιαννακόπουλο την MV Agusta Brutale 800 στη Marbella (Ν. Ισπανία).

 
———————————————————

Η Piaggio παρουσίασε στην Pisa (Ιταλία) το πλήρως ανανεωμένο scooter Liberty, προσκαλώντας τρεις δημοσιογράφους από τη χώρα μας. Παραβρέθηκαν οι Κώστας Ταρναβάς (Moto & Rider), Θοδωρής Ξύδης (Moto Τρίτη) και Λάζαρος Μαυράκης (Moto).

 
———————————————————

Όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί επίσημα από την εταιρία Motoway Καμπράνης (που έχει έδρα την Θεσσαλονίκη) η αντιπροσώπευση μιας θρυλικής εταιρίας μοτοσικλετών. Η Benelli, που έχει εξαγοραστεί από την κινεζική Qjian Jiang πριν από μια δεκαετία, εγκαινίασε πρόσφατα ένα πρότυπο κέντρο σχεδίασης στην ιστορική έδρα της εταιρίας στο Pesaro και παρουσίασε στην έκθεση του Μιλάνου πέρυσι το Νοέμβριο δύο μοτοσυκλέτες On/Off με δικύλινδρο κινητήρα 500 κ.εκ.

 
———————————————————

Και… video για τα 35 χρόνια λειτουργίας δημιούργησαν οι άνθρωποι του περιοδικού Auto Moto Βορείου Ελλάδος. Δείτε το παρακάτω!

———————————————————

Nέος Product Manager στη Μοτοδυναμική (Yamaha). Ανέλαβε ο Γιάννης Δρακάκης, προερχόμενος από μακρόχρονη προϋπηρεσία στο Πλαίσιο. Όπωε μαθαίνουμε του αρέσουν πολύ οι μοτοσικλέτες, δεν έχει αυτοκίνητο και κυκλοφορεί καθημερινά με ένα TMAX 530. Του ευχόμαστε καλή δύναμη και πάντα επιτυχίες!

———————————————————

Οι καινούργιες µοτοσικλέτες που κυκλοφόρησαν το 2015 ανέρχονται σε 34.485 (έναντι 31.922 το 2014), παρουσιάζοντας αύξηση 8%. Επική αλλά πλασματική αύξηση είχαμε τον τελευταίο μήνα του χρόνου, καθώς οι αντιπροσωπείες ταξινόμησαν μοντέλα προηγούμενων ετών λόγω έναρξης ισχύος νέων προδιαγραφών (Έγκριση Τύπου)….

———————————————————

Αποχώρησε μετά από 2.5 χρόνια από το Auto Τρίτη ο Γιώργος Μούζος και πλέον συνεργάζεται με τις εκδόσεις Σπύρου, (εφημερίδα Next Deal, nextdeal.gr και ασφαλιστικό έντυπο ΝΑΙ) στα Μέσα όπου θα αρθογραφεί για το αυτοκίνητο…

———————————————————

Το 3ο τεύχος του Auto Sunday κυκλοφόρησε με εξώφυλλο το νέο DS4 Crossback..

 

 
———————————————————

Να τις… χιλιάσει τις εκπομπές Traction ευχήθηκε ο Πάνος Σειτανίδης στον Κώστα Στεφανή. Θα… συμφωνήσουμε!

———————————————————

Τη νέα γενιά του Audi A4 παρουσιάζει σήμερα στους δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου η εισαγωγική εταιρεία Kosmocar AE. Πρώτη επίσημη εμφάνιση σε τόσους δημοσιογράφους και του νέου επικεφαλής της μάρκας Νικόλα Μπερνάρντ

———————————————————

Σήμερα και αύριο παρουσιάζεται (που αλλού;) στην Βαλένθια η νέα γενιά του.. εκρηκτικού Ford Focus RS. Έξι Έλληνες δημοσιογράφοι ταξιδεύουν μαζί με τη Ford για την πρώτη οδηγική εμπειρία και μάλιστα σε πίστα!

———————————————————

Καθυστερεί η κυκλοφορία του περιοδικού 4Τροχοί εξαιτίας του Focus RS!!! Σύμφωνα με τον Στράτη Χατζηπαναγιώτου θα κυκλοφορήσει το αργότερο μέχρι την Παρασκευή…

———————————————————

Εδώ και λίγες εβδομάδες δεν βρίσκεται στο δυναμικό του 4Drivers ο Βασίλης Χαρίτος

———————————————————

Εβδομαδιαία… εκπαίδευση – ενημέρωση πραγματοποίησε στο Παρίσι ο Γιάννης Καραβάς. Ο επικεφαλής δημοσίων σχέσεων της Citroen ήδη έχει αλλάξει σημαντικά τον τρόπο επικοινωνίας της μάρκας και όπως φαίνεται έχει πολύ… άγριες διαθέσεις για το μέλλον!

———————————————————

Νέο τεύχος και για το διαδικτυακό In Motion του gazzetta.gr

 
———————————————————

Στην ομάδα του oneman.gr προστέθηκε ο Πάνος Σειτανίδης ο οποίος θα γράφει για αυτοκίνητο και Formula 1

 
———————————————————

Νέο τεύχος (Νο199) για το περιοδικό βελτιώσεων POWER….

 
———————————————————

Εκδρομή στην πίστα του Nurburgring το διάστημα 5-8 Μαΐου διοργανώνει το High Octane. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν τόσο στο θρυλικό Nordschleife των 20.4 χιλιομέτρων όσο και στο Nurburgring GP των 5.7 όπου διεξάγεται ο αγώνας της Formula 1. Μάξιμουμ συμμετοχών θα είναι τα 10 άτομα

 
———————————————————

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του ειδικού Τύπου θα πραγματοποιήσουν αυτή την εβδομάδα οι άνθρωποι της Mercedes, όχι για να παρουσιάσουν κάποιο νέο μοντέλο αλλά για να συζητήσουν τα δρώμενα της αυτοκίνησης στην Ελλάδα!

———————————————————

Για ανέργους ξέραμε… Για επιτροπή ανέργων που μας σφύριξαν από… Θεσσαλονίκη μεριά πρώτη φορά ακούμε!

 
———————————————————

Στο Βέλγιο πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση της συνεργασίας μεταξύ της Sebastien Loeb Racing και της Bardahl. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Δημήτρης Κύρκος, επικεφαλής της επίσημης αντιπροσωπείας των λιπαντικών Bardahl στη Ελλάδα

 
———————————————————

Στην ραδιοφωνική εκπομπή που παρουσιάζουν στην Θεσσαλονίκη οι Βουτσελάς – Τσουλφάς έδωσε το παρών ο Αντώνης Στιβαχτάρης. Δεν χάνει ευκαιρία για… δημοσιότητα ο “mr διοργάνωση παρουσιάσεων“!!!

———————————————————

Ξεχάστε… τα test drive και τα crash Test! Εδώ έχουμε Crash Taste από τον Στέφανο Σιμωτά ο οποίος πλασάρεται ως ειδικός στα αυτοκίνητα αλλά στην πραγματικότητα είναι… δοκιμαστής εστιατορίων (το αναφέρει άλλωστε και η φωτογραφία). Με λίγα λόγια απλά και κατανοητά, δοκιμάζει φαγητά και τα κρίνει.

———————————————————

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν οι άνθρωποι του Auto Moto Βορείου Ελλάδος που πρόσφατα έκλεισε τα 35 χρόνια λειτουργίας

 
———————————————————

Η Mitsubishi ήταν η μοναδική εταιρεία αυτοκινήτου που έδωσε το παρών στην έκθεση Agrotica με το L200 αλλά και το ASX

———————————————————

Ισχύει πως εισαγωγική εταιρεία έστειλε αυτοκίνητο στη Βόρεια Ελλάδα αλλά το έδωσε για να το δοκιμάσουν μόνο οι δημοσιογράφοι που εκπροσωπούν το Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς;

 
———————————————————

Την πρώτη εμφάνιση στο χώρο (σε παρουσίαση της BMW) πραγματοποίησε και ο Παναγιώτης Μυτιληναίος του 4Drivers.gr. Του ευχόμαστε δύναμη – κουράγιο στο επάγγελμα που διάλεξε και φυσικά να μην ακούει τι λένε οι άλλοι! Διαβάστε το πρώτο του άρθρο σε παρουσίαση που πήγε για να καλύψει πατώντας ΕΔΩ

 

 
———————————————————

Σύμφωνα με το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» τα περιοδικά Auto Bild και Auto Τρίτη για το χρονικό διάστημα 18-24/1/2016 πούλησαν 5.200 και 3.190 τεύχη αντίστοιχα.

———————————————————

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)
1. www.zougla.gr 6
2. www.protothema.gr 13
3. www.newsit.gr 17
4. www.sport-fm.gr 21
5. www.gazzetta.gr 28
6. www.in.gr 31
7. www.newsbomb.gr 32
8. www.car.gr 35
9. www.pronews.gr 41
10. www.newsbeast.gr 45
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.newsauto.gr 203
2. www.gocar.gr 396
3. www.autoblog.gr 407
4. www.autotriti.gr 420
5. www.4troxoi.gr 834
6. www.caranddriver.gr 1.150
7. www.drive.gr 1.341
8. www.caroto.gr 1.301
9. www.carzine.gr 1.378
10. www.motornews.gr 2.442
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα

** μέτρηση 1/2/2016 

 
———————————————————

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Αυτή την εβδομάδα ο δημοσιογράφος αυτοκινήτου του zougla.gr Λουκάς Παπαλάμπρος. Ήδη σκέφτεται να γίνει και… ταξιδιωτικός πράκτορας με ειδικότητα στην περιοχή της Βαλένθια. Ειδικά τον τελευταίο καιρό με τα συνεχόμενα ταξίδια στην Ισπανία έχει μάθει την περιοχή απ’ έξω κι… ανακατωτά!!!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης