Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλή εβδομάδα. Χειμώνιασε επιτέλους…. Το ακούγαμε εδώ και εβδομάδες αλλά δεν το ζούσαμε το…
Στα «Νέα της Πιάτσας» δεν γράφουμε μόνο τα καλά για να διαφημίζουμε κόσμο και επιχειρήσεις. Είναι για να γράφουμε την αλήθεια και όσα δεν μπορούν οι άλλοι…κρύο! Όπως και να ‘χει, μεγάλη προσοχή στους δρόμους γιατί γλιστράει με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αν και βρισκόμαστε ήδη στις 25 Ιανουαρίου ακόμα δεν έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο σχετικά με την απόσυρση. Ένα μέτρο που περιμένουν να πάρει παράταση έστω και για λίγο οι επαγγελματίες του χώρου, καθώς μεγάλο μέρος των πωλήσεων έχει παγώσει εξαιτίας αυτού… Ελπίζουμε να ανακοινωθεί κάτι αυτή την εβδομάδα για να μπορέσει να ζεσταθεί κάπως η αγορά.

Άντε και καλές... βόλτες μάγκες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στείλτε τα νέα σας!
Κατά τα άλλα και όπως λέμε κάθε εβδομάδα, η ζωή συνεχίζεται, το ίδιο και τα παραλειπόμενα αλλά και παρασκηνιακά νέα, τα οποία καταγράφουμε και δημοσιεύουμε. Τέλος, μην ξεχνάτε και τον τρόπο που μπορείτε να μας ενημερώνετε με τα δικά σας νέα.

Μπορείτε να το κάνετε μέσω e mail με την ένδειξη «για τα νέα της πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα μέσω Facebook (Vasilios Saribalidis)

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ


Καλή ανάγνωση!  

 
———————————————————

QUIZ:
Ρε παιδιά έχω μία μεγάλη απορία: Έχει κάνει ρεκόρ πωλήσεων η Volvo;

 

———————————————————

ΠΟΙΗΜΑ που εστάλη στα «Νέα της Πιάτσας» και το δημοσιεύουμε:

  • Όταν ο Τόνυ σε πριζώνει μην τον κοιτάς….
  • Είναι που με σάλια σε φλομώνει και εσύ γελάς.
  • Κάποια στιγμή κωλώνει που δεν κατάφερε να φτιάξει το τρομπόνι αλλά στο πάρτι γευσιγνωσίας τα μαγκώνει.
  • Γνήσιος γυρολόγος που στις εκδηλώσεις γκαζώνει και σαν ψόφιος κόκορας το μικρόφωνο στομώνει.
  • Και όλοι λένε να, ο ωραίος της ημέρας ο κρετίνος της παλιοπαρέας…;

 
———————————————————

Ο Γιάννης Σκουφής ξεκίνησε συνεργασία με τον όμιλο εταιρειών DPG. Ο συνάδερφος θα αρθογραφεί στις ιστοσελίδες CNN.gr, Onsports.gr και Newsbomb.gr και θα ενημερώνει το αναγνωστικό κοινό για θέματα αυτοκινήτου…

 
———————————————————

Χτίζεται από το μηδέν μία νέα Ένωση Συντακτών Ειδικού Τύπου. Σημαντικό στοιχείο είναι να μην γίνει κάτι στο… πόδι, να έχει αντίκρισμα σε όλους όσους επαγγελματικά ασχολούνται με την δημοσιογραφία, τον κλάδο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας και φυσικά να μην έχει… άλλα συμφέροντα. Η δομή του θα είναι τέτοια που μέλη του θα είναι, όσοι πληρούν προδιαγραφές (όχι… φιλικές) και θα έχουν ως κύριο επάγγελμα την δημοσιογραφία. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα…

———————————————————

Νέα ιστοσελίδα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Ο λόγος για το carstore.gr

———————————————————

Με πολύ δυνατό στέλεχος συζητά εισαγωγική εταιρεία προκειμένου να την αναλάβει και να την πάει με… χίλια. Τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει γνωστό το deal. Αν φυσικά κλείσει…

 
———————————————————

Ανάρτηση με τους μοναδικούς χρήστες που άγγιξε συγκεκριμένη μέρα, ανήρτησε ο Τάκης Τρακουσέλλης του newsauto.gr, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Έστειλε απάντηση ή… μήνυμα στους ανταγωνιστές; Σύμφωνα πάντως με το alexa.com, η εν λόγω ενημερωτική σελίδα αυτοκινήτου βγαίνει στην πρώτη θέση από τα αμιγώς αυτοκινητιστικά site.

 

 
———————————————————

Αλλάζει τηλεοπτική στέγη στην Αττική ο Στράτος Φωτεινέλης καθώς αποχωρεί από το SBC. Κανονικά συνεχίζει στα υπόλοιπα Μέσα της επαρχίας ενώ σύντομα θα μάθουμε και ποιο κανάλι θα μεταδίδει τις εκπομπές του στην Αττική.

———————————————————

Σπείρα που «πωλούσε» σπορ αυτοκίνητα και ζητούσε προκαταβολές από 2.000 έως 10.000 ευρώ πιάστηκε από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Τις αγγελίες ανέβαζαν στο car.gr. (Για να διαβάσετε το ρεπορτάζ πατήστε ΕΔΩ)

 
———————————————————

Στην Βαρκελώνη πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα το πανευρωπαϊκό συνέδριο της Yamaha στο οποίο παρευρέθησαν σχεδόν 50 συνεργάτες της εταιρεία από όλη την Ελλάδα.

Στην φωτογραφία ο αντιπρόσωπος της Yamaha από την Θεσσαλονίκη Μενέλαος Μερεμετσάκης...

 
———————————————————

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο όμιλος Μοτοδυναμική που αντιπροσωπεύει τις μοτοσικλέτες Yamaha, αξεσουάρ μοτοσικλετών, marine yamaha κ.ά.

 
———————————————————

Την «ακούει» αλλά δεν.. μασάει η SsangYong στο Facebook που με ψυχραιμία χειρίζεται τους απαιτητικούς «φίλους» της… Εξάλλου όπως λέει και ο σοφός λαός το καλό πράγμα αργεί να γίνει….

 
———————————————————

Και η Σία Κοσιώνη στο παιχνίδι των test drive της εκπομπής Traction. Δοκίμασε μαζί με τον Κώστα Στεφανή τη νέα Mercedes GLE Coupe

———————————————————

Τα Ελληνικά Πετρέλαια χαράσσουν νέα στρατηγική για τα επόμενα χρόνια. Μεταξύ άλλων θα προχωρήσουν σε 170 προσλήψεις σε βάθος τριετίας ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως το δεύτερο εξάμηνο του 2015 πραγματοποιήθηκαν άλλες 84 προσλήψεις.

 
———————————————————

Ένας παλιός γνώριμος του αυτοκινήτου (πρώην τεχνικός διευθυντής στην ΕΛΜΑ – Mazda), Γιώργος Καραμέρης βρίσκεται στην Αμερική. Λέτε να μην τον… χώραγε η Ελλάδα και να έφυγε και αυτός για άλλα κόλπα;

 
———————————————————

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε. Γιάννης Καλλίγερος βρέθηκε προ ημερών στο New York College και μίλησε με φοιτητές…

 
———————————————————

Προ λίγων ημερών αποχώρησε ο Στράτος Ψαράκης από την Citroen και τη θέση του επικεφαλής πωλήσεων έχει ήδη αναλάβει ο Παναγιώτης Τορνάρος προερχόμενος από τον όμιλο Σφακιανάκη

 
———————————————————

Την πρώτη θέση ανάμεσα σε 42 χώρες από 4 ηπείρους στην παροχή υπηρεσιών after sales κατέκτησε Volvo Penta Σαρακάκης.

———————————————————

Στην Βαλένθια θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου Ford Focus RS, το οποίο, οι δημοσιογράφοι που θα ταξιδέψουν, θα έχουν την ευκαιρία να το οδηγήσουν και στην πίστα Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo.

———————————————————

Στην Βαλένθια θα βρίσκεται και η Smart μαζί με Έλληνες δημοσιογράφους το διάστημα 29-31 Ιανουαρίου για την παρουσίαση της ανοιχτής έκδοσης του Fortwo.

———————————————————

Συνολικά 18 δημοσιογράφους προσκάλεσε η Toyota την περασμένη εβδομάδα στην παρουσίαση της νέας υβριδική έκδοσης του RAV4 που έγινε στην Ισπανία.

 
———————————————————

Ακόμα μία παρουσίαση οργανώνεται για την… Βαλένθια. Η Τoyota θα παρουσιάσει το υβριδικό Prius στις 17-18 Φεβρουαρίου.  

 
———————————————————

Την ερχόμενη Τετάρτη 27 Ιανουαρίου η BMW παραθέτει συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τα αποτελέσματα πωλήσεων αλλά και τη νέα της ιστοσελίδα.

 
———————————————————

O Γιάννης Στέφου από την Θεσσαλονίκη δεν… άντεξε και με ένα πολύ όμορφο χιουμοριστικό τρόπο απευθυνόμενους σε μερίδα συναδέρφων του έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook. «Έτσι μυρίζει η Mercedes-Benz B-Class που οδηγώ αυτή την εβδομάδα! Αφιερωμένη στους ασυνείδητους συναδέλφους που καπνίζουν στα αυτοκίνητα των δοκιμών…»

Να σημειώσουμε δε, πως την αρχή έκανε με επιστολή που δημοσίευσε η στήλη «Τα νέα της Πιάτσας», και πάλι από την Θεσσαλονίκη, ο Στέργιος Μανώλης που μίλησε για την… κακιά συνήθεια.

Να σημειώσουμε πως το κάπνισμα στα δημοσιογραφικά αυτοκίνητα το απαγορεύουν και οι ίδιες οι εταιρείες αλλά δυστυχώς κάποιοι παραβλέπουν τους κανόνες

 

 
———————————————————

Σύμφωνα με το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» τα περιοδικά Auto Bild και Auto Τρίτη για το χρονικό διάστημα 11-17/1/2016 πούλησαν 5.040 και 3.450 τεύχη αντίστοιχα.

 
———————————————————

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)
1. www.zougla.gr 6
2. www.protothema.gr 13
3. www.newsit.gr 18
4. www.sport-fm.gr 20
5. www.gazzetta.gr 28
6. www.newsbomb.gr 31
7. www.in.gr 32
8. www.car.gr 35
9. www.pronews.gr 39
10. www.newsbeast.gr 43
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα


Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.newsauto.gr 196
2. www.autoblog.gr 417
3. www.gocar.gr 422
4. www.autotriti.gr 434
5. www.4troxoi.gr 821
6. www.caranddriver.gr 1.050
7. www.drive.gr 1.205
8. www.caroto.gr 1.394
9. www.carzine.gr 1.425
10. www.motornews.gr 2.649
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα

** μέτρηση 25/1/2016

———————————————————

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Θα μπορούσαμε να το έχουμε βάλει και ως… QUIZ με το ερώτημα «ποιος είναι;»…. Η απάντηση θα σας εκπλήξει καθώς πρόκειται για τον Πάρι Ποντίκα από το Πρώτο Πρόγραμμα!!!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης