Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλημέρα, καλή εβδομάδα και Χρόνια Πολλά! Άλλη μία χρονιά πλησιάζει στο τέλος της, μία καινούργια έρχεται και όλοι ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο. Καλύτερο για τη χώρα, για την πολιτική και φυσικά την Όσοι δεν μπορούν να διαβάζουν αλήθειες ας ζουν με τα… ψέματα!οικονομική σταθερότητα. Πάνω από όλα όμως εύχομαι υγεία και οικονομική σταθερότητα που θα μας βάλει σε ένα άλλο…  mode.

Αρκετά πάντως… άκουσα για την λίστα των συναδέρφων – δημοσιογράφων που ψηφίζουν για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς και που δημοσιεύτηκε την περασμένη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στα «Νέα της Πιάτσας». Αιτία, η δημοσιοποίηση των Μέσων που εκπροσωπεί ο καθένας, λες και είναι μυστικό… Για όσους δεν γνωρίζουν (και είναι το 99,99% των αναγνωστών), το ελληνικό αυτοκίνητο της χρονιάς δεν ψηφίζεται από όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στο χώρο αυτό, αλλά από συγκεκριμένη μερίδα συναδέρφων. Θεωρώ λογικό να ξέρει και ο απλός κόσμος που ακούει και διαβάζει ένα τίτλο, από ποιούς έχει ψηφιστεί ένα αυτοκίνητο. Ούτε ντροπή είναι, ούτε εμπάθεια, όπως άκουσα… Ντροπή, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι να κρύβεσαι και να το παίζεις τζάμπα μάγκας.

Του… χρόνου πάλι!
Κατά τα άλλα και όπως λέμε κάθε εβδομάδα, η ζωή συνεχίζεται, το ίδιο και τα παραλειπόμενα αλλά και παρασκηνιακά νέα, τα οποία καταγράφουμε και δημοσιεύουμε. Τέλος, μην ξεχνάτε και τον τρόπο που μπορείτε να μας ενημερώνετε με τα δικά σας νέα. Μπορείτε να το κάνετε μέσω e mail με την ένδειξη «για τα νέα της πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα μέσω Facebook (Vasilios Saribalidis).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και επειδή η χρονιά τελειώνει τα λέμε του… χρόνου!!! Καλά να περάσετε…


Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε
ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
   

———————————————————

QUIZ:
Πότε θα μάθουμε τι θα γίνει με την… Skoda;

——————————————————— 

Πολύ… like στα χορηγούμενα άρθρα παίζει τους τελευταίους μήνες. Έχουμε φτάσει να πληρώνουν οι εταιρείες τα like αντί να αναγνωρίζουν την ουσία του θέματος!

 

 
———————————————————

Κάτι καινούργιο μαγειρεύεται στον κλάδο της δημοσιογραφίας του αυτοκινήτου. Ήδη έχουν γίνει επαφές, συζητήσεις και με τη νέα χρονιά θα δούμε διαφορετικές καταστάσεις, από αυτές που κάποιοι επιθυμούν για δικούς τους λόγους. Το σίγουρο είναι πως η νέα προσπάθεια θα αγκαλιάσει όλους του δημοσιογράφους και όχι μόνο αυτούς που θέλουν να διατηρούν lobby

———————————————————

Ενότητα με όλα τα πρωτοσέλιδα του περιοδικού 4 Τροχοί από το 1970 έως και σήμερα δημιούργησε η συντακτική ομάδα. Για να την επισκεφτείτε πατήστε ΕΔΩ

———————————————————

Τα «Νέα της Πιάτσας» είναι μία στήλη που φτιάχτηκε για να ενημερώνει όλους αυτούς που ασχολούνται με τον κλάδο του αυτοκινήτου, άντε και λίγο της μοτοσικλέτας. Κάτι σαν media αυτοκινήτου που έλειπε από τον κλάδο και είναι δύσκολο να γράψει κανείς, χωρίς να φοβάται τι θα πουν οι άλλοι. Το γεγονός ότι ασχολούμαστε με δημοσιογράφους και με ανθρώπους εταιρειών και αντιπροσωπειών έχει να κάνει με τον εξής απλό λόγο.

Οι ίδιοι οι συνάδερφοι που υπογράφουν και βάζουν φωτογραφίες σε κοινή θέα είναι δημόσια πρόσωπα άρα λογικό να υπάρχει και η συγκεκριμένη στήλη για να δημοσιοποιεί αυτά που γίνονται από αυτούς που τα γράφουν. Επίσης, όπως έχετε διαπιστώσει τόσους μήνες, η ενημέρωση που γίνεται, δεν έχει σκοπό να προσβάλει κανένα, παρά μόνο να βγάλει στην επιφάνεια αυτά που συμβαίνουν. Το ξέρετε άλλωστε πως είμαστε με την αλήθεια και δεν μας αρέσουν οι… κουτοπονηριές και τα συμφέροντα. Αυτό είναι η zougla. Η αποκάλυψη της αλήθειας με στοιχεία και όχι με σκοπό να παίξει κάποιο παιχνιδάκι για να βγάλει λεφτά από διαφημίσεις.

———————————————————

Τέλος στις διαφημίσεις προς τους… δημοσιογράφους!!! Αυτή την τακτική αναμένεται να υιοθετήσει εισαγωγική εταιρεία που θέλει να γίνονται οι οικονομικές συναλλαγές μόνο με τα εμπορικά τμήματα. Απολύτως λογικό κα ευχόμαστε να εφαρμοστεί.

———————————————————

Ο Δημήτρης Παπαδάκος (δεξιά - Πρόεδρος Pirelli) και Γιώργος Τόκας (Διευθυντής Marketing) ενημερώνουν τους Δημοσιογράφους...

Μετά από αρκετό καιρό η Pirelli διοργάνωσε συνάντηση με τους εκπροσώπους του Τύπου. Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων ενημέρωσε τον Τύπο με τα τελευταία της νέα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Varoulko του γνωστού σεφ Λευτέρη Λαζάρου και μαζί με το Χριστουγεννιάτικο… γεύμα είχε και ζωντανή μουσική!

O Λευτέρης Λαζάρου ήταν μαζί με τους Δημοσιογράφους...

———————————————————

Προβλήματα με το θέμα των παραδόσεων έχει η Hyundai. Αρκετοί πελάτες έχουν παράπονα καθώς δεν παραλαμβάνουν τα αυτοκίνητα στην ώρα τους…

———————————————————

Αλλαγές στον τρόπο αντιμετώπισης των δημοσιογράφων ετοιμάζει μεγάλη εταιρεία. Ο επικεφαλής της θέλει να αλλάξει τα δεδομένα και να πάει περισσότερο στην ουσία από το να κάνει χάρες και να εξυπηρετεί

———————————————————

Έφυγε από την Ελλάδα και πλέον βρίσκεται στο Ντουμπάι. Ο λόγος για τον Σπύρο Φιλίππα που φαίνεται πως δεν ξεχνά την αγάπη της εταιρείας του (BMW) αλλά και δικής του για τον αθλητισμό και τον Μαραθώνιο. Όπως μαθαίνουμε μετά την τελευταία του εμφάνιση στον Μαραθώνιο της Αθήνας ετοιμάζεται να τρέξει σε αγώνα δρόμου στο Ντουμπάι στις 22 Ιανουαρίου!

 
———————————————————

Και κομμάτι του marketing της Audi θα διαχειρίζεται ο προϊστάμενος του γραφείου Τύπου της μάρκας, Θανάσης Αγγελής ο οποίος γνωρίζει με κλειστά τα μάτια την.. πιάτσα και τι ακριβώς παίζει…

 
Ο Θανάσης Αγγελής...

 
———————————————————

Στο εμπορικό κέντρο McArthurglen έχει τποθετήσει η SsangYong το νέο Tivoli το οποίο θα βρίσκεται εκεί μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου 2016

Το νέο μοντέλο της SsangYong...

 
———————————————————

Έντονες φήμες υπάρχουν για αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς εισαγωγικής εταιρείας… Τα οικονομικά θέματα δημιουργούν πολλά προβλήματα και ουδείς γνωρίζει μέχρι που μπορεί να φτάσει η σημερινή κατάσταση…

———————————————————

Δώρο μία…. Ford Mustang ζήτησε από τον Άγιο Βασίλη ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Ford Γιάννης Κάττωριτς αλλά όπως αποδείχτηκε την απέκτησε σε… κλίμακα 1:18!!!

———————————————————

Η Mercedes-Benz Ελλάς και η εταιρεία χρηματοδοτικών υπηρεσιών της, Mercedes-Benz Financial Services (MBFS) στήριξε και φέτος το «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς Ι. Καλλίγερος μαζί με την Γενική Διευθύντρια της Mercedes-Benz Financial Services, κα Ε. Δημοπούλου παρέδωσαν στον Πρόεδρό του Χαμόγελου του Παιδού, Κώστα Γιαννόπουλο, επιταγή ύψους 10.000 ευρώ ώστε να καλυφθούν τρέχουσες ανάγκες του οργανισμού.

 
———————————————————

Το 2015 φεύγει, αλλά οι δημοσιογραφικές αποστολές για το 2016 ήδη οργανώνονται. Εταιρείες όπως, Smart, Ford, Τoyota  κ.ά. ετοιμάζουν παρουσιάσεις νέων μοντέλων!!!

———————————————————

Την καθιερωμένη… γαλοπούλα μοίρασε ο όμιλος Θεοχαράκης στους εργαζομένους της εταιρείας. Μία κίνηση που δείχνει το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει…

———————————————————

O όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια στήριξε φέτος 11 ΜΚΟ αντί να αποστείλει δώρα σε συνεργάτες. Ειδικά για το «Χαμόγελο του Παιδιού» αποφασίσθηκε να καλυφθεί πλήρως η οφειλή για ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας.

Από αριστερά: η Γενική Διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού και διοικητικών υπηρεσιών ομίλου, Σταματία Ψυλλάκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος ΕΚΟ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ Παναγιώτης Πετρούλιας, ο Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος και ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Στάθης Τσοτσορός

 
———————————————————

Κυκλοφόρησε το δεύτερο τεύχος του Auto free Sunday που επιμελούνται οι Νίκος Μαρινόπουλος και Γιάννης Σκουφής…

———————————————————

Μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου του… 2016 θα βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο “Golden Hall” της Αθήνας το stand της Mercedes-Benz με τη νέα GLC… Αντίστοιχα οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης θα έχουν αντίστοιχα την ευκαιρία να τη γνωρίσουν από κοντά στο εμπορικό κέντρο “Mediterranean Cosmos” από… σήμερα έως και τις 5 Ιανουαρίου 2016.

 

———————————————————

Στον… αέρα βρίσκεται ήδη το νέο application του newsauto.gr

———————————————————

Οι πωλήσεις των περιοδικών σύμφωνα με το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη», για τους μήνες Αύγουστος, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος 2016.

Αύγουστος
4 Τροχοί 6.080
Αγορά Αυτοκινήτου 4.550
Drive 3.320
Super Autocar 2.800
Τροχοί & TIR 2.030
————–
MOTO 4.350*
*(μ.ο. 1 έκδοσης)

Σεπτέμβριος
4 Τροχοί 6.040
Αγορά Αυτοκινήτου 4.100
Drive 3.930
Τροχοί & TIR 2.060
Super Autocar 1.810
—————-
MOTO 4.220*
*(μ.ο. 1 έκδοσης)

Οκτώβριος
4 Τροχοί 6.220
Αγορά Αυτοκινήτου 3.200
Drive 2.620
Τροχοί & TIR 2.320
Super Autocar 1.230
—————-
MOTO 3.450*
*(μ.ο. 1 έκδοσης)

———————————————————

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)
1. www.zougla.gr 6
2. www.protothema.gr 12
3. www.newsit.gr 15
4. www.sport-fm.gr 18
5. www.gazzetta.gr 19
6. www.in.gr 26
7. www.pronews.gr 28
8. www.newsbomb.gr 32
9. www.newsbeast.gr 35
10. www.car.gr 37
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα

 

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.newsauto.gr 256
2. www.autoblog.gr 380
3. www.autotriti.gr 420
4. www.gocar.gr 521
5. www.4troxoi.gr 1.004
6. www.caranddriver.gr 1.183
7. www.drive.gr 1.564
8. www.carzine.gr 1.591
9. www.caroto.gr 1.732
10. www.motornews.gr 3.353
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα

** μέτρηση 28/12/2015

———————————————————

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η Ντένι Θεοχαράκη… φωτογραφίζει τον Δημήτρη Σπυράκη με φόντο το ολοκαίνουργο Renault Kadjar!!!

Άντε και σε πίνακα ζωγραφικής!!!!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης