Του Βασίλη Σαρημπαλίδη 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή Σαρακοστή να έχουμε! Είμαι σίγουρος πως σήμερα μπορεί να μην είχαμε τη δυνατότητα να πάμε τις εκδρομές του παρελθόντος όμως οι περισσότεροι βγήκαμε έξω, πετάξαμε… χαρταετό και φυσικά γευτήκαμε τα κούλουμα

Όλα τα παραπάνω τα κάναμε οι περισσότεροι οικογενειακά  ή με πολύ φιλικά πρόσωπα και είμαι σίγουρος πως το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η άρσης απαγόρευσης της κυκλοφορίας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα το ελληνικό τραπέζι με τα Σαρακοστιανά ήταν πλούσιο...

 

Κουραστήκαμε…

Σε κάθε περίπτωση είναι σίγουρο πως ο κόσμος έχει κουραστεί, έχει αρχίσει να προβληματίζεται για το αύριο και σύντομα θα πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις για να μην δούμε περίεργες καταστάσεις όπως αυτές που παρακολουθήσαμε πρόσφατα στη Νέα Σμύρνη.

Είτε το θέλουμε είτε όχι είμαστε φυλακισμένοι στο ίδιο μας το σπίτι, με το φόβο του… μπαμπούλα, με το φόβο μην σε σταματήσει η αστυνομία και στην τελική μην κάνεις το… έγκλημα και βγεις από το σπίτι σου!!!

Τον χαρταετό τον πετάξαμε τραβώντας τον με αυτοκίνητο! (στη φωτό το ηλεκτρικό Fiat 500e)

 

Δέκα χρόνια κρίσης +ένας χρόνος… καραντίνας

Μην ξεχνάμε πως έχουνε περάσει δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης και ένας χρόνος καραντίνας. Μιλάμε για  τεράστιο Ο κόσμος βγαίνει στα… κρυφά αλλά η απαγόρευση… απαγόρευση!χρόνο! Πιστεύω πως σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις και αποφάσεις από τους υπεύθυνους οπότε θα αρχίσει να αλλάζει και πάλι η κατάσταση αλλά προς το καλύτερο.

Γιατί αν το καλοσκεφτείς και λίγο, αν βγεις μια βόλτα, θα διαπιστώσεις πως υπάρχει μαζεμένος κόσμος στα πάρκα, μαζικές αθλητικές δραστηριότητες, παρεάκια έξω από καφέ take away και μην αναφερθώ σε πορείες και μαζώξεις… Με λίγα λόγια κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας γιατί πολύ απλά ΔΕΝ πάει άλλο αφού ο κόσμος δεν αντέχει.

Σε όλα τα παραπάνω να προσθέσω και τα παιδιά που στο τέλος θα καταντήσουν να κάνουν παρέα με κινητά και tablet αντί να πηγαίνουν σχολείο, να μιλάνε με τους φίλους τους και να αθλούνται… Ας ευχηθούμε να αλλάξουν όλα σύντομα!

Με... ΠΑΣΟΚ θα είχαμε αγοράσει όλοι από ένα ηλεκτρικό έτσι απλά γιατί θα ήταν trendy! (στη φωτό το Nissan Leaf)

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

H ατάκα της εβδομάδας…

Όλες οι δραστηριότητες βασίζονται σε ανθρώπους που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους..

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

Με το δεξί έχει ξεκινήσει ο Μάρτιος για την αγορά των καινούριων αυτοκινήτων. Συνολικά και μέχρι και τις 11 Μαρτίου ταξινομήθηκαν 2.866 μονάδες όταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο και σε διάστημα 9 εργάσιμων ημερών οι πωλήσεις ήταν στις 2.183 μονάδες. Δείτε παρακάτω πώς έχει η σχετική κατάταξη.

1.    Peugeot 463
2.    Toyota 408
3.    Hyundai 300
4.    VW 174
5.    Suzuki 160
6.    Mercedes 135
7.    Nissan 124
8.    KIA 115
9.    BMW 107
10.    Ford 95
11.    Skoda 95
12.    Audi 84
13.    Renault 83
14.    Dacia 80
15.    Opel 79
16.    Fiat 69
17.    Citroen 56
18.    Jeep 51
19.    MINI 48
20.    Volvo 34
21.    SEAT 28
22.    Land Rover 16
23.    Mitsubishi 15
24.    Mazda 14
25.    Tesla 10
26.    Honda 7
27.    Lexus 4
28.    Subaru 4
29.    Porsche 3
30.    Jaguar 2
31.    Maserati 1
32.    Smart 1
33.    Cupra 1

Πολύ κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά...

 

———————————————————————————————

Όχι ένα αλλά δύο καταστήματα ετοιμάζει η Tesla στην Ελλάδα. Το ένα που θα έχει ανοίξει τους επόμενους μήνες θα βρίσκεται στην Αθήνα (Βόρεια Προάστια, κατά πάσα πιθανότητα στο Μαρούσι) και το δεύτερο στη Θεσσαλονίκη.

 

———————————————————————————————

Επιβατικά οχήματα με καύσιμο την βενζίνη επιλέγουν 1 στους 2 Έλληνες. Ακολουθούν τα υβριδικά, τα diesel, τα επαναφορτιζόμενα, αυτά που καίνε και φυσικό αέριο ενώ στην τελευταία θέση βρισκοναι τα υγραεριοκίνητα.

Ποσοστά ανά καύσιμο (Φεβρουάριος 2021)
•  Βενζίνη 49,1
•  Υβριδικά 22,1
•  Diesel 21,5
•  Επαναφορτιζόμενα 4,9%*
•  Φυσικό αέριο 1,3%
•  Υγραέριο 1,1%
*Ηλεκτρικά και Plug in hybrid

 

———————————————————————————————

Τεράστιο πονοκέφαλο φαίνεται πως προκαλεί στα αφεντικά εισαγωγικής εταιρείας το πάρκο αυτοκινήτων που διατηρούν στα logistics καθώς όσο δεν πωλούνται τόσο επιβαρύνονται με πολλά έξοδα

 

———————————————————————————————

Πολύ μεγάλη κόντρα έχει ξεκινήσει στην πιάτσα για το ποιος θα πρέπει να έχει το… πάνω χέρι! Ο μεν ρίχνει βελάκια στον… δε και το αντίθετο!

 

———————————————————————————————

 

Τους επόμενους μήνες αλλάζει δραστικά ο χάρτης της ενημέρωσης αλλά και το… μοίρασμα της διαφημιστικής πίτας!

 

———————————————————————————————

 

Στο gocar.gr μετακομίζει τελικά ο Αλέξης Γαλανόπουλος ο οποίος αποχώρησε από το Drive.

 

———————————————————————————————

 

Όταν δεν πάνε καλά οι δουλειές, ακόμα και με τα… like τσαντίζεται και απολύει κόσμο το «μεγάλο» αφεντικό. Όπως λένε και «εκ των έσω» αντί να κοιτάξει να δει πώς θα πάει καλά το «μαγαζί», ενοχλείται όταν οι εργαζόμενοι πατούν like στα social media σε ανθρώπους με τους οποίους δεν διατηρεί καλές σχέσεις ή τους ζηλεύει!

Το... καβάλα στον δράκο δεν κάνει και πολύ καλό!

 

———————————————————————————————

Αφιέρωμα στις εταιρείες leasing και χρονομίσθωσης θα έχει το ΚΑΠΑ της Καθημερινής την Κυριακή 21 Μαρτίου. Την επιμέλεια έχει ο Άρης Γαλανόπουλος

 

———————————————————————————————

Οι αλλαγές που έχουν γίνει στο newsauto.gr δεν θα επηρεάσουν την δημιουργία της νέας ιστοσελίδας που ετοιμάζεται και αναμένεται να βγει στον διαδικτυακό «αέρα» κοντά στο Πάσχα.

 

———————————————————————————————

Η απόφαση να αποχωρήσουν από το newsauto.gr, οι Κώστας Φούζας και Σπύρος Χώτος θα συνοδευτεί με την δημιουργία μίας νέας ιστοσελίδας που θα ονομάζεται carandmotor.gr. Η συγκεκριμένη θα βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του iefimerida.gr και η μετοχική σύνθεση θα περιλαμβάνει τους Χώτο, Φούζα και το ίδιο το iefimerida. Στον «αέρα» αναμένεται να το δούμε προς τα μέσα του Απρίλη.

 

———————————————————————————————

 

Συνεργασία με το Car and Driver ξεκίνησαν από την περασμένη εβδομάδα οι Νίκος Λουπάκης και Στέφανος Παπαδόπουλος.

 

———————————————————————————————

Ένα νέο κανάλι επικοινωνίας που αφορά στην ηλεκτροκίνηση έχει ξεκινήσει το GOCAR. Ο λόγος για το GOELECTRIC Newsletter που φέρει την υπογραφή του Γιάννη Λημναίου.

———————————————————————————————

 

Άλλο ένα ρεπορτάζ για το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο που φτιάχτηκε στην Ελλάδα και αποτελεί το σημείο μηδέν της κατασκευής επιβατικών στη χώρα μας, είδε το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα. Ο λόγος για το όχημα του Νίκου θεολόγου που κατασκευάστηκε το 1908 και είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στην ΕΡΤ1 μέσα από το θέμα που επιμελήθηκε ο Πάρις Ποντίκας.

Το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα το 1908 μαζί και οι (από δεξιά), Νίκος Θεολόγος, Βασίλης Σαρημπαλίδης και Πάρις Ποντίκας

 

———————————————————————————————

Το ρεπορτάζ της στήλης σχετικά με το «πάντρεμα» Καθημερινής και 4Τροχών επιβεβαιώθηκε και επίσημα με σχετική ανακοίνωση αλλά και δελτίο Τύπου… 

 

———————————————————————————————

 

Περισσότερα από 20 αυτοκίνητα της Tesla έφτασαν την περασμένη εβδομάδα στην Ελλάδα και μέσα στον μήνα θα παραδοθούν στους νέους ιδιοκτήτες.

Οι νταλίκες έχουν αρχίσει να ξεφορτώνουν ήδη αρκετά... Tesla

 

———————————————————————————————

 

Το δικό του έντυπο κυκλοφόρησε το trcoff το οποίο επιμελείται ο Γιάννης Στέφου. Πρόκειται για ένα νέο free press περιοδικό το οποίο θα διανέμεται κάθε μήνα στην Θεσσαλονίκη με θεματολογία γύρω από το αυτοκίνητο…

Το μηνιαίο έντυπο trcoff

 

———————————————————————————————

 

Συνεργασία με την Teoren Motors Α.Ε. για την αντιπροσώπευση των εταιρειών Renault & Dacia στο κομμάτι των πωλήσεων και του After Sales ξεκίνησε η εταιρεία Κυριακούδης Α.Ε. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στον Πειραιά και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Θηβών 46.

Στη λεωφόρο Θηβών 46 βρίσκεται η νέα αντιπροσωπεία Renault - Dacia της Κυριακούδης Α.Ε.

 

———————————————————————————————

 

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος (γνωστός και ως Ντάνος) πρεσβευτής της Mitsubishi Motors, παρέδωσε το κλειδί ενός ολοκαίνουργιου Space Star, στον νικητή που αναδείχθηκε από το Greece’s Next Top Model 3, Ηρακλή Τσουζίνοφ. Η παράδοση του αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκε στην κεντρική έκθεση της Mitsubishi Motors στη Λεωφόρο Αθηνών 71.

O Γιώργος Αγγελόπουλος παραδίδει τα κλειδιά του Mitsubishi Space Star στον Ηρακλή Τσουζίνοφ

 

———————————————————————————————

 

O τρόπος που οδηγούν και κινούνται ορισμένοι σε δημόσιους δρόμους ξεπερνά κάθε φαντασία!

Το βρήκαμε στο instagram (πηγή: fannyflattersracingteam)

 

———————————————————————————————

 

Την Κυριακή 14 Μαρτίου μεταδόθηκε από το STAR Channel ένα ακόμα επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction. Όσοι δεν προλάβατε να το παρακολουθήσετε μπορείτε να το δείτε παρακάτω. 

 

———————————————————————————————

Άλλος ένας μήνας με καλεσμένους από τον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμού πέρασε για τον Στράτο Φωτεινέλη και το «Πάνω από τα όρια». Αυτή την εβδομάδα παίρνουμε γεύση από Petter Solberg, Giandomenico Basso αλλά και τους Νικόλα Παυλίδη και Ανδρέα Χαλκιόπουλο, από τον ελληνικό χώρο. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00.

Δεξιά ο Petter Solberg και αριστερά οι Στράτος Φωτεινέλης, Στάθης Πετρόπουλος και Αντώνης Αργυρόπουλος

 

———————————————————————————————

 

Το δικό του κανάλι στο YouTube ξεκίνησε ο Δημήτρης Διατσίδης με θεματολογία γύρω από το χώρο της μοτοσικλέτας.

Ο Δημήτρης Διατσίδης ξεκίνησε ένα νέο ταξίδι στα social media...

 

———————————————————————————————

———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

Θα πραγματοποιηθούν μόνο διαδικτυακές λόγω Covid-19

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.lifo.gr 6
3. www.protothema.gr 8
4. www.zougla.gr 9
5. www.iefimerida.gr 13
6. www.newsit.gr 19
7. www.tanea.gr 21
8. www.gazzetta.gr 23
9. www.kathimerini.gr 37
10. www.ethnos.gr 40
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 46
2. www.autogreeknews.gr 94
3. www.gocar.gr 198
4. www.autotriti.gr 257
5. www.drive.gr 458
6. www.4troxoi.gr 481
7. www.traction.gr 609
8. www.autoagora.gr 661
9. www.caranddriver.gr 888
10. www.autoblog.gr 989
*TOP10 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων

1.www.car.gr 34
2. www.ix.gr 2.032
3. www.carwall.gr 14.373
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 15/3/2021 (20:00)

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 107.300
2. Trcoff: 36.800  
3. Drive magazine: 20.900
4. Tractiongr: 15.200
5. Carotogr: 11.100
6. CarGuysGr: 5.990
7. Gocar: 4.130
8. 4Τροχοί: 3.250
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 3.080
10. Newsauto: 2.580
11. Ariadni Gerasimidou: 2.320
12. Auto Τρίτη: 1.410
13. Επί Τροχών TV: 1.300
14. Πάνος Σειτανίδης: 1.210
15. Γιώργος Σαργιαννίδης: 904
16. Auto Greek News: 418
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 15/3/2021 (20:00)

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης