Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε όλοι μας! Αν δεν το… πήρατε χαμπάρι διανύουμε την εβδομάδα των Χριστουγέννων (!) και το πώς περνά ο καιρός ούτε που το καταλαβαίνουμε.

Δυστυχώς όμως τα προβλήματα συνεχίζονται, ο Cοvid-19 συνεχίζει να χτυπά την πόρτα μας και με όσα ακούμε σχετικά με το μεταλλαγμένο στέλεχος Covid που εμφανίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία αρχίζουμε να προβληματιζόμαστε.

Πού θα... πάει, θα περάσει και ο Covid-19 και μετά ποιος μας πιάνει!!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαφορετικά… Χριστούγεννα

Σίγουρα πάντως αυτές οι γιορτές των Χριστουγέννων  θα είναι διαφορετικές από όλες τις άλλες των Ας κάνουμε όλοι μας μία καλή πράξη γιατί θα νοιώσουμε πιο όμορφα… προηγούμενων ετών αλλά όπως το έχω γράψει αρκετές φορές θα πρέπει να κάνουμε υπομονή.

Θα πρέπει να ακούμε τους επιστήμονες, να τηρούμε τους κανόνες έχοντας στόχο να βγούμε από αυτό που ζούμε και βιώνουμε και κυρίως οι άνθρωποι που έχουν κλείσει τα καταστήματά τους αλλά και τους εργαζόμενους που έχουν μείνει χωρίς δουλειά.

Σκύλος και γάτα είναι οι χειρότεροι εχθροί αλλά αν θέλουν γίνονται και οι καλύτεροι φίλοι!

Πάμε να χαμογελάσουμε

Αυτές πάντως τις ημέρες ας κάνουμε κάποια καλή πράξη, ας στηρίξουμε αυτούς που έχουν ανάγκη, τους συμπολίτες μας αλλά και τα μικρά παιδιά! Ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα, ΟΧΙ με λόγια αλλά με αληθινές πράξεις αγάπης.

Αυτός είναι και ο λόγος που προσωπικά αποφάσισα αυτήν την εβδομάδα να επισκεφτώ διάφορα μέρη της Πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι…Ελλάδας και να δώσω πολλά δώρα σε παιδιά, αλλά και χρήματα σε οικογένειες που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έχουν ανάγκη. Τα χαμόγελα που θα εισπράξουμε θα είναι τόσο μεγάλα αλλά και τόσα πολλά που δεν θα θέλουμε πραγματικά τίποτε άλλο…

Και για όσους αναρωτιούνται γιατί γίνεται αυτή η κίνηση, η απάντηση είναι απλή. Γιατί πάνω απ’ όλα πρέπει να είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Και εμείς σαν δημοσιογράφοι στον κλάδο του αυτοκινήτου πρέπει να δείχνουμε το δρόμο και να ξεχωρίζουμε με τις κινήσεις μας.

 

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

H ατάκα της εβδομάδας…

Επιτυχία είναι να έχεις διαδοχικές αποτυχίες χωρίς να απογοητεύεσαι…

 

———————————————————————————————

 

Πληροφορίες θέλουν να έχουμε αλλαγή σε θέση επικεφαλής μάρκας και μάλιστα πολύ σύντομα.

 

———————————————————————————————

 

Πολύ θετικά σχόλια υπήρξαν για την μετακίνηση από 1 Ιανουαρίου 2021 του Γιώργου Γαρδέλη στην FCA. Μία αποκλειστική είδηση που αναδείξαμε μέσα από τη στήλη «Τα Νέα Της Πιάτσας».

 

———————————————————————————————

 

Αποχωρεί μέχρι τέλος του 2020 από την KIA ο διευθυντής Marketing, Νάσος Κραβαρίτης.

Ο Νάσος Κραβαρίτης

 

———————————————————————————————

 

Τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Europ Assistance Greece κατέχει ο Γιάννης Πετούλης εδώ και περίπου μισό χρόνο και όπως φαίνεται έχει δώσει άλλον αέρα και όραμα σε ένα κλάδο με σημαντική αξία στο χώρο του αυτοκινήτου.

 

———————————————————————————————

Δυναμικά τρέχουν τα Social Media στην Ελλάδα, τόσο για τη μάρκα Citroen όσο και για την DS Automobile. Ξεκάθαρα το γραφείο Τύπου ακολουθεί την τάση της εποχής.

Η σελίδα της Citroen Hellas στο Instagram

 

———————————————————————————————

Πάνω απ’ όλα κάποιοι είναι άνθρωποι και αυτό κάνει τη διαφορά σε ορισμένες… απρόσωπες εταιρείες. Συγκεκριμένα εισαγωγική εταιρεία αυτοκινήτων στα Βόρεια Προάστια επέστρεψε χρήματα σε πελάτη που χτυπήθηκε από κορονοϊό και χρειάστηκε χρήματα για την έξτρα νοσηλεία. Και όπως ξέρουμε το έκανε χωρίς σκέψεις και ερωτήσεις. Ανθρώπινη πράξη, τόσο του ανθρώπου που ενεπλάκη όσο και της ίδιας της εταιρείας.

 

———————————————————————————————

 

Προφανώς στέλεχος σε κάποια εισαγωγική εταιρεία αυτοκινήτου μας… μπέρδεψε με τους υπαλλήλους που έχουν! Μάλλον δεν έχει καταλάβει πως όταν κάνουμε ρεπορτάζ και βγάζουμε θεματολογία, το κάνουμε με τους κανόνες της δημοσιογραφίας και όχι όπως του αρέσει ή τους εξυπηρετεί για να δείχνει το αυτοκίνητο που θέλει πιο όμορφο και καλύτερο! Είναι ξεκάθαρο πως έχει μάθει την… πεπατημένη αποτυχημένη συνταγή και αρνείται να ακολουθήσει τη νέα τάξη πραγμάτων. Τον ευχαριστούμε γιατί μας βγάζει από την υποχρέωση να μην ασχολούμαστε με τα μοντέλα της μάρκας!

 

———————————————————————————————

 

Επειδή υπήρξαν πολλά ερωτητικά σχετικά με την δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας (μέσω YouTube)  σχετικά με το ποιο περιοδικό είναι πιο έγκυρο να τονίσουμε πως όποιος έχει αμφιβολίες για την εγκυρότητα μπορεί να κάνει… παράπονα στο YouTube. Το σίγουρο είναι πως ΟΛΟΙ ξέρουμε πως σε αυτό το Μέσο δεν μπορείς να κάνεις πονηριές, δεν μπορείς να κοροϊδέψεις, να αγοράσεις νούμερα και κυρίως να κοροιδέψεις ή και να… κλέψεις τον αλγόριθμο!

 

———————————————————————————————

 

Σκέψεις υπάρχουν σε εισαγωγικές εταιρείες να ζητούν δημοσιογραφικές ταυτότητες από όσους παραλαμβάνουν και παραδίδουν αυτοκίνητα. Όλο και πιο έντονες είναι οι απορίες για το ποιος παίρνει αυτοκίνητα και για ποιο λόγο.

 

———————————————————————————————

 

Μία ώρα κάθε μήνα για το αυτοκίνητο αφιερώνει ο Άρης Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, έχοντας όπως πάντα δίπλα του τον πολύπειρο Άρη Γαλανόπουλο. Οι δυο τους αναλύουν τα της αγοράς ενώ φιλοξενούν ανθρώπους του κλάδου βγάζοντας πάντα ειδήσεις. Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Α. Γιώργος Βασιλάκης.

Άρης Πορτοσάλτε (δεξιά) και Άρης Γαλανόπουλος

 

———————————————————————————————

 

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζει την ενημέρωση στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Libero 107,4 με την εκπομπή Safety Car ο Τάσος Κοτσάνης.

Ο Τάσος Κοτσάνης

 

———————————————————————————————

 

Την εμφάνισή του έκανε στα logistics το νέο Peugeot 3008 το οποίο πολύ σύντομα θα δούμε και στις αντιπροσωπείες της μάρκας σε όλη την Ελλάδα.

Δεξιά το Peugeot 3008 που κυκλοφορεί και αριστερά το νέο...

 

———————————————————————————————

 

Τα πρώτα ηλεκτρικά Fiat 500e «πάτησαν» Ελλάδα και από τη νέα χρονιά θα εμφανιστούνε και στις αντιπροσωπείες της Fiat.

Το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό Fiat 500e

 

———————————————————————————————

Έχει… βουλιάξει το λιμάνι του Πειραιά με χιλιάδες αυτοκίνητα να βρίσκονται παρατεταγμένα σε ντάνες καθώς ετοιμάζονται να φορτωθούν και να πάρουν το δρόμο των logistics.  

Χιλιάδες αυτοκίνητα στη λιμάνι του Πειραιά

 

———————————————————————————————

 

Συνολικά 33 νέα περιπολικά Hyundai εντάχθηκαν στο δυναμικό της Ελληνικης Αστυνομίας με σκοπό την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πρόκειται για την έκδοση με τον κινητήρα των 1.6 λίτρων diesel ισχύς 115 ίππων.

Το Hyundai i30 κυκλοφορεί και σε περιπολικό!

 

———————————————————————————————

 

Σχεδόν ένα χρόνο συμπληρώνει το cartest.gr, μία πολύ προσεγμένη ιστοσελίδα που δίνει έμφαση στις δοκιμές των αυτοκινήτων. Το συγκεκριμένο βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του POWER και κερδίζει ολοένα και περισσότερο κοινό.

Υψηλού επιπέδου και αισθητικής site το cartest.gr

 

———————————————————————————————

Διαδικτυακά θα ανακοινωθεί ποιο αυτοκίνητο στην Ελλάδα θα αποσπάσει τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» στο οποίο ψηφίζουν ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι Μέσων. Η αποκάλυψη θα γίνει την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στις 19:30 και όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση μπορούν να το κάνουν πατώντας ΕΔΩ

Η λίστα με τα 10 μοντέλα που θα διεκδικήσουν τον τίτλο είναι τα εξής:

  • Ford Puma
  • Hyundai i20
  • Nissan Juke
  • Opel Corsa
  • Peugeot 2008
  • Renault Captur
  • Seat Leon
  • Skoda Kamiq
  • Toyota Yaris
  • VW ID 3

 

———————————————————————————————

Το περιοδικό CAR και το newsauto ξεκίνησε τη δική του ψηφοφορία για την ανάδειξη ενός ακόμη αυτοκινήτου της χρονιάς για την Ελλάδα το οποίο θα φέρει την ονομασία Car of the year. Όπως ενημέρωσαν οι διοργανωτές θα διαθέσουν και διαφημιστικό μπάτζετ αξίας 30.000 ευρώ ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους περιμένουν πάνω από… ένα εκατομμύριο ψήφους!

 

———————————————————————————————

 

Την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι (ERC) κατέκτησε ο Alexey Lukyanuk ο οποίος αγωνίστηκε με ένα Citroen C3 της κατηγορίας R5. Ο Ρώσος έτρεξε στον κορυφαίο θεσμό με την στήριξη της Seajets η οποία δραστηριοποιείται στο Αιγαίο και είναι η εταιρεία που διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο επιβατικών ταχυπλόων στον κόσμο. Να θυμίσουμε πως είναι και η εταιρεία που σε ένα της ταχύπλοο φιλοξενεί και το γνήσιο μονοθέσιο της Minardi με το οποίο έχει τρέξει στη Formula 1 o Jos Verstappen (πατέρας του Max Verstappen).

Με χορηγό τη Seajets συμμετείχε στο ERC o φετινός πρωταθλητής

 

———————————————————————————————

 

Τους Δημήτρη Βερναρδάκη και Τάκη Φωτεινόπουλο φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα στην εκπομπή «Πάνω από τα Όρια» ο Στράτος Φωτεινέλης με συζήτηση γύρω από τα κλασικά οχήματα. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00 π.μ.

Στράτος Φωτεινέλης (πάνω αριστερά), Δημήτρης Βερναρδάκης (πανω δεξιά) και Τάκης Φωτεινόπουλος

 

———————————————————————————————

———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

Πραγματοποιούνται μόνο ψηφιακές λόγω Covid-19

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 6
2. www.lifo.gr 7
3. www.zougla.gr 9
4. www.protothema.gr 10
5. www.iefimerida.gr 19
6. www.newsit.gr 21
7. www.tanea.gr 27
8. www.gazzetta.gr 31
9. www.kathimerini.gr 41
10. www.capital.gr 43
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 38
2. www.autogreeknews.gr 86
3. www.gocar.gr 203
4. www.autotriti.gr 245
5. www.traction.gr 298
6. www.drive.gr 473
7. www.autoagora.gr 568
8. www.4troxoi.gr 588
9. www.autoblog.gr 691
10. www.caranddriver.gr 693
*TOP10 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 57
2. www.ix.gr 8.644
3. www.carwall.gr 11.439
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 21/12/2020 (02:00)

 

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 99.200
2. Trcoff: 31.600  
3. Drive magazine: 20.200
4. Tractiongr: 13.200
5. Carotogr: 10.700
6. CarGuysGr: 4.030
7. Gocar: 3.570
8. 4Τροχοί: 2.820
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 2.540
10. Newsauto: 2.340
11. Ariadni Gerasimidou: 2.240
12. Auto Τρίτη: 1.320
13. Επί Τροχών TV: 1.270
14. Πάνος Σειτανίδης: 1.060
15. Γιώργος Σαργιαννίδης: 834
16. Auto Greek News: 393
*μέτρηση στις 20/12/2020 (02:00)

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης