Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή… χειμερινή βροχερή εβδομάδα να έχουμε. Όπως διαβάσατε σήμερα και Βροχή, κρύο, Covid-19 και… σπίτιόπως ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση θα έχουμε παράταση στο lockdown μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου, γεγονός που θα μας κλείσει εκ νέου στο σπίτι.

Η απαγόρευση θα αφορά συγκεκριμένες δραστηριότητες και το σίγουρο είναι πως θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο σπίτι…

Για έναν ακόμα μήνα οι νύχτες θα είναι κάπως... έτσι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αγορά άντεξε…

Παρ’ όλα αυτά όμως και παρά τις αντίξοες συνθήκες, η αγορά του αυτοκινήτου όχι απλά άντεξε αλλά κέρδισε Τον Νοέμβριο είχαμε αύξηση στις πωλήσεις…και πωλήσεις, γεγονός που αποτυπώνεται στις ταξινομήσεις Νοεμβρίου και όπως θα δείτε παρακάτω ήταν καλύτερες συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα! Λίγο οι προσφορές, λίγο, η ανάγκη, λίγο τα κίνητρα βοήθησαν σημαντικά.

Με λίγα λόγια αν κρατάει έτσι η αγορά αυτήν την περίοδο φανταστείτε πως θα πάει σε λίγους μήνες. Το σίγουρο είναι πως οι εταιρείες εργάζονται για το αύριο (όχι όλες) προκειμένου να βγουν μπροστά. Σε όλα αυτά όμως θα έχουν εμπόδιο τις… παραγωγές των αυτοκινήτων καθώς λόγω της πανδημίας έχουν μειωθεί και έχουν δημιουργηθεί θέματα με τις παραδόσεις.

Το 2021 είναι σίγουρο πως θα... πετάμε (στη φωτό η ανανεωμένη Alfa Romeo Giulia Veloce Ti Q4)

Καλώς τον, τον Πετρόχειλο

Από την άλλη, ενώ ζούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση συνεχίζει το… δούλεμα στην πιάτσα. Ξυπνήστε όμως Καλοσωρίζουμε στην ομάδα μας τον Γιάννη Πετρόχειλο που θα μας μάθει για 2 τροχούς…γιατί είναι κρίμα να πουλάνε ορισμένοι φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες και να μην αντιδράτε.

Ο κόσμος εξελίσσεται, τα προϊόντα και ιδίως του αυτοκινήτου έχουν ξεφύγει τεχνολογικά και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται ακόμα στην Ελλάδα σε εταιρείες και Μέσα είναι περασμένων δεκαετιών…

Δεν θα σας κουράσω, ιδίως σήμερα Δευτέρα, γιατί όπως θα διαπιστώσετε υπάρχει πολύ ύλη για διάβασμα. Αν και θα διαβάσετε παρακάτω, θα ήθελα και προσωπικά να καλωσορίσω το νέο μας συνεργάτη στο automoto Γιάννη Πετρόχειλο. 

Αν είσαι χαζός και δεν μπορείς να αντιληφθείς του κινδύνους θα πας και ανάποδα...

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

H ατάκα της εβδομάδας…

 

Ένα κιλό θάρρους αξίζει όσο ένας τόνος… τύχης

*James A. Garfield

 

———————————————————————————————

Το καλύτερο το άκουσα σήμερα από στέλεχος της αγοράς. Τι ήταν αυτό; «Ορισμένοι είναι σαν τους… κερματοδέκτες που όσο ρίχνεις τόσο φωνάζουν». Πολύ καλό! 

———————————————————————————————

 

Παρά το lockdown η αγορά των καινούριων αυτοκινήτων έκλεισε με θετικό πρόσημο τον Νοέμβριο. Συγκεκριμένα ταξινομήθηκαν 7.699 νέα αυτοκίνητα όταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο οι πωλήσεις είχαν φτάσει τις 7.464 μονάδες. Η άνοδος ήταν της τάξης του 3,15%.

Τον Νοέμβριο οι νταλίκες που μεταφέρουν αυτοκίνητα είχαν πολύ δουλειά...

 

———————————————————————————————

Στην κορυφή των πωλήσεων για δεύτερο συνεχόμενο μήνα βρέθηκε η Peugeot με 892 ταξινομήσεις και μερίδιο αγοράς 11,59%. Πίσω της βρέθηκε η Toyota με 673 πωλήσεις ενώ την τρίτη θέση του… βάθρου των πωλήσεων καπάρωσε η Nissan με 669 ταξινομήσεις. Η VW διέθεσε 658 καινούρια αυτοκίνητα ενώ η Suzuki με 488 βρέθηκε στην πέμπτη θέση. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι μάρκες, Renault, Opel, Mercedes και Skoda.

Για δεύτερο συενχόμενο μήνα η Peugeot βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων...

Ταξινομήσεις Νοεμβρίου
Peugeot 892
Toyota 673
Nissan 669
VW 658
Suzuki 488
Renault 461
Hyundai 398
Opel 380
Mercedes 335
Skoda 334
Ford 323
Fiat 286
Audi 263
Citroen 258
BMW 243
KIA 223
MINI 150
Dacia 136
Volvo 133
SEAT 126
Jeep 99
Honda 44
Mitsubishi 38
Land Rover 35
Mazda 16
Porsche 11
Alfa Romeo 9
Jaguar 7
Lexus 7
Smart 2
Subaru 2

 

———————————————————————————————

 

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που υπάρχουν στο χώρο του αυτοκινήτου και συζητιούνται πολύ έντονα, καθώς ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων βρίσκεται σε αναστολή όταν την ίδια ώρα οι πωλήσεις σημειώνουν άνοδο

 

———————————————————————————————

 

Κατά δύο μήνες παρατείνεται η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2021 και συγκεκριμένα μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου (διαβάστε το σχετικό άρθρο πατώντας ΕΔΩ).

 

———————————————————————————————

 

Πολύ σύντομα θα έχουμε περισσότερα νέα για την Tesla και την δραστηριότητά της στην ελληνική αγορά.

H Tesla ετοιμάζεται σιγά - σιγά...

 

———————————————————————————————

 

Τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά Honda e βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και τις επόμενες εβδομάδες θα κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Τα πρώτα Honda e που ήρθαν στην Ελλάδα...

 

———————————————————————————————

Μπορεί ακόμα να μην έχουν έρθει στην Ελλάδα τα πρώτα Toyota Yaris GR αλλά όπως μαθαίνουμε ήδη ένα βρίσκεται στη χώρα μας και το έχει στα χέρια του, ένας πολύ γνωστός επιχειρηματίας.

Ήδη έχει έρθει ένα στην Ελλάδα σε αυτά τα... χρώματα

 

———————————————————————————————

Η NIO είναι μία κινέζικη φίρμα που κατασκευάζει αυτοκίνητα και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα. Όπως μαθαίνουμε για την συγκεκριμένη εταιρεία «τρέχει» έρευνα, γεγονός που μας βάζει σε σκέψεις για το ποια θα είναι και από ποιον η επιχειρηματική κίνηση

H NIO είναι μία νέα κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία

 

———————————————————————————————

Μία νέα εκπομπή αυτοκινήτου – μοτοσικλέτας προστίθεται στο τηλεοπτικό πρόγραμμα και συγκεκριμένα το Driver‘s seat. Την εκπομπή θα μεταδίδει το OPEN και θα την παρουσιάζει ο Δημήτρης Μπαλής που διαθέτει εμπειρία στην τηλεόραση. Η πρεμιέρα της εκπομπής έγινε την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.

Ο Δημήτρης Μπαλής θα βρίσκεται στο τιμόνι της εκπομπής Driver's seat

 

———————————————————————————————

Συνολικά πέντε τηλεοπτικές εκπομπές αυτοκινήτου με θεματολογία το σύγχρονο αυτοκίνητο και τους αγώνες, μεταδίδει η ελληνική τηλεόραση. Συγκεκριμένα τις παρακάτω:

STAR Channel: Traction – Κώστας Στεφανής
ERT: automoto – Νίκος Κορόβηλας
Mega Channel: autohub – Βαγγέλης Κιούσης
OPEN: Driver’s seat – Δημήτρης Μπαλής
Attica TV: Πάνω από τα Όρια – Στράτος Φωτεινέλης

 

———————————————————————————————

 

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Shaping the Mobility of Tomorrow» διοργανώνεται την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου και έχει στόχο τις νέες ευκαιρίες από τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι εξής:

  • Γιάννης Κεφαλογιάννης, Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών
  • Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας
  • Marc Berg, CEO, Free Now
  • Νίκος Γιαννουσάς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Volvo Cars Hellas
  • Βασίλης Ντάνιας, Γενικός Διευθυντής Ελλάδος, Beat

 

———————————————————————————————

 

Στις 9 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η διαδικτυακή παρουσίαση της Mustang Mach-E που θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και Έλληνες δημοσιογράφοι.

 

———————————————————————————————

 

Έντονες είναι οι φήμες πως από το πρόσφατο ριφιφί σε θυρίδες τράπεζας, μία από αυτές ανήκε σε αντιπρόσωπο αυτοκινήτων!

 

———————————————————————————————

 

Στο F1 Vlog που αναρτά στο διαδίκτυο μετά από κάθε αγώνα της Formula 1, μας φιλοξένησε την περασμένη εβδομάδα ο Πάνος Σειτανίδης. Για να το παρακολουθήσετε πατήστε ΕΔΩ
 

 

———————————————————————————————

 

Κυκλοφόρησε το νέο GOCAR MAGAZINE Νο84, το μοναδικό ελληνικό διαδραστικό περιοδικό αυτοκινήτου για tablets. Στο εξώφυλλο δεσπόζει το ηλεκτρικό Audi RS e-tron GT.

 

———————————————————————————————

 

Ξεκίνησε τις διαδικτυακές του δράσεις το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου μέσω Instagram Live. Η αρχή έγινε την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 12:15 και θα υπάρξει συνέχεια με δωρεάν ψηφιακές ξεναγήσεις εκθεμάτων ζωντανά μέσα από το μουσείο.

Πρόγραμμα Δεκεμβρίου:
06/12/20 – Jaguar XK 120
13/12/20 – BMW 328 Mille Miglia CA.MO. Coupé
20/12/20 – Aston Martin DB2
27/12/20 – Ford Thunderbird
 

Διαδικτυακές παρουσιάσεις μέσω Instagram πραγματοποιεί το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

 

———————————————————————————————

 

Νέος αντιπρόσωπος των Renault Dacia στο Ηράκλειο της Κρήτης. Πρόκειται για την εταιρεία ΠΥΡΑΜΙΣ Ε.Π.Ε. που εντάσσεται στο επίσημο δίκτυο συνεργατών τη TEOREN Motors Α.Ε. Ο χώρος των πωλήσεων βρίσκεται στο 3ο χλμ. Ε.Ο. Ηρακλείου – Μοιρών ενώ στο 1ο χλμ. Ε.Ο. Ηρακλείου – Μοιρών στεγάζονται οι υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής.

Νέα αντιπροσωπεία Renaut - Dacia στην Κρήτη

 

———————————————————————————————

 

Για νέο παγκόσμιο ρεκόρ σε αγώνες Dragster ετοιμάζεται ο Σπύρος Πανόπουλος ο οποίος όπως δήλωσε, στοχεύει να το πετύχει σε πιστοποιημένη πίστας της Αμερικής το 2021 και όταν θα χαλαρώσουν τα μέτρα για τον Covid-19.

Ο Σπύρος Πανόπουλος ετοιμάζεται για νέο παγκόσμιο ρεκόρ με το Mitsubishi EVO των 3.000 ίππων...

 

———————————————————————————————

Μετά από 8 μήνες ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος ο Επαμεινώνδας Φατούρος, μιλάει για τα θετικά αυτής της πορείας αλλά και για όσους έκαναν σαμποτάζ στη διοίκηση. Περισσότερα στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Στράτο Φωτεινέλη και στην εκπομπή «Πάνω από τα Όρια» η οποία μεταδίδεται στο Attica TV κάθε Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή.

Στράτος Φωτεινέλης (πάνω) και Επαμεινώνδας Φατούρος

 

———————————————————————————————

 

«Έφυγε» για το τελευταίο του «ταξίδι» ο Νίκος Μιχαλόπουλος, παλιό στέλεχος τού ΑΟΠ και ιδρυτικό μέλος της ΦΙΛΜΠΑ. Προσέφερε στο χώρο των αγώνων πάνω από πενήντα χρόνια και ήταν μία εμβληματική μορφή στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο Νίκος Μιχαλόπουλος

 

———————————————————————————————

 

Ο Γιάννης Πετρόχειλος είναι το νέο μέλος της οικογένειας του automoto στο zougla.gr. Αναλαμβάνει το κομμάτι των δύο τροχών και είναι σίγουρο πως θα το εκτοξεύσει στα ύψη καθώς διαθέτει μεγάλη εμπειρία και όρεξη για νέα πράγματα.

Ο Γιάννης Πετρόχειλος

 

———————————————————————————————

———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

Πραγματοποιούνται μόνο ψηφιακές λόγω Covid-19

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 7
3. www.protothema.gr 9
4. www.zougla.gr 13
5. www.iefimerida.gr 14
6. www.newsit.gr 17
7. www.tanea.gr 24
8. www.gazzetta.gr 30
9. www.ethnos.gr 31
10. www.cnn.gr 33
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 47
2. www.autogreeknews.gr 67
3. www.gocar.gr 212
4. www.autotriti.gr 213
5. www.traction.gr 234
6. www.drive.gr 440
7. www.autoagora.gr 549
8. www.4troxoi.gr 595
9. www.caranddriver.gr 617
10. www.autoblog.gr 698
*TOP10 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 48
2. www.ix.gr 6.706
3. www.carwall.gr 7.579
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 30/11/2020 (17:00)

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 96.400
2. Trcoff: 30.300  
3. Drive magazine: 20.100
4. Tractiongr: 12.700
5. Carotogr: 10.700
6. CarGuysGr: 3.800
7. Gocar: 3.460
8. 4Τροχοί: 2.790
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 2.440
10. Newsauto: 2.310
11. Ariadni Gerasimidou: 2.200
12. Auto Τρίτη: 1.290
13. Επί Τροχών TV: 1.260
14. Πάνος Σειτανίδης: 1.050
15. Γιώργος Σαργιαννίδης: 827
16. Auto Greek News: 388
*μέτρηση στις 30/11/2020 (17:00)

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης