Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα. Ένας μήνας που σίγουρα θα είναι διαφορετικός από τους άλλους εξαιτίας του Covid-19 που δε λέει να μας αφήσει με τίποτα, απεναντίας εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς.

Τώρα με το mini lockdown λόγω Covid-19 έχουμε να ρίξουμε πολλές... ξάπλες αλλά και να σκεφτούμε την επόμενη μέρα καλύτερα!

Μάσκες παντού…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως θα έχετε διαβάσει, τα κρούσματα πλέον είναι πολλά και είτε το πιστεύουμε είτε όχι, είναι μία Ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο, αν έχουμε και άλλους επιβάτες, πρέπει να φοράμε μάσκα… πραγματικότητα που τη ζούμε και πρέπει να την ξεπεράσουμε ακολουθώντας τους κανόνες υγιεινής που μας προτρέπουν οι ειδικοί και επιστήμονες. Και πρέπει να το κάνουμε αν θέλουμε νε ξεπεράσουμε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε και βιώνουμε όλοι μας.

Βλέπετε τι γίνετε στη Βόρεια Ελλάδα, καλό είναι λοιπόν με το πείσμα μας να βάλουμε ένα φρένο σε όλο αυτό και να το ξεπεράσουμε, όπως έχουμε κάνει με πολλά άλλα πράγματα. Προσοχή λοιπόν σε ότι κάνουμε και ιδίως τώρα με τις ιώσεις και φυσικά μην ξεχνάμε τη χρήση της μάσκας όταν κυκλοφορούμε έξω αλλά και μέσα στο αυτοκίνητο. Να σημειώσω δε, πως η μάσκα είναι υποχρεωτική ακόμα και όταν βρισκόμαστε εντός του αυτοκινήτου μας με άλλους επιβάτες εκτός αν είναι συγγένειας πρώτου βαθμού!

Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από ένα... λασπόλουτρο με το αυτοκίνητο (στη φωτό το Citroen C5 Aircross)

Πάμε σταθερά…

Παρά τα μέτρα όμως για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, η αγορά του αυτοκινήτου δείχνει πως έχει Παρά τον Covid-19 η αγορά τσουλάει…σταθεροποιηθεί και ο προβληματισμός για τους επαγγελματίες δεν είναι τόσο έντονος όσο ήταν πριν από δύο μήνες.

Ο κόσμος πάει για service, σκέφτεται την αγορά αυτοκινήτου και κάνει το επόμενο βήμα. Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που ξεχνούν το ΚΤΕΟ αλλά και να ασφαλίσουν το όχημά τους! 

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Λόγω του προβλήματος που παρουσιάστηκε με το μηχανογραφικό σύστημα του Υπουργείου Μεταφορών οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων (προσωρινές) τον Οκτώβριο άγγιξαν τις 4.706 μονάδες. Οι συγκεκριμένες αφορούν το διάστημα 15-30 Οκτωβρίου καθώς τις πρώτες ημέρες δεν περνούσαν στο σύστημα οι ταξινομήσεις. Με τα προσωρινά στοιχεία οι πωλήσεις ανά μάρκα είχαν ως εξής:

  1. Peugeot 444
  2. VW 442
  3. Hyundai 359
  4. Toyota 356
  5. Opel 316
  6. Renault 284
  7. Citroen 225
  8. Nissan 224
  9. Mercedes 221
  10. Ford 213
  11. Dacia 213
  12. Suzuki 208
  13. Audi 171
  14. KIA 164
  15. Skoda 161
  16. Fiat 155
  17. BMW 145
  18. MINI 97
  19. SEAT 81
  20. Jeep 74
  21. Volvo 43
  22. Mazda 24
  23. Mitsubishi 21
  24. Honda 14
  25. Land Rover 11
  26. Jaguar 9
  27. Subaru 7
  28. Lexus 7
  29. Porsche 5
  30. Alpha Romeo 5
  31. Abarth 3
  32. Smart 2
  33. Tesla 1

*ανεπίσημα στοιχεία

———————————————————————————————-

 

Από την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου οι οδηγοί που ταξιδεύουν θα μπορούν να κάνουν χρήση οποιουδήποτε πομποδέκτη έχουν στην κατοχή τους στο σύνολο των διοδίων του εθνικού οδικού δικτύου. Η υπηρεσία αυτή γίνεται μέσω της υπηρεσίας διαλειτουργικότητας Greek Interoperable Tolling Systems (GRITS) και αφορά τους εξής δρόμους: Αττική Οδός, Μορέας, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Νέα Οδός, Κεντρική Οδός, Εγνατία Οδός και Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης». Συνολικά οι παραπάνω δρόμοι καλύπτουν 2.133 χιλιόμετρα.

Από τις 4 Νοεμβρίου θα μπορείς να περνάμε με έναν πομποδέκτη απ' όλα τα διόδια

 

———————————————————————————————-

 

Μπορεί να πράγματα σε μεγάλη ιστοσελίδα να δείχνουν ρόδινα αλλά «εκ των έσω» δεν είναι και τόσο. Μην σας φανεί απίθανο αν σκάσει μεγάλη αποχώρηση που θα συζητηθεί…

 

———————————————————————————————-

 

Στο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan μετακομίζει η επόμενη έκθεση αυτοκινήτου της Αθήνας η οποία θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο του 2021. Να θυμίσουμε πως η φετινή έκθεση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω Covid-19.

Το Φθινόπωρο του 2021 θα διεξαχθεί η έκθεση αυτοκινήτου

 

———————————————————————————————-

 

Έντονος προβληματισμός υπάρχει για τον τρόπο μέτρησης της επισκεψιμότητας των ιστοσελίδων που πλέον παρουσιάζουν στοιχεία δυσανάλογα με οτιδήποτε άλλο υπάρχει ακόμα και από «μαγαζιά» του εξωτερικού. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει συγκεκριμένη μέτρηση και ο καθένας εμφανίζει ότι θέλει…

 

———————————————————————————————-

 

Το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου το μηχανογραφικό σύστημα του Υπουργείου Μεταφορών δεν λειτουργούσε με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί αναστάτωση με τις ταξινομήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων στην Ελλάδα για το μήνα που μας πέρασε και τα στοιχεία να είναι ανεπαρκή.

 

———————————————————————————————-

 

Φήμες κάνουν λόγο πως αναζητείται νέος ιδιοκτήτης για ήδη υπάρχουσα και μάλιστα μεγάλη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

 

———————————————————————————————-

 

Διαγωνισμό ζωγραφικής με την ονομασία «WOW My Future Car» τρέχει η Ford η οποία καλεί μικρούς και μεγάλους να ζωγραφίσουν το αυτοκίνητο του μέλλοντος. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ανεβάσουν τη ζωγραφιά τους online στο site του εμπορικού κέντρου «The Mall Athens» έως και τις 14 Νοεμβρίου και ο δημιουργός της καλύτερης ζωγραφιάς, η οποία θα αναδειχθεί ύστερα από διαδικτυακή ψηφοφορία, θα βραβευτεί με πλούσια δώρα από τη Ford Motor Ελλάς.

Ζωγραφίζεις και κερδίζεις πολλά δώρα!

 

———————————————————————————————-

 

Σημαντική αύξηση παρουσίασε το «Κ» της Καθημερινής με το αφιέρωμα που είχε για το αυτοκίνητο στις 11 Οκτωβρίου. Οι πωλήσεις έφτασαν τις 58.283 όταν οι αντίστοιχες μία εβδομάδα πριν (4 Οκτωβρίου) ήταν 47.433. Να θυμίσουμε πως την επιμέλεια για το μεγάλο αφιέρωμα στο αυτοκίνητο είχε ο Άρης Γαλανόπουλος.

 

———————————————————————————————-

Τα παιδικά απωθημένα του φαίνεται πως βγάζει άνθρωπος των media, κάτι που συζητιέται έντονα και προβληματίζει πολύ την πιάτσα…

 

———————————————————————————————-

 

Με αργά αλλά σταθερά βήματα ο Γιάννης Στέφου δείχνει πως κάνει τη διαφορά στη Θεσσαλονίκη ενημερώνοντας το αναγνωστικό κοινό τόσο από την ιστοσελίδα trcoff.gr όσο και από το κανάλι στο YouTube που αισίως έφτασε τους 29.000 συνδρομητές. Τελικά η υπομονή και η επιμονή ανταμείβονται.

Ο Γιάννης Στέφου

 

———————————————————————————————-

 

Πολύ δυναμικά έχει ξεκινήσει την πρωινή ραδιοφωνική ενημέρωση στις 9:30 π.μ. (Δευτέρα έως και Πέμπτη) ο Πάρις Ποντίκας και συγκεκριμένα στην ΕΡΑ Σπορ. Δέκα λεπτά ενημέρωσης για να ξέρουν ακόμα και όσοι δεν ασχολούνται με το αυτοκίνητο τι… παίζει στην πιάτσα.

Ο Πάρις Ποντίκας

 

———————————————————————————————-

 

Μία ελληνική σημαία «Κυματίζει» στο βορειότερο σχολείο της Ελλάδας και συγκεκριμένα στο ΓΕ.Λ Δικαίων. Η σημαία που βρίσκεται στο βόρειο Έβρο είναι ορατή τόσο από την Τουρκία όσο και από την Βουλγαρία. Να σημειώσουμε πως η υλοποίηση έγινε χάρη στην στήριξη της εταιρείας Α. Ισμαήλος A.E. (Εξουσιοδοτημένος Διανομέας και Επισκευαστής της Mercedes-Benz) που εδώ και 3 χρόνια έχει διαμορφώσει ένα πρωτότυπο πρόγραμμα υιοθεσίας των σχολικών βαθμίδων στα Δίκαια Έβρου.

Η ελληνική σημαία φαίνεται από παντού!

 

———————————————————————————————-

Μετά την ανακοίνωση λήψης μέτρων από την περιφερειακή ενότητα Σερρών κατά της διάδοσης του Covid-19, το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία του…

Το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών θα κλείσει για λίγες ημέρες...

 

———————————————————————————————-

 

Εξαιτίας των νέων μέτρων της Κυβέρνησης αναφορικά με τον Covid-19 αναστέλλεται η δημοσιογραφική παρουσίαση της BMW X2 plug in hybrid που ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα 3 και 4 Νοεμβρίου (σε διάφορα γκρουπ). Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά σε νέα ημερομηνία που θα κάνει γνωστή η εισαγωγική εταιρεία των γερμανικών αυτοκινήτων.

 

———————————————————————————————-

 

Το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο έφερε στην Ελλάδα η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Mazda. Πρόκειται για το MX-30 το οποίο ήδη βρίσκεται σε ορισμένες αντιπροσωπείες της μάρκας ανά την Ελλάδα.

Ένα από τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά Mazda MX-30 στα logistics της εταιρείας

 

———————————————————————————————-

 

Συνεχίζει να μας ενημερώνει για τα δρώμενα της Formula 1 ο Πάνος Σειτανίδης με τα δικά του χιουμοριστικά και πολύ ενδιαφέρουσα Vlog που σε κρατάνε στην οθόνη του υπολογιστή. Δείτε το τελευταίο επεισόδιο και θα καταλάβετε:

 

 

———————————————————————————————-

 

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου στις 12:30μ.μ., η CUPRA θα παρουσιάσει το ψηφιακό της όραμα μέσω της νέας εικονικής πλατφόρμας “CUPRA e-Garage in Cape Formentor”.

 

———————————————————————————————-

 

Με 20 νέα ηλεκτρικά αλλά και συμβατικά ποδήλατα  περιπολεί η δημοτική αστυνομία της Αθήνας στέλνοντας η ίδια το μήνυμα για καλύτερη ποιότητα ζωής και μείωση των εκπομπών ρύπων στις μεγάλες πόλεις.  Ήδη οι αστυνομικοί περιπολούν σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, σε πλατείες και  σε πεζόδρομους  από νωρίς το πρωί ως και τις απογευματινές ώρες.

Ήδη τα ποδήλατα της Δημοτικής Αστυνομίας κυκλοφορούν στην πόλη της Αθήνας

 

———————————————————————————————-

 

Κυκλοφόρησε το νέο διαδικτυακό και διαδραστικό τεύχος Νο83 του Gocar.

Νέο τεύχος για το gocar με ηλεκτρικό... εξώφυλλο

 

———————————————————————————————-

 

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου κυκλοφόρησε μαζί με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», η 10 έκδοση του περιοδικού automotopatras.gr. Όσοι δεν το απέκτησαν μαζί με την εφημερίδα μπορούν να το αγοράσουν στα περίπτερα της Πελοποννήσου από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στην τιμή των 2 ευρώ..

Το εξώφυλλο του automotopatras.gr

 

———————————————————————————————-

«Ταξίδι» στην Ευρώπη με Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό κάνει αυτή την εβδομάδα στην τηλεοπτική του εκπομπή «Πάνω από τα Όρια» ο Στράτος Φωτεινέλης καθώς φιλοξενεί τον Αντώνη Αργυρόπουλο από την Γαλλία και τον Πάνο Μανιώτη από το Λονδίνο. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00 π.μ.

Πάνω οι Αντώνης Αργυρόπουλος (δεξιά) και Στράτος Φωτεινέλης. Κάτω ο Πάνος Μανιώτης

 

———————————————————————————————

———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

Δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω Covid-19

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 6
3. www.protothema.gr 9
4. www.zougla.gr 10
5. www.iefimerida.gr 15
6. www.newsit.gr 17
7. www.gazzetta.gr 21
8. www.tanea.gr 26
9. www.liberal.gr 30
10. www.kathimerini.gr 32
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 63
2. www.autogreeknews.gr 72
3. www.gocar.gr 174
4. www.autotriti.gr 184
5. www.traction.gr 273
6. www.drive.gr 407
7. www.autoagora.gr 424
8. www.4troxoi.gr 504
9. www.caranddriver.gr 523
10. www.autoblog.gr 612
*TOP10 στην Ελλάδα
 

Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 31
2. www.ix.gr 7.928
3. www.carwall.gr 10.474
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 2/11/2020 (13:00)

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 94.400
2. Trcoff: 29.000  
3. Drive magazine: 20.000
4. Tractiongr: 12.200
5. Carotogr: 10.600
6. CarGuysGr: 3.580
7. Gocar: 3.250
8. 4Τροχοί: 2.750
9. Newsauto: 2.280
10. Εκπομπή Οδηγώντας: 2.320
11. Ariadni Gerasimidou: 2.160
12. Auto Τρίτη: 1.260
13. Επί Τροχών TV: 1.240
14. Πάνος Σειτανίδης: 946
15. Γιώργος Σαργιαννίδης: 805
16. Auto Greek News: 378
*μέτρηση στις 2/11/2020 (13:00)

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης