Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Όπως έχετε καταλάβει η συγκεκριμένη είναι μία διαφορετική εβδομάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες και λίγο πιο… χαλαρή μετά από τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.       

Σίγουρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή και δεν θα πρέπει να χαλαρώνουμε όπως με τέτοιο καιρό είναι σίγουρο πως θα ανέβει λίγο παραπάνω η διάθεση.

Μπορεί να επιστρέφουμε σιγά - σιγά στην καθημερινότητα, ωστόσο συνεχίζουμε να κρατάμε αποστάσεις...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φάγαμε τον γάιδαρο…

Από σήμερα ξεκίνησαν και πάλι τη λειτουργία τους χιλιάδες επιχειρήσεις και αρκετά σχολεία, οπότε ευχόμαστε όλα να πάνε κατ΄ ευχή και να μπορέσουμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση που βιώνουμε. Σίγουρα θα τα καταφέρουμε, οπότε λίγη ακόμα υπομονή χρειάζεται. Άλλωστε… φάγαμε τον γάιδαρο, στην ουρά θα κολλήσουμε; Ανοιχτά από σήμερα και τα περισσότερα καταστήματα που αφορούν στο αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα, άρα περιμένουμε να δούμε και την πορεία της αγοράς που ξεκίνησε και πάλι να τίθεται σε… κυκλοφορία! 

Κάνουμε δουλειά, όχι εξυπηρετήσεις…

Σχετικά τώρα με όσα γράφουμε, να είστε σίγουροι πως θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με το ίδιο πάθος, είτε Το ζητούμενο είναι να κάνεις τη δουλειά σου με πάθος και σοπό την ενημέρωση…αρέσει σε κάποιους είτε όχι.

Να… ενημερώσω απλά ορισμένους πως δεν ανεβάζουμε και κατεβάζουμε θέματα ανάλογα με τις ορέξεις και τις ανάγκες τους αλλά γράφουμε όλα όσα μαθαίνουμε, ρωτάμε και διασταυρώνουμε και αφορούν σε καθαρή ενημέρωση για το αναγνωστικό κοινό.

Σίγουρα αυτά μπορεί να μην αρέσουν σε μερικούς, όμως όταν γράφεις την αλήθεια πρέπει να συνεχίσεις να το κάνεις. Και αυτό κάνουμε!

Οι δρόμοι θα αρχίσουν και πάλι να "ζωντανεύουν"...

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

Σπέτσες θα λέμε και θα κλαίμε…

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

Αλλαγή στη θέση του διευθυντή Marketing θα έχουμε αυτή την εβδομάδα σε εταιρεία αυτοκινήτου. Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση.

 

———————————————————————————————-

 

Πολλές είναι οι φήμες και οι συζητήσεις που όσο πάνε φουντώνουν σχετικά με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος εισαγωγικής εταιρείας αυτοκινήτων…

 

———————————————————————————————-

 

Με αφορμή το… «δανεισμό» φωτογραφιών από ελληνικά site και το σβήσιμο των λογότυπων από το carscoops.com ο Γιάννης Χάλας ανήρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο στο Facebook το παρακάτω:
«Αφού κάποιοι κύριοι – αποφεύγω την λέξη συνάδελφοι, ανακάλυψαν το Google Translate, αγνοώντας έννοιες δημοσιογραφικές αλλά και ηθικές όπως αναφορά πηγών με backlinks (η πλάκα εδώ είναι ότι πολλοί παραπονιέστε δημοσίως στο FB όταν σας το κάνει κάποιος άλλος…), κάποιοι άλλοι το προχώρησαν παραπέρα σβήνοντας λογότυπα σε κατοχυρωμένες φωτογραφίες και illustrations με αποκλειστικά Copyrights. Θα μπορούσα να σας εξηγήσω ότι κάποιοι εργαζόμενοι και εταιρείες επενδύουν πέρα από σημαντικά ποσά, πολλές ώρες με πολύ κυνηγητό και κόπο για βρουν μια είδηση, να μιλήσουν με ανθρώπους, να τσεκάρουν πηγές και είτε να πάρουν άδεια είτε να πληρώσουν για τα δικαιώματα δημοσιοποίησης. Ωστόσο, μάλλον εδώ ισχύει η παροιμία στου κουφού την πόρτα, όσο θες βρόντα. Όταν κάποιος σβήνει λογότυπα είναι προφανές ότι το κάνει εν γνώσει – ίσως με παντελή άγνοια κινδύνου, άλλα εν γνώσει του. Τυφλοί όμως δεν είστε, οπότε θα σας συνιστούσα να ρίξετε μια ματιά στα footer των δικό σας σαιτ – ξέρετε, εκεί που μιλάτε για απαγόρευση αναδημοσίευσης, αναπαραγωγής κτλ. Μπορεί να κάνουμε τα στραβά μάτια, άλλα ούτε τυφλοί είμαστε, ούτε χαζοί».

Η αποκλειστική εικόνα του carscoops.com με τα λογότυπα...

Και η φωτογραφία που κάποιοι χρησιμοποίησαν έχοντας βγάλει τα λογότυπα...

———————————————————————————————-

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη λίστα με τα TOP20 μοντέλα που επέλεξαν οι Έλληνες τον Απρίλιο.

TOP20 Μοντέλα (Απρίλιος 2020)
Toyota Yaris 193
Toyota C-HR 140
Opel Corsa 109
Toyota Corolla 71
Renault Clio 68
Hyundai i20 58
Audi Q3 57
Peugeot 2008 54
VW T-Cross 51
Peugeot 208 50
Audi Q2 48
Peugeot 3008 48
Audi A3 47
Mercedes A-Class 44
Hyundai i10 42
MINI Countryman 42
Nissan Qashqai 41
Toyota Aygo 42
Fiat Panda 39
BMW X2 37
Skoda Kamiq 37

———————————————————————————————-

Σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες θα ξεκινήσει τη λειτουργία του μια νέα ιστοσελίδα αυτοκινήτου με την ονομασία auto4u.gr, όπου μέρος της ύλης θα τυπώνεται και στις σελίδες του MotoGP World. Η συντακτική ομάδα αυτής της κοινής προσπάθειας έχει επικεφαλής τον Δημήτρη Διατσίδη και συνεργάτες τους, Γιώργο Βαρίνο, Πέτρο Πιτσίνη, Βασίλη Κωστάκο, Μπάμπη Κελάφη, Κυριάκο Αντωνίου και Νίκο Μπλούνα.

 

———————————————————————————————-

 

Στήριξη σε οργανισμούς και Δήμους που χρειάζονται βοήθεια δεν παρέχουν μόνο οι εισαγωγικές εταιρείες αλλά και αντιπρόσωποι. Η εταιρεία Αφοί Ιωαννίδη Α.Ε. παραχώρησε μεταξύ άλλων και ένα αυτοκίνητο στον Ερυθρό Σταυρό Βορείου Ελλάδας που έχει έδρα στην Κομοτηνή.

Μία από τις μεγαλύτερες και πιο δυνατές αντιπροσωπείες στη Βόρεια Ελλάδα δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και στήριξε με τον τρόπο της

 

———————————————————————————————-

 

Ανταλλαγή μηνυμάτων προκειμένου να σταματήσει η αποστολή mail ξεκίνησε μεταξύ εταιρείας και δημοσιογράφου, κάτι που έγινε δημόσια καθώς ήταν κοινοποιημένη σχεδόν όλη η… πιάτσα!

 

———————————————————————————————-

 

Την Τρίτη 12 Μαΐου η BMW Hellas διοργανώνει τη δική της πανελλαδική διαδικτυακή δημοσιογραφική παρουσίαση της νέας BMW X1 Plug-In-Hybrid,της έκδοσης που συνδυάζει κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρα (φορτίζει και από πρίζα).

 

———————————————————————————————-

Την πιστοποίηση του Great Place toWork απέσπασε μεγαλύτερη ιστοσελίδα σύγκρισης ασφαλιστικών προϊόντων στην Ελλάδα, insurancemarket.gr. Η συγκεκριμένη πιστοποίηση βασίζεται κατά κύριο λόγο, στην άμεση, ανώνυμη και εμπιστευτική αξιολόγηση των εργαζομένων της εταιρείας για το πόσο ικανοποιημένοι είναι από την εργασία τους σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η συνεργασία, η ψυχολογία, η επικοινωνία, οι ευκαιρίες ανέλιξης, οι παροχές και το εργασιακό τους περιβάλλον.

Είναι πολύ σημαντικό να σε ψηφίζουν ως τον καλύτερο οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα σου...

 

———————————————————————————————-

Από τη Δευτέρα 11 Μαΐου ξεκίνησε και πάλι την λειτουργία της η έκθεση της Subaru Πλειάδες Motors στη λεωφόρο Κηφισίας 286 στο Χαλάνδρι όπως και το Τμήμα Ανταλλακτικών που βρίσκεται στο Περιστέρι. Το ωράριο λειτουργίας έχει ως εξής: 10.00 – 18.00 και 08.00 – 16.00 αντίστοιχα.

 

———————————————————————————————-

 

Ένα νέο πρόσωπο (γυναίκα) και συγκεκριμένα από το χώρο των τηλεπικοινωνιών αναμένεται να δούμε σύντομα στον κλάδο του αυτοκινήτου.

 

———————————————————————————————-

 

Για την επόμενη μέρα στη μετά… COVID-19 εποχή θα μιλήσει ο Άρης Γαλανόπουλος που είναι καλεσμένος την ερχόμενη Παρασκευή 15 Μαΐου (8:30 – 9:00π.μ.) στην ραδιοφωνική εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΙ 100.3

Άρης Πορτοσάλτε (δεξιά) και Άρης Γαλανόπουλος

 

———————————————————————————————-

 

Ο διευθυντής σύνταξης του gocar.gr Γιάννης Λημναίος στέλνει το δικό του μήνυμα στο χώρο του αυτοκινήτου και σίγουρα θα συζητηθεί…

 

———————————————————————————————-

Πολλά ερωτηματική υπάρχουν σχετικά με τις εκθέσεις και το πώς θα διεξάγονται στο προσεχές μέλλον καθώς ακυρώνονται η μία μετά την άλλη. Όπως μαθαίνουμε η Κυβέρνηση αναζητά λύσεις βασιζόμενη στη ΔΕΘ και οι προτάσεις αφορούν διαδρόμους με πλάτος 4 μέτρα και ένα άτομο για κάθε 9τ.μ.. Αναμένουμε επίσημες ανακοινώσεις γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όλες αυτές οι εκθέσεις πρέπει να έχουν ουσία και να είναι βιώσιμες.

 

———————————————————————————————-

 

Κάθε Σαββατοκύριακο ο Πάρις Ποντίκας μας ενημερώνει από το Πρώτο Πρόγραμμα (το μοναδικό πανελλαδικό ραδιόφωνο) με το δικό του ξεχωριστό τρόπο για το αυτοκίνητο και όχι μόνο. Τον τελευταίο καιρό έχουμε διαπιστώσει πως «παντρεύει» την ενημέρωση και με ξεχωριστές μουσικές ενώ το σημαντικό είναι πως δίνει το λόγο σε όλους χωρίς να κάνει διακρίσεις…

Ο Πάρις Ποντίκας

 

———————————————————————————————-

 

Φωτογραφία του Παναγιώτη Τριτάρη είδαμε στο site του αγγλικού TOP GEAR που αφορούσε διαγωνισμό φωτογραφίας. Η συγκεκριμένη τραβήχτηκε στο Μαρόκο κατά τη διάρκεια της πανευρωπαϊκής παρουσίασης του Ford Ranger Raptor. Μόνο τυχαία δεν ήταν η διάκριση, καθώς ο Παναγιώτης έχει την ικανότητα να συνδυάζει και να αποτυπώνει εξωτικές περιοχές με ξεχωριστά οχήματα.

 

Η φωτογραφία του Παναγιώτη Τριτάρη

 

———————————————————————————————-

 

Με την σταδιακή επιστροφή στην καθημερινότητα αρκετές αντιπροσωπείες ξεκίνησαν με προσφορές θέλοντας να προσεγγίσουν το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού. Η  Nissan – Χαλκιάς προσφέρει εκπτώσεις για τα μοντέλα της γκάμας που ξεκινούν από τα 600 και φτάνουν τα 1.500 ευρώ.

Με την επιστροφή στην "καθημερινότητα" ξεκίνησαν και οι προσφορές!

 

———————————————————————————————-

Τον πρόεδρο του Σ.Ο.Α.Α. Μάριο Ηλιόπουλο και τις καλύτερες στιγμές από συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει θα μεταδώσει η εκπομπή «Πάνω από τα Όρια» του Στράτου Φωτεινέλη αυτή την εβδομάδα. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και την Κυριακή σε επανάληψη στις 10:00.

Μάριος Ηλιόπουλος (δεξιά) και Στράτος Φωτεινέλης

———————————————————————————————-

 

Σκέψεις για επανέναρξη των αγώνων αυτοκινήτου από τον ερχόμενο Ιούλιο κάνουν στην ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού. Σύντομα θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

 

———————————————————————————————-

 

Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι πίστες Σερρών και Μεγάρων καθώς τηρείται το ιατρικό πρωτόκολλο που εφαρμόζεται και είναι επικυρωμένο από την ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πολλοί οδηγοί και αναβάτες πήγαν για προπόνηση το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε…

Τα τρέιλερ με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα άρχισαν να βγαίνουν και πάλι στους δρόμους (και στις πίστες)

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

Έχουν ακυρωθεί όλες οι εκδηλώσεις λόγω του COVID-19

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 11
4. www.protothema.gr 16
5. www.tanea.gr 26
6. www.newsit.gr 27
7. www.iefimerida.gr 29
8. www.tovima.gr 31
9. www.newsbeast.gr 38
10. www.gazzetta.gr 40
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 92
2. www.autotriti.gr 183
3. www.autogreeknews.gr 200
4. www.traction.gr 201
5. www.gocar.gr 295
6. www.autoagora.gr 457
7. www.drive.gr 523
8. www.caranddriver.gr 744
9. www.4troxoi.gr 780
10. www.autoblog.gr 883
*TOP10 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 44
2. www.ix.gr 4.600
3. www.carwall.gr 9.647
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 11/5/2020 (17:00)

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 79.400
2. Trcoff: 20.700
3. Drive magazine: 18.300
4. Carotogr: 9.810
5. Tractiongr: 6.490
6. 4Τροχοί: 2.490
7. CarGuysGr: 2.330
8. Gocar: 2.320
9. Newsauto: 2.090
10. Ariadni Gerasimidou: 1.940
11. Εκπομπή Οδηγώντας: 1.460
12. Επί Τροχών TV: 1.180
13. Auto Τρίτη: 1.070
14. Πάνος Σειτανίδης: 877
15. Γιώργος Σαργιαννίδης: 635
16. Auto Greek News: 343
*μέτρηση στις 11/5/2020 (17:00)

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ ΕΚΠΟΜΠΩΝ

Traction και Autohub δεν μεταδόθηκαν λόγω κορονοϊού…

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης