Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα! Μία νέα εβδομάδα ξεκίνησε, μία εβδομάδα τόσο διαφορετική που ούτε καν θα μπορούσαμε να τη φανταστούμε πριν από λίγες ημέρες. Η εξάπλωση του Covid-19 είναι ραγδαία και αυτό είναι το θέμα που απασχολεί όλον τον πλανήτη τις τελευταίες ημέρες.    

Η ρουτίνα όλων έχει αλλάξει πολύ ξαφνικά, ωστόσο θα πρέπει να αντιληφθούμε και τη σοβαρότητα του προβλήματος. Είναι ξεκάθαρο πως η πανδημία αντιμετωπίζεται αρκεί να ακολουθούμε όλα όσα μας λένε οι ειδικοί και οι επιστήμονες. Κάτι που πρέπει όλοι μας να πράξουμε. Δεν θα σας κουράσω με πράγματα αντιμετώπισης του ιού που ήδη γνωρίζετε αλλά θα σας προτρέψω να καθίσετε σπίτι σας και παρέα με έναν πολύ περιορισμένο αριθμό ατόμων της οικογενείας σας. Μια βόλτα στη φύση, μία… τηλεφωνική επικοινωνία, λίγη τηλεόραση, λίγη δουλειά από το σπίτι, θα σπάσει τη μονοτονία και σύντομα (ευχόμαστε όλοι) θα αρχίσει να επανέρχεται και πάλι η σταθερότητα… 

Το ζητούμενο είναι να μην γίνουμε Ιταλία και ταλαιπωρηθούμε (αλλά και θρηνήσουμε τόσα πολλά θύματα) όπως η γειτονική μας χώρα καθώς είναι γνωστό ότι, ως λαός, έχουμε πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Σίγουρα αυτό που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, αλλά παγκόσμιο. Πρέπει να έχουμε υπομονή, ηρεμία, αισιοδοξία και όλα τα πάνε καλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι μακρύς αλλά θα τον ξεπεράσουμε...  (στη φωτό το Chrysler New Yorker μήκους 6 μέτρων με τον ιδιοκτήτη Δαυίδ Μέριανο - photo: Κοσμάς Μανόυκιαν)

Χρόνος και για άλλα (πιο ανθρώπινα) πράγματα

Από την άλλη θα έλεγα πως είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποκτήσουμε και λίγο χρόνο για το εαυτό Ευκαιρία να σκεφτούμε καλύτερα ακόμα και το αύριο για τη δουλειά μας και πως μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι!μας, για την οικογένειά μας ακόμα και για την επικοινωνία με συγγενείς και φίλους. Χρόνο για να σκεφτούμε καλύτερα το αύριο και πώς θα μπορέσουμε να πάμε προσωπικά και επαγγελματικά καλύτερα όταν ξεπεράσουμε όλο αυτό το πρόβλημα.

Χρόνο που θα αφιερώσουμε στα παιδιά, στους γονείς και στο… έτερον ήμισυ. Χρόνο που θα έχουμε για να πάρουμε τηλέφωνο έναν φίλο ή ακόμα και έναν ξεχασμένο συγγενή. Όλο αυτό που ζούμε θα μας χαρίσει και ωραία πράγματα που ίσως να μην έχουμε σκεφτεί ποτέ εξαιτίας της καθημερινής ρουτίνας. Μην ξεχνάμε πως απ’ αυτό που ζούμε και βιώνουμε όλοι μας θα αναθεωρήσουμε πολλά για τη ζωή και το νόημά της…

Σε κάθε περίπτωση μην ξεχνάτε πως η ζωή συνεχίζεται, η ζωή είναι ωραία και τα προβλήματα αλλά και τα λάθη που εμφανίζονται πρέπει να μας κάνουν πιο δυνατούς και μάχιμους για την επόμενη μέρα…

Άλλαξε η καθημερινότητά μας

Στα του αυτοκινήτου τώρα, θα διαπιστώσετε σήμερα πως σχεδόν τα πάντα κινούνται γύρω από το θέμα του κορωνοϊού και είναι λογικό. Βρισκόμαστε στην έξαρση και αυτό αλλάζει τον τρόπο της καθημερινότητας και της εργασίας μας.

Εύχομαι καλό διάβασμα και μην ξεχνάμε τους περιορισμούς όσον αφορά τις εξόδους μας από το σπίτι. Σαν λαός είμαστε δυνατός και έχουμε περάσει πολλά προβλήματα. Το σίγουρο είναι πως όταν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα πάντα βοηθώντας πάντα και τον πλησίον μας…

Μπορεί να ζούμε μία δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να πάψουμε να ονειρευόμαστε (στη φωτό η – αγαπημένη - i8 για την οποία η BMW ανακοίνωσε ότι σταματά την παραγωγή της)

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

Κανείς δεν θα βγει αλώβητος από αυτόν τον πόλεμο. Το κοινωνικό κόστος θα το επωμιστούμε όλοι…*
*από κεντρικό δημοσίευμα στο zougla.gr (διαβάστε το άρθρο ΕΔΩ)

———————————————————————————————-

Εκτός από τον κορωνοϊό υπάρχει και το θέμα του Έβρου και της φύλαξης των συνόρων από τους λαθρομετανάστες που έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα για όλους εμάς τους απλούς πολίτες. Και αυτό έχει γίνει γιατί στρατός και αστυνομία παραμένουν ξάγρυπνοι φυλάσσοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα σύνορα…

Αυτές τις δύσκολες ημέρες δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους Συμπατριώτες μας στα σύνορα...

———————————————————————————————-

Μείωση στην διέλευση των πελατών στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων υπήρξε την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο το ποσοστό των παραγγελιών ήταν αρκετά καλό (μειωμένο κατά 15-20%). Ωστόσο από… σήμερα η διέλευση των ενδιαφερομένων έπεσε σημαντικά γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

———————————————————————————————-

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συντακτών Αυτοκινήτου (ΕΣΑ) σχετικά με τα όσα συμβαίνουν με τον Covid-19.  Σύμφωνα με αυτή, όλα τα μέλη της ΕΣΑ, έχουν την αμέριστη συμπαράσταση από όλο το ΔΣ που βρίσκεται δίπλα τους σε αυτήν τη δύσκολη χρονική στιγμή. Επιπλέον κάλεσε τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων να εγγυηθεί την παράδοση – παραλαβή των αυτοκινήτων, όπως και απ’ όλα τα μέλη του να τηρούν τους κανόνες ατομικής υγιεινής εντός και εκτός των δημοσιογραφικών αυτοκινήτων λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.

———————————————————————————————-

Εξαιτίας της εξάπλωσης του Covid-19 αρκετές εταιρίες ακύρωσαν τις δοκιμές αυτοκίνητων. Σκοπός, όπως άλλωστε μας είπαν πολλά στελέχη είναι η προστασία της υγείας των εργαζομένων αλλά και των Συντακτών που χρησιμοποιούν τα εν λόγω οχήματα.  

———————————————————————————————-

Η εισαγωγική εταιρεία Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., με υπευθυνότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης  προς τους πελάτες, τους συνεργάτες και το προσωπικό της, λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους από τον Covid-19 και το δείχνει με πράξεις. Ήδη έχει προχωρήσει σε απολυμάνσεις των αυτοκινήτων της…

Η Nissan προχώρησε σε απολύμανση των οχημάτων επίδειξης στις αντιπροσωπείες...

———————————————————————————————-

Απίστευτο αλλά άκρως ελληνικό και της… πιάτσας. Εκδότης μάζεψε το προσωπικό του και τους ξεκαθάρισε πως αν δεν τρέξουν και προσπαθήσουν περισσότερο αυτές τις ημέρες δεν θα υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν τον Μάρτιο. Προφανώς ξέχασε πως μιλάει σε δημοσιογράφους και όχι σε παραγωγούς διαφήμισης.

———————————————————————————————-

Έξι είναι πλέον τα σημεία πώλησης των αυτοκινήτων Mazda στην Ελλάδα όπως ανακοίνωσε η εισαγωγική εταιρεία. Συγκεκριμένα:

1. Mazda AutoOne – Λ. Βουλιαγμένης 88, Γλυφάδα (213 0140400)
2. Αφοι Καλογρίτσα – Λ. Αθηνών 187, Χαϊδάρι (210 3455111)
3. Τηλέμαχος Α.Ε. – 5ο χλμ. Ηρακλείου – Μοιρών, Κρήτη (2810 542972)
4. Δημήτρης Τζεδάκης ΑΕΕ – 5ο χλμ. Ρεθύμνου – Ηρακλείου, Κρήτη (28310 73001)
5. AutoLinea SA – 11ο χλμ Ιωαννίνων – Αθηνών (26510 94441)
6. Γιαννίρης Π. & ΣΙΑ Ο.Ε. Μοναστηρίου 271, Θεσσαλονίκη (2310 546400)

Έξι αντιπροσωπείες Mazda υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα...

———————————————————————————————-

Την παύση λειτουργίας των πλυντηρίων αυτοκινήτων αλλά και τους χώρους στα πρατήρια που λειτουργούν για τον καθαρισμό οχημάτων και για όσο διάστημα ισχύουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό συνιστά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.

———————————————————————————————-

Από την Τρίτη 17 Μαρτίου έως τις 10 Απριλίου παύει να ισχύει ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

 

———————————————————————————————-

 

Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υπάρχει με την τροφοδοσία υγρών καυσίμων στα πρατήρια σύμφωνα με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.

Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υπάρχει με την επάρκεια καυσίμων...

———————————————————————————————-

Αγώνα δρόμου κάνουν στο περιοδικό 4 Τροχοί για να προλάβουν να κλείσουν το τεύχος τις επόμενες ημέρες προκειμένου να είναι έτοιμο για τυπογραφείο πολύ πριν την ώρα του. Πρόληψη για να μη μείνουν προ εκπλήξεως την τελευταία στιγμή…

———————————————————————————————-

Οι περισσότερες εισαγωγικές εταιρείες λειτουργούν πλέον με προσωπικό ασφαλείας και το μεγαλύτερο ποσοστό εργαζομένων δουλεύει από το σπίτι του. Ορισμένες από αυτές ήδη έχουν ανακοινώσει στο προσωπικό τους πως θα κλείσουν την επόμενη εβδομάδα με σκοπό να περιοριστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η πανδημία.

———————————————————————————————-

Στη Λάρισα παραδόθηκε το πρώτο υβριδικό Fiat 500 και συγκεκριμένα στην αντιπροσωπεία της μάρκας Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε. Ο τυχερός ιδιοκτήτης το παρέλαβε σε ένα εντυπωσιακό χρώμα Powder Pink της πολυτελούς έκδοσης Star.

Το πρώτο υβριδικό Fiat 500 παραδόθηκε από την εταιρεία Σφακιανάκης στη Λάρισα

———————————————————————————————-

Σε κατακόρυφη πτώση βρίσκονται οι τιμές του πετρελαίου (σχεδόν στα 30 δολάρια το βαρέλι) παγκοσμίως καθώς η ζήτηση έχει πέσει σημαντικά. Αυτός είναι και ο λόγος που παρατηρείται μείωση στις τιμές των καυσίμων στα πρατήρια.

———————————————————————————————-

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε, παραμένει στον ραδιοφωνικό αέρα της ΕΡΑ Σπορ (καθημερινά στις 11:30π.μ.) και του Πρώτου Προγράμματος (Σαββατοκύριακο 13:00-14:00) ο Πάρις Ποντίκας που ακολουθεί την εξ’ αποστάσεως ενημέρωση των ακροατών.

Ο Πάρις Ποντίκας συνεχίζει να μας κρατά συντροφιά και να μας ενημερώνει από τις κρατικές πανελλαδικές ραδιοφωνικές συχνότητες

———————————————————————————————-

Με επίσημη ανακοίνωσή της η Ford Motor Hellas έκανε γνωστό πως υιοθετεί το πρωτόκολλο προστασίας και ασφαλείας «No Touch Contacting Business». Με λίγα λόγια καθιερώνεται η διαδικασία απολύμανσης κάθε οχήματος πριν την πραγματοποίηση test drive, πριν την παράδοση κάθε νέου αυτοκινήτου στους πελάτες Ford, αλλά και για τα οχήματα που επισκέπτονται το δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών.

Η Ford Motor Hellas δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στην καθαριότητα και την απολύμανση των οχημάτων της (φωτό αρχείου με το Ranger 3.2 και τον Στέφανο Αττάρτ)

———————————————————————————————-

Με πρωτοβουλία της ελληνικής εισαγωγικής εταιρείας (και όχι αρχικά της μαμάς εταιρίας) των αυτοκινήτων SEAT έγινε γνωστό πως ακυρώνεται το ταξίδι για την δημοσιογραφική παρουσίαση της νέας γενιάς Leon που ήταν προγραμματισμένη για τις 31 Μαρτίου στην Ισπανία.

———————————————————————————————-

Στην πρώτη διοργάνωση της Boussias Communications για την αυτοκίνηση, αναδείχθηκαν οι καινοτόμες πρακτικές, τεχνολογίες και εφαρμογές επιχειρήσεων του κλάδου (leasing, rental, fleet management, innovation & convenience, car). Στην κατηγορία “Best Value Car”, τη διάκριση κέρδισε το Citroën C3 Corporate.

Ο αρχισυντάκτης του gocar.gr  Γιάννης Λημναίος παραδίδει το βραβείο στον Fleet Sales Manager της Citroën Σταμάτη Μπογέα

 

———————————————————————————————-

Σε ακύρωση της πανευρωπαϊκής παρουσίασης της νέας γενιάς Skoda Octavia, που είχε προγραμματιστεί για την Κρήτη προχώρησε η «μαμά» εταιρεία. Αιτία η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊου.

———————————————————————————————-

Με επιστολή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος ΙΚΤΕΟ ζητά από την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεών τους προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών.

———————————————————————————————-

Ο Άκης Τεμπερίδης, η Βούλας Νέτου και μικρή τους κόρη συνεχίζουν την περιπέτειά τους σε διάφορες χώρες του κόσμου, κάτι που άλλωστε κάνουν τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με ανάρτηση τους στο διαδίκτυο, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Τουρκία και αναζητούν τρόπους να συνεχίσουν το ταξίδι τους στη Γεωργία, κάτι που είναι αδύνατο καθώς η χώρα (Γεωργία) έκλεισε τα σύνορά της.

———————————————————————————————-

Την Κυριακή 15 Μαρτίου μεταδόθηκε το τηλεοπτικό Traction (επανάληψη) από το STAR Channel. Όσοι δεν προλάβατε να το παρακολουθήσετε μπορείτε να το δείτε παρακάτω:

 

———————————————————————————————-

Κανονικά θα μεταδοθεί το «Πάνω από τα Όρια» του Στράτου Φωτεινέλη ο οποίος έχει καλεσμένο τον Μανώλη Χαλιβελάκη, στην εκπομπή αυτής της εβδομάδας. Μαζί θα συζητήσουν για τη νέα εποχή της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00π.μ.

Μανώλης Χαλιβελάκης (δεξιά) και Στράτος Φωτεινέλης

———————————————————————————————-

Προσωρινή αναβολή λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊου είχαμε σε Formula 1, MotoGP, ERC και ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου…

———————————————————————————————-

Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι τα γραφεία της θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας και όσες εργασίες είναι απαραίτητες θα γίνονται εξ αποστάσεως.

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

17-18 Μαρτίου
Skoda Octavia στην Κρήτη (πανευρωπαϊκή παρουσίαση) – ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ

23-24 Μαρτίου
Toyota Supra στην Ισπανία – ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ

23-24 Μαρτίου
Audi A3 στην Ισπανία – ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ

30-31 Μαρτίου
SEAT Leon στην Ισπανία – ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ

2 Απριλίου
Michelin στην Αθήνα

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 8
4. www.protothema.gr 16
5. www.iefimerida.gr 19
6. www.gazzetta.gr 21
7. www.tanea.gr 23
8. www.newsit.gr 27
9. www.sport24.gr 30
10. www.tovima.gr 33
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 107
2. www.autotriti.gr 191
3. www.autogreeknews.gr 213
4. www.traction.gr 214
5. www.gocar.gr 256
6. www.autoagora.gr 426
7. www.drive.gr 448
8. www.4troxoi.gr 527
9. www.caranddriver.gr 587
10. www.autoblog.gr 660
*TOP10 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 37
2. www.ix.gr 4.098
3. www.carwall.gr 8.412
 

* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 16/3/2020 (18:00)

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 75.100
2. Trcoff: 18.900
3. Drive magazine: 17.600
4. Carotogr: 9.740
5. Tractiongr: 5.960
6. 4Τροχοί: 2.420
7. CarGuysGr: 2.210
8. Gocar: 2.160
9. Newsauto: 2.010
10. Ariadni Gerasimidou: 1.850
11. Εκπομπή Οδηγώντας: 1.230
12. Επί Τροχών TV: 1.150
13. Auto Τρίτη: 1.020
14. Πάνος Σειτανίδης: 867
15. Γιώργος Σαργιαννίδης: 522
16. Auto Greek News: 334
 

*μέτρηση στις 16/3/2020 (18:00)

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ ΕΚΠΟΜΠΩΝ*

1. Traction (STAR)
    6,0% (239.000)

2. AutoHub (Mega)
    2,1% (47.000)

*ποσοστό επί της τηλεθέασης

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης