Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα να έχουμε. Με ωραίο καιρό ξεκίνησε ο Φλεβάρης αλλά με… άσχημο θα συνεχίσει καθώς το σκηνικό αλλάζει τις επόμενες ημέρες.   

Με λίγα λόγια χρειάζεται υπομονή και προσοχή και να έχουμε τα μάτια μας 14 γιατί εκεί έξω ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, αρκεί να κάνει τη δουλειά του.

Όταν βρέχει χρειάζεται επιπλέον προσοχή στο δρόμο (στη φωτό GT-R και Porsche GT3)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το δεξί

Η χρονιά ξεκίνησε με το δεξί και σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία είχαμε μία μικρή άνοδο στις πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων. Η λιανική ανέβηκε και αυτό δείχνει πολύ καλό σημάδι…

Παρακάτω θα δείτε τη λίστα με τις ταξινομήσεις και τη θέση που βρέθηκε η κάθε μία. Οι μάρκες, Toyota, Peugeot και VW έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο ενώ έχει ενδιαφέρον η τριπλέτα των premium, όπου η Audi ξεκίνησε με το δεξί αφήνοντας πίσω της τόσο την BMW όσο και την Mercedes.

To 2020 ξεκίνησε πολύ δυνατά για την Audi... (στη φωτό το πίσω μέρος του Q8)

Άλλαξαν τα δεδομένα

Στα της ενημέρωσης τώρα, έχει πολύ ενδιαφέρον το… κράξιμο ορισμένων οπισθοδρομικών που δεν ήθελαν Κάποτε… έκραζαν και τώρα το γυρίζουν. Ότι συμφέρει..να ακολουθήσουν την τάση της ενημέρωσης και του τρόπου που γίνεται μέσω διαδικτύου.

Τώρα που βλέπουν τα δύσκολα και τους κόβουν το budget, το γύρισαν… καλαματιανό και το παίζουν digital και δυνατοί απέναντι σε έναν ανταγωνισμό που έχει επενδύσει και έχει δημιουργήσει τη δική του τάση.

Προφανώς όσο δεν φτάνει η κουτοπόνηρη αλεπού που τα ξέρει όλα (ιδίως αν είναι κοντή) τα κάνει κρεμαστάρια! Το σίγουρο είναι πως όταν θα αρχίσει να μπάζει νερά το καράβι θα πηδήξει πρώτη αφήνοντας στο δρόμο σοβαρούς ανθρώπους…

Ευχόμαστε περαστικά στον Άκη Τεμπερίδη που μπήκε στο νοσοκομείο της Χίου για ένα χειρουργείο ρουτίνας. Να θυμίσουμε πως ο Άκης συνεχίζει να γυρίζει τον κόσμο με την οικογένειά του. Μπορείτε να τον ακολουθείτε μέσω του «The World Off Road».

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

Το ψέμα έχει ταχύτητα, αλλά η αλήθεια έχει αντοχή.

———————————————————————————————-

Με αύξηση ξεκίνησε το 2020 για την αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα τον Ιανουάριο ταξινομήθηκαν 9.672 αυτοκίνητα όταν τον αντίστοιχο περυσινό μήνα οι πωλήσεις ήταν 9.210. Δείτε παρακάτω τις ταξινομήσεις ανά εταιρεία.

Πωλήσεις Αυτοκινήτου*
Toyota 1.488
Peugeot 1.059
VW 923
Hyundai 776
Suzuki 589
Nissan 586
Opel 483
Citroen 442
KIA 382
Audi 361
BMW 317
Renault 290
Mercedes 288
Skoda 265
Ford  249
Fiat 213
SEAT 211
Volvo 191
Dacia 132
MINI 94
Jeep 91
Honda 62
Mitsubishi 60
Land Rover 29
Mazda 18
Lexus 18
Alfa Romeo 17
Jaguar 14
Smart 7
Porsche 6
Subaru 6
Abarth 3
Chevrolet 2
*Ιανουάριος 2020 (ανεπίσημα στοιχεία)

———————————————————————————————-

Σαν βόμβα έσκασε την περασμένη εβδομάδα η είδηση αποχώρησης του γενικού διευθυντή της Mercedes στον τομέα των επιβατικών Νικόλα Πρέζα. Με πολύ βαρύ βιογραφικό και πετυχημένη πορεία, αποχωρεί από την εισαγωγική εταιρεία στα μέσα Φεβρουαρίου και ετοιμάζεται για άλλες προκλήσεις.

O Νικόλας Πρέζας

———————————————————————————————-

Μεγάλη αναβάθμιση για τον «δικό μας» Νίκου Ταγκούλη ο οποίος μετακόμισε από το Σάλτσμπουργκ στο Μόναχο. Με λίγα λόγια, ανέβηκε ακόμα πιο ψηλά στην ιεραρχία του BMW Group, κάτι πολύ σημαντικό για έναν Έλληνα που έχει προσφέρει πολλά στην αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και στην δική μας αγορά.

Ο Νίκος Ταγκούλης

———————————————————————————————-

Το είχαμε γράψει πριν από ένα περίπου μήνα (για να το διαβάσετε πατήστε ΕΔΩ), πως η Skoda ετοιμάζει δημοσιογραφική εκδήλωση στην Κρήτη. Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες, οι άνθρωποι της τσέχικης φίρμας πήραν τελικά την απόφαση να πραγματοποιήσουν την πανευρωπαϊκή παρουσίαση της νέας Octavia στην Κρήτη τον Μάρτιο. Μία μεγάλη επιτυχία της ελληνικής εισαγωγικής εταιρείας που στηρίζει με το δικό της τρόπο τόσο σημαντικές εκδηλώσεις εντός συνόρων.

Η πανευρωπαικη παρουσίαση της Skoda Octavia θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη

 

———————————————————————————————-

Σε αναζήτηση συνεργάτη βρίσκεται το τμήμα Marketing της εισαγωγικής εταιρεία του BMW Group. Από το γραφείο της επικεφαλής Marketing Μαρίζα Πετράκου περνά τις τελευταίες ημέρες πολύς κόσμος…

Η Μαρίζα Πετράκου αναζητά νέο συνεργάτη στο τμήμα Marketing

———————————————————————————————-

Πολύ δυναμική παρουσίαση για την Mazda στην Ελλάδα που αυτές τις ημέρες φιλοξενεί δημοσιογράφους από την Ευρώπη προκειμένου να οδηγήσουν το νέο Mazda 2. Από ελληνικής πλευράς και ενδιαφέροντος παρευρέθησαν σχεδόν 50 δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι Μέσων ενώ δυναμικό παρών έδωσαν και τα στελέχη του Ομίλου Συγγελίδη.

H Mazda θέλει να κάνει ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα τη νέα δεκαετία...

———————————————————————————————-

Πρώτο δημοσιογραφικό ταξίδι για τη νέα διευθύντρια επικοινωνίας του ομίλου Σαρακάκη, Μαρία Ξυτάκη. Βρέθηκε στην πανευρωπαϊκή παρουσίαση του ηλεκτρικού Honda–e.  

Η Μαρία Ξυτάκη με το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Honda

———————————————————————————————-

Μία πολύ δυνατή εσωτερική μετακίνηση ενδέχεται να δούμε σύντομα αν δεν υπάρχει νέα συμφωνία, σε πολυεθνική εταιρεία. Οι συζητήσεις γίνονται, οι φήμες υπάρχουν, άρα μένει να μάθουμε αν θα γίνει πράξη ή θα υπάρξει νέα προσθήκη…

———————————————————————————————-

Συνεργασία με το mononews.gr ξεκίνησε ο Τάκης Πουρναράκης ο οποίος θα επιμελείται τη στήλη του αυτοκινήτου.  

Ο Τάκης Πουρναράκης

———————————————————————————————-

Μεγάλα είναι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει περιοδικό στο χώρο του αυτοκινήτου το οποίο δείχνει πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει με τα σημερινά δεδομένα και να κρατηθεί στην αγορά. Αν δεν βρεθεί σύντομα χρηματοδότης θεωρείται δεδομένο πως θα αναστείλει την κυκλοφορία του.

———————————————————————————————-

Στο πανελλαδικό ραδιόφωνο και συγκεκριμένα στο Πρώτο Πρόγραμμα ήταν την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής της Trident Cars (Lamborghini, Lotus, Maserati) Γιώργος Λυμπεράκης. Μαζί με τον Πάρι Ποντίκα συνομίλησαν για το Brexit (ο Γιώργος Λυμπεράκης έχει γεννηθεί στην Αγγλία) με τον γνωστό επιχειρηματία να έρχεται σε αντιπαράθεση με το Βαγγέλη Γκούμα από το STAR. Στη συζήτηση συμμετείχε και ο Γιώργος Καραγιάννης από την Deal News και το topspeed.gr

 ———————————————————————————————-

Η αναρτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Ανδρή που φαίνετα πως μας προετοιμάζει για νέες αποκαλύψεις και μάλιστα συντομα…

 

———————————————————————————————-

Άλλα δείχνει προς τα έξω και τους δημοσιογράφους μεγαλοστέλεχος της πιάτσας και άλλα εκ των έσω της εισαγωγικής εταιρείας αυτοκινήτων. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει γκρίνια, συζητήσεις και σκέψεις για το αύριο…

———————————————————————————————-

Η Αριάδνη Γερασιμίδου ξεκίνησε μία νέα σειρά από video με θέμα την οδική ασφάλεια.  Συνολικά θα ανέβουν στον διαδικτυακό αέρα 27 video και θα μπορείτε να τα βρείτε αναζητώντας το hashtag #SafetyFirstGR.

Η Αριάδνη Γερασιμίδου

———————————————————————————————-

Μετά από χρόνια η Subaru κατάφερε να πάρει το όνομα subaru.gr στο διαδίκτυο, το οποίο διεκδικούσε από κάποιον που το είχε «αγοράσει» όταν έγινε η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

———————————————————————————————-

Στον αέρα βρίσκεται η ανανεωμένη ιστοσελίδα της Autohellas Hertz.

———————————————————————————————-

Επτά θα γίνουν τα σημεία πώλησης των αυτοκινήτων Mazda στην Ελλάδα το 2020 και συγκεκριμένα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ιωάννινα και Λαμία.

Μόλις... σήμερα στη Θεσσαλονίκη τοποθετήθηκαν οι ταμπέλες της Mazda - Γιαννίρης

———————————————————————————————-

Διήμερη εκδήλωση με test drive του νέου Juke διοργανώνει η Nissan Χαλκιάς το διάστημα 15-16 Φεβρουαρίου (λεωφόρος Συγγρού 242).

———————————————————————————————-

Στην επίσημη ενημέρωση που δόθηκε με USB στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του νέου Mazda 2 και συγκεκριμένα στην ενότητα «Contacts» δεν υπήρχε πουθενά το όνομα της Ελλάδας…

———————————————————————————————-

Μέσα στον Μάρτιο ετοιμάζει δημοσιογραφική αποστολή για το ηλεκτρικό Opel Corsa η εισαγωγική εταιρεία.

Το ηλεκτρικό Opel Corsa θα έρθει στην Ελλάδα τον Μάιο

———————————————————————————————-

Στο εξωτερικό παρουσιάζεται σήμερα και αύριο η έκδοση mild hybrid τψν Fiat 500 και Panda. Την εκδήλωση καλύπτουν τρία Μέσα από την Ελλάδα.

———————————————————————————————-

Με έμφαση στα νέα Crossover κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα το νέο τεύχος του περιοδικού 4 Τροχοί.

 

———————————————————————————————-

Με εξώφυλλο το νέο Peugeot 2008 κυκλοφορεί στα περίπτερα το νέο τεύχος του περιοδικού CAR.

———————————————————————————————-

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του διαδικτυακού GOCAR Magazine Νο74.

———————————————————————————————-

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου μεταδόθηκε από το STAR Channel το τελευταίο επεισόδιο του Traction το οποίο παρουσιάζει ο Κώστας Στεφανής. Όσοι δεν το προλάβατε μπορείτε να το παρακολούθησε παρακάτω:

———————————————————————————————-

Το ερχόμενο χρονικό διάστημα θα μετακομίσει το κατάστημα του Ομίλου Σφακιανάκη στην Θεσσαλονίκη (στο αεροδρόμιο) σε έναν καινούργιο χώρο. Να θυμίσουμε πως αφορά τις αντιπροσωπείες Alfa Romeo, Fiat και Jeep, ωστόσο υπάρχει η απορία για το αν θα δούμε και νέα μάρκα, καθώς το συγκεκριμένο κατάστημα είναι πολύ μεγάλο!

———————————————————————————————-

Στις αρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν στις 29 Ιανουαρίου 2020, κατά την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος, επανεξελέγη το υφιστάμενο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο συγκροτήθηκε σε Σώμα. Η θητεία του έχει ισχύ το διάστημα από 01/02/2020 έως 31/01/2021.

Πρόεδρος: Γιάννης Αληγιζάκης της ΕΛΙΝΟΙΛ ΑΕ
Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Κονταξής της LPC AE
Γραμματέας: Χρήστος Τζιόλας της ΕΚΟ ΑΒΕΕ
Μέλη οι Εταιρίες: ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ ΑΕ, AVINOIL AE & REVOIL AE

———————————————————————————————-

Ο Γιάννης Περιστεράς θα συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό Yamaha R3 Cup που θα διεξάγεται μαζί με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSBK

Ο Γιάννης Περιστεράς

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

20 Φεβρουαρίου
Renault (ηλεκτρικά) στο Παρίσι

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*

1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 9
4. www.gazzetta.gr 17
5. www.protothema.gr 20
6. www.iefimerida.gr 24
7. www.sport24.gr 25
8. www.newsit.gr 29
9. www.tanea.gr 31
10. www.sdna.gr 39
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 85
2. www.autogreeknews.gr 141
3. www.traction.gr 163
4. www.gocar.gr 204
5. www.autotriti.gr 276
6. www.autoagora.gr 374
7. www.drive.gr 375
8. www.4troxoi.gr 471
9. www.caranddriver.gr 604
10. www.autoblog.gr 670
*TOP10 στην Ελλάδα
 

Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 32
2. www.ix.gr 3.032
3. www.carwall.gr 6.294
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 3/2/2020 (19:00μ.μ.)

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

  1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 67.400
  2. Trcoff: 17.100
  3. Drive: 16.600
  4. Carotogr: 9.660
  5. Tractiongr: 5.650
  6. 4 Τροχοί: 2.360
  7. CarGuysGr: 2150
  8. Newsauto: 1.970
  9. Gocar: 1.950
  10. Ariadni Gerasimidou 1.800
  11. Auto Τρίτη: 997
  12. Πάνος Σειτανίδης: 868
  13. Γιώργος Σαργιαννίδης: 512
  14. Auto Greek News: 322

*μέτρηση στις 3/2/2020 (16:00μ.μ)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης