Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα. Όπως έχετε καταλάβει έχουμε μπει και πάλι στη ρουτίνα της καθημερινότητας και με τις σωστές συνθήκες! Κρύο, χιόνι και βροχή αλλά με προβλήματα στους δρόμους και πολλές ιώσεις.

Το έχουμε παρατηρήσει άλλωστε πως υπάρχει τις τελευταίες ημέρες μεγάλη έξαρση ιώσεων, οπότε μην ξεχνάτε την πρόληψη και την προσοχή που χρειάζεται…

Όπου και να κοιτάξεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο, ακόμα και στο συνεργείο, δεν χορταίνεις να το θαυμάζεις (φωτό: Ντίνος Κασσουδάκης)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είμαστε επικίνδυνοι

Αυτήν την εβδομάδα θα ήθελα να σχολιάσουμε μία έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά τους Οι μισοί Έλληνες οδηγούν επικίνδυνα. TRAGIC! Έλληνες οδηγούς. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, αναφέρει πως το 50% οδηγεί επικίνδυνα αλλά όπως φαίνεται κανείς δεν κάνει κάτι και δεν ιδρώνει το αυτί του. Το σίγουρο είναι πως οι περισσότεροι είναι καλοί μόνο λόγια και το διαπιστώνουμε καθημερινά στους δρόμους.

Όποιος προλάβει και όποιος γκαζώσει περισσότερο είναι ο καλύτερος. Ακόμα καλύτερος νομίζει πως είναι  αυτός που θεωρεί τους υπόλοιπους βλάκες οδηγώντας ο ίδιος στη ΛΕΑ. Την ίδια ώρα όμως δεν αντιλαμβάνεται πως με αυτή του την κίνηση μπορεί να χαθούν ζωές ή να γίνει μία μεγάλη καταστροφή…

Ο άλλος πάει ανάποδα και το θεωρεί φυσιολογικό. Στη φωτό τα αυτοκίνητα που βρίσκονται αριστερά είναι όλα ανάποδα στο... δρόμο!

Οι ηλίθιοι οδηγούν στη ΛΕΑ…

Κοινώς ο οδηγός που κινείται στη ΛΕΑ χωρίς ΛΟΓΟ προσπαθώντας να το παίξει ξύπνιος είναι πέρα για πέρα ΗΛΙΘΙΟΣ. Για παραδειγματισμό η Τροχαία θα πρέπει να ρίχνει βαριά πρόστιμα και να παίρνει τα διπλώματα για τουλάχιστον 6 μήνες. Μυαλό δεν βάζουμε, άρα με βαριά πρόστιμα ίσως κάτι να γίνει…

Στα της αγοράς τώρα, φαίνεται πως το 2020 ξεκίνησε αρκετά καλά. Να είστε σίγουροι πως θα δούμε πολλές… μάχες και πωλήσεις που μπορεί να μην το περιμένουμε.

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

Ψηφιακή τεχνολογία στα νέα αυτοκίνητα. Στο νέο Peugeot 2008 ο 3D πίνακας οργάνων απλά τα... σπάει!

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

Σιγα, σιγά, οδηγώ και.. γράφω μήνυμα!

———————————————————————————————-

Όπως έχουμε γράψει και πριν από αρκετό καιρό, η Μάρθα Γεωργιλά επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από δέκα χρόνια απουσίας στο εξωτερικό. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα έχει αναλάβει τη θέση Marketing Manager για τις εταιρείες Eltrak SA (Caterpilar, Palfinger) και Elastrak SA (Bridgestone, Firestone & Dayton). Να θυμίσουμε πως η Μάρθα Γεωργιλά διαθέτει μεγάλη εμπειρία από τον κλάδο αυτοκινήτου καθώς έχει περάσει από σημαντικές θέσεις ελληνικών εισαγωγικών εταιρειών όπως, Skoda, Mercedes, Volvo, Renault ενώ ήταν Marketing Manager στην εταιρεία Galadari Automotive Group (Mazda) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Μάρθα Γεωργιλά επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από δέκα χρόνια

———————————————————————————————-

Ξεκίνησε η δημοσιογραφική παρουσίαση της νέας γενιάς του Nissan Juke που πραγματοποιείται στην Λιβαδειά. Θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη και κάθε μέρα δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι Μέσων θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν το ιαπωνικό μοντέλο που ετοιμάζεται να κάνει… θραύση στην ελληνική – και όχι μόνο – αγορά. Στις παρουσιάσεις, το παρών από την πλευρά της Nissan δίνουν όλα τα στελέχη της Νικ. Ι. Θεοχαράκης, Τάκης Θεοχαράκης (Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος), Μάριος Μπαρκής (Γενικός Διευθυντής), Θάνος Μπάφας (Διευθυντής Marketing), Γιάννης Μεθενίτης (δημόσιες σχέσεις) κ.ά.   

Εικόνες από την σημερινή εκδήλωση για το Nissan Juke

———————————————————————————————-

Σε ντοκιμαντέρ του National Geographic έκανε την εμφάνισή του το Silvia της εταιρείας Nissan – Κυριακούδης!

To εντυπωσιακό Nissan Silvia του Κυριακούδη σε ντοκιμαντέρ του National Geographic

———————————————————————————————-

Στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην πίστα που βρίσκεται στην πόλη Καρταγένα (νοτιοανατολική Ισλανία) βρέθηκε αυτές τις ημέρες ο Στέφανος Καμιτσάκης για να οδηγήσει ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό μοντέλο κατηγορίας GT3 της Mercedes. Οι χρόνοι που σημείωσε ήταν πολύ καλοί με αποτέλεσμα η ομάδα Schutz με την οποία έκανε δοκιμές να τον προσκαλέσει πολύ σύντομα και στη Βαρκελώνη. Σκοπός του Έλληνα οδηγού είναι να συμμετάσχει στο nations cup αγώνα εθνών με την ελληνική σημαία…

Ο Στέφανος Καμιτσάκης (στη φωτό με τον πατέρα του Γιώργο) οδήγησε το... τέρας της Mercedes

———————————————————————————————-

Σήμερα διεξάγεται στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens το πανελλήνιο συνέδριο αντιπροσώπων Suzuki. Το κλίμα είναι πολύ καλό και όπως φαίνεται θα γίνει ακόμα καλύτερο τη φετινή χρονιά που αναμένεται αύξηση των πωλήσεων!

Σημερινή εικόνα από το συνέδριο της Suzuki. Στο βήμα ο Πρόεδρος του Ομίλου Σταύρος Τάκη

———————————————————————————————-

Το 2020 θα είναι μία διαφορετική χρονιά για τον κλάδο του αυτοκινήτου καθώς θα δούμε πολλά νέα μοντέλα αλλά και πολλές νέες τεχνολογίες. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι για τον Ιανουάριο οι παρουσιάσεις καινούργιων μοντέλων σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι 9.

———————————————————————————————-
Εκπομπή αυτοκινήτου στο Mega Channel ετοιμάζει ο Βαγγέλης Κιούσης όταν αυτό ξεκινήσει και πάλι την λειτουργία του. Το όνομα της εκπομπής θα είναι «Auto Hub».

———————————————————————————————-

Μετά από αρκετό καιρό η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Opel διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου για δημοσιογράφους. Θέμα συζήτησης η νέα εποχή της αυτοκίνησης αλλά και η είσοδος της μάρκας στην ηλεκτροκίνηση με τα νέα Corsa-e και Grandland PHEV.

———————————————————————————————-

Ο Χάρης Θεοφράστου βρήκε έναν πρωτοποριακό τρόπο για να ευχηθεί στους φίλους του καλή χρονιά και καλή… δεκαετία! Πήρε την απόφαση να κάνει ελεύθερη πτώση και να στείλει ένα τεράστιο χαμόγελο σε όλους.

Μαζί μου έλα, πάνω από τα σύννεφα... Ο Χάρης Θεοφράστου πετάει!

———————————————————————————————-

Με 32 δημοσιογράφους και εκπροσώπους Μέσων θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα η παρουσίαση των νέων Subaru Forester και XV e-Boxer. Η διάρκεια της εκδήλωσης είναι τέσσερις ημέρες (σε ισάριθμα γκρουπ).

———————————————————————————————-

Το χρονικό διάστημα 3-5 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι το διεθνές συνέδριο και έκθεση Electromobility 2020. Στόχο έχει να μας οδηγήσει στις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τα συστήματα τεχνολογίας της ηλεκτροκίνησης για τους 4 και 2 τροχούς, τις υποδομές και τη συνδεσιμότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

———————————————————————————————-

Σε «True Leader» αναδείχθηκε η Autohellas Hertz στην 9η διοργάνωση «True Leaders Awards» της ΙCAP για το έτος 2018. Η εταιρεία μίσθωσης και ενοικίασης αυτοκινήτων, αναδείχθηκε κορυφαία στον κλάδο της ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 500 πιο κερδοφόρες εταιρίες του 2018.

Το βραβείο στον Εμπορικό Διευθυντή Operating Leasing Ευάγγελο Φυτάλη (δεξιά)  παρέδωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

 

———————————————————————————————-

Στη Βαρκελώνη θα ταξιδέψει 20-21 Ιανουαρίου και στο πλαίσιο του COTY ο εκπρόσωπος της Ελλάδας, Στράτης Χατζηπαναγιώτου, προκειμένου να οδηγήσει υβριδικά μοντέλα αλλά και αγωνιστικά της γαλλικής φίρμας. Μαζί του θα είναι και ο διευθυντής marketing Μάνος Εμμανουήλ.

———————————————————————————————-

Μεγάλος… ψαράς αποδεικνύεται πως είναι ο διευθυντής του AutoMoto Βορείου Ελλάδος Βαγγέλης Παμπούκης ο οποίος όταν δεν δοκιμάζει αυτοκίνητα χαλαρώνει ψαρεύοντας στη θάλασσα, ακόμα και το χειμώνα.

Δεξιά ο Βαγγέλης Παμπούκης και αριστερά ο νονός του Δημήτρης Κάλτσιος

 

———————————————————————————————-

Με μία πανέμορφη συλλεκτική μινιατούρα έφυγε από την πρότυπη αντιπροσωπεία Citroen Le Maison που βρίσκεται στη λεωφόρο Κηφισίας ένας φίλος του αυτοκινήτου. Ο Θωμάς Μουστάκης επισκέφτηκε το χώρο για να βγάλει φωτογραφίες και αντιμετώπισε ένα πολύ θετικό κλίμα από τους ανθρώπους της μάρκας. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει (μέσω της στήλης) τόσο τον επικεφαλής δημοσίων σχέσεων Γιάννη Καραβά όσο και τον πωλητή Γιάννη Παρούση για την εξαιρετική αντιμετώπιση που είχε.

Η μινιαρούρα που πήρε ο Τομ Μουστάκης!

———————————————————————————————-

Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα και 15 εργαζόμενοι της Goodyear βρέθηκαν δίπλα στα παιδιά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Κιβωτός του Κόσμου». Με τους μικρούς φίλους έζησαν μία μέρα μαζί και έκαναν επίσκεψη στο νέο ψηφιακό πλανητάριο όπου παρακολούθησαν μια 3D παιδική ταινία.

Τέτοιες κινήσεις χρειάζονται όλες τις ημέρες του χρόνου...

———————————————————————————————-

Καθημερινή είναι πλέον η παρουσία του αυτοκινήτου στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό του Πειραιά, το Κανάλι 1 στους 90,4FM. O Στράτος Φωτεινέλης και οι συνεργάτες του μεταφέρουν από Δευτέρα έως και Παρασκευή και από τις 16:00 μέχρι τις 17:00 όλα τα νέα γύρω από το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα αλλά και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα θέματα.

———————————————————————————————-

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Ανδρής μιλάει για όσους δεν σέβονται την πηγή που παίρνουν το θέμα…Δικαιολογημένη η ανάρτησή του στα social media.

———————————————————————————————-

Εκδήλωση με την απονομή των κυπέλλων στους διακριθέντες οδηγούς διοργανώνει την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου η λέσχη φίλων κλασικού αυτοκινήτου, ΦΙΛΠΑ. Το παρών θα δώσει και  ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου οποίος θα κάνει ομιλία με τίτλο «Περί Ράλλυ γενικώς – Περί Ράλλυ Ακρόπολις ειδικώς»…

———————————————————————————————-

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 μεταδόθηκε από το STAR Channel το νέο επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction. Όσοι δεν το προλάβατε να το παρακολουθήσετε, μπορείτε να το δείτε παρακάτω:

———————————————————————————————-

Τον οδηγό αγώνων Παύλο Χουρδάκη φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα ο Στράτος Φωτεινέλης στην τηλεοπτική του εκπομπή “Πάνω από τα Όρια”. Ο ίδιος μιλά για το ένδοξο παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον των ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00.

Δεξιά ο Παύλος Χουρδάκης και αριστερά ο Στράτος Φωτεινέλης

———————————————————————————————-

Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου κυκλοφορεί το περιοδικό μοτοσυκλέτας MotoGP World. Βασικό θέμα η οδήγηση της μοτοσυκλέτας με την οποία γίνεται το πρωτάθλημα MotoE και τις σκέψεις για την ηλεκτροκίνηση στους 2 τροχούς.

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

14 Ιανουαρίου
Nissan Juke στην Βοιωτία

15-16 Ιανουαρίου
Toyota Yaris στην Ολλανδία

15-16 Ιανουαρίου
Hyundai i10 στην Πορτογαλία

21 Ιανουαρίου
Subaru Forester & XV e-Boxer στην Αττική

21-22 Ιανουαρίου
Ford Puma στη Μάλαγα

23-24 Ιανυαρίου
Smart EQ στη Ισπανία

28-29 Ιανουαρίου
SEAT Leon στην Ισπανία

30 Ιανουαρίου
Mazda 2 στην Αθήνα (Πανευρωπαϊκή παρουσίαση)

30-31 Ιανουαρίου
Opel Grandland στην Ελβετία

2-3 Φεβρουαρίου
Honda – e στην Ισπανία

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.lifo.gr 5
2. www.in.gr 6
3. www.zougla.gr 9
4. www.protothema.gr 17
5. www.gazzetta.gr 21
6. www.iefimerida.gr 24
7. www.sport24.gr 26
8. www.newsit.gr 27
9. www.newsbeast.gr 31
10. www.sport-fm.gr 43
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 88
2. www.autogreeknews.gr 144
3. www.autotriti.gr 190
4. www.gocar.gr 239
5. www.autoagora.gr 356
6. www.traction.gr 384
7. www.drive.gr 400
8. www.4troxoi.gr 482
9. www.autoblog.gr 669
10. www.caroto.gr 734
11. www.caranddriver.gr 758
*όσα βρίσκονται κάτω από τη θέση 1.000 στην Ελλάδα
 

Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 35
2. www.ix.gr 3.437
3. www.carwall.gr 10.562
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 30/12/2019 (15:00)

———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Όσα βάρη και να συναντήσουμε το 2020 θα τα… σηκώσουμε γιατί κοιτάμε μπροστά!

Το Suzuki Jimny στον αέρα!

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης