Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα! Καθώς διανύουμε ήδη το 2020 εύχομαι σε όλους καλή χρονιά και… δεκαετία, με υγεία πάνω από όλα. Φυσικά να μην ξεχνάμε και την καλή διάθεση που θα μας κάνει πολλές φορές να βλέπουμε το μισοάδειο… ποτήρι πως είναι μισογεμάτο! 

Το σίγουρο είναι πως ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά και αυτό το καταλαβαίνουμε όχι μόνο από το κρύο αλλά και από το… κλείσιμο της εθνικής οδού στο ύψος της Μαλακάσας όταν χιονίζει!

Προσοχή στο χιόνι ιδίως όταν δεν έχετε το κατάλληλο όχημα αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό... (στη φωτογραφία το Jeep Wrangler Rubicon)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χιόνισε και έκλεισε ο δρόμος

Πραγματικά έχει καταντήσει γελοίο, εν έτη 2020 να κλείνει ο μεγαλύτερος εθνικός δρόμος, επειδή απλά… χιόνισε! Δεν υπάρχουν λέξεις να το σχολιάσει κανείς, αρκεί να σκεφτεί τι τράβηξαν και πως κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση μέσα στα αυτοκίνητα τους, χιλιάδες οδηγοί, μαμάδες και παιδιά. Σίγουρα την μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν όσοι είναι υπεύθυνοι για την διαχείριση του συγκεκριμένου δρόμου και εδώ είναι που θέλω να προσθέσω κάποιες λεπτομέρειες ή και απορίες…

  • Άραγε στην Ελλάδα υπάρχει κάποιος υπεύθυνος που να ξέρει πως να σχεδιάζει μία έκτακτη κατάσταση με… χιόνι;
  • Πόσο εκπαιδευμένοι είναι οι οδηγοί των μηχανημάτων που ρίχνουν το αλάτι;

Ανεύθυνοι οδηγοί…
Για να πούμε βέβαια και του στραβού το δίκιο, τεράστια ευθύνη φέρουν και οι ανεύθυνοι οδηγοί που για να Πότε επιτέλους θα σταματήσουμε να οδηγούμε στη ΛΕΑ γιατί… βιαζόμαστε;πάνε πιο… γρήγορα αποφάσισαν να κινηθούν στη ΛΕΑ (κλασικό φαινόμενο στην Ελλάδα). Πόσο δε αυτοί που ξεκινήσουν το ταξίδι τους χωρίς να έχουν μαζί τους αλυσίδες.

Δεν θα αφήσω στην… απ’ έξω την Τροχαία που θα έπρεπε να έχει εκδώσει ειδική οδηγία που να τιμωρεί με πρόστιμα όσους δεν είχαν αλυσίδες ή να μην τους επιτρέπει την είσοδο στον αυτοκινητόδρομο αν διαπίστωνε πως δεν έχουν μαζί τους τα απαραίτητα. Σε κάθε περίπτωση, γι’ ακόμα μια φορά βγάλαμε τα συμπεράσματά μας, δηλαδή πόσο… μπάχαλο είμαστε όταν συμβαίνει κάτι έκτακτο, ακόμα και όταν αυτό το έκτακτο το γνωρίζουμε!

Η Ελλάδα έχει μοναδικά μέρη που πρέπει όλοι μας να ανακαλύψουμε ιδίως αν έχουμε και το κατάλληλο αυτοκίνητο (στη φωτογραφία το Peugeot Rifter)

Συνεχίστηκε η άνοδος

Στα της αγοράς τώρα, η άνοδος συνεχίστηκε και το 2019 και όπως είναι φυσικό τα χαμόγελα στην πιάτσα Η αγορά κέρδισε έδαφος το 2019…έχουν αρχίσει σιγά – σιγά να επανέρχονται. Πολύ σημαντικό για έναν κλάδο που έχει χτυπηθεί σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική κρίση.

Το ευχάριστο είναι πως φέτος θα δούμε επενδύσεις, προσλήψεις ενώ θα θέλαμε να πέσουν και λίγοι οι φόροι μπας και καταφέρουν ακόμα περισσότεροι Έλληνες να αποκτήσουν ένα καινούργιο και πιο ασφαλές όχημα για τις μετακινήσεις τους.

Μπορεί να χιονίζει αλλά το μυαλό μας ξέρετε που είναι...

Ποδαρικά… για 2020 και δεκαετία

Θα ήθελα να σταθώ και σε αυτούς που με προσκάλεσαν για να τους κάνω… ποδαρικό τη νέα δεκαετία, όπως, ο Πάρις Ποντίκας, ο Άρης Γαλανόπουλος και ο Στράτος Φωτεινέλης και σίγουρα είναι πολύ τιμητικό. Τους εύχομαι ότι καλύτερο για τη νέα χρονιά και φυσικά να σκίσουν!   

Και για να μην ξεχνιόμαστε! Το ράλι Ντακάρ που φέτος μετακόμισε για πρώτη φορά στην Αραβική Χερσόνησο ξεκίνησε...

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

Η φετινή χρονιά θα είναι πολύ συναρπαστική

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας (μην πούμε και της δεκαετίας!)

 

Οι οδηγοί είναι πιο ασφαλείς όταν οι δρόμοι είναι στεγνοί και οι δρόμοι είναι πιο ασφαλείς όταν οι οδηγοί είναι στεγνοί.

———————————————————————————————-

Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις κορυφαίους αθλητές του πλανήτη να στέλνουν μήνυμα στους Έλληνες και να γνωρίζουν ακόμα και ελληνικές λέξεις. Ο λόγος για τον Nasser Al-Attiya από το Κατάρ, που μας έχει τιμήσει πάρα πολλές φορές με την συμμετοχή του στο Ράλι Ακρόπολις, έχει κερδίσει το ράλι Ντακάρ κ.ά. ενώ αρκετοί τον θυμούνται και από την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 όπου συμμετείχε στο άθλημα της σκοποβολής. Όπως θα δείτε και στο σχετικό video ο τρόπος που στέλνει το μήνυμα του στους Έλληνες μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον.

Δείτε τις δηλώσεις του Nasser Al Attiya στο παρακάτω video (από το 9:00 και μετά)

 

———————————————————————————————-

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων το 2019 με τις ταξινομήσεις των επιβατικών να αγγίζουν τις 114.180 μονάδες, όταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο οι πωλήσεις είχαν αγγίξει τις 103.431. Η ποσοστιαία άνοδος έφτασε το 10,4%. Δείτε παρακάτω τις πωλήσεις ανά εταιρεία.

Toyota 12.586
Peugeot 9.829
VW 9.466
Hyundai 7.926
Opel 7.418
Fiat 7.319
Citroen 6.965
Suzuki 6.506
Nissan 6.323
Mercedes 4.520
Renault 4.291
Audi 4.021
Skoda 3.997
Ford 3.892
BMW 3.395
KIA 3.216
SEAT 3.145
Volvo 1.853
Dacia 1.846
MINI 1.796
Smart 770
Honda 652
Jeep 593
Mitsubishi 505
Mazda 324
Land Rover 320
Alfa Romeo 294
Jaguar 126
Porsche 108
Lexus 91
Subaru 60
abarth 36
SsnagYong 16
Άλλα 2

———————————————————————————————-

Την πρώτη της χρονιά και μάλιστα με μία μόνο αντιπροσωπεία, αυτή της «Autoone» στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, η Mazda ταξινόμησε 324 μονάδες. Για φέτος που θα φτιαχτεί ένα ακόμα κατάστημα στη Θεσσαλονίκη και ενδεχομένως και τρίτο, θεωρείται δεδομένο πως το νούμερο με τις πωλήσεις θα ανέβει ακόμα πιο ψηλά.

Η αντιπροσωπεία autoone ση λεωφόρο Βουλιαγμένης στη Γλυφάδα

———————————————————————————————-

Πολλές εισαγωγικές εταιρείες σημείωσαν άνοδο που ξεπέρασε το 10% συγκριτικά με το 2018. Δείτε παρακάτω τη σχετική λίστα (ξεκινώντας με την μεγαλύτερη άνοδο):

Land Rover (74,9)
Mitsubishi (72,9%)
Lexus (51,7)
Audi (51,1%)
Porsche (50%)
Dacia 39,8%)
Hyundai (38,5%)
Citroen (29,3%)
Subaru (25%)
Abarth (20%)
Mercedes (19,4%)
BMW (18,5%)
SEAT (17,8%)  
Peugeot (17,4%)
KIA (13,6%)
Skoda (10,8%)
Suzuki (10,2%)

———————————————————————————————-

Σε απόλυτους αριθμούς που αφορούν στις ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών, πρώτη ήταν η Hyundai και ακολούθησαν οι δύο γαλλικές εταιρείες, Citroen και Peugeot.

Hyundai 2.204
Citroen 1.578
Peugeot 1.458

———————————————————————————————-

Έντονες συζητήσεις έχουμε τον τελευταίο καιρό σχετικά με το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει η Ελλάδα συνέδριο εταιρείας αυτοκινήτου με τον αριθμό των προσκεκλημένων να αγγίζει τα 7.000 άτομα! Πολύ σημαντικό να δούμε να διεξάγεται στη χώρα μας  ένα τόσο μεγάλο συνέδριο, ωστόσο οι υψηλές τιμές ίσως παίξουν καθοριστικό ρόλο απέναντι σε άλλες χώρες….

———————————————————————————————-

Στην Κρήτη αναμένεται να διοργανώσει, κατά πάσα πιθανότητα τον Μάρτιο, δημοσιογραφική εκδήλωση η Skoda, που για φέτος μας επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις.

———————————————————————————————-

Η πανευρωπαϊκή δημοσιογραφική παρουσίαση του Mazda 2 θα διεξαχθεί στην Ελλάδα από τις 27 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου. Υπολογίζεται πως θα επισκεφτούν τη χώρα μας περίπου 230-250 δημοσιογράφοι από διάφορες χώρες της Γηραιά Ηπείρου.

———————————————————————————————-

Έπεσαν οι υπογραφές για νέα αντιπροσωπεία  Fiat, Jeep, Abarth και Alfa Romeo στα Νότια Προάστια. Η συνεργασία της FCA θα γίνει με έναν γνώριμο επιχειρηματία με πολύ δυνατό όνομα στην πιάτσα και η αντιπροσωπεία θα είναι έτοιμη ίσως και μέχρι τέλος Ιανουαρίου. Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της εισαγωγικής εταιρείας.

———————————————————————————————-

Αρκετοί ήταν αυτοί που ρώτησαν αλλά και αναρωτήθηκαν τι παίζει με το θέμα ελληνικό αυτοκίνητο και… Κυβερνητική στήριξη. Η απάντηση είναι πως πράγματι γίνονται συζητήσεις και μάλιστα σε τέτοιο επίπεδο που ποτέ στο σύγχρονο παρελθόν της Ελλάδας δεν το είχαμε ζήσει. Λίγη υπομονή και τους επόμενους μήνες θα έχουμε αναλυτικές πληροφορίες που θα είναι και ανακοινώσιμες!

 

———————————————————————————————-

Ποδαρικό για τη νέα δεκαετία (!) κάναμε στην ραδιοφωνική εκπομπή «Οδηγώντας με Ασφάλεια» στον ΣΚΑΙ 100.3 που παρουσιάζει ο Άρης Γαλανόπουλος. Μαζί του μιλήσαμε για την πορεία της αγοράς αλλά και τα νέα προϊόντα που θα δούμε τη νέα χρονιά.  

Για να ακούσετε την εκπομπή πατήστε ΕΔΩ
 

———————————————————————————————-

Ποδαρικό… και στην ραδιοφωνική εκπομπή του Πάρι Ποντίκα που παίζει στο Πρώτο Πρόγραμμα κάθε Σάββατο και Κυριακή. Συνομιλήσαμε μαζί του και ζωντανά από την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όπου το Σάββατο 4 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η εκκίνηση του Ράλι Ντακάρ. Να σημειώσουμε πως στο studio του πανελλαδικού κρατικού ραδιοφώνου ήταν και ο δημοσιογράφος Νίκος Σάλτας.

———————————————————————————————-

Και τρίτο ραδιοφωνικό… ποδαρικό ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, αυτή τη φορά στο Κανάλι 1 του Πειραιά και στην εκπομπή του Στράτου Φωτεινέλη.

———————————————————————————————-
Ένα ακόμα… ποδαρικό για τη νέα χρονιά και τη νέα δεκαετία αλλά αυτή τη φορά τηλεοπτικό. Συγκεκριμένα στην εκπομπή του Στράτου Φωτεινέλη «Πάνω από τα Όρια», τη μοναδική στην Ελλάδα που ασχολείται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό (και όχι μόνο).

Για να παρακολουθήσετε την εκπομπή πατήστε ΕΔΩ

———————————————————————————————-

Τρία ελληνικά Μέσα ταξίδεψαν στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας για να καλύψουν την εκκίνηση του Ράλι Ντακάρ. Στο ταξίδι πήγαν οι δημοσιογράφοι Βασίλης Σαρημπαλίδης (zougla.gr), Πάνος Σειτανίδης (newsauto.gr) και Θανάσης Χούντρας (Traction).

Το ράλι Ντακάρ ξεκίνηση ήδη.  Στη φωτογραφία κάτω (από δεξιά): Θανάσης Χούντρας, Πάνος Σειτανίδης και Βασίλης Σαρημπαλίδης

———————————————————————————————-

Διάκριση για τον Όμιλο ΕΛΠΕ και στο θεσμό «Bravo SustainabilityAwards». Συγκεκριμένα βραβεύτηκε στη θεματική ενότητα Bravo Environment για τη δράση του που αφορούσε στην ενσωμάτωση των θεμάτων κλιματικής αλλαγής. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το βραβείο παρέλαβε η Ανώτερη Διευθύντρια Υγιεινής, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου Πηνελόπη Παγώνη.

———————————————————————————————-

Άνοιξε το πρώτο phygital insurance concept store στην Ελλάδα, δηλαδή το πρώτο ψηφιακό κατάστημα με έδρα το Σύνταγμα (Φιλελλήνων 7-9), όπου ο καθένας μπορεί πολύ γρήγορα να κάνει χρήση υπολογιστών και με τη βοήθεια των ειδικών να εκδώσει σε 2-3 λεπτά την ασφάλεια που επιθυμεί…

Το πρώτο phygital insurance concept store στην Ελλάδα βρίσκεται στο Σύνταγμα

 

———————————————————————————————-

Στον διαδικτυακό αέρα ανέβηκε το video της εταιρείας ENEOS που αφορά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ της Euroleague. Τα γυρίσματα έγιναν στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Σερρών όπου συμμετείχαν Έλληνες και ξένοι καλαθοσφαιριστές.

———————————————————————————————-
Ο Γιώργος Καραμέρης έκανε την εκπαίδευση σε κορυφαίους καλαθοσφαιριστές της Euroleague (Έλληνες και ξένους) στην πίστα των Σερρών για τις ανάγκες γυρισμάτων τηλεοπτικού σποτ. Ο συγκεκριμένος είναι ο επίσημος εκπαιδευτής της ENEOS.

 

———————————————————————————————-

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού CAR.

———————————————————————————————-

Κυκλοφόρησε το νέο διαδικτυακό τεύχος GOCAR Magazine Νο73.

———————————————————————————————-

Την Τρίτη 7 Ιανουαρίου θα ανέβει στο διαδίκτυο νέο Vlog με Πάνο Σειτανίδη και «Χάρη Τρακάρη», αυτή τη φορά με θεματολογία που αφορά στο ράλι Ντακάρ. Μπορείτε να τη δείτε στη σελίδα του FB (Panos Seitanidis) και στην επίσημη ιστοσελίδα της Red Bull.

Ο Πάνος Σειτανίδης σε ρόλο... Χάρη Τρακάρη!

 

———————————————————————————————-

Επίσημη ανακοίνωση κατά της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) εξέδωσε η ΕΛΠΑ. Αιτία, η χρήση του ονόματος Ράλι Ακρόπολις από την πρώτη, χωρίς την άδεια έγκρισης από την ΕΛΠΑ της οποίας το όνομα του Εθνικού μας αγώνα αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία από το 1951…

———————————————————————————————-

H Κατερίνα Χαλιβελάκη είναι καλεσμένη αυτή την εβδομάδα στον Στράτο Φωτεινέλη με τον οποίο μιλούν για τα δρώμενα στο χώρο του ελληνικού motorsport. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00.

H Κατερίνα Χαλιβελάκη και ο Στράτος Φωτεινέλης

———————————————————————————————-

Στις 12 Ιανουαρίου θα βρίσκεται και πάλι στον αέρα η τηλεοπτική εκπομπή Traction την οποία παρουσιάζει ο Κώστας Στεφανή.. Η συγκεκριμένη μεταδίδεται κάθε Κυριακή στις 2:15 από το STAR Channel.

Ο Κώστας Στεφανής επιστρέφει την Κυριακή 12 Ιανουαρίου

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

14 Ιανουαρίου
Nissan Juke στην Βοιωτία

15-16 Ιανουαρίου

Hyundai i10 στην Πορτογαλία 

21 Ιανουαρίου
Subaru Forester & XV e-Boxer στην Αττική

30 Ιανουαρίου
Mazda 2 στην Αθήνα (Πανευρωπαϊκή παρουσίαση)

2-3 Φεβρουαρίου
Honda – e στην Ισπανία

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.lifo.gr 5
2. www.in.gr 6
3. www.zougla.gr 9
4. www.protothema.gr 17
5. www.gazzetta.gr 21
6. www.iefimerida.gr 24
7. www.sport24.gr 26
8. www.newsit.gr 27
9. www.newsbeast.gr 31
10. www.sport-fm.gr 43
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 88
2. www.autogreeknews.gr 144
3. www.autotriti.gr 190
4. www.gocar.gr 239
5. www.autoagora.gr 356
6. www.traction.gr 384
7. www.drive.gr 400
8. www.4troxoi.gr 482
9. www.autoblog.gr 669
10. www.caroto.gr 734
11. www.caranddriver.gr 758
*όσα βρίσκονται κάτω από τη θέση 1.000 στην Ελλάδα
 

Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 35
2. www.ix.gr 3.437
3. www.carwall.gr 10.562
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 30/12/2019 (15:00)

———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Όταν είσαι μάχιμος δημοσιογράφος δεν μασάς πουθενά και θα βγάλεις την είδηση και το θέμα ό,τι και να γίνει…

Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γκούμας (δεξιά) με τον εικονολήπτη Δημήτρη Πανταζογλου

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης