Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα, καλή εβδομάδα και… Χρόνια Πολλά. Πάει ο παλιός ο χρόνος, πάει η δεκαετία, πάνε – ας ελπίσουμε – και οι δύσκολες στιγμές ζήσαμε όλοι μας τις προηγούμενες χρονιές με την οικονομική κρίση.

Το γράφαμε, το λέγαμε και πότε έφυγε αυτός ο χρόνος ούτε που το καταλάβαμε. Το σημαντικότερο είναι να φύγει και να πάρει μαζί τους κάθε πρόβλημα που έχει ο καθένας μας και ιδίως αν πρόκειται  για θέματα υγείας…

Ευχόμαστε η νέα δεκαετία να μπει πολύ δυναμικά...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσοχή στους δρόμους…

Το σίγουρο είναι πως θα αλλάξει ο χρόνος με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες και καιρικές Πριν κάνετε ταξιδι με το αυτοκίνητο καλό είναι να το ελέγξετε… συνθήκες, γεγονός που επιβάλει μεγάλη προσοχή στους δρόμους. Ιδίως όσοι κινούνται σε επαρχιακό δίκτυο, που δεν έχει φωτισμό και η διαγράμμιση είναι σε… άσχημα επίπεδα χρειάζεται και μικρές ταχύτητες και μεγαλύτερη προσοχή.

Μην ξεχνάτε και τις αντιολισθητικές αλυσίδες, που… αχρείαστες να είναι, όπως και τον έλεγχο του αυτοκινήτου όσοι δεν έχετε φύγει ακόμα. Μία γρήγορη ματιά στο συνεργείο είναι σίγουρο πως θα μας γλιτώσει από δυσάρεστες καταστάσεις. Επίσης λάστιχα και υαλοκαθαριστήρες επιβάλλεται να είναι σε τέλεια κατάσταση, πόσο δε όταν έχουμε στο αυτοκίνητο μικρά παιδιά.

Εικόνα από την παραλιακή προ ημερών όπου έχασε τη ζωή της μία νεαρή κοπέλα...

 

Ολοταχώς για… ρεύμα

Πάντως μας ακούγεται απίστευτο πως αλλάζει η δεκαετία και μαζί της αλλάζει και η αυτοκίνηση καθώς από Μακάρι να αλλάξει το φορολογικό πλαίσιο στην Ελλάδα…τη νέα χρονιά θα δούμε τρομακτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

Η ηλεκτροκίνηση θα εισβάλει δυναμικά στη ζωή μας και οι τεχνολογίες που θα εφοδιάζεται κάθε μοντέλο θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στις πωλήσεις.

Το ζητούμενο είναι υπάρχει και το κατάλληλο πλαίσιο, τόσο οικονομικό όσο και φορολογικό, ούτως ώστε να μπορούν οι Έλληνες να κυκλοφορούν με οχήματα που προσφέρουν άνεση αλλά πάνω από όλα ασφάλεια.

To 2020 θα δούμε πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα (στη φωτό το εσωτερικό του Tesla P100)

 

Πάμε για άλλη… δεκαετία!

Δεν θα σας κουράσω μέρα που είναι και θα σας αφήσω να απολαύσετε τα τελευταία «Νέα της Πιάτσας» για την δεκαετία που μας αφήνει.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του… χρόνου, για την επόμενη δεκαετία. Ευχές πάντως για να έχουν όλοι υγεία και μην ξεχνάμε και την καλή διάθεση που αλλάζει πάντα τα πράγματα προς το καλύτερο!

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

Όταν σου στέλνουν τέτοιες εικόνες το μυαλό σου απλά ταξιδεύει!

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας (μην πούμε και της δεκαετίας!)

 

 

ΡΕ σεις, να έχετε ΟΡΑΜΑ!!!

 

———————————————————————————————-

 

Μπορεί να ακούγεται… περίεργο ακόμα και αστείο για πολλούς, αλλά σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, η Ελληνική Κυβέρνηση σχεδιάζει να στηρίξει προσπάθειες που αφορούν την κατασκευή οχημάτων. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συναντήσεις με επιχειρηματίες προκειμένου να βρεθεί μία κοινή φόρμουλα έτσι ώστε ακόμα και με ευρωπαϊκά κονδύλια να γίνει πράξη αυτό που… φανταζόμαστε. Το σίγουρο είναι πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον (όχι τυπικό…) και το 2020 θα ανακοινωθούν σημαντικά πράγματα.

———————————————————————————————-

Την περασμένη εβδομάδα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της τούρκικης αυτοκινητοβιομηχανίας. η επένδυση που έγινε αγγίζει τα 125 εκατομμύρια δολάρια και στόχος είναι να κατασκευάσει πέντε μοντέλα τα επόμενα χρόνια με ετήσια παραγωγή τις 175.000 μονάδες!

Το ηλεκτρικό SUV made in Turkey...

———————————————————————————————-

Στην κορυφή του YouTube στην Ελλάδα και στην ενότητα που αφορά αυτοκίνητα είναι το κανάλι (Βασίλης Σαρημπαλίδης) που ανεβάζουμε τα Video που δημιουργούμε γιατί μας… αρέσουν και σας αρέσουν. Πρωτιά σε εγγραφές χρηστών, θεάσεις και επιρροή και με στοιχεία που δεν χρειάζεται να τα μαγειρέψουμε! Η διαφορετική οπτική γωνία με την οποία προσεγγίζουμε το αυτοκίνητο έχει απήχηση και φαίνεται. Πάνω από 65.000 subscribers, πάνω από 60 video που έχουν ξεπεράσει τις 100.000 θεάσεις, μέσος όρος χρόνου παραμονής σχεδόν στο 50%, είναι  στοιχεία μη αμφισβητήσιμα που μιλούν από μόνα τους και ιδίως σε ένα Μέσο που για να παίξεις δυνατά πρέπει να δουλέψεις πάρα πολύ. Το 2020 να περιμένετε πολύ περισσότερα!

H πολύ δουλειά και η πρωτότυπη θεματολογία αναγνωρίζονται με την τεράστια αγάπη του κόσμου...

———————————————————————————————-

To 2020 ίσως να δούμε να αλλάζει χέρια ακόμα μία εισαγωγική εταιρεία…

 

———————————————————————————————-

Μεγάλος όμιλος ετοιμάζει, όπως όλα δείχνουν και… φημολογούνται, νέα δραστηριότητα στο κομμάτι leasing-rent a car.  

———————————————————————————————-

Μέχρι το καλοκαίρι του 2020 η Volvo θα αλλάξει ριζικά σε όλη την Ελλάδα και σε πολλά επίπεδα ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην Θεσσαλονίκη. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Volvo Car Hellas Νίκος Γιαννουσάς σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στον Κυριάκο Παρασίδη και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

O Πρόεδρος της Volvo Car Hellas Νίκος Γιαννουσάς

 

———————————————————————————————-

Επειδή πολύς κόσμος αυτές τις ημέρες ξεχνά την επικινδυνότητα του ποτού μην ξεχνάμε την γελοιογραφία αλλά με πάρα πολύ νόημα του Αρκά…

 

———————————————————————————————-

Με άνοδο για την αγορά του αυτοκίνητου θα κλείσει και Δεκέμβριος. Ήδη μέχρι την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου οι ταξινομήσεις ήταν κατά 600 περίπου περισσότερα ΙΧ συγκριτικά με ολόκληρο τον Δεκέμβριο του 2018. Toyota, VW και Renault είναι στις τρεις πρώτες θέσεις των πωλήσεων.

———————————————————————————————-

Ford, Fiat, Toyota, Citroen και Peugeot αποτελούν την πεντάδα των εταιρειών με τις περισσότερες πωλήσεις επαγγελματικών τον Δεκέμβριο (έως 27/12).

———————————————————————————————-

Εξήντα χρόνια συμπληρώνει φέτος η MINI και ο επικεφαλής της μάρκας Μάνος Δρακωτός μίλησε για την μάρκα που οφείλει την επιτυχία της στον Έλληνα Σερ Άλεκ Ισιγώνη. Μάλιστα για τις ανάγκες του… ρεπορτάζ κόψαμε και την ανάλογη τούρτα!

———————————————————————————————-

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Διύλισης “Vision 2050” που αφορά στο διυλιστήριο του μέλλοντος και στην παραγωγή καινοτόμων υγρών καυσίμων με χαμηλό αποτύπωμα, παρουσιάστηκε στο Στρασβούργο. Το παρών έδωσε και ο Πρόεδρος της «Ελληνικά Πετρέλαια» Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος έχει  αναφερθεί στον στόχο του Ομίλου να μετεξελιχθεί σε έναν καινοτόμο όμιλο παροχής ενεργειακών προϊόντων χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Από την εκδήλωση που έλαβε μέρος στο Στρασβούργο

 

———————————————————————————————-

Επειδή πολλοί δεν γνωρίζουν σε ποιους τροχούς πρέπει να τοποθετήσουμε τις αλυσίδες μπορείτε να το μάθετε απλά και… κατανοητά στο παρακάτω video όπου ο Στέφανος Αττάρτ δίνει τις δικές του συμβουλές.

———————————————————————————————-

Το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και έτσι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορούν να τα πληρώσουν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2020.

 

———————————————————————————————-

Ο όμιλος Σαρακάκη έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος ανακαίνισης των κτηριακών εγκαταστάσεων επί της λεωφόρου Αθηνών και οι περαστικοί εντυπωσιάζονται με την εικόνα των αντιπροσωπειών που θυμίζουν… Ευρώπη!

Άλλη... εικόνα του Ομίλου Σαρακάκη στη λεωφόρο Αθηνών

 

———————————————————————————————-

Ο Βασίλης Σαρημπαλίδης θα κάνει… ποδαρικό τη νέα χρονιά – δεκαετία, στην εκπομπή του Στράτου Φωτεινέλη, «Πάνω από τα Όρια». Η συγκεκριμένη θα μεταδοθεί στο Attica TV το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 στις 18:00 και την Κυριακή σε επανάληψη στις 10:00 π.μ.

Βασίλης Σαρημπαλίδης (δεξιά) και Στράτος Φωτεινέλης

 

———————————————————————————————-

Φαίνεται ως έχει… καθιερωθεί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 το αφιέρωμα στο αυτοκίνητο και μάλιστα στην υψηλής ακροαματικότητας πρωινή εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε. Μαζί με τον γνωστό δημοσιογράφο και ο Άρης Γαλανόπουλος, όπου μαζί σχολιάζουν τα δρώμενα του κλάδου…

Άρης Πορτοσάλτε (δεξιά) και Άρης Γαλανόπουλος

———————————————————————————————-

Με περισσότερες από 100 ταξινομήσεις σε ένα μήνα θα κλείσει τον Δεκέμβριο η Mazda, η οποία το 2020 θα επεκταθεί και τη Βόρεια Ελλάδα.

———————————————————————————————-

Τέσσερις διακρίσεις απέσπασε το 2019 η μεγαλύτερη ιστοσελίδα σύγκρισης και αγοράς ασφαλιστικών προϊόντων στην Ελλάδα insurancemarket.gr που συνεχίζει να εκπλήσσει τον κλάδο με τα νέα καινοτόμα προϊόντα.

H insurancemarket.gr βραβεύτηκε 4 φορές μέσα στο 2019...

 

———————————————————————————————-

Όσοι… ξεχάσατε να δείτε την ανασκόπηση της Formula 1 μέσα από το F1 Vlog του Πάνου Σειτανίδη μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω:

———————————————————————————————-

Αφιέρωμα με την ανασκόπηση των ελληνικών αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού για το 2019 πραγματοποίησε η Cosmote TV την περασμένη εβδομάδα. Την πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιάννης – Μάριος Παπαδόπουλος και μπορείτε να την παρακολουθήσετε παρακάτω:

———————————————————————————————-

Επιστρέφει το ράλι Ακρόπολις αλλά αυτή τη φορά ως αγώνα του… Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι Χώματος! Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε θα διεξαχθεί το διήμερο 13-14 Ιουνίου.

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει τελικά ο Εθνικός μας αγώνας; Από το WRC, στο ERC και από εκεί στο... Εθνικό μας Πρωτάθλημα...

 

———————————————————————————————-

Ένα ακόμα… χρέος είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά στην ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μετά τις πληρωμές λογαριασμών κινητών τηλεφώνων που δεν έχουν σχέση με την ομοσπονδία μαθαίνουμε πως υπάρχει και χρέος στον ΟΤΕ για σταθερά τηλέφωνα ύψους 11.700 ευρώ!

———————————————————————————————-

Ήδη έχουν περάσει έξι χρόνια (29 Δεκεμβρίου 2013) από την στιγμή που ο θρύλος της ταχύτητας Michael Schumacher είχε ατύχημα στις Άλπεις κάνοντας σκι…

Στις 29 Δεκεμβρίου είχε το ατύχημα ο Michael Schumacher...

 

———————————————————————————————-

Συνήθως οι πελάτες μιλούν δημόσια για όσα… κακά συμβαίνουν στα συνεργεία αυτοκινήτων. Αυτή τη φορά ο Δημήτρης Μπερτόλης έκανε τη διαφορά και δημόσια ευχαρίστησε την Hyundai Ελλας ΑΒΕΕ και τους Γ. Πλούμπη (Warranty Supervisor), Β. Χατζηπαντελίδη (Customer Support & Technical Supervisor). Επίσης την Hyundai-KIA Μητρόπουλος Χ. Α.Ε., την Αγγελική Σοφού (Διευθύντρια), τους τεχνικούς συμβούλους κ. Κόλλια και κ. Αρβανίτη. Και όλα αυτά διότι δόθηκε άμεσα λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπισε με το Hyundai i20 Diesel Comfort ’16.

 

———————————————————————————————-
Λίγο πάνω από τις 1.300 μονάδες θα κλείσει ο Δεκέμβριος για την αγορά της μοτοσυκλέτας. Η πρώτη πεντάδα έχει ως εξής: SYM, Honda, Piaggio, Daytona και Yamaha.

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

14 Ιανουαρίου
Nissan Juke στην Βοιωτία

21 Ιανουαρίου
Subaru Forester & XV e-Boxer στην Αττική

30 Ιανουαρίου
Mazda 2 στην Αθήνα (Πανευρωπαϊκή παρουσίαση)

2-3 Φεβρουαρίου
Honda – e στην Ισπανία

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.lifo.gr 5
2. www.in.gr 6
3. www.zougla.gr 9
4. www.protothema.gr 17
5. www.gazzetta.gr 21
6. www.iefimerida.gr 24
7. www.sport24.gr 26
8. www.newsit.gr 27
9. www.newsbeast.gr 31
10. www.sport-fm.gr 43
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

 

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 88
2. www.autogreeknews.gr 144
3. www.autotriti.gr 190
4. www.gocar.gr 239
5. www.autoagora.gr 356
6. www.traction.gr 384
7. www.drive.gr 400
8. www.4troxoi.gr 482
9. www.autoblog.gr 669
10. www.caroto.gr 734
11. www.caranddriver.gr 758
*όσα βρίσκονται κάτω από τη θέση 1.000 στην Ελλάδα
 

Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 35
2. www.ix.gr 3.437
3. www.carwall.gr 10.562
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 30/12/2019 (15:00)

 

———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πάει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε παιδιά…

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης