Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε όλοι μας. Ο καιρός άλλαξε και το σκηνικό άρχισε να γίνεται πιο χειμωνιάτικο αν και οι θερμοκρασίες παραμένουν λίγο υψηλές. Όσο δεν το έχετε καταλάβει Η οδήγηση στη βροχή χρειάζεται μεγάλη προσοχή έχουμε Χριστούγεννα σε λιγότερο από δύο μήνες και απλά δεν έχουμε καταλάβει πότε πέρασε ο καιρός.  

Με αυτές τις συνθήκες το σίγουρο είναι πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή στους δρόμους για δύο λόγους. Ο πρώτος αφορά στην ποιότητα της ασφάλτου που είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία τραγική και ο δεύτερος σε εμάς τους ίδιους που όχι μόνο δεν δίνουμε σημασία στα ελαστικά του οχήματος και πότε πρέπει να τα αλλάξουμε αλλά ούτε καν στον… αέρα που έχουν. Μην ξεχνάτε πως η μοναδική επαφή του αυτοκινήτου, όσο καλό και ακριβό και αν είναι, με το δρόμο είναι τα λάστιχα…

Οι βροχές άρχισαν. Με λίγα λόγια προσοχή στους δρόμους...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής στο «Χαμόγελο του παιδιού»

Κίνηση με ουσία και παραδειγματισμό ήταν αυτή της εταιρείας ελαστικών Continental, να προσκαλέσει το Τέτοιες προσπάθειες είναι αξιέπαινες και λείπουν από το χώρο μας…Σάββατο 2 Νοεμβρίου, παιδιά ηλικίας 7-16 ετών από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και να τους κάνει μάθημα οδήγησης σε πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στη Νέα Μάκρη.

Μεταξύ των παιδιών και των διοργανωτών ήμουν και εγώ προκειμένου να δώσω τις δικές μου συμβουλές στους μελλοντικούς οδηγούς. ΔΕΝ μπορείτε να φανταστείτε πόσο σημαντική ήταν αυτή η εκδήλωση την οποία εύχομαι να συνεχιστεί. Συγχαρητήρια στα στελέχη της εταιρείας που με μία τόσο απλή κίνηση έδειξαν πάρα πολλά…

Είναι πολύ σημαντικό να μεταδίδεις τις γνώσεις που έχεις σε μικρά παιδιά...

 

Έτοιμοι για την έκθεση

Θέμα αυτής της εβδομάδας είναι η έκθεση αυτοκινήτου που δείχνει αναβαθμισμένη και είναι σίγουρο πως δεν Το Σάββατο ανοίγει η έκθεση για το κοινό…θα θυμίσει εποχές κρίσης.

Οι εταιρείες θα δώσουν δυναμικό παρών και θα το κάνουν με καλά περίπτερα και πολλά καινούργια αυτοκίνητα. Αυτό που θα μας λείψει είναι τα λεγόμενα super car που μας κάνουν κάθε φορά να ταξιδεύουμε…

Καθημερινότητα στην Ελλάδα όπου οι οδηγοί παρκάρουν όπου θέλουν! (φωτό από την οδό Αμαρουσίου - Χαλανδρίου στο Μαρούισι)

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

Ουδείς αναντικατάστατος…

———————————————————————————————-

 

Με 7.336 ταξινομήσεις έκλεισε η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων τον Οκτώβριο σύμφωνα με τα πρώτα (ανεπίσημα) στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας. Να θυμίσουμε πως το 2018 είχαν πουληθεί 7.125 καινούργια αυτοκίνητα ενώ το 2017 το νούμερο αυτό ήταν 6.306. Ξεκάθαρα πάντως φαίνεται πως σιγά – σιγά και με σταθερά βήματα η αγορά βρίσκει το δρόμο της. Δείτε παρακάτω τις ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων ανά μάρκα για τον Οκτώβριο του 2019.

1. Toyota 995
2. VW 765
3. Hyundai 537
4. Peugeot 526
5. Citroen 504
6. Nissan 442
7. Opel 437
8. Mercedes 385
9. BMW 305
10. Ford 272
11. Suzuki 258
12. KIA 237
13. Skoda 231
14. Fiat 217
15. SEAT 198
16. Volvo 158
17. Renault 153
18. MINI 145
19. Audi 122
20. Dacia 108
21. Smart 77
22. Jeep 71
23. Honda 46
24. Mitsubishi 43
25. Land Rover 38
26. Mazda 24
27. Porsche 15
28. Lexus 10
29. Alfa Romeo 9
30. Jaguar 2
31. Subaru 2
32. Tesla 2
33. Chevrolet 1
34. Daihatsu 1

 

———————————————————————————————-

Toyota Yaris, Citroen C3 και Nissan Qashqai ήταν τα τρία κορυφαία μοντέλα σε πωλήσεις τον Οκτώβριο.

 

———————————————————————————————-

Με 620 μονάδες έκλεισε ο Οκτώβριος για την αγορά των καινούργιων επαγγελματικών οχημάτων στην Ελλάδα. Πρώτο με 82 ταξινομήσεις ήταν το Toyota Hilux και ακολούθησαν τα Nissan Navara και Ford Ranger με 74 κα 67 πωλήσεις αντίστοιχα.

———————————————————————————————-

Όπως μαθαίνουνε ο επίσημος κατάλογος της έκθεσης αυτοκινήτου που θα μοιράσει το newsauto.gr πήγε πολύ καλά και αυτός είναι ο λόγος που ένα ποσοστό από τα κέρδη θα δοθούν σε ίδρυμα για παιδιά, το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί σύντομα. Μία κίνηση που σίγουρα αξίζει συγχαρητήρια…

Ένα από τα "σαλόνια" του καταλόγου της έκθεσης που ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει!

———————————————————————————————-

 

Την ερχόμενη Παρασκευή 8 Νοεμβρίου ανοίγει τις πύλες της η έκθεση «Αυτοκίνηση» που θα φιλοξενήσει δεκάδες νέα αυτοκίνητα στις εγκαταστάσεις της αίθουσας ξιφασκίας στο πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό. Αυτή η ημέρα είναι μέρα δημοσιογράφων και καλεσμένων των εταιρειών ενώ από το Σάββατο θα μπορούν να την επισκέπτονται και φίλοι του αυτοκινήτου.

Σε λίγες ημέρες ανοίγει τις πύλες της η έκθεση αυτοκινήτου

———————————————————————————————-

Έχει παγώσει η Γενική Συνέλευση των μελών ΕΣΑ και ΕΣΣΑΜ προκειμένου να προχωρήσει η ενοποίηση. Μπορεί να έχουν γίνει συναντήσεις, να έχει τροποποιηθεί το καταστατικό αλλά κάπου φαίνεται πως… κολλάει το σύστημα.

———————————————————————————————-

Εκδήλωση εντός Αττικής και μόνο για δημοσιογράφους θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου η εισαγωγική εταιρεία Hyundai προκειμένου να παρουσιάσει την 3η γενιά του Hyundai i10. Το μοντέλο που είδαμε στη Φρανκφούρτη είναι προπαραγωγής (η κανονική παραγωγή ξεκινά τον Δεκέμβριο και στην Ελλάδα θα βρίσκεται τον Φεβρουάριο) και η κίνηση αυτή είναι σημαντική καθώς δείχνει και αποτυπώνει τον σεβασμό που έχει η μάρκα για τους εκπροσώπους του Τύπου.

 

———————————————————————————————-

Αποχώρησε από το περιοδικό 4 Τροχοί ο Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης. Πλέον θα αρθρογραφεί για το gocar.gr.  

Ο Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης

 

———————————————————————————————-

Ανάρτηση με πολλά θέματα που συζητιούνται τον τελευταίο καιρό στον κλάδο του αυτοκινήτου ανέβασε ο διευθυντής του περιοδικού 4 Τροχοί Στράτης Χατζηπαναγώτου. Μίλησε για τον Τάκη Τρακουσέλλη και τα βραβεία που έχει ανακοινώσει ότι θα φτιάξει, για τον Άρη Γαλανόπουλος και την έκθεση αυτοκινήτου αλλά και για τον Νίκο Τσάδαρη που διοργάνωσε την εκδήλωση της Kia για το XCeed. Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη που αποχώρησε από το περιοδικό.

Διαβάστε την ανάρτηση του ΣΧ πατώντας ΕΔΩ
 

Ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου

 

———————————————————————————————-

Πάντα μας εκπλήσσει η αντιπροσωπεία της Lamborghini στην Ελλάδα καθώς φέρνει στη χώρα μας ό,τι νέο και καλύτερο έχει να επιδείξει το ιταλικό εργοστάσιο. Αυτή τη φορά έφερε την ολοκαίνουργια Huracan EVO…

Το πρώτο Huracan EVO που έφερε η επίσημη αντιπροσωπεία Lamborghini στην Ελλάδα

 

———————————————————————————————-

Τρία πολύ δυνατά ονόματα έχουν αποχωρήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα από το περιοδικό 4 Τροχοί. Ο λόγος για τους Νίκο Κουνίτη και Γιάννη Χαρπίδη που αρθογραφούν και οι δύο στο περιοδικό CAR και τον Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη που μετακόμισε στο gocar.gr

Από δεξιά: Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης, Γιάννης Χαρπίδης και Νίκος Κουνίτης

 

———————————————————————————————-

Μετά από χρόνια απουσίας από την έκθεση η Mazda επιστρέφει δυναμικά με ένα εντυπωσιακό περίπτερο στην «Αυτοκίνηση». Να θυμίσουμε πως τα μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας είναι διαθέσιμα από την Mazda Autoone, η οποία βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Συγγελίδη.

H αντιπροσωπεία της Mazda στη Γλυφάδα

 

———————————————————————————————-

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο θα φέρει στην έκθεση αυτοκινήτου η DS Automobiles. Ο λόγος για το DS3 Crossback E-Tense.

 

———————————————————————————————-

Στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος Legenda Cars που διεξήχθη στην πίστα Atlanta Motorsport Park των ΗΠΑ το παρών έδωσε και η ελληνική αγωνιστική ομάδα Fanny Flutters Racing Team. O επικεφαλής Δήμος Αρχοντούλης ήταν εκεί και συζήτησε θέματα με το εργοστάσιο που σίγουρα θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ακόμα και για το ελληνικό motorsport. Η ελληνοιταλική αποστολή θα επιστρέψει στην Ευρώπη με το κύπελλο του νικητή στην κατηγορία Semi Pro και οδηγό τον Kevin Liguoriα πό την Ιταλία…

H ελληνοιταλική συνεργασία έφερε διακρίσεις!

 

———————————————————————————————-

Ακούμε τις τελευταίες ημέρες για ενδιαφέρον της Κυβέρνησης προκειμένου να συζητηθεί το θέμα εργοστασίου της VW στην Ελλάδα. Ευχόμαστε να περπατήσει το θέμα και να μη μείνουμε στα λόγια. Μέχρι όμως να δούμε άσπρη.. μέρα, θα μπορούσαμε να στηρίξουμε ελληνικές επενδύσεις όπως αυτή της RCH Automotive στην Κατερίνη ή ακόμα και την Namco που έβγαζε παλαιότερα το Pony.

Ένα από τα αυτοκίνητα που κατασκευάζει η ελληνική RCH Automotive

 

———————————————————————————————-

Η φωτογραφία μιλά από μόνη της όταν βλέπεις ελαστικό κολλημένο με… logo στιγμής.

Με λίγη... κόλα μπορείς να το σώσεις!

 

———————————————————————————————-

H Peugeot ετοιμάζεται για να δώσει πολύ δυνατό παρών στην έκθεση αυτοκινήτου με το νέο 208. Ήδη το έχει παρουσιάσει σε δημοσιογράφους (στο εξωτερικό) και σε όλο το δίκτυο της.

Τα Peugeot 208 πάνω στην νταλίκα

 

———————————————————————————————-

Ένθετο για το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου μαζί με την εφημερίδα Realnews την επιμέλεια του οποίου έχει ο Σπύρος Ρέκκας. Σε αυτό θα διαβάσετε για τα νέα μοντέλα της ελληνικής αγοράς, αναλύσεις για την τεχνολογία τους, την ηλεκτροκίνηση αλλά και συνεντεύξεις με στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ελλάδα.

 

———————————————————————————————-

Με ανάρτησή του στα social media ο Πέτρος Τριανταφύλλης έκανε γνωστό πως το Auto Τρίτη και έπειτα από συμφωνία που ήρθε με τους διοργανωτές της «Αυτοκίνησης» λύθηκε όποια παρεξήγηση υπήρχε. Έτσι το γνωστό εβδομαδιαίο περιοδικό θα βγάλει εδική έκδοση του AutoΤρίτη, που θα μοιραστεί στους επισκέπτες της έκθεσης, με τίτλο «Τι αξίζει να δεις φέτος στην έκθεση». Επίσης θα κάνει live τηλεοπτική (δημοσιογραφική) κάλυψη των εγκαινίων της έκθεσης, με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις από όλα τα περίπτερα και θα έχει δύο ακόμα εκπλήξεις που δεν έχει κάνει γνωστές.

 

———————————————————————————————-

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Renault – Automotivo στο Χαλάνδρι όπου σύσσωμη η οικογένεια της Teoren έδωσε το παρών στην εκδήλωση. Φυσικά δεν έλειψε ο Βασίλης Θεοχαράκης που γι’ ακόμα μία φορά έκλεψε την παράσταση!

 

———————————————————————————————-

Τον Βασίλη Ορφανό φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα ο Στράτος Φωτεινέλης καθώς ο γνωστός αναβάτης θα μιλήσει για τις μοναδικές εμπειρίες του από το ράλι Ντακάρ. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00.

O Βασίλης Ορφανός (δεξιά) με τον Στράτο Φωτεινέλη

 

———————————————————————————————-

Η ομάδα του AutoGreekNews ανεβαίνει συνεχώς και έχει κάθε λόγο να βρίσκεται με το χαμόγελο και την καλή διάθεση!

 

———————————————————————————————-

Κυκλοφόρησε το τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού 4 Τροχοί

 

———————————————————————————————-

Νέο τεύχος για το περιoδικό CAR

 

———————————————————————————————-

Κυκλοφόρησε το τεύχος Νο71 του ηλεκτρονικού τεύχους  GOCAR.

 

———————————————————————————————-

Πρεμιέρα για τη νέα σεζόν έκανε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου η εκπομπή motonbiketv την οποία παρουσιάζει ο Γιάννος Κατσιμπάρος. Από φέτος δίπλα του θα βρίσκεται και η Δομινίκη.

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

7 Νοεμβρίου
Hyundai i10 στην Αττική (στατική παρουσίαση)

9-17 Νοεμβρίου
Έκθεση «Αυτοκίνηση» στην Αθήνα

11-12 Νοεμβρίου
Toyota C-HR στην Πορτογαλία

11-12 Νοεμβρίου
Skoda Octavia στην Τσεχία

22-23 Νοεμβρίου
Mercedes GLB στην Ισπανία

28-29 Νοεμβρίου
Opel Corsa στην Κροατία

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 8
4. www.protothema.gr 16
5. www.gazzetta.gr 18
6. www.iefimerida.gr 21
7. www.newsit.gr 25
8. www.sport24.gr 26
9. www.newsbeast.gr 30
9. www.sdna.gr 34
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 82
2. www.autogreeknews.gr 159
3. www.autotriti.gr 254
4. www.gocar.gr 258
5. www.autoagora.gr 287
6 www.drive.gr 380
7. www.4troxoi.gr 550
8. www.autoblog.gr 629
9. www.caranddriver.gr 675
10. www.traction.gr 730
11. www.caroto.gr 782
*όσα βρίσκονται κάτω από τη θέση 1.000 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 31
2. www.ix.gr 6.074
3. www.carwall.gr 8.216
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 4/11/2019 (16:00)

———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η χαρά να βρίσκεσαι δίπλα σε ένα… JEEP!

O διευθυντής επικοινωνίας της FCA Ιάκωβος Κρομμύδας

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης